• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ben yıllardır lazere gidiyorum bir çuval para döktüm ama o beni istediğim gibi dökmedi.Yani abartmıyorum en az 7 bin gitmiştir.Şimdi bazı bölgeler de hala var hamileliğim boyunca da lazere gidemediğim için iyice kendilerini göstermeye başladılar.Lazere gideceğim kırkıma üç beş gün kala ama aranızda braun IP lazer kullanan var mı onu almayı da geçiriyorum aklımdan bebek doğum derken biz baya açıldık her şey iyi olsun aman yapmadık demeyelim aman o doktorda kesin görsün falan filan çeşitli sebeplerle ucuna kulağına bakmadık.Şimdi bunu da alacağım boşa vermek istemiyorum 1500 tl az değil çöpe atmak için.fikri olan varsa yazarsa sevinirim temizlik amaçlı almayı düşünüyorum benim zaten artık çok kalmadı

Benim ufaklık doğduğundan beri sürekli garip sesler çıkarıyor. Sürekli ama resmen baş şişirdi:) aynı durumda olan var mı? Çok merak ediyorum neden çıkıyor bu sesler.

Benim ufaklık doğduğundan beri sürekli garip sesler çıkarıyor. Sürekli ama resmen baş şişirdi:) aynı durumda olan var mı? Çok merak ediyorum neden çıkıyor bu sesler.
Evde at besliyor gibiyim. Kimi zaman eşek, kimi zaman civciv. Son günlerde bi de yavru kedi ciyaklaması başladı. En çok at kişnemesi sesi çıkarıyor hala. 😂

Şu büyüme atağı geçse de uyusam ya! 12. Hafta atağına girdik, çılgın geceler ve gündüzler yaşıyorum. 3. Uykusuz gün, toplam 4 saat uyudum bu sürede. Dün yorgunluktan ağlamıştım. Bugün başım dönüyor. Kucaktan indiği an ağlıyor, sakinleşmiyor da sıpa. Sadece emzince susuyor. akşam 6’dan beri 15 dk da bir emziriyorum. Memeler boşaldı, boş boş emziryorım. X xemax daha bu ataklar yıllarca sürecek🤪 allah hepimize sabır versin. Bugün ilk kavgamı ettim kızımla, sabrım tükendi artık. Bi bağırdım ne var diye, korktu sustu hemen, sonra gönlünü almaya çalıştım bi saat. Delilik bu ya!

Şu büyüme atağı geçse de uyusam ya! 12. Hafta atağına girdik, çılgın geceler ve gündüzler yaşıyorum. 3. Uykusuz gün, toplam 4 saat uyudum bu sürede. Dün yorgunluktan ağlamıştım. Bugün başım dönüyor. Kucaktan indiği an ağlıyor, sakinleşmiyor da sıpa. Sadece emzince susuyor. akşam 6’dan beri 15 dk da bir emziriyorum. Memeler boşaldı, boş boş emziryorım. X xemax daha bu ataklar yıllarca sürecek🤪 allah hepimize sabır versin. Bugün ilk kavgamı ettim kızımla, sabrım tükendi artık. Bi bağırdım ne var diye, korktu sustu hemen, sonra gönlünü almaya çalıştım bi saat. Delilik bu ya!
Ayy bi de ataklar mı var offf yarabbim🤦‍♀️

Kızlar kalça çıkıķlıgı ve göz muayenesine ne zaman götürmeniz gerekiyor sağlık ocağı ve hastane farklı zamanlar söyledi kafam karıştı.

