Gaz sancısı ondan mı oluyormuş kiilk dogumumu epidural sezeryan oldum , hic bas agrisi yasamadim ama muthis gaz sancisi cektim o gece, ben birdaha yasamak istemiyorum epidurali,oyuzden genel anestezi olucam
Normal doğuracak olan arkadaşalra tavsiyem bence epidural olun oğlumun öğretmeni çok güçlü bir bayan acı eşiği çok yüksek o anki sancılarına eşi şahit olmuş asla bu benim hanım değil demiş çünkü çok güçlüdür demiş o sesleri bağrışmaları duyunca sonra bağrışma kesilmiş artık epidural istemiş kadın ama öyle böyle değil son ayına kadar hiçbir ağrı sızı duymadan göreve devam etmişti o bile dayanamdıysa diyorum gerçekten güçlüyseniz emin olun derinZeyf boyle deme yaiki arkadasim ben hayatta epidural almam diyordu onun riskleri cokmus falan diyordu biri. Dogumunda epidural verin diye bagirmis dogumdan sonra epidural nimet dedi :) o sanciyi bilemiyoruz yaa. Bende annemin yasadiklarini yasamak cok isterimmm ama dogum ani muhtemelen epidural alirim. Annemler bile diyor oyle birsey varsa al bizim zamanimizda yeni yeniydi heryer yapmiyordu keske yapsalardi diyorlar.
tamam canım. ay utanıyorum da bunu sormaya. adam jinekoloğum, çatala yatmaya utanmıyorum ama hemoroid için utanıyorum ya ben de bi acayipmişim ciddenBen 14nde gidicem kuzum sen benden once gidiyosun o zaman sen beni haberdar et :)
Vucuduma disaridan bir mudahale istemiyorumNormal doğuracak olan arkadaşalra tavsiyem bence epidural olun oğlumun öğretmeni çok güçlü bir bayan acı eşiği çok yüksek o anki sancılarına eşi şahit olmuş asla bu benim hanım değil demiş çünkü çok güçlüdür demiş o sesleri bağrışmaları duyunca sonra bağrışma kesilmiş artık epidural istemiş kadın ama öyle böyle değil son ayına kadar hiçbir ağrı sızı duymadan göreve devam etmişti o bile dayanamdıysa diyorum gerçekten güçlüyseniz emin olun derin
Bu konuda ki çoğu şahit olduğum doğumları anlatmıyorum vallaVucuduma disaridan bir mudahale istemiyorumsonucta vucudu uyusturuyo omurilikten yapiliyo yani bence gerek yok ben hic dusunmuyorum he ama sezaryene donerse son anda bir sorun cikip o zaman mecbur bende epidural sezaryen isterim. Bi benim etrafimda dogumu guzel gecen insanlar var sanirim hic boyle olumsuz seyler duymadim
Canim bende 20. Haftalarda cikti ben cok uzuldum ilk defa ciktigi icin. Krem kullandim proctolog mu ne belki adini salliyorumdur p ile basliyor dr kullanabilirsin dedi. Kabizligim gecince ve yatmalara baslayinca gecti. Simdi yurumelere baslaynca tekrar cikti ama acima kanama kasinti yok muhtemelen yurudugum zamanlar cikiyor krem kullaniyorum hala bir zararini gormedim bir tup bitti kuru kalmamasina dikkat ediyorumm annemde de hamileyken cikmis dogumdan snra gecmis onun da kanamamisKızlar çok dertliyim, bu hemoroid beni zorluyor artıknormalde hiç böyle bir problemim yoktu, ilk doğumdan sonra oldu ama geçti. şimdi son haftalarda azdı yine. kanama olmuyor, kabız değilim allahtan o yüzden sanırım. ama sızlama hissi, kaşıntı ve rahatsızlık hissi var. bebek o kadar baskı yapıyor ki hissediyorum o baskıyı orda. bazen oturamıyorum o rahatsızlık hissinden dolayı.
hiç bu yüzden doktora gitmedim, hangi uzmana gidilir onu da bilmiyorum. hamilelikte çıkıyor bir tek. kendi doktoruma mı sorsam? aranızda hamileyken bu sorun için bir krem veya ilaç kullanan var mı?
