2020 Şubat Anneleri

Grcekten büyük bi lütuf canım çok şanslısın.Benim oğlum 1.5 yaşında akşama kadar canım ilgilen yemek yedir temizlik yap yemek yap yorgunluktan ölüyorum ama eşim eve gelince uzanıp tv izliyor yani oğlumn bütün günü bnmle geçiyor hiç ilgilenmiyor geçen kv söyledim kızdı eşime ama yine değişmedi ayni😂
Benim kızım da 2.5 yasinda ve popomun yer gördüğü azdir koca gün. Ev islerini zaten saymama gerek yok kaderimiz bir.
Ama esimden Allah razi olsun, o eğer boyle olmasaydi katiyen cesaret edemezdim 2.yi. hoş arada geliyor heyheyler ve nasil da deli cesareti gelmis de hamileyim hayretler ediyorum :D

Kızlar kızlar merhaba 😍
Dün yazamadım hiç annemlerdeydik bide dün son eksiklerimi almaya cıktım gündüz 11 bin adım attım vajina yanlarındaki kemiklerin ağrıdıgını hissettim🥴 annemlerdende gece 2 de döndük zar zor uyudum oflaya puflaya ağrıdan 😀
Yarın doktoruma randevu bulabilirsem gidicez bakalım eşim evdeyken.
Şaka maka doğuma az kalıyor kızlar😍
@KARABATAK_ mesajını gördüm gebelik şekeri olanlarda neden beklenmiyormuş 39-40 haftalar 😢😢😢
Canim ben oyle okudum ama en dogru bilgiyi dr un verir. Lakin seninki pek şeker sayilmaz gibime geliyor. Yani seninki zaten sınırın bi tik ustu idi. Inusilin kullananlar ve sekeri diyetle kontrol altinda olmayanlar daha bi riskli bu durumda. Yaziyi bulunca sana kopyalicam okursun. Tansiyon ve şeker sikintisi olanlar bekletilmiyormus riske atmamak adina beybiyi.

Allah kolayliklar versin canim 💙
Ben halıları vermedim, en son 2018 mayista yikatmistim 😳😳😳
Seneye veririm artik.
Imkan varsa yardimci tutulsun tabiki ya lazim sonucta su siralar. Ama esim hallediyor elinden de geliyor Allah icin. Kv de difrize bi sürü sey getiriyor Bahar icin. Bebekten yemek yapamadikca ordan idare edecem.
Cok heyecanlaniyorum oğluma kavusacagim icin. Ama cok da korkuyorum yaaaa.
Göz acip kapayana dek geciverse su dogum zamani ve akabindeki 15 gun ne var sankii :))))
ahh ahh o lazım bu lazım şu hayatta her şey lazım. her şeye de para lazım 🤦‍♀️ bitmiyor ihtiyaçlar, ama para çok çabuk bitiyor :D bu aralar çok sıkıştığım ne kadar belli değil mi :D

kayınvaliden anladığım kadarıyla seni çok düşünüyor ne kadar güzel ❤️ allah bozmasın aranızı. insan yalnızsa bir destek arıyor büyüğünden. benim kayınvalidem beş dakikalık mesafede ama 8 aylık hamileliğimde evime 3 kez gelmiştir. o kadar sıkıntılar çektim, hasta oldum bir tas çorba yapmamıştır. çağırır gel der, arar sağolsun napıyosun nasılsın der ama bir faydası olmadı hiç. hatta temizlik yaptım çok yoruldum deyince, olsun dinlene dinlene yap diyor acelesi yok diyor :D

keşke kayınvaliden yakın olsa sana daha çok destek olurdu eminimki, öyle birine benziyor yani.

bende çok heyecanlıyım doğum konusunda. kalbimin aklımın bir köşesinde hep o kötü ihtimal var, çok korkuyorum bazen düşünmeden edemiyorum. sağlıkla kucağıma alsam başka bir şey istemem :(
yarın kontrolüm var bakalım. senin de cumartesiydi di mi, inşallah gidersin o gün. inşallah güzel haberler alırız.

