haklısın hayatın gerçekleri bunlar da.. biraz daha küçük ya benim kızım, 4 buçuk bile olmadı tam. o yüzden endişelendim. olmadı önce duruma bakar her şey yolundaysa ona da gösteririm. gerçi küçük ama yeni nesil cidden çok çok bilmiş ya. öyle şeyler söylüyor ki direkt anlatsam da anlar bence kafası karışmaz yaniKardeşin olsun mu, sen istersen olacak gibi bir şeyler soruyordum arada. Sonrasında karnımda bebek var, kontrole gideceğiz sağlıklı mı göreceğiz demiştim. Randevu gününün gelmesini heyecanla beklemişti. Sadece ultrasonla bakılacağı zaman girdi içeriye, öncesinde biz biraz konuşacağız demiştim. Ekranda görmekten çok etkilendi. Bu süreci bizimle yaşarsa ve inşallah her şey yolunda giderse kardeşini kabullenmesi daha kolay olur diye düşündüğümden kardeşi olacağını onunka paylaşmıştım. Arkadaşıyla konuşurken duydum, ben çok istemiştim kardeşim olmasını, sen de çok istersen senin de olur dediğini duydum
Bu arada bir arkadaşım doktor kontrole götürmekle çok büyük hata yapmışsın, ben de götürmüştüm ve kalbinin durduğu gündü. Çocuklar etkisinden kurtulamadı sakın götürme demiş ve kendimi suçlu hissettirmişti. Ama sonradan düşündüm biz aileyiz, gün oluyor sevdiklerimizi kaybediyoruz beraber üzülüyoruz, gün oluyor çok sevindirici haberler alıyoruz beraber seviniyoruz. Hayat böyle ne yapalım acısıyla, tatlısıyla... İnşallah her şey yolunda gider hepimiz için
İçinden nasıl geliyorsa öyle yap ☺
ailelere söylemedin mi bunca zaman, helal olsun ben dayanamazdımSanmiyorum.
Gosterenler vardir elbette lakin dedigim gibi ozeldekiyle daglar kadar fark oluyor. Ilk kizimdan dolayi tecrübeliyim.
Ayni seyi ben de dusunmustum.
Hatta esimle konustuk,imkani olmayan biri bu hastaneye geliyorsa sadece, kafadan 3 aydir gormemis olacak ve kalp sesini de duymamis olacakti, gerci atiyorsa duyulmasa sorun degil.
Neyse.
Kizini bence odaya al. Ekranda gorsun senle beraber. Cok heyecanlı olacak ne guzel :)
Artik soyle bence zamani gelmis.
Ben de bayramda soylerim artik hamile oldugumu ailelere.
amin kimseye yaşatmasın allah. evet kızın büyük senin, bu tip olayları algılayabilir etkilense bile.Yeb arkadaşım benim de endişelerim vardı hatta ilk içeri almadık eşimle kızım kardeşimle dışarıda bekledi sonra doktora dedik aaa gelsin tabi neden dışarıda bekliyor dedi tabi yaşı daha büyük benim kızın artık ölüm,kayıp olaylarını algılayabiliyor çünkü yakınlarımız vefat ettiğinde de cenaze törenlerine katıldı algılıyor tabi... Allahım yaşatmasın yine de
yeb4 senin kızdan bende de var 1 yıldır o kadar çok kardeş hikayesi anlattı ve kardeşi olmuyor diy3 bizi başkalarına şikayet etti ki gerçekten hamile olduğumu söylediğinde kimse inanmadı
Bir ilaç kullandın mı ?geçmiş olsun cnm bende aynı hastalıkla savaşıyorum yaz kış burnum akar hapşırırım sürekli selpaksız dolaşamam geçen hafta baya teti,kledi bildiğin girip gibi oldu şimdi geçti çok şükür normal rütün akıntıya döndüm
Benim o :)Gunaydin kizlar aklima bisey geldi yuzde 80 kiz diyen bi arkadas vardi sana bisey sormak istiyorumm ismini hatirlayamadim mide bulantin kusman falan varmi kizda cok oluyor diyolar ya :) bende pek yokta acaba kiz icin umidimi yitirmelimiyim :))
canım çok sevindim her şeyin yolunda olmasınaGünaydın kizlar.
Ikili test icin kan verdim.
Ölçümde haftasiyla uyumlu cikti.
