• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Şubat Anneleri

Kızlar günaydın birileri doğum mu yaptı kimler doğurdu ???geçmişi okuyamadım bende hastanedeydim dün bütğn gün .felaket bir ishal kusma salgına yakalandım çok kötüydü bgn biraz dahs iyiyim bu tarz birşeylerden bebek etkilenirmi bilmiyorum ama nst hareketleri çok azdı 🤔haliyle hiçbirşey yiyemiyorum 2 gündür 🥺 kendinize dikjat edin kalabalıklara girmeyin çok kötü birşey hanileyken atlatmak çok zor
Geçmiş olsun canım biran önce atlatırsın inşallah
G gamzeli_bebis , 20 gün oldu . Her gün birbirinden ağır 20 gün. Hafiflemiyor aksine gün geçtikçe daha zor geliyor. Dün hastane çantamı hazırlayayım dedim. Oturdum kendi kendime ağladım. Annen varsa herkesin var herşeyin var annen yoksa kimsen Yok. O kadar yalnız hissettim ki. Tarifi Yok bunun. Ama bebeğim için ayaktayım.devam etmek zorundayım çünkü bende bir anne olacağım nasipse.. son düzlüğe çıktık Allah hepimize beklediklerimize kavuşmayı nasip etsin
Allah sabırlar versin canım çok zor bişey, ben de geçen hasta olduğumda ağladım durdum annen yoksa rahatça yardım isteyeceğin kimse yokmuş 😞 rabbim kimseye muhtaç etmesin hepimizi

onların derdi torun canım, bizler değiliz bu bir gerçek. kim gelinimi çok seviyorum derse desin asla kızı gibi göremez, biz de onları annemiz gibi göremeyiz. ha severim orası ayrı.
birazcık eşinin hatrı için görmezden geliceksin işte. inan takarsan kendine zarar verirsin, boşver :) sende kalmıcaklarmış zaten. başka şehirde yaşıyorlar bir de, ayda yılda bir görüyorsundur. bunun için kendini strese sokmaya değmez :)
Orası öyle tabi canım katılıyorum,
Çok şükür uzağız mesefeliyimde zaten inşallh yüz bulmazlar torun sevgisi olduğunada inanmıyorum pek eltimin kızınada torunu gibi davranmamış yani içten değiller gibi aman hayırlısı valla rahatladım biraz ben hakkından gelirm inşallahh 😂😂

Ayyy Ebruuuu bizde yemek yedik şimdi pazar banyosu var 🤪çok da keyif alıyorum pazar banyosundan huzur buluyorum ama ben yıkardım eşim saçlarını kurulardı ben banyoyu toplayana kadar, sonra yağlar giydirirdim ponçiğimi, şimdi üşeniyorum gitti babamız göreve 😭 sabah oğluyla konuştu erken gelme sakın oğlum ben 12-13 şubat gibi geliyim ne zaman gelmek istersen gel dedi bakalım dinleyecek mi oğluşu 🙈🥰
[/QUOTE
Nereye gitti eşin ? Allah’ kavuştursun

Annem kız kardeşim olucak yardım için,
gelip ne yapıcaklar yardım edicek bişeyde yok bende anlamadım ki hastanenin ilk gün gelir dururlar sonra 2. Güne bile gerek yok diye düşündüm ki eve bile geliceklermiş eşimin babasının ne işi var gelip neyi görcekler bi kaç saatte olsa bende kaldıramam Umarım anlayışlı olurlar
Ağların acılarında inşallah geçer canım 😞
Senin icin zor bir durum canim ya bazi insanlar malesef senin ne durumda oldugunu anlamazlar ben de dogum yaptigimda eve ciktigimda kendi ailemin bile gelmesini istemiyordum cunku cok fazla gaz vardi ve milletin yaninda cikaramadigim icin saatlerce sanci cekiyordum nefret etmisdim artik sanci cekmekten sezeryan sonrasi gaz sanci dehset birseymis onu ogrendim bunda kimseyi istemiyorum evde