Benim kızım da 2.5 yasinda ve popomun yer gördüğü azdir koca gün. Ev islerini zaten saymama gerek yok kaderimiz bir.
Ama esimden Allah razi olsun, o eğer boyle olmasaydi katiyen cesaret edemezdim 2.yi. hoş arada geliyor heyheyler ve nasil da deli cesareti gelmis de hamileyim hayretler ediyorum :KK70:

Canim ben oyle okudum ama en dogru bilgiyi dr un verir. Lakin seninki pek şeker sayilmaz gibime geliyor. Yani seninki zaten sınırın bi tik ustu idi. Inusilin kullananlar ve sekeri diyetle kontrol altinda olmayanlar daha bi riskli bu durumda. Yaziyi bulunca sana kopyalicam okursun. Tansiyon ve şeker sikintisi olanlar bekletilmiyormus riske atmamak adina beybiyi.
Tamam canım doktoruma bi sorcam bunu tansiyonu biliyodumda şekeri duymamıştım bekletildiğini🥴 hakkkımzda hayırlısı sağ salim kavuşalımda sezeryan normal farketmez 🙏

Bazı sağlık sorunlarında mecburen olgunlaşmayı bekleyemiyoruz, ama keyfi sezaryen olacaksa sancıyı bekleyip öyle sezaryen yapmayı öneriyolar. Randevulu olan sezaryeni planlaması çok daha basit olduğu için genelde o tercih ediliyo ama ısrar ederseniz yapılır.
Ama şu da var sancının oluşu her zaman doğru vaktin geldiğini de göstermez. Bazen erken gelir durdurmaya çalışılır.
30.haftada da doğum başlayabilir. Biçok şey tetikleyebilir.
Tabi doğal olanı en güzeli ama doğru zamanı kestirmek pek kolay değil,en önemlisi sağlığımız.
Hiçbi sağlık sorunu olmayan ve suni hiçbişeye gerek kalmadan ve ideal vakitte doğurabilcek olanlara ne mutlu :)
Ayşegül ve Can’ın Keşkesiz Doğum Hikayesi

Hamileliğim boyunca, güzel bir doğum ve bebeğim için birçok şey yaptım. 4.aydan itibaren pilates, bol bol yürüyüş yaptım, sağlıklı beslendim, her gün meditasyon yaptım. Bol bol dinlendim, masaj yaptırdım. Keşkesiz doğum eğitimine eşimle katıldık. Doğum psikoloğum ile çalıştık. Ebemizden gerekli bilgileri aldık. Durum böyle olunca, hep kolay ve çabuk bir doğum olacağını düşünüyordum. Ama hayat sürprizlerle dolu.

İşte benim ve oğlum Can’ın doğum hikayesi:

