- 21 Temmuz 2013
- 4.691
- 2.426
- 173
neyse keyfiymiş Deniz senden ilgi istiyor demekDünden beri ara vermeden besliyorum, alt değiştirip masaj yapıyorum, gazını çıkarıyorum, biraz oynuyorum, sonra yine besleme....hiç ara vermedim. Gazı vardı, son pırta kadar çıkarttık. 2.5 saat sadece gaz çıkartmakla uğraştık, sonunda iyice gevşedi, belki açtır dedim, 100 ml süt çıkardım, dinlene dinlene içti, üstüne bi de emdi. Aç değil, gazı Yok, altı temiz, ateşi Yok, burnu tıkalı değil, sevdim oynadım, anne sevgisi verdim. Daha hala uyumuyor, gözler fal taşı. Şimdi rezene kimyon anason çayı demliyorum. Son çare onu deniycem, hala uyumazsa çöpe atmayı düşünüyorum
Kitap siparişini verdim: kitap gelene kadar uyumuş olurum inş. Ben bilmem 8 hafta 10 hafta.. yorgunluktan yürüyemiyorum artık.
Dünden beri ara vermeden besliyorum, alt değiştirip masaj yapıyorum, gazını çıkarıyorum, biraz oynuyorum, sonra yine besleme....hiç ara vermedim. Gazı vardı, son pırta kadar çıkarttık. 2.5 saat sadece gaz çıkartmakla uğraştık, sonunda iyice gevşedi, belki açtır dedim, 100 ml süt çıkardım, dinlene dinlene içti, üstüne bi de emdi. Aç değil, gazı Yok, altı temiz, ateşi Yok, burnu tıkalı değil, sevdim oynadım, anne sevgisi verdim. Daha hala uyumuyor, gözler fal taşı. Şimdi rezene kimyon anason çayı demliyorum. Son çare onu deniycem, hala uyumazsa çöpe atmayı düşünüyorum
Kitap siparişini verdim: kitap gelene kadar uyumuş olurum inş. Ben bilmem 8 hafta 10 hafta.. yorgunluktan yürüyemiyorum artık.
Evet canım anne sütünü ben de duydum, doktora bi götürelim her ihtimale karşı. Onun gözünü öyle görünce içim parçalanıyo.
günaydın sınava hiç çalışmadan giriyorum modumda değildim hiç hazırlanmadım bundan en büyük etken Aöf Anadolu denen kurum kitaplarımı basmamışlardı hala da basmadılar sanırım , dönem bitişine 1 ay kala baktım hala TEM’in edilemiyor diyodum,o yüzden internetten satın alamadım .... kitapsız çalışamayan Bi tipim. Aöf e bütün yaz naptınız yattınız mı diye sormuştum üst üste☺ dönem başı kitapların ellerinde niye mevcut olmadığını çok zaman anlayamadım. Onlar aldıkları paraya bakar Öğrenci çalışmış çalışmamış geçmiş kalmış çok da tınn . Bu dönem kitapları TEM’in etmemi engelleyip derslerden kalmama sebep olan Aöf Anadolu da okuduğum son üni, artık bunu bitirince İstanbul üni AÖf e başlarım kısmetse. Aöf Anadolu pişmanlık .
Ben doğum yaptım kızlar . Kendi sancımla cok şükür
Çok teşekkür ederim hiç bi Bebek annesinden ayrı kalmasın ,biz çıktık eve bebiş orda kaldı gerçekten çok hassaslar çalışanlar ,ufak ufak besliyoruz dediler bende uğraşıyorum süt için geleceğine inanarakHayır süt anne bulmuştuk, daha doğrusu bebek yoğun bakımda bebeği yatan bir bir aile durumumuzu görüp süt anne olmayı teklif etti, Allah razı olsun, sayelerinde bebişim hep anne sütü aldı. Kendi sütümü 4. Gün verdiler. Mama verilecekse de buna biz karar verecek durumda değildik, doktor kararı olacaktı. Size de mutlaka bilgi verirler, illa süt vereceğiz diye aç bırakmazlar çocuğu. Doktor gerekli gördüğü şekilde besler minnoşu. Yenidoğan yoğun bakım gerçekten bebeklere çok hassas davranılan bir birim, hemşireleri bile çok farklı. hiç gözünüz arkada kalmasın. Ne gerekiyorlarsa yaparlar, siz sağmaya devam edin. Hastanede uzun kalacaksanız sıcak su torbası koyabilirsiniz memelere, sonra masaj yaparak sağabilirsiniz.
Yani toplam 4 saatte fln doğdu . Ah vah dediğim 1 veya 2 sancı oldu çok şükür. Korkmayın diye anlattım ..bir masallahinizi da alırız teyzeleriDoğum hikâyemi anlatayım size. Zaten hafif sancılarım ve 2 cm açıklığım vardı. Gece 3 gibi 10 dk da bir anı gelmeye başladı ..sonra hemen 5 dakikalara indi. 4 buçuk gibi hastaneye vardım . 4 cm açıklık varmış hemen lavman yaptılar biraz bekledik 7 cm e çıktı . Sonra 8.5 cm oldu hızlı ilerledi şükür . Suni sancı istemedim sancılar dakikada 1 e düştü ıkınma isteği geldi . Hemen çatıya çıktım ve 4-5 ıkınmada doğdu . Sanci ani hiç zor değildi ama doğumda gücüm biraz eksik kaldı . Ama hiç karnıma fln bastirmadilar doğdu böcüğüm. 3200 ölçülmüstü 3410 gr doğdu. Darısı doğum bekleyenlere inşallah .
