2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Canım doğru diyosun makineye uygun değil fakat hemşire bugünkü çıkanı mamasına karıştırdı...Dün de birkaç damla süt çıkardım götürüp bebeğimin ağzına sürdüm parmakla. Bugün ne yapsam ağzını açmadı alt dudağını büküyor ağlayacakmış gibi yapıyor. İlkdefa aldım kucağa

Şimdi kızlar şu bıngıldak meselesi ile ilgili ortada bir göçüklük var bıngıldak böyle mi olur dışarı çıkık olması gerkemşyor mu sizinkilerde böyle mi
yok dışarı cıkık olmuyor ellediğinde yumuşak içine göçebilen bir yer en azından benm bebeğiminki böyle

enfeksiyon için birşey diyemice. cok cok geçmiş olsun inşallah biran önce toparlar emme içinse biraz sabır benımkı hala bazen memeye gelince biraz kıvranıyor sonra cop cop devam biberon verme imkanın varsa ver bebekler unutmaz memeyi o konuda rahat ol öyle hemen biberona alışmıyorlar bebeğin refleks kazanır emzik verebilirsen ver en küçüklerden.. birde damar yolu için 40 gün boyunca her seferınde başka yerınde delikler hortumlar vardı malesef cok küçük oldukları ıcın sureklı aynı damardan devam edemiyorlarmış o yüzdendir insanın içi gıdıyor ama napalam sabredeceksıntekrar geçmiş olsun biran önce sağlıkla evine alırsın

farklı bır makıneyle sağma imkanın varsa dene o sarı ilk sütler belki emerken daha fazla geliyordur ama ben hastanede makıneyle sağmıştım çekebiliyordu makıne

geçmiş olsun canım unuttu diye düşünme eve gelince denemeye devam et memeni vermeyi, hiç bir şey istememesi çok kötü bu şekilde nasıl beslenecek ki hiç böyle bir şey duymamıştım, dua edelim düzelsin inşallah bebeğin

Ben 0 pozitif bebeğim a pozitif. 1 günde düştü bizimki. Diğer oğlum 2 gün almıştı fototerapi. Kızım ise 27 değerle yatmıştı kanını değişeceklerdi ayy ne ağlamıştım ac bıraktım çocuğu da oldu diye. Lohusa kafası işte. Merak etme kavuşmanız yakındır

Ben de internette öyle okudum ve çukurluk bu saate kadar azaldı gibi emzirmeyle mi geçti acaba

Ya tümden görüşmeyi kes ya da sen de onlar gibi çirkefles. içine atıp canını sıkma da bırak onlar sıkılsin.

Şimdi kızlar şu bıngıldak meselesi ile ilgili ortada bir göçüklük var bıngıldak böyle mi olur dışarı çıkık olması gerkemşyor mu sizinkilerde böyle mi

Bıngıldak dışarı çıkık olmaz canim. Dokununca gocuklugu hissedersin. Görünüşte çok göçükse susuz kalmis olabilir

Benimki de isilik döktü. Vücuda yayıldı bayağı. Ne kremi kullanıyorsun?

Canım çok geçmiş olsun. Sinir stres yapma hepsi düzelecek merak etme.

Ben de attim bi tane bakalim ya nasip
İkişer ikişer iç, hemen sütün dolup taşacak 2 güne. Bi hafta kullanıp bırakırsın, bi şekilde vücut o kadar süt yapınca devamı kendiliğinden geliyor, tetikleyici oluyor. Sütüm azalınca hemen içiyorum. Hiç korkma. Günde 8 taneye kadar içilebiliyormuş. Mesela 5 tane iç, sabah 2, öğlen iki akşam bir gibi. Ben 6 iÇiyorum.

Ay daha minnacık, ne ele gelmesi. İyi demişsin. Hayır ne gerek var el kadar bebeyi riske atmaya. Kucağa alsınlar yeter işte. Ya napcağız. Bu insanlarla ya. Nasıl düşüncesizler, nasıl hadsizler. En sinirlendiğim şey. Varsa
Bi tecrüben tavsiye et, dikkate alırım almam bana kalmış. Sanki biz çocuğumuzu hiç düşünmüyoruz, hiç bakmıyoruz. onlar öyle iyi ana baba ki bizim çocuklara bile sahip çıkıyorlar.

Düşüncesizler vicdansızlar... Geçmiş olsun bebeğin kafası nereye vurdu şimdi iyi mi
ya insan azami dikkati gösteriyor zaten ama kaza bu işte olacağı varsa oluyor. Ben ana kucağının sapına çarptım hafifçe. Çocuk ağlamadı, gerçekten o kadar hafifçe vurdu ki şiştiğinde çok şaşırdım. İyi, zaten iyiydi. Hareketlerini gözlemlemiştim, tehlikeli bir bölgede de değilmiş, sert bir darbe de almadı. Ama işte teni hassas, şişti.
Kayıp düşmesinden korkuyorum ben de, doktor dedi ki bir yere gideceksen gerekirse yere koy, üşüsün ama kanepede yalnız başına bırakma.

