2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Gece benim de cok oldu acile gidip gitmemekte tereddut ettim. Gece baya bi zaman uyutmadi hatta. Ama Sabaha gecmisti.
Ara ara yokluyo galiba artik.

Senin yerinde olsam madem kontrolun var 1 gun one cekerdim icim rahat etsin diye ama
Bugun pazar ki randevum devlette zaten one cekme ihtimali yok randevu bile zor bulunuyor

Ama yok böyle sertlik ve şişlik karnımın sağ tarafı resmen yırtılacak gibiydi.
6-7 Kere olunca acaba kasılma mı dedim. :)
Elinle yumuşak yumuşak ov bide yavaş yavaş nefes al ver bebek rahatlar normal bi şekil verir kendine

37 hafta geride kalmış 38inci haftadasın sanırım

Kizlar galiba epiduralden tirsiyorum... esim yapicak olsa cok tirsmiycam gibi ama o da ben yapmiycam diyor.
benim ilk dogumum genel anestezi sezeryandı ama uyanınca feci acı cekıyorsun ama gerısı daha kolay ayaklanmıstım bu defa doktora yıne genel olsun dedım olmaz dedı ben de çok korkuyorum spinal olcak dedı ama spinal olanlar ınanılmaz baş agrısı cekıldıgını soyluyor sızın esınız ne öneriyor acaba epidural mı daha ıyı epidural de çok deneyımlı olunması gerekırmıs

Kızlar şu haciserif çikolataları nasıl tadına baktınız mı hiç instada sürekli görüyorum fiyatları da uygun alsam mı

Kizlar az once farkettim karnim altinda catlak olmus cok moralim bozuldu ya

Spinal hatta kombine daha en sagliklisi... sonrasinda bas agrisi olmamasi icin yapilacak sey bol kafein ve su tuketimi... herkeste bas agrisi yapmayabilir bunyeye ve yapilan isleme gore degisen bisey o.. 2 kere denesinler islemi 2. De olmuyosa genele.gecsinler

Kızlar sondadan korkmayın ben spinal sezaryen olmak zorundaydım sadece beke iğne yapılması geriyor sonda sonra takılıyor, hatta bebeği alınca beni uyuttular geri kalan işlem ve dikişleri hatırlamıyorum bile

O adet sancisi oluyor canim hep ya bana doguma hazirlik icin dediler.. ama tabi sen sor yine
Ay bir aksam giremedim ne cok birikmis konusmalar . Hayirli guzel haberlerini bekliyoruz canim. Insallah cok kolay toparlanirsin. Tecrubelerinden bizde yararlaniriz artik gününü bilmek nasil bir duygu ?

Normal doğum isteyenlere moral olsun diye bir iki birsey söyleyim ben de ben ilkini normal doğum yaptım . Doğuma girmeden hep olumlu hikayeler dinledim . Hatta cevremden kisilere bakıp "bu dogurduysa ben hayli hayli doğururum " diye kendimi motive ettim. Sancım gelmedi suni sancı ile dogumu başlattı doktorum. Gelen sancıları motivenolarak çok güzel idare ettim . Konsantrasyonumu bozan şeyleri ortamdan uzaklastirdim. Besela ebe nin biri belim masaj yapıyordu o Konsantrasyonumu bozuyordu ona "yapma istemiyorum ben hallederim " dedim . Annemler konuşuyordu yanımda "susun dikkatimi dağıtmayin " dedim . Sancı geldikçe gizli hızlı nefes alıp verdim . Nefes çok önemliydi. Sürekli ayakta dolaştım ve sancı geldikçe kendimi salladım öyle olunca acilmam hızlanmış. Ebe kontrol etti daha 6 cm açıklık olmuştu. Baya var daha dedim ve 15 dk sonra Ayaktaken bebek aşağı indi çok iyi hissettim. Birsey oluyor dedim ve hemen doktor baktı "aaa bebek gelmiş dur ıkınma "dedi. Hiç bagirmadan 1 ve ya 2. Ikınmada bebek doğdu. Doğum anı 2 dk surmemistir bile. Bebeğim hastaydi cennete uçtu ama belki de Allah bana kolaylik verdi o an. Zor gelmedi bana doğum suni sancı olmasına rağmen. İkinciyi de normal istiyorum inşallah o daha kolay geçer. Yani demek istediğim Sancinin şiddeti bize bağlı . Korku ve stres yaparsak Sancinin da o derece şiddetli hissedilecegini düşünüyorum

Çok ürkünçlü korkunçlu ayrıntılar vermeyelim M Maya_06
Uyanınca feci acı çekiyosun cümlesi beynimde yankılanıyo.
Bari feci demeseydin :)

Dogumu bilmem ama tum ameliyatlarimda super uyuyup uyandim.. hepsiñde gule oynaya uyudum.. cunku nasil uyursan oyle uyanirsin.. doktorlarda soyluyor. Aci cekececegini dusunuyosan anestezinin etkisi gecene kadar aci cektigini hissediyosun.. hersey seninle alakali

Ay bir aksam giremedim ne cok birikmis konusmalar . Hayirli guzel haberlerini bekliyoruz canim. Insallah cok kolay toparlanirsin. Tecrubelerinden bizde yararlaniriz artik gününü bilmek nasil bir duygu ?

Gununu bilmek surekli eksik bisey var ama ne diye dusunmek ve beyninde.felakat senaryolari kurmaktan baska bisey degil benim icin

Çok teşekkürler iyi ki yazdın. Ben de pozitif düşünüyorum , acıya şartlanıldığı için öyle hissediliyo.
Senin kesin kombine mi olacak?

baş ağrısı kişiye göre değişir ablamda bende epidural sezeryan olduk onun deli gibi baş ağrısı olmuş benım zerre bir gram baş ağrım olmadı genel anestezide evet karında ağrı oluyormuş uyanırken bir kaç kişiden duydum ama bunu epidural içinde diyenler var eşimin kuzeni doğumdan sonra ağlaya ağlaya çocuğu kucağına alıyordu yatağı azıcık bile yukseltemiyolardı ama ben ayaklarımı hissedene kadar hiç bir ağrı çekmedim ve tabı sonrasında da buyuk agrılarım olmadı sadece ilk iki üç kere yururken tabıkı dikişler sızladı ama adet ağrısı kadar sonra zaten sürekli her saat bası katı dolandım cabuk iyileşmemdeki en büyük etken bol bol yürümek cabuk ayağa kalkmak inşallah sezeryan olanların benımkı gibi ağrısız acısız olsun çok şükür rahat atlattım

Çok teşekkürler iyi ki yazdın. Ben de pozitif düşünüyorum , acıya şartlanıldığı için öyle hissediliyo.
Senin kesin kombine mi olacak?

Valla sormuyorum esim ne derse o olucak. Dogumla ilgili hic bisey sormuyorum. Sonrasinda sorar anlatirim yada girmeden sorarim.. soru varsa yazin arada onlarida sorayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…