Ben kızıma anlatmıştım bazen bebekler anne karnında büyüyemiyor diye kızım bana dedi ki nie anne sen beni çok güzel büyüttünS Sansebastian ben de ilk günden paylaştım kızımla (biraz mecburi oldu ama) her kontrole de götürdüm yanımda allah korusun kötü bir haber alırsak diye kardeşinin hastalandığını ve hastanede yatması gerektiği bahanesini hazırladım o anı yaşatmasın allah tabi
Biz eşimin ailesine erkek ihtimalini söylemedik bile yoksa şimdiden sünnetini konuşuyor olurduk ki bugün kayınvalidem pzt gidecekmişsiniz e öğrenirsin cinsiyetini erkek der işte inşallah diyorArtık akrabalardan cinsiyet sorma muhabberleri başladı.... Eşimin allahı var hiçbir zaman kız erkek muhabbeti yapmadı her cocugu sever ayırt etmez ama şu akrabalar beni geriyor hemen başladılar kız mı erkek mı muhabbetine daha fındık kadar diyorum yok yok erkek olsa hemen belli eder daha 12 haftalık bile olmadım neden böyle yapıp insanı geriyorlar bilmiyorum... Hele ki halamallahım 7 sene her görmesinde yap bir tane daha erkek olsun sanki ısmarlama, sanki dışarıdan yemek söylüyoruz kendi cocuklarının oğulları var ya bana oynuyor nasip işte ama bazen onlar da bilseler de anlamak istemiyorlar
Biz eşimin ailesine erkek ihtimalini söylemedik bile yoksa şimdiden sünnetini konuşuyor olurduk ki bugün kayınvalidem pzt gidecekmişsiniz e öğrenirsin cinsiyetini erkek der işte inşallah diyor
Kızımda kız hissediyorum dedim allah esirgesin dedi
(Şok yaşayan arkadaşlara açıklayayım brn muhattap olmam gereken cevabı bir kerede verir susarım gerisini eşim halleder)
Şaşırmadım bi çok örneğini baba tarafında yaşadım,Biz eşimin ailesine erkek ihtimalini söylemedik bile yoksa şimdiden sünnetini konuşuyor olurduk ki bugün kayınvalidem pzt gidecekmişsiniz e öğrenirsin cinsiyetini erkek der işte inşallah diyor
(Şok yaşayan arkadaşlara açıklayayım brn muhattap olmam gereken cevabı bir kerede verir susarım gerisini eşim halleder)
2 yaşında sağlıklı bir erkek çocuğu şuan da 5 yaşında bir erkek evladı daha var ikisi de çok sağlıklıMerhamet duygusundan yoksun,kötü kalpli insanlardan Allah hepimizi korusun. Okurken nasil etkilendim, gayri ihtiyari kendimi yerine koydum arkadasinin...
Kac yasinda simdi yavrusu.
Sanmiyorum.
Gosterenler vardir elbette lakin dedigim gibi ozeldekiyle daglar kadar fark oluyor. Ilk kizimdan dolayi tecrübeliyim.
Ayni seyi ben de dusunmustum.
Hatta esimle konustuk,imkani olmayan biri bu hastaneye geliyorsa sadece, kafadan 3 aydir gormemis olacak ve kalp sesini de duymamis olacakti, gerci atiyorsa duyulmasa sorun degil.
Neyse.
Kizini bence odaya al. Ekranda gorsun senle beraber. Cok heyecanlı olacak ne guzel :)
Artik soyle bence zamani gelmis.
Ben de bayramda soylerim artik hamile oldugumu ailelere.
Sirt ağrısını normal diye okumuştum. Skolyoz vs tarzı rahatsızlıkları olan kişilerin biraz daha fazla bu ağrıları hissettikleri yazıyordu.Çok şiddetli sırt ağrısı yaşıyorum son 1 saatir ve kalbimede vuruyo sanki arada korkmalımıyımm
Öyle bi rahatsızlığım yok kiSirt ağrısını normal diye okumuştum. Skolyoz vs tarzı rahatsızlıkları olan kişilerin biraz daha fazla bu ağrıları hissettikleri yazıyordu.
Allah öyle bir durum yaşatmaz inşallahBen kızıma anlatmıştım bazen bebekler anne karnında büyüyemiyor diye kızım bana dedi ki nie anne sen beni çok güzel büyüttüno an ne diyeceğimi bilememiştim gercekten zor durum ama olası da bir durum tabi allahım uzun ömür versin yavrularımıza
Allah esirgesin demek hem çok ayıp hem de çok günah.Toplumumuzda maalesef cinsiyet ayrımcılığı,erkek çocuklarını yüceltme ve kız çocuklarından üstün görme gibi çirkin bir zihniyet var.Utanç verici atasözlerimizden de anlayabiliyoruz.Neymiş soymuş sopmuş bilmem ne.Soyadın devam etse nolur etmese nolur.İyi insan olsun,güzel özelliklerin geçsin nesline yeter.Biz eşimin ailesine erkek ihtimalini söylemedik bile yoksa şimdiden sünnetini konuşuyor olurduk ki bugün kayınvalidem pzt gidecekmişsiniz e öğrenirsin cinsiyetini erkek der işte inşallah diyor
Acile kanamam olduğu için gittiğimde bana da olmuştu. Çok korkmuştum, nefes darlığı da olmuştu bende. Göğsümün tam ortasında yaygın ağrı, yanma gibi de... hamilelik reflüsü dedi doktor, bir daha olmadı.Çok şiddetli sırt ağrısı yaşıyorum son 1 saatir ve kalbimede vuruyo sanki arada korkmalımıyımm
Endişe edilecek bir şey olduğunu sanmıyorum ama yine de doktoruna sorarsın için rahat ederÖyle bi rahatsızlığım yok ki
6. Haftadan beri bulantı kusma vardı ama dun çok fazlaydı. Kötü hissetmeye başladım kendimi. Su da içemiyordum. Serum taktiralım bari diye gittik. Doktor bu durum idrar yolu enfeksiyonunda da olabilir dedi. Idrar tahlili istedi. O şekilde çıktı. Yanma ya da ağrı şikayetimde yoktu aslında. Tansiyonum düşmüs tabi ac susuz kalınca. Serum iyi geldi. Arada zorlanirsam boyle gidip serum taktırcamNe rahatsızlıkla gitmiştiniz acile ?