Keşkesiz ve doğal doğumdan ilk olarak pilates eğitmenim sayesinde haberim oldu. Başka bir doğumun mümkün olduğunu, doğumun benim ve bebeğimin işi olduğunu, doğumuma sahip çıkmam gerektiğini ilk ondan duydum. Oysa ben doktoruma normal doğum yapabilirim değil mi diye sormaya bile çekinmiştim, daha şimdiden bunu mu düşünüyorsun diyebilir diye. Çünkü nasılsa o en iyisini bilir ve bana söylerdi. Keşkesiz doğum eğitimine katılınca doktoruma sorular sormam gerektiğini anladım. Bunun sonucunda da 30lu haftalarda doğum ekibiyle birlikte doğum yapmaya karar verdik.
Her şey harika gitti. Sonunda beklediğimiz an geldi 40+4’te doğum başladı. Kasılmalar çok çabuk sıklaştı. Ebemiz eve geldi. Muayene de daha henüz doğumun başında olduğunu anladık. Oysa 4-5 saat geçmişti bile. Birkaç saat sonra biraz yavaş bir doğum olduğunu anladım. Hastaneye gitmeden dinlenmeye çalıştım. Kasılmalar sıktı ama nefeslerle dalgaları karşıladım. Ebemizin yanımızda olması inanılmazdı. Nasıl bir güven duygusu!!! Daha sonra hastaneye gittik. Orada da bol bol hareket ettim. Aralarda dinlendim. Duş aldım. Doğum havuzuna girdim ve inanılmaz rahatlatıcıydı. Ama doğum uzadıkça uzuyor, kasılmalar güçleniyor ama bebeğimizin kafası doğum kanalında istediğimiz pozisyona bir türlü girmiyordu. Sevgili ebemiz ile akla gelebilecek her türlü pozisyonu denedik. Ama artık çok yorulmuştum ve doğum ilerlemiyordu.
Bu uzunca süreçte tüm kararları doğum ekibiyle birlikte verdik. Bize sorulmadan hiçbir şey yapılmadı. Zamana, bebeğime saygı gösterildi. Ortak karar ile sezaryen’e karar ı aldık. Neyse ki sezaryen için de hazırlıklıydık. Bu yüzden karardan sonra moralimi bozmadım. Sezaryen artık bir kurtarma ameliyatıydı benim için ve bebeğime kavuşmam için yardımcımdı. Anne Bebek Dostu sezaryen için hazırlanmıştık ve ne yapılacağını iyi biliyordum. Epidural anesteziyi tercih ettim. Hem daha güvenliydi hem de bebeğimi görebilecek ve her şey yolundaysa tıpkı doğumdaki gibi kucağıma alabilecektim.
Ebemiz ameliyat boyunca hep yanımızdaydı ve bana her şeyi açıkladı. 31.saatin sonunda bebeğimi kucağıma aldım. İlk muayenesinin hemen ardından yumuşacık teniyle çıplak göğsüme yatırdılar; sezaryen fotoğraflarındaki gibi battaniyeyle değil. Sonrasında hiç ayrılmadık. Beni ameliyat masasından sedyeye alırlarken, babası merhaba dedi bebeğimize, bakıştılar. Sonra yine hep benim kucağımdaydı. Hemen orada emmeye başladı bebeğim. Sonrada biz isteyene kadar giydirmediler, hep göğsümdeydi. Kilosu, boyu yanımızda ölçüldü. Bebek bakım odasına gitmedi. Keşkesiz doğum eğitimi sayesinde eşim bu süre boyunca sakin kalabildi ve bana destek verdi. Doğumun ilk saatlerinin aile bağı açısından çok önemli olduğunu okumuştuk ve buna çok inanıyorduk. İlk saatleri üçümüz geçirdik, sakinlik ve huzur içinde. Sonuçta her şey beklediğimden, belki de hayal ettiğimden çok daha farklı oldu. Ama bebeğim keşkesiz bir doğumla dünyaya geldi.

ahh ahh o lazım bu lazım şu hayatta her şey lazım. her şeye de para lazım 🤦‍♀️ bitmiyor ihtiyaçlar, ama para çok çabuk bitiyor :KK70: bu aralar çok sıkıştığım ne kadar belli değil mi :KK70:

kayınvaliden anladığım kadarıyla seni çok düşünüyor ne kadar güzel ❤ allah bozmasın aranızı. insan yalnızsa bir destek arıyor büyüğünden. benim kayınvalidem beş dakikalık mesafede ama 8 aylık hamileliğimde evime 3 kez gelmiştir. o kadar sıkıntılar çektim, hasta oldum bir tas çorba yapmamıştır. çağırır gel der, arar sağolsun napıyosun nasılsın der ama bir faydası olmadı hiç. hatta temizlik yaptım çok yoruldum deyince, olsun dinlene dinlene yap diyor acelesi yok diyor :KK70:

keşke kayınvaliden yakın olsa sana daha çok destek olurdu eminimki, öyle birine benziyor yani.