O Otimoti nasıl görüşmeyeceğim ki! Sonuçta aile, minimuma indirdim tabiki. Şimdi de bebeği akşam yıkamama takmışlar, bebek akşam yıkanmazmış.kocamı arıyorlar durmadan. Sevgili kocam da gerildi, dikkate alıyor fikirlerini ama abarttıklarını da düşünüyor. Bana bir şey söylese kıyamet kopacak, hiç yansıtmıyorBen çemkirdim daha kimse beni arayamıyorlar. Daha önce de bebeği yıkamama takmışlardı, tek başıma yıkamamalıymışım, düşürürmüşüm, beceremezmişim. Onlara kalsa hala bebeği yıkayamazdım.
Neyse bir daha bir şey söyleyen olursa, çirkefleşeceğim. Diyeceğim ki biriniz fiziğinizi korumak için emzirmedi, diğeriniz meme ucum yara oldu diye emzirmedi. Bu mu analık diye dalıcam

M MMihrimahh geçmiş olsun. Maalesef yoğun bakımda her yerinde kablolar, damar yolu hatta erken Doğumda kateter.. minnaklar bayağı deliniyor ama çabuk iyileşiyorlar. İnş enfeksiyonu da geçer bir an önce. Emme konusunda hiç telaş etme, kuzucuk travmatik bir süreç yaşıyor, ondan öyle olmuştur. emmeyi unutmaz bebekler, emmek içgüdüsel, normale dönecektir. Meme tutması zaman alsa da biberona hayır deneyecektir.

Canım çok geçmiş olsun. Bugünler geçecek merak etme. Eğer enfeksiyonu varsa eve götürmeniz daha kötü olabilir. Hastanede kısa sürede toparlayacaktır. Sen moralini yüksek tutmaya çalış ki sütün etkilenmesin. Emmeyi unuttu diye de düşünme. Sabırla meme vermeye devam et. Benim bebeğim de hastanede çok kilo kaybetmişti. Eds yöntemiyle mama verdik.O şekilde deneyebilirsiniz. Allah yardımcınız olsun.

ne düşünceliler maşallah maşallah benım kv de cocuk ilk geldiğinde ben kontrole götürmeden yıkamayacaktım 5.gün kontrol bizimki eşimi ara ay siz daha hıc cocugu yıkamadınız mı o cocugun gun aşırı yıkanması lazım da vır vır dırdır eşim işten arıyor annem gelsin yıkayın cocugu dedim ne var daha ne oldu cıkalı ne bu acele koştur koştur gelecek bebeği yıkayacakmış dedim gelmesin istemiyorm ayrıca kış vaktı gün aşırı cocuk mu yıkanır yaz olsa anlarım kışın haftada 2 dedim ama yookk kv geldi bir akşam ben odadayım hala tembih ediyor ki siz gün aşırı yıkayın dıye kusura bakma dedim eşime ben cocugu hasta edemem eti ne budu ne eve gelmiş 1800 gr tirtir yavrum manyak mı ne o gün yıkadık ama eşimle beraber kimseye gerek yok şimdide haftada 2 kere yıkıyorum doktora da sordu eşim gün aşırı yıkayalım mı dıye hayır haftada 2 yeter dedi aldı ağzının payını yoksa eşimde gün aşırı yıkamaya zorlayacaktı anası dedi ya sanki kanun cıkardı gibi nıye erkekler boyle ya annelerinin her dediği doğru gibi davranıyorlar tamam ilk cocuğumuz olabılır ama salak mıyız yanı okuyup öğrenirsin danışırsın kafana yatıyorsa yaparsın üf sinirlendim yıne...hee bır de ben akşam gündüz farketmez ne zaman müsaitsek ne zaman mert keyifliyse o zaman yıkıyoruz kv haberı var mı bu durumdan bılmem bılse onada karışırtakıntı hurafe şeyleri cok onunda..oh tek yıkayabılıyorsun ne guzel işte kıskanmışlar besbelli bıze ihtiyacı yok dıye

M MMihrimahh canım herkesin bebeği hemen hemen o yoldan geçti insan çok üzülüyor ben eve geldiğimde Ilgaz’ı getirebilecek miyiz ya birşey olursa diye gece gündüz ağladım.Biliyorum biz ne dersek diyelim seni teselli edemeyiz ama İnan sütü direkt etkiliyor.Üzülme iyi düşün Allah’ın izniyle çıkacak evine gelecek o zamanda sütüm gelmiyor derdine giriyorsun.Şuan ona yoğunlaş.Bana arkadaşlardan biri demişti dinlen iyice diye doğru demiş bugün 9 günlük olduk ilk defa üç saat uyuyabildim tecrübesizliğini anca atıyorsun.Bu arada herkes mama veriyor biz sezeryanlıların sütleri daha geç geliyor mama olmasa bebekler sarılık olur iyi ki var mama verildiği gün ben şükrettim o zamanda doyuramıyorum yetmiyorum nasıl olacak diye kaygıdan ağlıyordum.Bu arada bebek emme refleksi ile doğuyor doğuştan gelen bir özellik unutulmaz sönme olmuştur emin ol düzelecek bebeğine pozitif enerji ver sağlıkla kavuşun inşallah Çok dua ediyorum hastanede olanlara çok zor tez zamanda şifa inşallah

Ben de internette öyle okudum ve çukurluk bu saate kadar azaldı gibi emzirmeyle mi geçti acaba
Doyunca duzelmistir bence de

Ooo benimki devede kulakmis o zaman 1 tanecik ictim sadece aksam. Hemen etki ediyo mu ki acaba

Bacoderm diye bi krem verdi bize.ama vücudunda yok bebeğin sadece çene ve yanaklarda sizinki isilikse daha çabuk geçer.bizimkinin gün içerisinde bazen geçer gibi oluyo bi bakıyorum bi kaç saat sonra daha kırmızı ve yine büyümüş sivilce gibi olmuşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…