2020 Şubat Anneleri

Ay ben de o canı sıkılanları kıskandım şimdi
Hastayken evdeydim yazıyor okuyordum şimdi aynaya bakmaya vakti yok yine
valla bende kıskanıyorum, sabahın karanlığında yollardayız. 1 ayım kaldı sabır sabır ... aynaya çatlaklarım var mı diye bakıyorum canım o kadar da değil

Nasilsiniz ne yapiyorsunuz kizlarr. Canim cok sıkılıyoo
Tv başında programlar izleyerek geçiriyorum çalışma hayatı ne güzelmiş diyorum özledimm resmen hiç beklemezdim özliceğimi kendimden çıkmayı dört gözle bekliyodum
Bebegim biraz az hareket ediyo onada moralim bozuldu geçmiyo zaman gerçekten uyuyamıyorumda gündüz
Yinede bugünümüze şükür diyelim
Sen ne yapıyosun

Nasilsiniz ne yapiyorsunuz kizlarr. Canim cok sıkılıyoo
bende evde yat yat sıkılıyorum. Ne olur ne olmaz bebiş erken doğar diye eksiklerimi hızlandırdım tamamlamaya çalışıyorum internetten vazli sipariş verdim kargoya verildi bi kaç güne elime ulaşır hastane çantamızı hazırlayacağım. Hastane odası için küçük bir süsleme masa düşünüyorum onun eksiklerini tamamlamaya çalışıyorum kendi eksiklerimde var ufak tefek şeyler kaldı öyle şeylerle oyalanıyorum

Arkadaşının şu an psikolojisi iyi değil muhtemelen her Doğum farklıdır onun ki kötü oldu diye seninki de kötü olacak değil ya bu Arada karna bastırma işlemi artık kalktı diye biliyordum şaşırdım

Bir de dun dogum hikayeleri okuyim herkesin boyle mi dedim sonra. Dogum korkusu olanlar ya da etkilenecek hamisler ekledigim resme bakmasin. Bu ve benzeri yazilar iyice korkuttu beni. Ne guzel cesaretlenmistim ya

Eklentiler

• 0853B353-DF71-43A6-B30A-9063DC06BBF1.webp
    53,4 KB · Görüntüleme: 55
Bu tip insanlara cok sinir oluyorum hamile ve dogum yapacak olan birini bos yere korkutup strese sokuyolar oncelikle kendini ve bebegini dusun ne olacagina sen karar ver canim herkesin vucudu,yapisi,gebeligi,bebegi ve aci esigi farklidir. 1.si epidural ise yaramadiysa bu anesteziciden kaynaklaniyo 2.si eger ikinmaya gucu kalmadiysa yapmamasi gereken bir seyi yapmis demek ki sanci sirasinda fazla ikinip bagirmistir gucunu sancida tuketmistir dogum sirasinda da ikinmaya hali kalmamistir haliyle. Sanci sirasinda uygulanacak nefes egzersizleri var o sirada bagirmak yerine nefesini kontrollu bir sekilde alip vermeye odaklanirsan zaten kasilmis olan vucudunu daha fazla zora sokmayip nefes alis verislerinle kaslarini rahatlatirsin ama yirtinip bagirip gereksiz yere ikinirsan o zaman tum gucunu dogumdan once kullanmis ve bitirmis olursun tecrubeli degilim benimde ilk dogumum olacak kurstaki ebelerin ve doktorlarin anlattiklari sagolsun benim annemde 2 dogumunu 13 saat sanci cekerek yapmis cok zorlanmis ama yine olsa yine normal yaparim bebek icinden ciktigi an butun acin sancin hepsi gecip bitiyo hemen unutuyosun diyo bence olumsuz orneklere kulaklarini kapat canim dogum korkun varsa eger seni olumsuz etkiler. Bende biran once zamani gelsede dogsa diye bakiyorum bir gram korku yok ilk dogum yapacak kadin ben degilim sonucta yuzyillardir yapilan bir eylem benim babannem evde babami ayaklarindan gelecek sekilde dogurmus hep hayret ederim ona mesela