Sütümün çoğalması için aktardan milk tea aldım sanki işe yaradı dün içtim bugün uyandığımda göğüslerimin daha dolgundu.Sütümün kalitesini arttırmak için kuru incir,hurma badem fındık yiyorum.
Selam
Milk tea kaç günde etkisimi gösterdi
Denemekten gına geldi

Bende sadece benim bebe öyle sesler çıkarıyo zannediyodum bildiğin at sesi 😄 bazen yavru kedi sesi
Şu saat oldu kısık sesiyle sürekli ağlıyo sürekli. ya kucakta,ya ayakta,ya memede 🤦‍♀️10 dk uyusa şükrediyorum.bizimde 40ımız doldu.40 tan sonra değişir diyolar demek ki değişim yok boşa heveslenmeyim ben.

Ay doğru söylüyorsun ergenlik dahil daha neler göreceğiz 😂 şimdi bu saatte kalktı oyun oynuyor kendi kendine 😴 😴 ama 3 dakika sürer birazdan yaygarayı kopartır.Ağlayarak istediklerini yaptırmayı öğrendiler sanırım 🤦‍♀️ Allah yardımcımız olsun hem dünyanın en guzel şeyi hem dünyanın en zor şeyi 🤯

Selam
Milk tea kaç günde etkisimi gösterdi
Denemekten gına geldi
Aldığim gün 2 bardak içtim ertesi gün göğüslerim dolgunlaştı aman aman süt fışkırmadı ama çoğalttı biraz.Tabi buna da alışır vücut sonra başka şeyler deneriz sanırım.Yeşillik yemek de iyi geliyormuş.

Aldığim gün 2 bardak içtim ertesi gün göğüslerim dolgunlaştı aman aman süt fışkırmadı ama çoğalttı biraz.Tabi buna da alışır vücut sonra başka şeyler deneriz sanırım.Yeşillik yemek de iyi geliyormuş.
Sonra devam ettiniz mi peki?

Kızlar sütü fazla geldiği için sorun yaşayan var mı? Araştırdım ama elle tutulur bir çözüm önerisi bulamadım. Bebek memeyi tamamen bitiremediği için çok besleyici olmayan önsütü içebiliyormuş sadece. Asıl değerli olan yağlı, besleyici süt, memenin bitmesine yakın geliyormuş. Çocuk o süte ulaşamadan doymuş oluyor zaten ama zengin olan besini alamıyor. Sütün faydalı kısmını içemediğinden galiba kakası yeşil kaç gündür. Gazı da çok arttı. Bu durumda memenin sağılmasını da önermiyorlar sütü arttıryormuş. Ne yapacağımı bilemedim

Elle sağım yapıp ön sütü azaltmalısın canım birde memeleri sık sık uyarma süt üretimini tetiklemesin bekleyebildiniz kadar bekleyin süt üretimi azalacaktır, ilk kızımda yaşamıştım ben kızım kuvozde olduğu için uyku sorunumda yoktu durmadan süt üretiyordum buzluk fln hep doldu sonra hepsini dökmek zorunda kaldım litrelerce süt.. bu kızımda normal yetecek kadar çok şükür ne yazıkki kimse anlamıyor kötü bir durum olduğunu inşallah düzene girer seninde 😓

Bende sadece benim bebe öyle sesler çıkarıyo zannediyodum bildiğin at sesi 😄 bazen yavru kedi sesi
Şu saat oldu kısık sesiyle sürekli ağlıyo sürekli. ya kucakta,ya ayakta,ya memede 🤦‍♀️10 dk uyusa şükrediyorum.bizimde 40ımız doldu.40 tan sonra değişir diyolar demek ki değişim yok boşa heveslenmeyim ben.
Ayy bi de ataklar mı var offf yarabbim🤦‍♀️
Günden güne değişiyor. 1-2 hafta çok iyi oluyor, sakin, tatlı, uykusu yerinde.. çocuk bakmak çok kolay niye abartıyorlar diyorum, benim çocuğum sakin olacak diyorum. Sonraki hafta çocuk yapmak delilik, cadoloz doğurmuşum diye söyleniyorum. 2 2kedi_1deli nin önerdiği Harika haftalar kitabından takip ediyorum. İlk 20 aydaki büyüme ataklarını, olabilecek değişimleri yazıyor. Bu olay 2 yaş sendromu, 3 yaş sendromu diye devam ediyormuş🤪 bu delilik minnaklar dünyaya geldiği gün başladı ve bitmeyecek😂 X xemax bunlar neyse de ergenlik zamanlarını hayal bile etmek istemiyorum😂😂😂 inş bana çekmiştir, sakin geçmişti ergenliğim, rahattım. teyzesine halalarına çektiyse yandım😂😂 hele teyzesine hiç çekmesin😂😂