Ya bende izmir yas 27 baslangic kilosu 69 um. Ama sat farklibuycuy benide listeye eklermisin
Ankara
ilk çocuk
yaş 27
başlangıç kilosu 69
son adet tarihi: 15 mayıs
Acikcasi bende siz gibi yapardim. Nifty bencede yuksek bizde ayni sekilde verebiliriz o parayi ama aldirmayi dusunmuyorsak neden merak icin verelim. Yasiniz kac bilmiyorum ama benim annem 41 yasinda 3. Cocugunu kucagina aldi. Ben 27 yasindayim 12 yasinda kardesim var. doktorlarin hepsi riskli dedi yasindan oturu gobeginden bile sivi almislar onda da riskli demis annem korkarak girmis doguma bize yeni soyluyor o zaman kucuktuk korkmayalim diye. Ama o kadar saglikli o kadar akilli bir kardesim var ki. 12 yasinda olmasina ragmen boyu benim kadar 164 dersleri cok iyi matematigi falan hele. Kilosu dis gorunumu hic bir saglik sorunu yok. O yuzden ben doktorlarin riskli dediklerini bile 50 de 1 ya da 100 de 1 ihtimal olarak dusunuyorum. Bence sizde sadece sukredin bebeginiz icin dua edin cok uzulmeyin insallah cok cok saglikli olacaktirArkadaslar merhaba.
Simdi benim hem devletteki hem de Ozeldeki dr um yasimdan dolayi risk grubunda oldugum icin zaten otomatik olarak 2 li testin riskli cikacak, aldirmayi dusunmuyorsan bosuna yaptırıp hamileligi zindan etme kendine demisti (uzun aciklama ozeldeki dr a ait ) kanama alaninda oldugu icin risk olmasa dahi zaten riskli cikacak test demisti.
Herneyse.
Sizlere danismak istediğim konu şu:
Ben yarin icin devlete randevu aldim, sirf bu riskin ne kadar cikacagini gormek amacli verecegim kani.
*Sayisiz forum yorum video okudum/izledim.
Hepsinde de dr larin ortak görüşü
2 li temizse 3lu 4lu yaptirmayin yönünde .
Ama anne adayı 35 yas ustuyse 2 li 3 lu 4 lu temizde ciksa amniyosentes olmasi yonunde.
Parasi olan zaten nifty diye bi test var direk onu yaptirip önüne bakabiliyor (aramizda yaptiracak olanlarda vardi ) lakin ben aldirmayi düşünmediğim icin sirf merakim gitsin diye bu rakami veremem.
(Verecek durumumuz var ama, oncelikli bisey degil.cok param olsa hic dusunmeden de verir kani gecerdim yalan yok)
Ozetlicek olursam;
Simdi ben yarin gidip 2 li test icin kan verecegim devlette.
Sonucu alinca da ozeldeki dr uma gidip ense kalinligi burun kemigi olusumu icin de detayli usg batırırım diyorum.
Biraz düşüncelerimi toparlayamadan karmasik yazdımsada anlamışsınızdır siz dimi.
Yani danışmak istedigim şey, sizce benim dusuncem normal mi yoksa siz benim yerimde olsaniz baska bi yol mu izlerdiniz?
Annem 1966 dogumlu kardesim 2007.Acikcasi bende siz gibi yapardim. Nifty bencede yuksek bizde ayni sekilde verebiliriz o parayi ama aldirmayi dusunmuyorsak neden merak icin verelim. Yasiniz kac bilmiyorum ama benim annem 41 yasinda 3. Cocugunu kucagina aldi. Ben 27 yasindayim 12 yasinda kardesim var. doktorlarin hepsi riskli dedi yasindan oturu gobeginden bile sivi almislar onda da riskli demis annem korkarak girmis doguma bize yeni soyluyor o zaman kucuktuk korkmayalim diye. Ama o kadar saglikli o kadar akilli bir kardesim var ki. 12 yasinda olmasina ragmen boyu benim kadar 164 dersleri cok iyi matematigi falan hele. Kilosu dis gorunumu hic bir saglik sorunu yok. O yuzden ben doktorlarin riskli dediklerini bile 50 de 1 ya da 100 de 1 ihtimal olarak dusunuyorum. Bence sizde sadece sukredin bebeginiz icin dua edin cok uzulmeyin insallah cok cok saglikli olacaktir
Weewellin bi modelini yazmistim kenara ama sizinkinin modeli neydi onada bi bakayim aynisidir belkiMarkası weewell canım, nefes alışverişini bile duyuyorsun çok hassas bir alet .memnunum
:)) ne guzel tesaduffYa bende izmir yas 27 baslangic kilosu 69 um. Ama sat farkli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?