Obstetrik renkli doppler incelemesinde
CRL 55 2 mm
NT 1.13
Devlettekiler pek konuskan olmadigi icin ve cooook yogun sira oldugundan tabikii,sorularda havada kaliyor malum :)
Crl boy onu biliyorum da bu 1.13 ense kalinligi olcumu dimi.
MAŞALLAH MAŞALLAHH NE GÜZEL :)O tamamen bünye ile alakalı cnm. Benim kuzenimin 3 kızı var 1 kere kusmamış bulantısı olmamış.
anlaşıldı cinsiyetle kusmanın bulantısı ilgisi yok sevindim inşallah hiç kusmazsın :))Benim o :)
9.haftaya kadar hiç bulanmadı sonra başladı. Her türlü kokudan, az ya da çok yağlı her yemekten rahatsız oluyorum. Genelde sebze yiyorum. Hala devam ediyo ama hiç kusma boyutuna gelmedi.
Cinsiyetle ilgisi olduğunu sanmam çünkü oğlu olup 9 ay kusan insanlar tanıdım :)
11. haftadan itibaren yapılabiliyor ama 11+0 a randevu verildiğini hiç duymadım 11. haftanın sonu 12. haftanın başı en ideal zamanlar sanırım, genelde o tarihlerde yapılıyor. Beni de 12+2 de çağırmıştıhayırlı sonuçlar alırsın inşallah canım
bende doktora 11+0 da gitmiş olacağım ikili test yaparmıki acaba
hyr cnm normal zamanda kullanıyordum ama hamilelikten beri kullanmadımBir ilaç kullandın mı ?
Ona inanma hiçGunaydin kizlar aklima bisey geldi yuzde 80 kiz diyen bi arkadas vardi sana bisey sormak istiyorumm ismini hatirlayamadim mide bulantin kusman falan varmi kizda cok oluyor diyolar ya :) bende pek yokta acaba kiz icin umidimi yitirmelimiyim :))
Arkadaslar merhaba.
Simdi benim hem devletteki hem de Ozeldeki dr um yasimdan dolayi risk grubunda oldugum icin zaten otomatik olarak 2 li testin riskli cikacak, aldirmayi dusunmuyorsan bosuna yaptırıp hamileligi zindan etme kendine demisti (uzun aciklama ozeldeki dr a ait ) kanama alaninda oldugu icin risk olmasa dahi zaten riskli cikacak test demisti.
Herneyse.
Sizlere danismak istediğim konu şu:
Ben yarin icin devlete randevu aldim, sirf bu riskin ne kadar cikacagini gormek amacli verecegim kani.
*Sayisiz forum yorum video okudum/izledim.
Hepsinde de dr larin ortak görüşü
2 li temizse 3lu 4lu yaptirmayin yönünde .
Ama anne adayı 35 yas ustuyse 2 li 3 lu 4 lu temizde ciksa amniyosentes olmasi yonunde.
Parasi olan zaten nifty diye bi test var direk onu yaptirip önüne bakabiliyor (aramizda yaptiracak olanlarda vardi ) lakin ben aldirmayi düşünmediğim icin sirf merakim gitsin diye bu rakami veremem.
(Verecek durumumuz var ama, oncelikli bisey degil.cok param olsa hic dusunmeden de verir kani gecerdim yalan yok)
Ozetlicek olursam;
Simdi ben yarin gidip 2 li test icin kan verecegim devlette.
Sonucu alinca da ozeldeki dr uma gidip ense kalinligi burun kemigi olusumu icin de detayli usg batırırım diyorum.
Biraz düşüncelerimi toparlayamadan karmasik yazdımsada anlamışsınızdır siz dimi.
Yani danışmak istedigim şey, sizce benim dusuncem normal mi yoksa siz benim yerimde olsaniz baska bi yol mu izlerdiniz?
