2020 Şubat Anneleri

kızlar bebiş sabahtan beri durmaksızın hareketli midem biraz rahatsız bugün birde antiiyotik ve ilaç kullanıyorum acaba ondanmı böyle oldu huzursuzmu acaba?
Benimki de sürekli hareketli ama başından beri öyleydi hep, hiç öyle düşünmemiştim huzursuz olduğunda hareketleniyolar mı

Karın çevresi ve boyu geri, kafası normal, hayır damarlara filan bakmadan verdi coraspini
Bence sen muhakkak damarlara baktır ve bebeğin beslenip beslenmediğini öğren için rahat etsin. Çünkü gelişme geriliği karından başlar. Bende de aynı sorun olduğu için biliyorum.
Tabi doktoruna güveniyorsundur eminim ama bu durumda doppler muayenesi yapması ve bebeğe giden akımdan emin olması lazımdı

Doktor benim tuzlu yememe çok taktığı için ona odaklandı bence, ama elimden geldiğince azaltmıştım tuzu, bir de sen bile bile lades olacak gibisin diyo bana insan bile bile kendi canına kanına zarar verir mi yarın gidicem dediğinizi sorucam çok teşekkür ederim

Rica ederim. Ayrıntılı ultrason sonucuna bak bakalım o zaman değerler nasılmış?
Ben haftalardır tuzsuz besleniyorum, sıkıcaz dişlerimizi :)

Ayrıntılı ultrason sormama rağmen yapmadı doktor her şey normal gerek yok demişti
Hmmm sana hiç doppler yapılmadı bugüne kadar?
O doktoru boşver bence sen. Vaktinde önlem olarak yapmamış şimdi soruna rağmen yapmıyo, hiç normal değil.
Artık her hamile ayrıntılı ultrasona giriyo ki sorun varsa önlem alınsın. Mesela ben dahil bikaç kişi 20.haftadan beri coraspin içiyoruz.
Sen tansiyonunu takip ediyo musun peki?

Doppler derken her gittiğimizde ultrasonla bebeğe baktı kafa uyluk kemiği karın çevresini filan ölçüyodu batta bize 3d fotoğraflar veriyodu 12. Haftadan beri, coraspinide ilk haftalar düşük riskine karşı verdi sonra vermedi, gebeliğimin başından beri elenatal1 kullan demişti onu kullanıyorum 19. Haftada magnezyumla demir ilacına başlattı ilave olarak, daha bugün de coraspin yazdı, tansiyonumu takip etmiyorum herhangi bi problem yaşamadım tansiyonla ilgili, doktor da bişey demedi zaten

Ya benim anladığım kadarıyla doktor bizi çok iplememiş heralde ama bakıyorum gittiğimiz doktor şehrin en iyilerinden

Doppler damarlardaki akımı inceleyen ultrason çeşidi.
Problem yoksa sadece bikere ayrıntılı ultrason sırasında yapılır, problem varsa 28.haftadan sonra tekrarlanır.
Hepimizde rahmi besleyen damarlar ve bebeğin kordonundaki akım kontrol edildi, mesela benim damarlarımda direnç vardı ve coraspin başlandı. Gelişim geriliği ve gebelik zehirlenmesi riski olduğunu baştan bilip önlem almana yarıyo. Senin sorunun bundan kaynaklanmayabilir ama genellikle bundan kaynaklanıyo. Normalde gelişim geriliği saptandığnda hemen doppler yapılır,ama seninki yapmamış. Anlamak zor.
Sen protein ağırlıklı beslen tuzdan uzak dur. İnşallah her şey güzel olsun

merhaba kızlar bugün şeker yüklemesi yapıldı. 75'lik
açlık 89.7
1. saat 195.7
2. saat 140.6 endokrin doktoruna yönlendirdi. yarın gideceğim. ama çok moralim bozuldu.

Kan testi idrar testi de yapıldı. Benimde kasık ağrım çoktu. temiz çıktı, enfeksiyon falan yok şükür. sadece hgb 10.8 demir hapını aksatma dedi. Şeker canımı sıkmaya yetti zaten

Tamam çok teşekkür ederim yarın gittiğimde yapmasını isticem tekrar çok teşekkür ederimm

Öğlen sadece çorba az değilmi sana benimki alttaki gibi ki yiyemiyorum bu kadar fazla geliyor
Eki Görüntüle 2558887
Benimde listem buna benzer canım ama bende o kadar yiyemiyorum çok şükür şuan iştahım kontrol edilebilir derecede inşallahh cok açılmaz son 2 ayda
Zorlanmadan yaparız
Mesela ben akşam yemeği şimdi peynir zeytin menemen çay 2 dilim tam bugday ekmek yedim yetti sabaha kadar bidaha bişi yemem ama çok acıkırsam meyve yiyorum yada ceviz bir iki tane

Ben Konya’da sürekli hamur işi yiyorum. Hamurlu şeyleri çok seviyorlar bir de ye ye diye zorluyorlar. Yedim diyorum ne yedin diyorlar lokmamı mı sayıyorlar anlamadım. Konya hakkaten çok Farklı bir kültür. Allah’tan eşimle anlaşıyoruz.

Canım Konya m seni besliyorlar işte daha ne yapsınlar

Su böreği de yaptılar mı sana

Aynen bende çok acıkmıyorum listedeki kadar yemediğim halde. Hatta canım tatlı bişeyler çektiğinde hiç bir şey yiyesim gelmiyor çok dengesiz ama şekerim benim, o reçeli yedikten sonra 170ti ama akşam protein ve tam buğday makarna yedim sadece 1 saatinde 74 çıktı, bu kadar düşük olması normal gelmedi haftaya doktora soracağım randevuda. Seninki de böyle dengesizleşiyor mu arada?

Kızlar bende bu ara tatlıya mı sardım iyice yoksa dikkat edeyim dedim diye mi bu kadar aklımda bilmiyorum suyum biraz fazla bebeğimin gelişimi önde şeker çıkmadı doktorum bişey demedi ama ben kendimce azaltayım diyorum yok yani iyice üstüne düştüm bu gittiğimde de aynı şeyleri derse doktorum sorucam bu tatlı işini yemiyim mi diye ayy yeme derse diye de korkuyorum yasaklar hep daha cazip geliyor insana

Canım Konya m seni besliyorlar işte daha ne yapsınlar
Su böreği de yaptılar mı sana
Evet besliyorlar sağolsunlar. Ama ben onlar kadar hamur işi yiyemem ki. Zaten hareket alanı kısıtlı. Kv . Şeker hastası kilosu da var. Hiç dikkat etmiyor şimdi bacağından rahatsız. Buzlukta yoğrulmuş hamur saklıyorlar canları isteyince börek yapıyorlar. Su böreği henüz yapmadı ama yapacak söyledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…