• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Şubat Anneleri

Günaydın kızlar dün taburcu etti doktorum bu ilaçlar birkaç gün bile olsa içinde tutmaya yeter dedi evde hareketlerini ağrılarını dinle dedi.
2. Ciğer geliştirici de vuruldu
Bugün 36 hafta olduk şükür
Bakalım ne kadar bekleyecek sabırsız kızım

Ben dr un verdigi ilaclar yuzunden sistim odem tuttum o yuzden tartiya cikinca 2 3 kg fazla cikiyorum kizlar bu aralar kendimde degilim cok sinirliyim :KK43: aglamak istiyorum hep 😪 davul gibi oldum dun dr umu aradim anlattim durumu ilaci kes o zaman kontrole gelince konusuruz yine dedi
Su ayagimin haline bakar misiniz yasli babanne ayagi gibi oldum bacaklarimda sis bu dunku haliydi bugun biraz daha inmis gerci
oyy gerçekten çok ödem tutmuşsun canım ya, hep ilaçlardan bence de. üzülme ama inan doğurunca tüm şikayetler geçiyor. sanki sihirli bi değnek değiyor ve tüm ağrılar, sıkıntılar geçiyor. hele lohusalık bitince tamamen yenileniyor insan :)

Günaydın kızlar ❤
dün akşamdan beri şu yalancı kasılmaları o kadar çok yaşadımki gece uykumdan uyandırdı beni sürekli. karnın hep taş gibiydi. sürekli kasılmayla uyanıp durdum. şimdi daha iyi ama bugün nstde sancı çıkarsa şaşırmayacağım.

çıksa da gerçi yalancı sancıdır. düzenli değildi ve sadece karnım kasıldı.

sabah da kalktım tuvalete gittim afedersiniz ishal olmuşum. halbuki daha dün kabızlıktan şikayet ediyordum.
ishal de bir doğum başlangıcı belirtisidir, kızımı doğurmadan bir gece önce de olmuştum. bi tırsmadım değil 😀
bakalım bugün görücez ama sanmıyorum, artık vücut bu yalancı kasılmalarla kendini doğuma iyice hazırlamaya başladı sanırım.
Hamileliğimden beri bu ilaçlar yüzünden tuvalet düzenim alt üst oldu hele 2 aydır resmen işkence ama kan ilacı yapıyor sanırım ilacım bitmişti 1 hafta kullanmamıştım normal tuvalet yapmıştım normale dönmüştü onun harici çok afedersin bir ishal bir kaskatı
Ben dr un verdigi ilaclar yuzunden sistim odem tuttum o yuzden tartiya cikinca 2 3 kg fazla cikiyorum kizlar bu aralar kendimde degilim cok sinirliyim :KK43: aglamak istiyorum hep 😪 davul gibi oldum dun dr umu aradim anlattim durumu ilaci kes o zaman kontrole gelince konusuruz yine dedi
Su ayagimin haline bakar misiniz yasli babanne ayagi gibi oldum bacaklarimda sis bu dunku haliydi bugun biraz daha inmis gerci
Canım ayaklarını sürekli yüksekte tutarak dinlen sık sık uzan ve uzandığında ayaklarının altına 2-3 yastık koy ki kan akışı olsun
Bi an kendi ayağım sandım. Aynı böyle görünüyor .36 giyen ben 40 numara bot aldım. Rahatladım 👍🏼
Benim annemde varis var bacak ve ayak yapım anneme çekmiş kalın bacak ve bilekliyiz ve bende aynı şekilde varise yatkınım. Hamilelik öncesindede oturarak çalıştığım için ayaktan ziyade bacaklarım şişerdi hamileliğimde kesin davul gibi olur gibi sanıyordum çok şükür ayaklarımda hiç şişme olmadı hep aynı ayakkabılarımı giydim gerçi klasik ayakkabı ve bot giymeyi denemediğim için botun içinde rahat etmeyebilirdi belki spor ayakkabı ve spor ayakkabı tarzı olan bot giyerim hep. Tabi bunda sürekli yattığımda ayaklarımı hep yüksekte tutmamın etkili olduğunu düşünüyorum çünkü çalışırken bacaklarım daha faza şişiyordu

oyy gerçekten çok ödem tutmuşsun canım ya, hep ilaçlardan bence de. üzülme ama inan doğurunca tüm şikayetler geçiyor. sanki sihirli bi değnek değiyor ve tüm ağrılar, sıkıntılar geçiyor. hele lohusalık bitince tamamen yenileniyor insan :)
İnsaAllah kuzum insaAllah biran once bitse artik psikolojim bozuldu iyice su son zamanda tek dilegim sag saglim oglumla kavusmak korkuyorum ona da bir sey olacak diye :(

