Canım annem şehir dışında gidilmeyecek zamanda gitti bir aydır yok onu bekliyorum o geldiği anda başlayacağım tetikler yaptığım şeyler diye çok korkuyorum.O gelse kendimi güvende hissedeceğim cuma günü geliyor ondan sonra ne varsa baslayacagim şuan sadece merdiven ve yürüyüş yapıyorum temizliğe de girisecegim.İnsallah dediğin gibi bekletmez okadar 38 de filan dogursak iyi olacak benceOh masallahhaynı gibiyiz benimde dün 35+3 te 2800 gr cıktı. Cok heyecanlı yaaa sezeryan olcak olsaydık 20 günümüz falan kalmıştı inşallah tam 40+0 beklemezler 38-39 gibi gelirler.
Normal doğum in bişey yapıyomusun yürüyüş egzersiz pilates topuyla yapılan şeyler vs.
Bende bu haftasonu pilates topuyla kanala girme hareketleri var onlara başlıycam yürüyüşe biraz ara verdim gibi oldu havalardan dolayıCanım annem şehir dışında gidilmeyecek zamanda gitti bir aydır yok onu bekliyorum o geldiği anda başlayacağım tetikler yaptığım şeyler diye çok korkuyorum.O gelse kendimi güvende hissedeceğim cuma günü geliyor ondan sonra ne varsa baslayacagim şuan sadece merdiven ve yürüyüş yapıyorum temizliğe de girisecegim.İnsallah dediğin gibi bekletmez okadar 38 de filan dogursak iyi olacak bence
Bana 38+0 da yapıcak doktorumcatı muayenesı 36 damı 37 mı yapılıyo
Demosan sende kendimi gördüm bir an ☺ ben de kızımda epidural istemiyorum dedim, tamamen doğal olsun istiyorum dedim. doktorum boşver niye böyle bir olanak varken acı çekeceksin, epidural ol sen bana güven dedi. iyiki öyle olmuşum, gerçekten bir mucizeymiş. çok anlatıp kimseyi etkilemek istemiyorum, çünkü herkesin vücudu farklı, tecrübesi farklı olabilir. epidural herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir bilemiyorum. ama gerçekten ben çok kolay bir doğum yaşamıştım.
Bende dün epidurali sorcaktım doktoruma unuttum ama haftaya mutlaka. Sorcam bakalım ne düşünüyoinşallh kolay ve normal doğururuz
Benim dr 38 de yapacakmis ama asil catinin genisleyip dar kalacagi aktif dogum baslayinca anlasiliyo sancilarla birlikte genisliyomus cunku o kemiklercatı muayenesı 36 damı 37 mı yapılıyo
Çalışırken düzenli sabah öğle akşam yemek yiyordum ara öğünlerimi yapıyodumKizlar ya ben tek basima yemek yiyemiyorum zaten yemekle kendimi bildim bileli aram yok hele ki evde teksem yemiyorum da siz duzenli olarak yiyo musunuz ozellikle ilk cocugu olacak olan evde yalniz olan kizceler ?
Sen yine yiyosun ben sadece kahvaltiyi cok sevdigim icin fazla yapiyorum gun icinde eger teksem sut ayran meyve kuru yemis o sekilde aksam oluyoÇalışırken düzenli sabah öğle akşam yemek yiyordum ara öğünlerimi yapıyodum
Ama evde oldugum sürede geç uyanıyorum 2 öğün besleniyorum gibi oluyo cok düzenli ve kaliteli oldugu söylenemez.
Mesela 11 de eşimle kahvaltı yaptık normal kahvaltılıklar ve 1.5 dilim çavdar ekmeği yedim
Az önce 15.00 te çorba içtim bi kase.
Akşam yemeğinide 18.00 gibi yerim heralde bi tabak yemek bi tabak çorba gibi.
Öyle geçiyor işte
Akşamları yemiyomusun eşin gelince flanSen yine yiyosun ben sadece kahvaltiyi cok sevdigim icin fazla yapiyorum gun icinde eger teksem sut ayran meyve kuru yemis o sekilde aksam oluyo
Ben ikna oldum valla bugün o kadar da doğal olmasına gerek yokıkınma konusunda sorun yaşanıyor mu peki epiduralliyken? Bazen bebeği yorabiliyor diye okumuştum.
