2020 Şubat Anneleri

bende bugün nst ye bağlandım, o taş gibi olma olayı oldu ama sancı artmadı, 20 de sabit kaldı senin kaçtı ?
Benim sabit degildi bi inip bi cikiyordu, cikarken ani yükseliyordu ama rakam olarak hic bilmiyorum kagitta yaziyorsa oradan bakip yazayim. (Şimdi kizim uyuyor yanimda uyaninca bakabilirim)

Haftada ortalama 250 gr aliyorlarmis.
Bende 200 den hesapladim ve eger ocak sonunu beklerse oğlum ve damar son haftalarda yamuk yapmazsa , tahmini 3200 civari olacak kilosu.

8.8 den onceki testte değerin kaçtı?
Ben 2 taneyle baslamistim suan 15 eyakin degerim 1 kez aliyorum gunde. Dr birak demediği için devam ediyorum ama asm deki dr da ben olsam içmezdim hayatimda ilk sensin hamile olup bu değere sahip olan demisti.
Ama benim ilk hamilelikte 11.5 ken doğuma girmiştim ve cok kan kaybetmisim 7,8 lere düşünce serum verildi 2 kere vsvs. Hatta 3.gunde taburcu etmiyordu dr deger yukselmiyor diye ama yalvardimdi iyiyim ben yollayin evime diye :)
Zaten onemli olan duzenli olmasi kasilmada olsa yalanci kasilmalardir diyelim ve minnos zamaninda gelsinn surpriz yapmasinn :)
Evet canimm hepsi miadini doldurup gelsin inşallah

onlar adı üstünde yalancı kasılmalar, düzenli değilse sorun yok şükür :)
sen öyle hissediyorsun ama bence daha vaktin var, yanılıyorsun gibi geliyor bana. inşallah ben haklı çıkarım :) 2 hafta sonra git bence de. beni de 2 hafta sonraya çağırdı, 2 ocağa alıcam randevu. ama sonra yine 15 gün derse 10. gün gidicem vallahi. battık yemin ediyorum her muayene 200 lira. allahtan bu aç gözlüler nst’den ücret almadı

evde yapılan hakkında hiç fikrim yok canım. ben dışarda yaptırıcam, görümcem gitti bir yere düzenli olarak şimdi tertemiz tek bir tüy kalmadı nerdeyse.
ben bacağımdan ameliyat oldum o yüzden önce doktoruma sormam lazım. izin vermezse olamam. en azından özel bölgeye belki izin verir dicem de önemli olan o zararlı ışını almak problem olacak mı sorun o zaten.

ay eşime bende yapmak isterdim ya kılsız tüysüz bir ev harika olurdu çok kıllı değildir ama erkek işte o bacaktaki kıllar illaki dökülüyor. sinirlenince sana ağda yapıcam diyorum

canım senle tarihlerimiz çok yakın, ben bugün gittim doktora 32+2 deyim benim de 2200 gr. çok demedi bana, her şey yolunda dedi.

Ay insallah canim insallah.
Benim esimin masallahi vardir adam full arti full :) cok dokulmez ama azi bile bana yetiyo, kil tuyden nefret ediyorum ya elimde değil. Kedi kopek icin satilan yapiskanli bantlar varya cok sık biter bizim evde o. Kendi sacimi da tarayinca onunla toplarim :))))
Yastik çarşaf efsane kolay oluyor temizlemesi ki hergun çıkarıp silkeleme şansı 0 apartmanda yasakkk.

Kilo olayina bence fazla takılmayın (takilanlara lafim) cunku olcumden olcume degisen deger bunlat. Onemli olan benim gibi atiyorum seker tansiyon vs sorunu olup da sata gore onden gitmesi veya geriden gelmesi. Kaldiki duzenli kilo alıyorsa o da mühim degil. Zaten hepimizin haftasinda yaziyor imza kisminda, hemen hemen de tutuyor rakamsal değerler.

Benim sabit degildi bi inip bi cikiyordu, cikarken ani yükseliyordu ama rakam olarak hic bilmiyorum kagitta yaziyorsa oradan bakip yazayim. (Şimdi kizim uyuyor yanimda uyaninca bakabilirim)
sendeki durum farklı olabilir o zaman.. bende hep 20 yazdı, sadece kalp atışları çıktı azaldı

valla normal doğumu bekleyeceğim için bende durum biraz farklı son ana kadar haftada 250 gr alırsa 4200 oluyor ki normal doğum biraz zor olur sanki? senin şuan kaç kg? sağlıklı olması herşeyden önemli ama normal doğuma engel teşkil etsin istemem kilosu..
bir önceki değerim 10 du. içmemiştim ilaçları gittikçe düştü. şimdi mecburen içicem, yoksa bana da takviye yaparlar ve ciddi sıkıntıları olabilir Allah korusun.. ah bu ikincinin çektikleri çok boşvermişlik var üzerimde..
doğumdan sonra serum dışında başka bişey verildi mi yükselmesi için?

canım bana da çok demedi doktor ama sanki çokmuş gibi geldi ayda 1 kg alacağını varsayarsak 4200 falan oluyor, o da normal doğuma belki engel teşkil edebilir diye düşünüyorum. tabi bu benim fikrim sadece.:) ihtimaller zincirinde boğuluyorum yine her zamanki gibi :) senin sezeryan değil mi?