Canım yaaa 😞 bol bol su iç ayağını yüksek te tut yatarken de ayağının altına yastık koy oturken de ayağını aşağıya sar
Canım yaaa 😞 😞 ayağını yüksekte tut sürekli bol bol su iç otururken bile ayağını aşağıya sarkıtma yatarken de ayağının altına yastık koy geçer inşallah

Günaydın kızlar ❤
dün akşamdan beri şu yalancı kasılmaları o kadar çok yaşadımki gece uykumdan uyandırdı beni sürekli. karnın hep taş gibiydi. sürekli kasılmayla uyanıp durdum. şimdi daha iyi ama bugün nstde sancı çıkarsa şaşırmayacağım.

çıksa da gerçi yalancı sancıdır. düzenli değildi ve sadece karnım kasıldı.

sabah da kalktım tuvalete gittim afedersiniz ishal olmuşum. halbuki daha dün kabızlıktan şikayet ediyordum.
ishal de bir doğum başlangıcı belirtisidir, kızımı doğurmadan bir gece önce de olmuştum. bi tırsmadım değil 😀
bakalım bugün görücez ama sanmıyorum, artık vücut bu yalancı kasılmalarla kendini doğuma iyice hazırlamaya başladı sanırım.

Ben yakında geleceğim diyor artık annesi 🥰 durumu böyle pozitif yaşaman çok güzel ama stres yapmadan, kontrolün iyi geçer umarım haberini bekliyoruz ☺️
Benimde bebeğinde kilosu aynı bir haftadır. Ultrason ölçümünde oynamalar olduğu için 1 haftayı önemsiz buldu doktorum.

Teşekkür ederimm 🥰 Şırıngayla verdiler hemşireler canım hip aldırdım ama eds ne bilmiyorum en son biraz sütüm sulanmış geldi kandırmacalı yaptık ağzına akıttık biraz çeksin diye öyle yabi

Her şekilde beslenmesi çok güzel ☺️ Eds yönteminde mamayı veya sağdığın sütü serum borusu gibi bir boruyla meme ucuna tutturarak veriyorsun canım tam detaylarını bilmiyorum ama, amacı hem bebek memeden emdiğini zannediyor kolayca hemde bebeğin emmesiyle meme ucu uyarıldığı için zamanla sütün salgılanmasını artıyormuş. Hemşireler genelde biliyormuş bu yöntemi taburcu olmadan bir deneyin isterseniz.

4. Ayımdan sora antibiyotik kullandım 31. Haftamda tekrar antibiyotik kullandım yılbaşı zamanı inflenza hapı kullandım 31. Haftamdan beridir ekstra başka ilaçlar da kullandım en çok benim bebeğim zarar görürdğ çok şükür bu zamana kadar geldik. İdrar yolu enfeksiyonu yüzünden 27. Haftamdan beridir çekiyorum ta ozmn antibiyotik verseydi eski doktorum bu kadar sıkıntılar yaşamayacaktım.

Çok şükür cnm inşaAllah doktorumun dediği gibidirde sorunsuz

Canım benim 6. Aydan beri kilo alımım durdu 5-6 arası çok kilo almıştım 6 dan beri yarımla 1 arası oynadı odasürekli ye yat yapmama rağmen toplam 9,5 -10 kilo aldım

Kız bana belli olmaz baksana doktor doğurcan doğurcan diye diye tee bu zamana geldim😂 benim doğurmam beklenirken kimler kimler doğurdu 😂

Yektacım çok çekmişsin sende gerçekten canım, hamilelik olunca işte tüm direnci düşüyor insanın. Bir haftada toparlayabilecekken uzuyorda uzuyor. Az kaldı ama seninde doğum sonrası sağlığın daha iyi olacaktır merak etme.