Ben kv nin gelmesini sorun etmemde annem yanimdayken burasi kucuk bir sehir kendileri her ne kadar sehir merkezinde yasasalarda eski koylu ninelerinin laflariyla cocuk buyutmusler benden de onu bekliyo benim sinir oldugum konu o. Ben istanbulda dogdum buyudum annem ozel hastanede dogum yapmis,emmedigim icin ozel pahali mamalarla beslemis,prima bez kullanmis haliyle eskiye donuk degil tamamen yeni nesle gore buyutmus beni ama kv bana bazen oyle garip seyler soluyo ki sasiriyorum 🤷🏻‍♀️ bi de soylerken cok lazim olcak yapcaz falan diye emri vaki yapiyo ki bu benim hayatta en nefret ettigim seydir. Kendisi burada teyzelerin laflariyla sacma adetlerle cocuk buyutmus,bezleri eski usul ellerinde yikamis vs vs benden de kendisinin yaptigi seyleri yapmami bekliyo yok bebegin gobegi dusene kadar beline kusak baglanirmis yok beli usutmesin gazi olmasin diye beline ayriyetten bez sararlarmis bi dunya sey. Suanlik susuyorum ben biraz ters bir insanim kirici olabilirim konusursam annem gelince soyleyecegim o uygun bir dille anlatir artik ona yapacak baska bir sey yook :işsiz: bu arada verdigim ornekler yanlis anlasilmasin amacim kotulemek degil ama aradaki bariz fark beni rahatsiz ediyo annem bizi onun soyledigi seyleri yapmadan buyutmus bi yerimizde eksilmemis cok sukur gormedigim duymadigim seyleri tutup bana yaptirma dusuncesi oldugu icin asiri rahatsiz oluyorum bir de mesela her dedigi seye diyorum ki egitimdeki ebe bu konuda bize boyle dedi diyorum guluyo 😤

Bu durum çoğumuzun sıkıntısı olacaktır. Herkes nasıl yaşadıysa öyle anlatmaya çalışır onun hayatı ve yaşam tarzıyla empati kurup kabullenirsen daha az kendini üzmüş olursun sonuçta oda kendince bilgilerini yanlışda olsa aktarmaya çalışıyor. Bence onuda kırmadan mutlaka bir yol bulabilirsin.
Bende yaşayacağım bu tarz konuları elimden geldiğince orta yolu bulmaya çalışacam zor olacak ama kalp kırmak daha fena bişey bebeğime odaklanıp söylenenlere he diyip geçecem mantıklı gelenleri yaparım tabi ama gene bildiğimi okurum😁

Allah hepimize sabır versin bu süreçte nelerle uğraşacaz acaba daha😒

Senin icin zor bir durum canim ya bazi insanlar malesef senin ne durumda oldugunu anlamazlar ben de dogum yaptigimda eve ciktigimda kendi ailemin bile gelmesini istemiyordum cunku cok fazla gaz vardi ve milletin yaninda cikaramadigim icin saatlerce sanci cekiyordum nefret etmisdim artik sanci cekmekten sezeryan sonrasi gaz sanci dehset birseymis onu ogrendim bunda kimseyi istemiyorum evde
Evet canım ya bide kendi ailem var gelmek isticekler annem neysede teyzeler falan gelme diyememde o zaman eşime karşı ayıp olur diye düşünüyorum bi yandanda umarım anlayışlı olurlar her iki yarafta bi 20 gün kendime geliyim sonra gelsinler mutfak orda yapın yiyin derm yani napıyım ☺️
İnşallah olmazda gazın olursada odandan çıkma canım boşver ne yaparlarsa yapsın onlarda ☺️

Sordum kucaklarına alıcaklarmı diye almamasımı gerekiyo dedi evet dedim almazlar o zaman bana böyle söyle dedi halası vae bitane dururmu halan alır kesin dedim oda almaz almaz ben bile kıyamam almaya dedi bakalım neler yaşıcam 🤦🏻‍♀️
Sen yinede önden doktora söyle eşine izah etsin ortalık mikrop kaynıyor ev havasız olacak bebek için hiç iyi bir ortam değil doktorun söylemesi senden daha etkili olur

Sen yinede önden doktora söyle eşine izah etsin ortalık mikrop kaynıyor ev havasız olacak bebek için hiç iyi bir ortam değil doktorun söylemesi senden daha etkili olur
Uygun bi zaman bulursam söyleyim hepimiz söyleyelim uyarsınlar eşlerimizide 😁