Cok şükür canımBu sabah tarama testine girdim kizlar o kadar guzeldiki hep devlet Hastanesi'ne gitmiş hiç böyle görmemiştim öyle kıpır kıpır öyle sirindiki.doktor ne yediniz bu kadar hareketli gebelerime soyleyim demişti idrara sıkışık ve tok gittim.Gebeligimden beri hiç tatlı yiyemiyorum herkes çikolata yiyoruz diyordu hurmanın içine ceviz koydum yedim .kıpır kıpır dönüyor doktor iki tiklattikca yer değiştirdi kaydı döndü harika bebek diye diye kolaylıkla yaptık tüm ölçülerini keyifle aldik .Cinsiyet olayına gelince şuanda hala dış organları belli değil doktorlar tahmini arkadaşların burada nub açısı dedikleri şeye göre yapıyor .ilk gordugunde %60 erkek dedi ama pozisyon değişince yok değil dedi.Yani aslında arkadaşların burada baktığı o uzantı bebeğin pozisyonuna göre zaten acı değiştiriyor .uzun sure muayene olunca bende öğrendim ve hakikaten pozisyon değişince yüksek ihtimal kız gibi gorundu öyle olunca doktor şimdi tahmin yapmayalım 10 gün sonra gelin net dış organları belli olur kesin söyleriz dedi.Cok ama çok güzel anlardi agladigim Icin kendimi kastim bende kipirdadim zor dayandım.bu arada ense kalinligimiz 1.1 ve burnumuzda oluşmuş çok şükür sıkıntı yok cinsiyet icinde duaya devam
Peki vitamin verdi mi canım hangi ilaço verdiBu sabah tarama testine girdim kizlar o kadar guzeldiki hep devlet Hastanesi'ne gitmiş hiç böyle görmemiştim öyle kıpır kıpır öyle sirindiki.doktor ne yediniz bu kadar hareketli gebelerime soyleyim demişti idrara sıkışık ve tok gittim.Gebeligimden beri hiç tatlı yiyemiyorum herkes çikolata yiyoruz diyordu hurmanın içine ceviz koydum yedim .kıpır kıpır dönüyor doktor iki tiklattikca yer değiştirdi kaydı döndü harika bebek diye diye kolaylıkla yaptık tüm ölçülerini keyifle aldik .Cinsiyet olayına gelince şuanda hala dış organları belli değil doktorlar tahmini arkadaşların burada nub açısı dedikleri şeye göre yapıyor .ilk gordugunde %60 erkek dedi ama pozisyon değişince yok değil dedi.Yani aslında arkadaşların burada baktığı o uzantı bebeğin pozisyonuna göre zaten acı değiştiriyor .uzun sure muayene olunca bende öğrendim ve hakikaten pozisyon değişince yüksek ihtimal kız gibi gorundu öyle olunca doktor şimdi tahmin yapmayalım 10 gün sonra gelin net dış organları belli olur kesin söyleriz dedi.Cok ama çok güzel anlardi agladigim Icin kendimi kastim bende kipirdadim zor dayandım.bu arada ense kalinligimiz 1.1 ve burnumuzda oluşmuş çok şükür sıkıntı yok cinsiyet icinde duaya devam
beni normal kontrole çağırdı aslında ikili test içinde yine gün veririm dedi :)11. haftadan itibaren yapılabiliyor ama 11+0 a randevu verildiğini hiç duymadım 11. haftanın sonu 12. haftanın başı en ideal zamanlar sanırım, genelde o tarihlerde yapılıyor. Beni de 12+2 de çağırmıştı
Aynen bugun ben de devlete gittim ağzından laf almak için takla atıcam nerdeyse. Çokta gergin bi atmosfer var soracaklarımı bile unuttum bugün. Ama tek güzel yanı kalp atışlarını duymam olduGünaydın kizlar.
Ikili test icin kan verdim.
Ölçümde haftasiyla uyumlu cikti.
Obstetrik renkli doppler incelemesinde
CRL 55 2 mm
NT 1.13
Devlettekiler pek konuskan olmadigi icin ve cooook yogun sira oldugundan tabikii,sorularda havada kaliyor malum :)
Crl boy onu biliyorum da bu 1.13 ense kalinligi olcumu dimi.
Demek devletteki çoğu doktor böyle bende çok şaşırdım soru sorarken çekinerek sordumzaten net cevap veriyor hayır diyeAynen bugun ben de devlete gittim ağzından laf almak için takla atıcam nerdeyse. Çokta gergin bi atmosfer var soracaklarımı bile unuttum bugün. Ama tek güzel yanı kalp atışlarını duymam oldugittiğim özel hastahanenin cihazı ses duymaya uygun değildi. Bir o ise yaradı ❤
Aynen ya çokta nami yayılmış bi doktordu girdigim doktor ama bu soguklukla nasıl ün yapmış onu da anlamadım ben fazla hümanist bi dr bekliyorum karşımda sanırımDemek devletteki çoğu doktor böyle bende çok şaşırdım soru sorarken çekinerek sordumzaten net cevap veriyor hayır diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?