Canım yaaa 😞 bol bol su iç ayağını yüksek te tut yatarken de ayağının altına yastık koy oturken de ayağını aşağıya sar

Canım yaaa 😞 😞 ayağını yüksekte tut sürekli bol bol su iç otururken bile ayağını aşağıya sarkıtma yatarken de ayağının altına yastık koy geçer inşallah
İnsaAllah kuzum 😔

Kızlar selam. Bugün doktora gittim. Normal doğumu bekliyoruz bakalım. Hiç bir açılma yok nst de sancı falan da çıkmadı sonuç reaktif. Bakalım bizim kızın hiç acelesi yok gibi :) haftaya cuma yine doktora gideceğim.

Kızlar ben de ilk kez çatı muayenesine girdim :rapci: Kasma gibi bir durum olmadığı sürece problem yapılacak bir durum yok. Cinsellikten korkmayan bundan hiç korkmamalı :KK70:
Açılma yokmuş hala squat yap eğil kalk bol bol dedi. Hatta parmağını sokunca kafasını çekti falan dedi 😂 Bu arada çok rahatsın muayenede dedi. Kadını artık nasıl ugrastiriyorlarsa çatı muayenesinde 😅
Bebiş 49.7 cm 2900 olmuş 💕
Herşey yolunda ama hanımefendi hala gelir gibi bir belirti göstermedi.

Kızlar selam. Bugün doktora gittim. Normal doğumu bekliyoruz bakalım. Hiç bir açılma yok nst de sancı falan da çıkmadı sonuç reaktif. Bakalım bizim kızın hiç acelesi yok gibi :) haftaya cuma yine doktora gideceğim.
Benim açılmam var ama yine tık yok. Sancim da geliyor ara ara . Karnımın altını yakıp geçiyor

Hamileliğimden beri bu ilaçlar yüzünden tuvalet düzenim alt üst oldu hele 2 aydır resmen işkence ama kan ilacı yapıyor sanırım ilacım bitmişti 1 hafta kullanmamıştım normal tuvalet yapmıştım normale dönmüştü onun harici çok afedersin bir ishal bir kaskatı

Canım ayaklarını sürekli yüksekte tutarak dinlen sık sık uzan ve uzandığında ayaklarının altına 2-3 yastık koy ki kan akışı olsun

Benim annemde varis var bacak ve ayak yapım anneme çekmiş kalın bacak ve bilekliyiz ve bende aynı şekilde varise yatkınım. Hamilelik öncesindede oturarak çalıştığım için ayaktan ziyade bacaklarım şişerdi hamileliğimde kesin davul gibi olur gibi sanıyordum çok şükür ayaklarımda hiç şişme olmadı hep aynı ayakkabılarımı giydim gerçi klasik ayakkabı ve bot giymeyi denemediğim için botun içinde rahat etmeyebilirdi belki spor ayakkabı ve spor ayakkabı tarzı olan bot giyerim hep. Tabi bunda sürekli yattığımda ayaklarımı hep yüksekte tutmamın etkili olduğunu düşünüyorum çünkü çalışırken bacaklarım daha faza şişiyordu
evet ilaçların çok etkisi var ya. ferrum kabız yapıyor, magnezyum ishal yapıyor. böyle bi kabız bi ishal iyice bağırsaklar şaşırdı kendini 😀

İnsaAllah kuzum insaAllah biran once bitse artik psikolojim bozuldu iyice su son zamanda tek dilegim sag saglim oglumla kavusmak korkuyorum ona da bir sey olacak diye :KK43:
ona hiç bişey olmaz korkma sen. biz anneler olarak çekiyoruz sıkıntıyı onların keyfi yerinde :)
son haftalar cidden zor, ama sonu güzel olacak az daha sabır 😍
Ben yakında geleceğim diyor artık annesi 🥰 durumu böyle pozitif yaşaman çok güzel ama stres yapmadan, kontrolün iyi geçer umarım haberini bekliyoruz ☺
Benimde bebeğinde kilosu aynı bir haftadır. Ultrason ölçümünde oynamalar olduğu için 1 haftayı önemsiz buldu doktorum.