Evet canım ya bide kendi ailem var gelmek isticekler annem neysede teyzeler falan gelme diyememde o zaman eşime karşı ayıp olur diye düşünüyorum bi yandanda umarım anlayışlı olurlar her iki yarafta bi 20 gün kendime geliyim sonra gelsinler mutfak orda yapın yiyin derm yani napıyım ☺
İnşallah olmazda gazın olursada odandan çıkma canım boşver ne yaparlarsa yapsın onlarda ☺
Malesef cnm ya allahtan benim esimden tarafla pek gorusmuyoruz yani.mesafeliyiz kv 1 hafta sonra gelmisdi oglumda bundada ole yapar insallah😂😂 ben ilgilenmemisdm zaten geldigindede oglu ilgilenmisdi dogum zamani tam okulun acildigi ilk gun o yuzden benden tarafinda pek gelmesini istemiyorum can yoldasım arkadasim var o bakcak bana 1 hafta 10 gun beraber kalicaz ondan cekinmem zaten cekinirsem ben cok zorlanirim artik allah affetsin salarim gelince🤣

ay inanamıyorum sanki bizi anlattın 😂
saçlarım hep belimdeydi, eşim bayılır. Begüm doğdu zor gelmeye başladı bakımı tabii. hiç bişeyime karışmaz asla, ama söz konusu saç olunca kesme diye başımın etini yedi. çok zor şekilde ikna ettim 😂 artık genelde omuz hizası kullanıyorum ama bu konuda bana kalbi çok kırıkmış 😂
erkekler uzun saç seviyor genelde ya anlamak zor saç işte neyini seviyolarsa 🤷‍♀️

canım eksisini artısını sen düşünüp doğru kararı vermişsindir. fiziksel olarak yıprandı yavrum kıyamam. bu kış ikisi birlikte seni biraz zorlar belki ama seneye çok daha rahat olursun bebiş de büyüyünce daha rahat okula gönderirsin Elayı.
aynen oyle kuzum 1 aydir hala toparlayamadik ,bende cok yiprandim biliyosun ,oyuzden artik bigun annem gelir bigun kv gelir idare ederim bu kişi diye dusunuyorum ,seneye eylulde allah kerim ,
bende uzun saci cok severim ombreden fln hep yandi mecbur omuzlarda kestirdim ama yinr uzaticam ,insalah emzirme doneminde tutam tutam dokulmez yine , sendede oldumu begumu emzirirken sac dokulmesi ,benim resmen saclarimin 3 te 2 si gitti abarttisiz, daha ancak toparlaniyor

aynen oyle kuzum 1 aydir hala toparlayamadik ,bende cok yiprandim biliyosun ,oyuzden artik bigun annem gelir bigun kv gelir idare ederim bu kişi diye dusunuyorum ,seneye eylulde allah kerim ,
bende uzun saci cok severim ombreden fln hep yandi mecbur omuzlarda kestirdim ama yinr uzaticam ,insalah emzirme doneminde tutam tutam dokulmez yine , sendede oldumu begumu emzirirken sac dokulmesi ,benim resmen saclarimin 3 te 2 si gitti abarttisiz, daha ancak toparlaniyor
hallolur Cananım yeterki sağlıklı ve mutlu olsunlar, tabiki bizde 🥰 hem bizim kızlar büyük, avantajımız daha çok. belki ruhen yorarlar ama bedenen yormazlar küçük bir çocuk kadar.

canım benim saçlarım hep çok döküldüğü için hatırlamıyorumki. inan bi hamilelikte dökülmüyor 😀
eskiden bende saçımı çoook boyadım. kırmızıya yakın kızıllar, mavi siyahlar, turuncuya yakın bişey bile olmuştu 🙈 10 yıldır hiç boya yok. ama yine de yanmadı yıpranmadı hatta fazla gür elimde olsa da sana versem 😀
bir süre hiç boyama kendi haline bırak mutlaka güçlenirler yine canım.

Valla işte 0-3 yenidoğan vs olanları hep uzun kollu almışım🤔😰 3 aydan sonrakiler kısa kollu ya da askılı
Arada büyük de gelse askılilardan giydirebilirsin o zaman. Bence sorun degil.