El kadar bebe at gibi kişniyor, eşek gibi anırıyor, kuş gibi ötüyor😂😂😂 bi de uykusunda ıkınırken dede gibi sesler çıkarıyor, sanırsın yan odamda yaşlı amca aksırarak uyuyor.

Kızlar sütü fazla geldiği için sorun yaşayan var mı? Araştırdım ama elle tutulur bir çözüm önerisi bulamadım. Bebek memeyi tamamen bitiremediği için çok besleyici olmayan önsütü içebiliyormuş sadece. Asıl değerli olan yağlı, besleyici süt, memenin bitmesine yakın geliyormuş. Çocuk o süte ulaşamadan doymuş oluyor zaten ama zengin olan besini alamıyor. Sütün faydalı kısmını içemediğinden galiba kakası yeşil kaç gündür. Gazı da çok arttı. Bu durumda memenin sağılmasını da önermiyorlar sütü arttıryormuş. Ne yapacağımı bilemedim

Ya ona bende taktim bi ara hatta minik el pompasi aldim emzirneden once biraz sagip oyle vereyim agzina diye. Sonra doktora kontrole gittigimde oradaki hemsiremiz "ya birak o yazanlari yok oyle bisey aliyodur o alacagini, ilk bi hafta 10 gun ok ama sonra herseyi aliyor o sut zaten bitip yine dolmaz hep gelecek arkadan surekli uretim bisey yapamazsin" dedi. Bayada deneyimli biri. Doktorum da sutumle kilo aliminin az oldugunu biliyor konustuk o da boyle biseyden bahsetmedi. Simdi ben malum mama takviye ediyorum ama kakasinin yesil oldugu gunler oluyor yine. Doymakla pek alakali degil gibi yani

Kızlar ben yıllardır lazere gidiyorum bir çuval para döktüm ama o beni istediğim gibi dökmedi.Yani abartmıyorum en az 7 bin gitmiştir.Şimdi bazı bölgeler de hala var hamileliğim boyunca da lazere gidemediğim için iyice kendilerini göstermeye başladılar.Lazere gideceğim kırkıma üç beş gün kala ama aranızda braun IP lazer kullanan var mı onu almayı da geçiriyorum aklımdan bebek doğum derken biz baya açıldık her şey iyi olsun aman yapmadık demeyelim aman o doktorda kesin görsün falan filan çeşitli sebeplerle ucuna kulağına bakmadık.Şimdi bunu da alacağım boşa vermek istemiyorum 1500 tl az değil çöpe atmak için.fikri olan varsa yazarsa sevinirim temizlik amaçlı almayı düşünüyorum benim zaten artık çok kalmadı

Ben ev tipleri yeni ciktiginda almistim braunun o zamanki makinesini...surekli kullanirsan faydasi var ama ara verirsen geri geliyor. Duzenli kullanmak lazim. Simdi cikanlar daha iyidir muhtemelen. Bende ise yaramiyolar zaten gormuyolar. Benim bey kullaniyor sakal bitimine falan