Doktordan doktora farkediyodur tabi canım, belki kimi epiduralsiz doğumu çok daha iyi yönetiyordur. Bu arada epiduralin baş ağrısı ihtimali çok çok azmış spinale göre. Spinalde de az dedi doktorum, bizim hastanede kullanılan spinal iğnesi çok inceymiş hiç baş ağrısı yaşayan hastam olmadı dedi.
Esim genelde gec geliyo ve disarda yemis oluyo anca izin gununde ve erken cikisinda yemegi birlikte yiyebiliyoruzAkşamları yemiyomusun eşin gelince flan
çok tatlısın ne guzel anltmıısbir ıkınma duygusu olmuyor evet, ama sana zaten söylüyorlar ıkın diye. yani herkes bundan endişe ediyor ama bana zor gelmedi, hayatta hiç kabız olup da zorla ıkınmadı mı kimse bilemedimki
bütün gücümle ıkındım, üç kereden sonra pıt çıktı ebenin de ittirmesiyle. çok kolay oldu yani bana göre.
bir de evet epiduralin hiç yan etkisini görmedim ben, en ufak bir baş ağrısı yaşamadım. ki korkuyordum belden iğne fikrinden. anestezi uzmanı işlemden önce ne sormak istersen ayrıntılı şekilde yanıtlayayım dedi, insanlar beni çok korkuttu belden iğne tehlikeli vs diye anlattım korkumu, zaten insanlar genelde hep korkutur her şey için dedi :) öyle gerçekten.
sen kıpırdasan bile en en kötü olabilecek şey biraz başın ağrır, ama o da olmayacak bak gör dedi. gerçekten öyle oldu.
insanları çok dinliyoruz. ve ne yazıkki insanlar yemin etmiş gibi hamilelere hep kötü şeyler anlatıyor, moralini bozuyor. ben ilk hamileliğimde bu yüzden kimseyle konuşmuyordum nerdeyse.
Kac cikti canim ? Benimde 2 hafta ust uste 40-60 arasi cikti ilkinde mudahale ettiler serumla dusunce dr um 2. Ye sıkıntı yapmadi yalanci sancilar dedi acilmam ve rahim agzinda kisalmamda yoktu cok sukur umarim seninkide yalanci sancidirKızlar merhaba gaz sancısı diye rahatsız hissediyorum diye doktoruma geldim nst de sancı çıktı doktor yanıma geldi biraz daha dur bakalım dedi. Nolur bu kadar erken olmasın daha baya var
İlk bu gruba ürtiker le ilgili yaşadığımı yazınca da böyle bana tatlı tatlı yazıp destek olmuştunbir ıkınma duygusu olmuyor evet, ama sana zaten söylüyorlar ıkın diye. yani herkes bundan endişe ediyor ama bana zor gelmedi, hayatta hiç kabız olup da zorla ıkınmadı mı kimse bilemedimki
bütün gücümle ıkındım, üç kereden sonra pıt çıktı ebenin de ittirmesiyle. çok kolay oldu yani bana göre.
bir de evet epiduralin hiç yan etkisini görmedim ben, en ufak bir baş ağrısı yaşamadım. ki korkuyordum belden iğne fikrinden. anestezi uzmanı işlemden önce ne sormak istersen ayrıntılı şekilde yanıtlayayım dedi, insanlar beni çok korkuttu belden iğne tehlikeli vs diye anlattım korkumu, zaten insanlar genelde hep korkutur her şey için dedi :) öyle gerçekten.
sen kıpırdasan bile en en kötü olabilecek şey biraz başın ağrır, ama o da olmayacak bak gör dedi. gerçekten öyle oldu.
insanları çok dinliyoruz. ve ne yazıkki insanlar yemin etmiş gibi hamilelere hep kötü şeyler anlatıyor, moralini bozuyor. ben ilk hamileliğimde bu yüzden kimseyle konuşmuyordum nerdeyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?