bende çok heyecanlıyım doğum konusunda. kalbimin aklımın bir köşesinde hep o kötü ihtimal var, çok korkuyorum bazen düşünmeden edemiyorum. sağlıkla kucağıma alsam başka bir şey istemem :KK43:
yarın kontrolüm var bakalım. senin de cumartesiydi di mi, inşallah gidersin o gün. inşallah güzel haberler alırız.
Gercekten ayni seyleri yasiyo olmamiz 😀 icini ferah tut canim iyi haberlerle doneceksin insaAllah 😘

Bazı sağlık sorunlarında mecburen olgunlaşmayı bekleyemiyoruz, ama keyfi sezaryen olacaksa sancıyı bekleyip öyle sezaryen yapmayı öneriyolar. Randevulu olan sezaryeni planlaması çok daha basit olduğu için genelde o tercih ediliyo ama ısrar ederseniz yapılır.
Ama şu da var sancının oluşu her zaman doğru vaktin geldiğini de göstermez. Bazen erken gelir durdurmaya çalışılır.
30.haftada da doğum başlayabilir. Biçok şey tetikleyebilir.
Tabi doğal olanı en güzeli ama doğru zamanı kestirmek pek kolay değil,en önemlisi sağlığımız.
Hiçbi sağlık sorunu olmayan ve suni hiçbişeye gerek kalmadan ve ideal vakitte doğurabilcek olanlara ne mutlu :)
Hepsine katiliyorum :)

Valla kafama buyruk biriyim aslında dediğim dediktir ☺
Doktora güveniyorum da çok şükür herşey normal ilerliyo bebekte normak pozisyonda haksızlıkmı ederim diye düşünüyorum bi yandan kafamı karıştırdı aslında ama zorlamıcam tabi kendimi 2 hafta sonra çatı muanesinden sonra karar vericemm
Kararın ne olursa olsun sağlıkla gelsin minik sağlıkla kucağına al inşallah 🙏

Kızlar yeni yıldan herkese merhabalar :KK49:
Ya şu bebek bezlerinden yeni olan evy baby’nşn içerik bilgidini bilen var mı ? Goon’un yorumlarında çok sızdırma yaptığını gördüm deliricem hangisini alsam bilemiyorum :KK51:
Bu ay Bibs emzik, Bebeland doğal ıslak mendil ve bebek bezi alıcam son ihtiyaçlar bunlar :olamaz:
Daha da birşey kalmıyor inşallah unuttuğum birşey yoktur :emir_bebek:
Bu ayın sonuna doğru da çamaşırları yıkayıp ütüleyip çantamı yapıcam ☺️👼🏼

Ben antepliyim ve burda Özel doğuma 2200 istedi o kadar param yok.Ama aynı özel gibi ilgili ve uzman bi doktor buldum.Doğumdan tek kişilik oda veriyorlar.Doktorum dan da memnunum, mücahitler hastanesinde doğum yapacağım canim
Ben de antepteyim o yüzden sordum
Mücahitleri de ilk defa duydum 2200 isteyen hastane hangisi

Ya şu bebek bezlerinden yeni olan evy baby’nşn içerik bilgidini bilen var mı ? Goon’un yorumlarında çok sızdırma yaptığını gördüm deliricem hangisini alsam bilemiyorum :KK51:
Bu ay Bibs emzik, Bebeland doğal ıslak mendil ve bebek bezi alıcam son ihtiyaçlar bunlar :olamaz:
Bu ayın sonuna doğru da çamaşırları yıkayıp ütüleyip çantamı yapıcam ☺👼🏼
Ben denemek icin ilk basta molfix aldim canim

Goon un içeriği güvenilir diye okudum ama dediğin gibi sızdırma konusunda çok şikayet var. Molfixle ikisinin arasındaydım molfix aldım.

ben de molfix aldım onunla başlayacağım canım. içeriği güvenilir diye biliyoruz mühendis bey öyle paylaşmış ona güvenerek aldım yani.
herkes de memnun, fiyatı da primaya göre çok uygun.