Her şekilde beslenmesi çok güzel ☺ Eds yönteminde mamayı veya sağdığın sütü serum borusu gibi bir boruyla meme ucuna tutturarak veriyorsun canım tam detaylarını bilmiyorum ama, amacı hem bebek memeden emdiğini zannediyor kolayca hemde bebeğin emmesiyle meme ucu uyarıldığı için zamanla sütün salgılanmasını artıyormuş. Hemşireler genelde biliyormuş bu yöntemi taburcu olmadan bir deneyin isterseniz.

Yektacım çok çekmişsin sende gerçekten canım, hamilelik olunca işte tüm direnci düşüyor insanın. Bir haftada toparlayabilecekken uzuyorda uzuyor. Az kaldı ama seninde doğum sonrası sağlığın daha iyi olacaktır merak etme.
alıştırma yapıyor demekki 😍
yok stres olmuyorum bu kasılmalarda ya, doğum kasılmaları mutlaka kendini hissettirir. böyle diyomuşum bi de bugün sancılarım gerçek çıkıyomuş ne gülerim :D

bir iki haftalık oynamalar önemli değilmiş evet canım. 3 kilo olsunlar yeter zaten fazlasında gözümüz yok 😂

Kızlar size bir şey söyleyeyim, ilk gebeliklerin 40 haftayı aşma gibi bir huyu vardır doktorum demişti 🙈 o yüzden daha 37-38 lerde niye gelmeye niyeti yok acaba diye düşünüp strese girmeyin. he tabii belli de olmaz ama. burada bence normal bekleyen çoğu kişi 40 haftayı görecek, ikinci olmasına rağmen bende dahil. öyle hissediyorum 🥰

Kızlar size bir şey söyleyeyim, ilk gebeliklerin 40 haftayı aşma gibi bir huyu vardır doktorum demişti 🙈 o yüzden daha 37-38 lerde niye gelmeye niyeti yok acaba diye düşünüp strese girmeyin. he tabii belli de olmaz ama. burada bence normal bekleyen çoğu kişi 40 haftayı görecek, ikinci olmasına rağmen bende dahil. öyle hissediyorum 🥰
Bende 40ları göreceğimi düşünüyorum, dün doktora bir öngörünüz var mı diye sorduğumda en son 6 şubat dedi, herhalde 40ı geçerse sezeryanla almayı düşünüyor diye düşündüm ama bilemedim, o kadar bekleyip gelmezse ne yapacağız, kimi doktor riske atmayıp alıyor sanırım kilosu da fazla olur diye

evet ilaçların çok etkisi var ya. ferrum kabız yapıyor, magnezyum ishal yapıyor. böyle bi kabız bi ishal iyice bağırsaklar şaşırdı kendini 😀

ona hiç bişey olmaz korkma sen. biz anneler olarak çekiyoruz sıkıntıyı onların keyfi yerinde :)
son haftalar cidden zor, ama sonu güzel olacak az daha sabır 😍

alıştırma yapıyor demekki 😍
yok stres olmuyorum bu kasılmalarda ya, doğum kasılmaları mutlaka kendini hissettirir. böyle diyomuşum bi de bugün sancılarım gerçek çıkıyomuş ne gülerim :KK70:

bir iki haftalık oynamalar önemli değilmiş evet canım. 3 kilo olsunlar yeter zaten fazlasında gözümüz yok 😂
Aynen benim doktor artık kiloyu umursamıyor çok fazla kilolu olmasın diyor

Bugün kontrolden geldim sancı çıkmadı nst de Her şeyin normal doğum 7 Şubat diyor bakalım gününü bekleyecek mi çok zor bu aralar yatsam yatamıyorum çok yürüyünce ağırlık yapıyor gerçekten son ay zormuş :(
Ağrılarım oluyor ama Uzanınca geçiyor

Oyy şimdi hesapladım da benim 38ler şubatın 20sine denk geliyo 40 olursa 5 mart 😂 ve 38de gelirse tam 1 ayım var heyecan yaptım kalkıp çocuğumun kıyafetlerini yıkıyım bari 😂

Back
X