öncelikle arkadaşın güzel günlerde büyütsün bebeğini inşallah.

ama başkalarının doğum hikayelerini dinlememenizi öneririm son haftalar yaklaştıkça. insan etkilenir. her doğum kişiye özeldir. ben çok kolay bir normal doğum yaşadım. zor yaşayan da vardır. o yüzden doğum bu kadar yaklaşmışken böyle olumsuz hikayelerden uzak durun bence

Artık seni birisi rahatlatsa bile arkadaşının anlattıkları aklından çıkmaz. O yüzden sen kimseye anlatma. Buradaki diğer arkadaşların da motivasyonu düşer. Doğum için en önemli şey de motivasyon.
Arkadaşın belki normal doğuma uygun değildi ama doktoru farkedemedi,ya da ağrıya dayanıklı değildir bilemeyiz ama olumsuz hiçbişey doğumuna bi iki ay kalmış insanların yanında konuşulmamalı. Ben küçük yaşımdan beri normal doğum yapamıycağımı biliyorum o yüzden hiç doğum korkusu yaşamadım, ama benim bile kötü hikayeleri duyunca içim ürperiyo korkmaya başlıyorum. Suni sancı aldığı için o kadar şiddetli hissetmiş olabilir, 38.haftada henüz doğum başlamamışken dışardan bi güçle doğum gerçekleştirilmeye çalışılıyo sonuçta.
Annem de ilk doğumunda suni sancı almış ve o kadar pişman olmuş ki ikincide son ana kadar bilerek hastaneye gitmemiş, yine suni sancı verirler sanmış,nerdeyse beni evde doğurucakmış
Hastaneye gittiği gibi doğmuşum ve çok rahat geçmiş.
Ama suni sancı alıp gayet rahattım diyen de var. Her çeşit yorumu yapan var, ama akılda hep kötüler kalır :)

Kızlar hastaneye yatışım yapılıyor. Dua edin. Rahim agzim baya kısalmış. Atak geçiriyorum. Doktor acil hastaneye sevketti yatış için. Zaman kazanmamız gerekiyor. Dua edin nolur.
Canım Allah yardımcın olsun hakkınızda en sağlıklısı olsun bol bol ya Şafi de içinden herşey geçecek

Valla ne yaptigimi bende bilmiyorum evde amacsizca dolasiyorum oyalancak bir seyler ariyorum kendime

Kızlar hastaneye yatışım yapılıyor. Dua edin. Rahim agzim baya kısalmış. Atak geçiriyorum. Doktor acil hastaneye sevketti yatış için. Zaman kazanmamız gerekiyor. Dua edin nolur.
İnşallah her şey iyiye gider. Sadece rahim ağzı kısalmış dimi ? Serumlarla ertelenir stres yapma kendine dikkat et.

Bir de dun dogum hikayeleri okuyim herkesin boyle mi dedim sonra. Dogum korkusu olanlar ya da etkilenecek hamisler ekledigim resme bakmasin. Bu ve benzeri yazilar iyice korkuttu beni. Ne guzel cesaretlenmistim ya
Okudum da canım.. yani tabi herkesin ağrı eşiği farklıdır ama inanılmaz abartmış. o kadar da değil yani.. bence sende çok okuma böyle seni olumsuz etkileyen şeyleri..

Canım benim ayy nasıl duygulandım şuan anlatamam çektiğin acıları anlattıkça içim gidiyodu ne zorluklar yaşadın
inşallah zaman kazanırsınız eğer erken gelirsede bebiş çok erken bi zaman değil hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah ağrıların doğumdan sonrada son bulsun inşallah Dualarım seninle

Canimmm dualarimiz seninlee bizi bilgilendir litfen umarim biraz daha bekleyebilir bebiss

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…