Geçmiş olsun kuzuma. Kıyamam kırmızı pantolonlu yakışıklıyaneyse keyfiymiş Deniz senden ilgi istiyor demekbenimde sıkıntım Mert öksürüyor ama ne öksürmek boğazı yırtılıyor gibi bir anda 2 3 kere sonra birşey yok genelde ya emdikten sonra yada gaz için ıkınırken oluyor çok korkuyorum yaa bugün sanki daha sık oluyor gibi sanırım artık doktora götürcem ishal yok ateş yok yemesi iyi nerden geldi bu öksürük yaaa
mertınde sık sık burnu tıkanıyor serum fızyolojik sıkıyorum kendı cıkarabılıyorsa beklıyorum baktım zorlanıyor cekıyorum o mu acaba boğazını gıdıklıyor kiGeçmiş olsun kuzuma. Kıyamam kırmızı pantolonlu yakışıklıyaMutlaka doktora sor. Deniz de öksürüyor, ama öyle boğazı yırtılır gibi değil. kendi doktoruna sordum, sık sık öksürmedikçe sorun yok dedi. Güvenemeyip doktor kuzenime gösterdim Deniz sümüklü bir çocuk olduğu için Geniz akıntısı oluyormuş.
O Otimoti ne belgeseller dinlettim, yok aynı. Gecenin sonunda önce temizlik benim işim dinlettim, baktım hala aynı, şişkoların moda programı, gelin kaynana yemekteyiz derken seda sayan’la Yemekteyiz’e kadar geldim. İçirdiğim rezeneli kimyonlu anasonlu çayı da kusunca babasını kaldırdım. Al kızına bak yoksa çöpe atıcam dedim, verdim babasına, yattım uyudum.
Gözünüz aydın Allah bağışlasın sağlıkla büyüsün inşallahBen doğum yaptım kızlar . Kendi sancımla cok şükür
Sağolasın canım suyumuz azdı zaten bugün sıfırlanmış nerdeyse eve gönderemem bu şekilde dedi doktorum açıklık ta sıfır olunca mecbur sezeryan oldumALLAH KURTArsın canım☺ neden acil sezaryen ? Kötü bir durum yok inşAAllah??? Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşaAllah ❤ Acil şifalar
evet uzaktan lisans cocuk gelisimi okuyorum 2.sınıfım. aynen bizim de oyle 4 yanlis 1 doğruyu götürüyor. kitap yok pdf den cikti alıyoruz. finalde 40 alma zorunlulugu var .alamazsan kalıyorsun. gecen sene acildi bölüm sorular yanlis soruluyordu falan. ama bu sene biraz daha kaliteli sorularauzef uzaktan eğitim mi? benim Anadolu Aöf te okuduğum 4. Üniversite bu4 yanliş bir doğruyu götürüyor kitap vermiyorlar paranla da rezil oluyon basmıyo adam kitabı . Sanki çok şey öğretmiş gibi de art niyetli ters köşe sorular
3 gün oldu sanırım doğum yapalı öncelikle moralini bozma her zaman süt gelecek inancıyla sağmaya devam et iyice kendini üzme lütfen..sütüm geldi fakat gogsum cok fazla şişti. elektrikli sagma mak. ile sagiyorum ama cok cok az çıkıyor. sırtım cok ağrıyor. ne yapmam lazim arkadaşlar. sicak su ile buhar yapıyorum masaj yapiyorum.dus alıyorum. baska ne yapmaliyim . cok kotu agliyorum bile(
evet 3 gun oldu dogum yapali. geldi sutum ama gogsum aşırı sisti tikandi çıkmıyor. her yerim agriyor yatamiyorum bile. bebek de tutamiyor zaten . dogumdan zor geldi bu bana3 gün oldu sanırım doğum yapalı öncelikle moralini bozma her zaman süt gelecek inancıyla sağmaya devam et iyice kendini üzme lütfen..bende doğum yaptıktan 3 gün sonra hastaneden taburcu olurken 20 cc süt çıkıyordu 10 cc lik 2 şırınga süt gönderiyordum bebeğime 3 saatte bir sağıyordum peki ya öncesi 2 3 ml her bir artı damlada mutlu oldukça daha da arttı senınde zamanla artacaktık ne kadar geliyor ? evdeyken o gün moralim bozuk bebeğim yogun bakımda düşünüp düşünüp kendimi üzdüğümde hep azalıyordu sütüm sen iyiysen sütün de iyi gerçekten bu süt 1 morale 2 dinlenmiş bir bedene çok çok geliyor
sütüm geldi fakat gogsum cok fazla şişti. elektrikli sagma mak. ile sagiyorum ama cok cok az çıkıyor. sırtım cok ağrıyor. ne yapmam lazim arkadaşlar. sicak su ile buhar yapıyorum masaj yapiyorum.dus alıyorum. baska ne yapmaliyim . cok kotu agliyorum bile(
Canim benimde aynisi oldu , cok sisti gögsüm bende süt cok saniyorum, meger hic cikmiyormus cok agri yapti gece uyuyamadim. Bu kez küveti doldurdum girdim icine masaj yaptim yumusacik oldu tas gibi gögusler. Sonra emzirdikce sertlik azaldi arada da makina ile sagdim. Simdi cogdi cok sükür . Insallah hepimizin sütü yeter gercekten insan cok uzuluyor süt yetmeyinceevet 3 gun oldu dogum yapali. geldi sutum ama gogsum aşırı sisti tikandi çıkmıyor. her yerim agriyor yatamiyorum bile. bebek de tutamiyor zaten . dogumdan zor geldi bu bana(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?