Kızlar azacık okudum da geçmişi alıntı yapamadım kv ler konusunda benimde aşırı korkum vardı ilk gebeliğimde aman gelicekler sğrekli git gel yapıcaklar sürekli ştemedim bişeyler olucak takıntı yapmaktan hasta olmuştum belkide🤣gerçekten gerek yokmuş herkes eninde sonunda evine dönüyor abartmamak lazım ve zmanla da sizin kurallarını benimsiyorlar aşırı derecede Düşünüp kendinizi kasmayın derim 😌

Ay kızlar kaç saattir yazamadım 🥴 misafirlerim vardı kızkardeşimle nişalısını yemeğe çağırmıştım yemek çay kahve derken iyi geldi güldük eğlendik☺️ Şimdi duşumu aldım uzanıyorum.
Bu idrar testi için 24 saatlik idrarımı bi kapta toplamamı istedi doktor.
Bugun bıktım çiş toplamaktan🤣🤣 neyseki yarın sabah bitiyor ve gidip bırakıcam hastaneye.
Yarın akşamda sonuçlara bakıcak doktor inşallah bi sorun çıkmaz🙏

Bu durum çoğumuzun sıkıntısı olacaktır. Herkes nasıl yaşadıysa öyle anlatmaya çalışır onun hayatı ve yaşam tarzıyla empati kurup kabullenirsen daha az kendini üzmüş olursun sonuçta oda kendince bilgilerini yanlışda olsa aktarmaya çalışıyor. Bence onuda kırmadan mutlaka bir yol bulabilirsin.
Bende yaşayacağım bu tarz konuları elimden geldiğince orta yolu bulmaya çalışacam zor olacak ama kalp kırmak daha fena bişey bebeğime odaklanıp söylenenlere he diyip geçecem mantıklı gelenleri yaparım tabi ama gene bildiğimi okurum😁

Allah hepimize sabır versin bu süreçte nelerle uğraşacaz acaba daha😒
Ben onun fikirlerini ya da zamaninda yaptiklarini sormadim ki anlatmasin istemiyorum 😃 suanlik sabrediyorum, hic duymadim daha onceden annem bizdeyken boyle seyler hic yapmamis diyip geciyorum annem geldiginde konusur artik annemin sakin bir yapisi vardir ben asla oyle olamiyorum sinirlenince o yuzden benim konusmamdansa anneme biraktim hem daha etkilir olur beni cokta takcagini sanmiyorum 🤨

Ay kızlar kaç saattir yazamadım 🥴 misafirlerim vardı kızkardeşimle nişalısını yemeğe çağırmıştım yemek çay kahve derken iyi geldi güldük eğlendik☺ Şimdi duşumu aldım uzanıyorum.
Bugun bıktım çiş toplamaktan🤣🤣 neyseki yarın sabah bitiyor ve gidip bırakıcam hastaneye.
İlk kez duyuyorum bıkmakta haklısın canım ya 😂 normalde idrarda çıkmıyomuymuş protein kaçağı 😒
Bi sorun çıkmıcak canım ben inanıyorum 🙏🏾
Bende suyum gelir diye korkuyorum 🙄 doktorumda pazartesi salı yok çarşambaya ışınlansam ne olur ki 🤭

Ay kızlar kaç saattir yazamadım 🥴 misafirlerim vardı kızkardeşimle nişalısını yemeğe çağırmıştım yemek çay kahve derken iyi geldi güldük eğlendik☺ Şimdi duşumu aldım uzanıyorum.
İnsaAllah canim. Bizede yarin esimin arkadasi ve esi gelecekmis dogru mutfaga aksamdan yapalim tatliyi tuzluyu yarin da evi temizleriz dedim ona kastim yine ikramliklari 😂😂

İlk kez duyuyorum bıkmakta haklısın canım ya 😂 normalde idrarda çıkmıyomuymuş protein kaçağı 😒
Bi sorun çıkmıcak canım ben inanıyorum 🙏🏾
Bende suyum gelir diye korkuyorum 🙄 doktorumda pazartesi salı yok çarşambaya ışınlansam ne olur ki 🤭
Yok canım 24 saatlik toplanıp bakılıyomuş 🥴
Bende hissediyorum öyle bişey cıkmıcak :)
Ama olsun içim rahat eder yaptırsaydım keşke demektense.
Allahın izniyle bekler inşallah carsamba persembeyi bebeğin yaa :)
İnsan diken üstünde olur haklısın valla

İnsaAllah canim. Bizede yarin esimin arkadasi ve esi gelecekmis dogru mutfaga aksamdan yapalim tatliyi tuzluyu yarin da evi temizleriz dedim ona kastim yine ikramliklari 😂😂
Çayamı gelcekler canım 😀
Ben misafir cok seviyorum yaa güzel yemekler yapmak süsleyip servis etmek güzel sofralar kurmak hoşuma gidiyor :)

Back
X