Amin canim hepimizin insaAllahBu konuda ki çoğu şahit olduğum doğumları anlatmıyorum vallaherşey gönlümüzcr olsun maşallah sana valla güçlüsün demekki Normal doğuran kadınlara hayranım ben yaaa.şuan bile o sancılar gelmeden olsun bitsin istiyorum çok tırsrıyorum acıya tahammülüm yok
Benimde ama aci sizi kanama yok cok sukur sadece ele gelen birseyBenimde totomda 3. Memem ciktidr ma gittigimde soylicem bakalim ne diyecek
insallahEvet haklısın bende o yüzden kullanıyorum. Sadece içim rahat değildi.sağlıcakla kucağımıza alalım bebişleri. Bu dönemde insan daha hassas daha pimpirikli oluyor
Bende de kanama aci hicbir sey yok sadece meme var sisti damarCanim bende 20. Haftalarda cikti ben cok uzuldum ilk defa ciktigi icin. Krem kullandim proctolog mu ne belki adini salliyorumdur p ile basliyor dr kullanabilirsin dedi. Kabizligim gecince ve yatmalara baslayinca gecti. Simdi yurumelere baslaynca tekrar cikti ama acima kanama kasinti yok muhtemelen yurudugum zamanlar cikiyor krem kullaniyorum hala bir zararini gormedim bir tup bitti kuru kalmamasina dikkat ediyorumm annemde de hamileyken cikmis dogumdan snra gecmis onun da kanamamis
sabah 8de doguma aldilar beni ,aksam 5ti yurudugumde , o saate kadar hic hareket etmeden yatmistim belden asagiyi hissetmedigim icin ,hareketsizlikte gaza sebep oluyor tabi ,Gaz sancısı ondan mı oluyormuş kibende o sancıdan ağlamıştım taa ki lavman olana kadar
Aynı durumdayım yatarken dönmek işkence. Sol kalçam sanırım çürüdü. Bi de ben daha 32. HaftadayımOturmak insana bu kadar mı işkence gibi gelirResmen nefes alamıyorum, sıkışıyorum, sırtım ağrıyor. Her yerim defolu. Yatmak desen zulüm. Bir taraftan diğer tarafa adeta kağnı gibi dönüyorum. O da eşimin arkadan ittirmesiyle anca. Adamın artık bilinçaltına nasıl yerlestirdiysem uykusunun içinde döneceğimi hissediyor eliyle ittirerek döndürmeye çalışıyor. Ona da adam akıllı uyku yok sayemde ben tilki o tilki sabahlar olmasın
hemoroid muayenesi hic hos olmuyor ciddentamam canım. ay utanıyorum da bunu sormaya. adam jinekoloğum, çatala yatmaya utanmıyorum ama hemoroid için utanıyorum ya ben de bi acayipmişim cidden
Deniz ya da Ömer olacak.senin oğlunun adı Deniz olmalı da işte yanına ek bi isim olmalı diye kafaya taktığın için şimdi bir türlü kabullenemiyorsun :)
diyorum sana Deniz tek başına çok daha güzel ve unisex isim olmasına rağmen bende hep erkek birini çağrıştırır.
bende çok severim yeşili ve maviyi. ne şanslıyım ki istanbul gibi bir yerden sonra şimdiki evim hem yeşillik hem deniz manzaralı. balkonum en sevdiğim mekanım :)
Grupta kac kisiyiz bilmiyorum ama en cok senin doğum hikayeni okumayi 4 gözle bekliyorum.Kuzum elbette zordur ama oyle cani tatli bir insan degilim ben ve aci esigimde yuksektir ama benim etrafimda da cok normal dogum yapan var hic biri bu sekilde olumsuz bahsetmedi hic anlatirken o tamamen kisisel bir olay dayanabilecegimede inaniyorum ben
Ah canim benim cok gecmis olsun, kiyamam yaa.Kızlar çok dertliyim, bu hemoroid beni zorluyor artıknormalde hiç böyle bir problemim yoktu, ilk doğumdan sonra oldu ama geçti. şimdi son haftalarda azdı yine. kanama olmuyor, kabız değilim allahtan o yüzden sanırım. ama sızlama hissi, kaşıntı ve rahatsızlık hissi var. bebek o kadar baskı yapıyor ki hissediyorum o baskıyı orda. bazen oturamıyorum o rahatsızlık hissinden dolayı.
