- En iyi cevaplar
- 1
- Emoji Skoru
- 2.879
- Puanlar
- 333
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
oyy gerçekten çok ödem tutmuşsun canım ya, hep ilaçlardan bence de. üzülme ama inan doğurunca tüm şikayetler geçiyor. sanki sihirli bi değnek değiyor ve tüm ağrılar, sıkıntılar geçiyor. hele lohusalık bitince tamamen yenileniyor insan :)Ben dr un verdigi ilaclar yuzunden sistim odem tuttum o yuzden tartiya cikinca 2 3 kg fazla cikiyorum kizlar bu aralar kendimde degilim cok sinirliyimaglamak istiyorum hep
davul gibi oldum dun dr umu aradim anlattim durumu ilaci kes o zaman kontrole gelince konusuruz yine dedi
Su ayagimin haline bakar misiniz yasli babanne ayagi gibi oldum bacaklarimda sis bu dunku haliydi bugun biraz daha inmis gerci
İciyorum kuzum iciyorum wc de gunumu gecirmeye karar verdim surekli wc ye cikiyorum su ictikce orda oturucam artikOyy kuzum cok ödem olmuş evet.
Ama normaldir ilaçlar iğne serum
Bol bol su içmeye çalış belki iyi gelir![]()
Hamileliğimden beri bu ilaçlar yüzünden tuvalet düzenim alt üst oldu hele 2 aydır resmen işkence ama kan ilacı yapıyor sanırım ilacım bitmişti 1 hafta kullanmamıştım normal tuvalet yapmıştım normale dönmüştü onun harici çok afedersin bir ishal bir kaskatıGünaydın kızlar ❤
dün akşamdan beri şu yalancı kasılmaları o kadar çok yaşadımki gece uykumdan uyandırdı beni sürekli. karnın hep taş gibiydi. sürekli kasılmayla uyanıp durdum. şimdi daha iyi ama bugün nstde sancı çıkarsa şaşırmayacağım.
çıksa da gerçi yalancı sancıdır. düzenli değildi ve sadece karnım kasıldı.
sabah da kalktım tuvalete gittim afedersiniz ishal olmuşum. halbuki daha dün kabızlıktan şikayet ediyordum.
ishal de bir doğum başlangıcı belirtisidir, kızımı doğurmadan bir gece önce de olmuştum. bi tırsmadım değil
bakalım bugün görücez ama sanmıyorum, artık vücut bu yalancı kasılmalarla kendini doğuma iyice hazırlamaya başladı sanırım.
Canım ayaklarını sürekli yüksekte tutarak dinlen sık sık uzan ve uzandığında ayaklarının altına 2-3 yastık koy ki kan akışı olsunBen dr un verdigi ilaclar yuzunden sistim odem tuttum o yuzden tartiya cikinca 2 3 kg fazla cikiyorum kizlar bu aralar kendimde degilim cok sinirliyimaglamak istiyorum hep
davul gibi oldum dun dr umu aradim anlattim durumu ilaci kes o zaman kontrole gelince konusuruz yine dedi
Su ayagimin haline bakar misiniz yasli babanne ayagi gibi oldum bacaklarimda sis bu dunku haliydi bugun biraz daha inmis gerci
Benim annemde varis var bacak ve ayak yapım anneme çekmiş kalın bacak ve bilekliyiz ve bende aynı şekilde varise yatkınım. Hamilelik öncesindede oturarak çalıştığım için ayaktan ziyade bacaklarım şişerdi hamileliğimde kesin davul gibi olur gibi sanıyordum çok şükür ayaklarımda hiç şişme olmadı hep aynı ayakkabılarımı giydim gerçi klasik ayakkabı ve bot giymeyi denemediğim için botun içinde rahat etmeyebilirdi belki spor ayakkabı ve spor ayakkabı tarzı olan bot giyerim hep. Tabi bunda sürekli yattığımda ayaklarımı hep yüksekte tutmamın etkili olduğunu düşünüyorum çünkü çalışırken bacaklarım daha faza şişiyorduBi an kendi ayağım sandım. Aynı böyle görünüyor .36 giyen ben 40 numara bot aldım. Rahatladım![]()
İnsaAllah kuzum insaAllah biran once bitse artik psikolojim bozuldu iyice su son zamanda tek dilegim sag saglim oglumla kavusmak korkuyorum ona da bir sey olacak diyeoyy gerçekten çok ödem tutmuşsun canım ya, hep ilaçlardan bence de. üzülme ama inan doğurunca tüm şikayetler geçiyor. sanki sihirli bi değnek değiyor ve tüm ağrılar, sıkıntılar geçiyor. hele lohusalık bitince tamamen yenileniyor insan :)
Canım yaaaBen dr un verdigi ilaclar yuzunden sistim odem tuttum o yuzden tartiya cikinca 2 3 kg fazla cikiyorum kizlar bu aralar kendimde degilim cok sinirliyimaglamak istiyorum hep
Canım yaaaBen dr un verdigi ilaclar yuzunden sistim odem tuttum o yuzden tartiya cikinca 2 3 kg fazla cikiyorum kizlar bu aralar kendimde degilim cok sinirliyimaglamak istiyorum hep
Günaydın kızlar ❤
dün akşamdan beri şu yalancı kasılmaları o kadar çok yaşadımki gece uykumdan uyandırdı beni sürekli. karnın hep taş gibiydi. sürekli kasılmayla uyanıp durdum. şimdi daha iyi ama bugün nstde sancı çıkarsa şaşırmayacağım.