Gercekten ayni seyleri yasiyo olmamiz 😀 icini ferah tut canim iyi haberlerle doneceksin insaAllah 😘
seninki çok sevmiyordu temizlik vs kafa rahattı sanırım öyle demiştin yanlış mı hatırlıyorum 😀 yine kadın sana da rahat ol diyerek tutarlı davranıyor :D
benimki kışın bile her yağmurdan sonra cam silecek kadar titiz ve enerjik, ama sürünsem gelip evime bir yardım etmez, yavaş yavaş yap kızım der 😂

Benimde yarın kontrolüm var çok heyecanlıyım bebişimi görecem 😍 umarım herşey yolundadır ödemle başım dertte inşallah azalmıştır ödemim.
Ya benim de kontrol üm var inşallah iyidir meleklerimiz🤲🏻Benimde şekerle dertte napıcam bilmiyorum hep açım zaten

seninki çok sevmiyordu temizlik vs kafa rahattı sanırım öyle demiştin yanlış mı hatırlıyorum 😀 yine kadın sana da rahat ol diyerek tutarlı davranıyor :KK70:
benimki kışın bile her yağmurdan sonra cam silecek kadar titiz ve enerjik, ama sürünsem gelip evime bir yardım etmez, yavaş yavaş yap kızım der 😂
Evet kendisi de bu konuda rahat 😀 ama her sey temizlik degil 8 ay da 5 kere esimin soylenmesiyle geldi o da o kadar tutuldum kalkamadim hicc kimsenin umru olmadi. Bosuna dememisler aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar diye :işsiz:

Evet kendisi de bu konuda rahat 😀 ama her sey temizlik degil 8 ay da 5 kere esimin soylenmesiyle geldi o da o kadar tutuldum kalkamadim hicc kimsenin umru olmadi. Bosuna dememisler aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar diye :işsiz:
temizliği örnek olarak anlattım zaten.
aynen öyle ne kadar iyi olursa olsun anne gibi olamaz, biz de kızı gibi davranamayız. zaten öyle bir beklentim de yok benim. insan hamileyken daha hassas oluyor, destek bekliyor. herkes bir değişik işte aman 🤷‍♀️

Kızlar kızlar merhaba 😍
Dün yazamadım hiç annemlerdeydik bide dün son eksiklerimi almaya cıktım gündüz 11 bin adım attım vajina yanlarındaki kemiklerin ağrıdıgını hissettim🥴 annemlerdende gece 2 de döndük zar zor uyudum oflaya puflaya ağrıdan 😀
Yarın doktoruma randevu bulabilirsem gidicez bakalım eşim evdeyken.
Şaka maka doğuma az kalıyor kızlar😍
@KARABATAK_ mesajını gördüm gebelik şekeri olanlarda neden beklenmiyormuş 39-40 haftalar 😢😢😢

Canım 40 hafta bekleniyor sanırım ama aşması beklenmiyor anladığım kadarıyla, benim doktorum 40 haftayı aştırmayacağını söyledi. Nedenini de gebe eğitiminde söylemişlerdi, bebek omuzlara ve gövdeye olması gerektiğinden fazla kilo alırsa doğum kanalına sıkışabiliyormuş veya yine şekerden dolayı suyu azaldığı için kakasını yapabiliyormuş strese girip. Bu konuyu ve doğumunu gebelik şekerin varsa doğum şeklini ve zamanını doktoruna bırakmak en mantıklısı sanırım.

Benimde ara ara şekerim 170e yaklaşmaya başladı, bir sıkıntı çıkmadan doğarlar umarım çok korkuyorum :(

Back
X