hiç bu yüzden doktora gitmedim, hangi uzmana gidilir onu da bilmiyorum. hamilelikte çıkıyor bir tek. kendi doktoruma mı sorsam? aranızda hamileyken bu sorun için bir krem veya ilaç kullanan var mı?
Ben kızımda kendi istegimle geneli secmistim. Anestezi uzmani istedigimi secebilecegimi hepsine uygun oldugumu soylemisti.Ben spinal sezeryan oldum banada öyle dediler çok baş ağrısı yapar diye fakat bende hiç olmadı sadece işlem bittikten sonra bir süre boyun ağrısı çektim öyle böyle değil fakat bende düzleşme ve fıtık var ona bağladım o ağrıyı.şimdi ikimcide aynı şekilde spinal olacak biraz korkuyorum bu defa ama o an sesini duymak ilk görmek çok güzel birşey ben panik hastası olmama rağmen o dönemde bunu başarmıştım çok güzel birşey çünkü.geneldense bunu tavsiye ederim yine
Senin oğlan Ömer olacakDeniz ya da Ömer olacak.
Artik hangisi olacaksa bilmiyorum.
Hayırlısı olsun.
Seni kiskaniyorum cok
Esimin isi icabi zaten denizi olan illerde ikamet edecegiz, kimbilir belki bi gün benim de evim yesil ve mavi ile ic ice olan bir manzaraya bakar
Grupta kac kisiyiz bilmiyorum ama en cok senin doğum hikayeni okumayi 4 gözle bekliyorum.
(Ve inşallah normal doğum yaparsin)
Ah canim benim cok gecmis olsun, kiyamam yaa.
Benim ablam normal dogum yapmisti, dogumda çok ikinmaktan oluşmuş onda. Cok cekti sonraki yıllarda ama daha sonra gulcin87 gibi ameliyat oldu. Insallah sen ameliyatsiz kurtulursun.
Ben kızımda kendi istegimle geneli secmistim. Anestezi uzmani istedigimi secebilecegimi hepsine uygun oldugumu soylemisti.
Genel sonrasi yasadiklarim sebebiyle spinal ya da epidural dusunuyordum cok korksamda. Dr um bu sefer, geneli tavsiye etmedigini ve onu dinlersem spinal i tavsiye ettigini soyledi. Spinal+sakinlestirici yapariz korkmazsin dedi
Spinal,epidural olan ve yine spinali,epidurali secen arkadaslardan biraz destek almak isterim aslinda. Normalde bana kalsa genel tercihim ama bazi sebeplerden dolayi geneli secmemem gerek iste offff cok zorlaniyorum karar icin oyle boyle degil.
Maşallah sana canım ben de 6 ay kadar yaklaşık spor yaptım ancak ben de az da olsa ayva göbeği kaldıHiç korse kullanmadım ilkinde sanırım bunda da kullanmam ne göbek kaldı bemde ne birşey bu konuda rahatım
Ben de oğlumda eski kilomdan daha az kiloya düştüm ancak göbek gitmedi işte o zaman korse takmamistim acaba ondan mı diye düşündüm bunda da takmazsam koca göbek kalacak diye korkuyorum çünkü hamileliklerimde çok kilo alıyorum benBen takmadim cnm daha sonra cok. Sıkı bir diyet ve sporla 21 kilo vermisdim ama cok yorucuydu bunun kilolarini nasil verrm 2 cocukla mechulama vermezsem de cok takarm kafama bunuda biliyorum emzirirken cok yemezsem insallah rahat rahat verrim
İnsaAllah canimGrupta kac kisiyiz bilmiyorum ama en cok senin doğum hikayeni okumayi 4 gözle bekliyorum.
(Ve inşallah normal doğum yaparsin)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?