çıksa da gerçi yalancı sancıdır. düzenli değildi ve sadece karnım kasıldı.
sabah da kalktım tuvalete gittim afedersiniz ishal olmuşum. halbuki daha dün kabızlıktan şikayet ediyordum.
ishal de bir doğum başlangıcı belirtisidir, kızımı doğurmadan bir gece önce de olmuştum. bi tırsmadım değil
bakalım bugün görücez ama sanmıyorum, artık vücut bu yalancı kasılmalarla kendini doğuma iyice hazırlamaya başladı sanırım.
Teşekkür ederimmŞırıngayla verdiler hemşireler canım hip aldırdım ama eds ne bilmiyorum en son biraz sütüm sulanmış geldi kandırmacalı yaptık ağzına akıttık biraz çeksin diye öyle yabi
4. Ayımdan sora antibiyotik kullandım 31. Haftamda tekrar antibiyotik kullandım yılbaşı zamanı inflenza hapı kullandım 31. Haftamdan beridir ekstra başka ilaçlar da kullandım en çok benim bebeğim zarar görürdğ çok şükür bu zamana kadar geldik. İdrar yolu enfeksiyonu yüzünden 27. Haftamdan beridir çekiyorum ta ozmn antibiyotik verseydi eski doktorum bu kadar sıkıntılar yaşamayacaktım.
Çok şükür cnm inşaAllah doktorumun dediği gibidirde sorunsuz
Canım benim 6. Aydan beri kilo alımım durdu 5-6 arası çok kilo almıştım 6 dan beri yarımla 1 arası oynadı odasürekli ye yat yapmama rağmen toplam 9,5 -10 kilo aldım
Kız bana belli olmaz baksana doktor doğurcan doğurcan diye diye tee bu zamana geldimbenim doğurmam beklenirken kimler kimler doğurdu
![]()
İnsaAllah kuzumCanım yaaabol bol su iç ayağını yüksek te tut yatarken de ayağının altına yastık koy oturken de ayağını aşağıya sar
Canım yaaa![]()
ayağını yüksekte tut sürekli bol bol su iç otururken bile ayağını aşağıya sarkıtma yatarken de ayağının altına yastık koy geçer inşallah
Kasma gibi bir durum olmadığı sürece problem yapılacak bir durum yok. Cinsellikten korkmayan bundan hiç korkmamalı Benim açılmam var ama yine tık yok. Sancim da geliyor ara ara . Karnımın altını yakıp geçiyorKızlar selam. Bugün doktora gittim. Normal doğumu bekliyoruz bakalım. Hiç bir açılma yok nst de sancı falan da çıkmadı sonuç reaktif. Bakalım bizim kızın hiç acelesi yok gibi :) haftaya cuma yine doktora gideceğim.