Hahha sesler bizde de var ozellikle uyku arasinda bizimkiler. Yasli inleyen teyze. Aglarken aglamasi uzun surerde keciye bagliyoruz. At kisnemesi arada gelip gidiyor. Bu arada baska bir kitap tavsiyesi daha mahallenin en mutlu bebegi.
3. Ay dolana kadar aglayarak istediklerinin yapildiginin pek farkinda olmuyolarmis. Bide kucaga alisma diye bisey yokmus o sarmalama reflexinden kaynaklaniyormus yani bebe 3 ay daha anne karninda olabilseymis bunlari yasamazmisiz. X xemax asiri kriz halinde youtube tan anne karni sesi kesin uyutmali falan diye videolar var gercekten ise yariyor.
Bana su kitabi oku bu kitabi oku derlerdi.. hadi len ordan kitapla cocuk mu buyutulur derdim. Bi tane hamilelik kitabi verdiler hatta cok sacma gelmisti. Simdi 2 kitap aldim 2 side tam tamina uygun gidiyor. Instagram annesi olan bi arkadasim "ebeveynlik tukurdugunu yalamaktir"der hep hakliymis.

Eeveett kizlar simdi saglik ocagindan geliyorum doktorum 40 im cikinca benden bir suru kan tahlili istedi onlari verdim bu arada oradaki hemsireye şu ön sut olayini sordum. Onlar gebe egitimleri falanda veriyor ya aklima gelmisken sorayim dedim.

Hemsire hanim derki ön sut 5 dakika ya gelir ya gelmez. O yuzden bebek memeyi yorulup 5 dakikada birakirsa digerine gecilmez ayni memeyi devam ettirmek lazim. Ama bebek iyice vakumlayinca önsut falan kalmaz oyle zaten anlarsiniz ucundan gelen sutun rengi degisiri diyor. Ayrica ön sutu sagip atayip gerisi icsin falan cok yanlis cunku o bebeklerin su ihtiyaci icin önemli biz bebeklere su vermiyoruz malum, ön süt su icin onemli diyo. Sadece ön sutu aldigi ici kilo almiyo gibi bisey olmaz gerisinide mutlaka aliyodur ama ayni annenin bi cocugu sutle.kilo alir biri almaz ikizlerde bile fark ediyor diyor. Sutun coklugunu arttirabilirsin ama kalitesini arttiramazsin diyor. Her cocuk bir degil hic takilma sen emzirmeye devam et mamayida emzirdikten sonra vermeye calis dedi.

Bu arada dun aksam once emzirdim sonra arada normalde aldiginin yarisi kadar mama verdim sonra yine emzirmeye devam ettim oyle uyudu ama hic ara vermeden agzindan birini aldim birini verdim oyle dusunun. 4 saat uyudu kesintisiz... 🤣😂 bakalim bi gecede ise yariycak mi

Dünden beri benim kız ağlama nöbetlerinde 1 ayı bitirdik sadece anne sütü ile besleniyor gaz yapıyor çiş kaka yapıyor memede uyuyor yerine yatırınca kasılarak ağlıyor 10 dakikada bir uyanıyor canı yanı yanıyor belli.Dünden beri hiç uyuyamadık sürekli ağladı.karnına masaj yapıyorum sıcak bez koyuyorum ayaklarını indirip kaldırıyorum gaz damlası veriyorum kimyon bile verdim sütüme karıştırıp bir bitmedi kasılmaları ağlamaları Allah aşkına ne yapmalıyım kızlar ben de harap oldum ne yapsam olmuyor.Kız da bitti ağlamaktan uykuya dalamamaktan.Oturup ben de ağlayacağım onunla birlikte hiç uyumadık hiç çocuk sürekli ağlıyor.Dün komşu geldi ay hiç sesi çıkmıyor duymuyoruz dedi o gitti bu hale geldik.Lütfen bana bir akıl verin daha ne yapayım.
Kolik olabilir 3. Haftada basladı bizimde sab simpleks water gripe ve nurse arvey beraber kullanıyorum yoksa kriz gecirip 20 saat uyumadığı oldu yalancı meme de ver kucagnda emzirme pozisyonunda İnş çabuk geçer cnm

Back
X