Benim c.tesi 2 kg idi ama benim de damar sorumum var 3 kilo civari anca dogar dediydi detayli yapan dr. 4400 normal doğuran biri vardi :) kesi atiyorlar ya kilo fazla olunca ona gore atarlar sanirim ( tamamen bilgim disi fikir yürüttüm) 10 ken degerin nasil dr ilac yazmadi yaaa, hamilelikte ve sonrasinda kan ilaco takviyesi cokk cok onemli bizler için, hep bizden gidiyor malum. Taburcu olunca belli sure icmistim hapi ama sonra düzene girince birakmistim tabi.

Aynıyız ama benim sezeryan günüm 25 ocak
Beyin cerrahının önerisi 38.hafta dolmadan olması olduğu için doktorum 38.hafta dolmadan bi gün öncesine ayarladı. Öncesinde bi doğum belirtisi olmazsa o güne kadar bekliycez. Normalde sezaryen 38+3 gibi oluyo ama senin doktorun 40. haftaya girdikten sonrasına ayarladı sanırım. Bakalım neler olucak. Bunlar bizim planlarımız bebeler nasıl isterse öyle olur :)

ay o kadar dökülmüyo bizimki allahtan saçımı havluya tarıyorum hep ve sürekli topluyorum, kısa kestirdim zaten. açık dursa hep dökülür. kızım da hep toplu dursun istiyor, bizim saçlar dökülmüyo o yüzden pek ama eşimin bacak kıllarından nefret ediyorum bende hiç sevmem ya görünce sinir basıyo. benim kardeşlerim yürürken bile tüy döküyolar koyun gibi, onlara göre eşim nimet

benim kilosunun önde olması değil de geride olması korkutur malum bende de kordonda tek damar eksikliğinden gelişim geriliği riski var. o yüzden korkarım sadece. yoksa ölçümlerin tam tamına tutmadığını biliyorum.

bende de şeker problemi var ya canım o yüzden önden gitmesi ve kilolu olabileceği düşüncesi ürkütüyor beni. ama dediğin gibi kesi atıyorlar zaten :) 3 kg doğan kızımda da atmışlardı.
Kan ilacını verdiler ama benim ihmalkarlığım ben içmedim. şuan akıllandım günde iki kere içecem mecbur. ayy taburcu olduktan sonra da içicem... hiç düzenli ilaç içmeyi sevmiyorum yaa.. hep bu bebekler için katlancaz artık ne yapalım.

yok yok öyle olmaz bence :)) benim kızımda da hep normal gitti ölçümleri. 42. haftada doğmasına rağmen 3500 doğdu.
yok benim bir aksilik olmazsa normal doğum olacak canım.

@KARABATAK_ vücut plasentaya kan pompalamaya çalışırken de kasılma hissedilirmiş, Dolayısıyla bizim gibi hafif kan akımı problemi olanlarda aslında bu kasılmalar iyiye işaret. Normalden biraz daha sık hissetme sebebi bu olabilir. Vücudun bişeyleri onarmaya çalışıyor diye düşünüyorum ve pozitif bakıyorum. Sen de öyle yap :)
Fırsat bulunca nst sonucuna bak bakalım ne durumdaymış. Çokça dinlen, tabiki küçük bi kızın var ona ayırdığın zamandan çalamazsın ama diğer işlerden biraz daha uzak durabilirsin. Kendini düşün.

Sayende harika bi bilgi ogremmis oldum.
Allah senden razi olsun
Kasim kasim kasilayim ben o halde.

Tamam bakacağım.

Sayende harika bi bilgi ogremmis oldum.
Allah senden razi olsun
Kasim kasim kasilayim ben o halde.

Tamam bakacağım.
Senden de Allah razı olsun.
Ben bunu internette okudum, doktorumdan duyduğum bişey değil ama bu bilgiye güveniyorum, çünkü hatırlar mısın bilmiyorum ben de bi dönem sabaha kadar kasılmadan uyuyamıyodum. Bikaç gün öyle geçmişti. 30.haftadan önceydi ve sonraki ilk dopplerde direncin kaybolduğunu öğrendim.
Hala düzensiz kasılmalar oluyo,ama o dönemki gibi değil. Tek yapabilceğin şu aralar yorulmamak ve cinsellikten uzak durmak. Kasılma hissettiğin için riskli sayılırsın, normalde sakıncası yok tabii.

39 da alacak

Valla bitmiyor benimde bir tane hastane çıkışı 10 lu 6 uzun kollu badi 3 tane alt üst takım 2 tane tulum var az gibi geliyor ama boyu ve kilosunu bilmediğimden alamıyorum aslında bide çabuk büyüyorlarmış yetmezse sipariş veririz artık anı yaşıyacaz biz herhalde biraz abartmak istemiyorum
Zaten battaniyeleri var sararız ısınır evde sıcak tutarız .
yoksa aldıkça alası geliyor insanın

yeterli olmazsa dediğin gibi hemen alınır çocuk çıplak kalacak değil ya
evet çabuk büyüyorlar, sonrasını ihtiyaca ve mevsime göre almak gerek. hediye geleceğini de unutmamak lazım ama hediyeler genelde en az 1 yaş geliyor. kimse pek küçük hediye almıyor.

Tabi onun çamaşırı ayrı tıkanması gerekir bunun için de ben ayrı sepet kullanıyorum

Teşekkürler bilgiler için Ay başı olunca güzel bir çamaşır sepeti bakınayım, bu ayki harcamalar birazcık limiti aştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…