Yakındır ozmn cnm bi kaç güne doğurursun bence avm gezBenim açılmam var ama yine tık yok. Sancim da geliyor ara ara . Karnımın altını yakıp geçiyor
evet ilaçların çok etkisi var ya. ferrum kabız yapıyor, magnezyum ishal yapıyor. böyle bi kabız bi ishal iyice bağırsaklar şaşırdı kendiniHamileliğimden beri bu ilaçlar yüzünden tuvalet düzenim alt üst oldu hele 2 aydır resmen işkence ama kan ilacı yapıyor sanırım ilacım bitmişti 1 hafta kullanmamıştım normal tuvalet yapmıştım normale dönmüştü onun harici çok afedersin bir ishal bir kaskatı
Canım ayaklarını sürekli yüksekte tutarak dinlen sık sık uzan ve uzandığında ayaklarının altına 2-3 yastık koy ki kan akışı olsun
Benim annemde varis var bacak ve ayak yapım anneme çekmiş kalın bacak ve bilekliyiz ve bende aynı şekilde varise yatkınım. Hamilelik öncesindede oturarak çalıştığım için ayaktan ziyade bacaklarım şişerdi hamileliğimde kesin davul gibi olur gibi sanıyordum çok şükür ayaklarımda hiç şişme olmadı hep aynı ayakkabılarımı giydim gerçi klasik ayakkabı ve bot giymeyi denemediğim için botun içinde rahat etmeyebilirdi belki spor ayakkabı ve spor ayakkabı tarzı olan bot giyerim hep. Tabi bunda sürekli yattığımda ayaklarımı hep yüksekte tutmamın etkili olduğunu düşünüyorum çünkü çalışırken bacaklarım daha faza şişiyordu
ona hiç bişey olmaz korkma sen. biz anneler olarak çekiyoruz sıkıntıyı onların keyfi yerinde :)İnsaAllah kuzum insaAllah biran once bitse artik psikolojim bozuldu iyice su son zamanda tek dilegim sag saglim oglumla kavusmak korkuyorum ona da bir sey olacak diye![]()
alıştırma yapıyor demekkiBen yakında geleceğim diyor artık annesidurumu böyle pozitif yaşaman çok güzel ama stres yapmadan, kontrolün iyi geçer umarım haberini bekliyoruz ☺
Benimde bebeğinde kilosu aynı bir haftadır. Ultrason ölçümünde oynamalar olduğu için 1 haftayı önemsiz buldu doktorum.
Her şekilde beslenmesi çok güzel ☺ Eds yönteminde mamayı veya sağdığın sütü serum borusu gibi bir boruyla meme ucuna tutturarak veriyorsun canım tam detaylarını bilmiyorum ama, amacı hem bebek memeden emdiğini zannediyor kolayca hemde bebeğin emmesiyle meme ucu uyarıldığı için zamanla sütün salgılanmasını artıyormuş. Hemşireler genelde biliyormuş bu yöntemi taburcu olmadan bir deneyin isterseniz.
Yektacım çok çekmişsin sende gerçekten canım, hamilelik olunca işte tüm direnci düşüyor insanın. Bir haftada toparlayabilecekken uzuyorda uzuyor. Az kaldı ama seninde doğum sonrası sağlığın daha iyi olacaktır merak etme.
Bende 40ları göreceğimi düşünüyorum, dün doktora bir öngörünüz var mı diye sorduğumda en son 6 şubat dedi, herhalde 40ı geçerse sezeryanla almayı düşünüyor diye düşündüm ama bilemedim, o kadar bekleyip gelmezse ne yapacağız, kimi doktor riske atmayıp alıyor sanırım kilosu da fazla olur diyeKızlar size bir şey söyleyeyim, ilk gebeliklerin 40 haftayı aşma gibi bir huyu vardır doktorum demiştio yüzden daha 37-38 lerde niye gelmeye niyeti yok acaba diye düşünüp strese girmeyin. he tabii belli de olmaz ama. burada bence normal bekleyen çoğu kişi 40 haftayı görecek, ikinci olmasına rağmen bende dahil. öyle hissediyorum
![]()
Aaa @yektanındamı belli yoksa kaçırdığım ne varDur senden önce listeye girenler var önce pazartesi @morkoltuk sonra sıradaYEKTA61
sonra acaba kim var
![]()
Aynen benim doktor artık kiloyu umursamıyor çok fazla kilolu olmasın diyorevet ilaçların çok etkisi var ya. ferrum kabız yapıyor, magnezyum ishal yapıyor. böyle bi kabız bi ishal iyice bağırsaklar şaşırdı kendini
ona hiç bişey olmaz korkma sen. biz anneler olarak çekiyoruz sıkıntıyı onların keyfi yerinde :)
son haftalar cidden zor, ama sonu güzel olacak az daha sabır
alıştırma yapıyor demekki
yok stres olmuyorum bu kasılmalarda ya, doğum kasılmaları mutlaka kendini hissettirir. böyle diyomuşum bi de bugün sancılarım gerçek çıkıyomuş ne gülerim
bir iki haftalık oynamalar önemli değilmiş evet canım. 3 kilo olsunlar yeter zaten fazlasında gözümüz yok![]()
Oyy şimdi hesapladım da benim 38ler şubatın 20sine denk geliyo 40 olursa 5 martKızlar size bir şey söyleyeyim, ilk gebeliklerin 40 haftayı aşma gibi bir huyu vardır doktorum demiştio yüzden daha 37-38 lerde niye gelmeye niyeti yok acaba diye düşünüp strese girmeyin. he tabii belli de olmaz ama. burada bence normal bekleyen çoğu kişi 40 haftayı görecek, ikinci olmasına rağmen bende dahil. öyle hissediyorum
![]()
Dün gezdim baya . Bugün de tüm evi süpürdüm sildim . Sancılar var ama düzensiz .Yakındır ozmn cnm bi kaç güne doğurursun bence avm gezen iyi açılma yöntemlerinde