Doktora sordum, misafir kabul edebilirsiniz abartmayın anneanne babaanne hala yeğen gibi yakınlar gelebilir, öksüren aksıran tıksıran kesinlikle gelmesin dedi. Gelenler elini ağzını yüzünü yıkasın ve burnunu temizlesin dedi. Kucağa almak yasak. Bilmiyor ki eşimin sülalesi kabile gibi. Şimdiye kadar hiç misafir kabul etmedik, 3 kilo olsun bari diyorduk ama Pazar günü ilk misafir gelecek. Engel olamadık. Yardım için Sağolsunlar Görümcelerim sırayla geliyor, özellikle bebeği yıkamak için. Bebeği yıkamak zor iş ya, bir ay daha böyle gider, eşimle birlikte yapmam imkansız. 2. Dk sürüyor ama insan korkuyor. Görümceler Gelince temizlik ve yemek de yapıyorlar. Sütüm az diye sütümü arttırmaya çalışıyoruz, yemekleri ona göre yapıp dinlenme ortamı sağlamaya çalışıyorlar. Ben sadece bebekle ilgileniyorum. Süt sağmak bir saat sürüyor, alt değiştirme, kaka yaptırma (kakayı masajla yapıyor daha kasları gelişmemiş) besleme gaz çıkarma, biberon temizleme bir saat, arada bir saat boşluğum oluyor yalnızken. Onda da yemek mi yesem duş mu alsam uyusam mı derken uykuyu seçiyorum

eşim ve görümce evdeyken 2 saatim oluyor. Hatta onlar varken bebeği uyuttuktan sonra dışarı çıkıp hava alıyorum, bi çay içip biraz çarşıda dolaşıp geliyorum. İnsan ihtiyaç duyuyor nefes almaya.