Normal doğum yada sezeryan doğum anneliği etkileyecek bişey değil tabi ki bunuda kimse iddia edemez ama bazı büyüklere bunu anlatmak zor Ben hayırlısıyla normal doğumu istiyorum ama hangisi o an benim evladım açısından iyi olacaksa ona karar vereceğim. Hepimiz hakknda hayırlısı olsun belli olmaz belki çook kolay bi normal doğumun olur☺ Normal doğum korkusu bilinçaltındaki etkilerden kaynaklanıyor genelde
Umarım seninde gönlünden geçen bebeğin için iyi olan olur. Evet büyükler genelde bazı düşüncelere takıntılı olabiliyor o yüzden anlatmak zaman kaybı oluyor. Doğumu da hamileliği de anne yaşıyor en iyisini de yaşıyan bilir Evet bilinç altı büyük ihtimal ama kolay kolay insan alıp atamıyor
Bu arada kızlar hala çanta almayan varsa tavsiye ediyorum. Biz daha çok sırt çantası kullanırız diye düşünüyorduk malum çantaları daha çok babalar taşıyor öyle süslü püslü olmasın her zaman kullanırız dedik
Kızlar ben cocugun herseyini aldim cok şükür. Listeyi tekrar tekrar kontrol ettim iste bi anne pedi su lohusa külotları var ya onlar kalmış anne bebek çantası kalmış bir de bebek arabası. Bebek arabası da kocamın keyfine kaldi araştırsın alsın birtanesini yoruldum artık uğraştım baya o depend külotlar nasil ki acaba pahali da normal ped e göre
Depend doğum yapan arkadaşlarımın anlattığına göre büyük rahatlıkmış külot şeklinde kullan at olduğu için.. Ben 2 paket aldım hastane çantasına koymak için
Arkadaşım 60 kg ile doguma girdi ama boyu 155 157 falandir. Small bedenini kullanmış. Ama ona hastaneden de vermişler acıbadem de doğum yapmıştı kendisi
benim de tüp bebek doktorum ısrarla normal doğum yapmamı istiyor. Ben de zaten normal istiyordum korkuyordum tüp bebek diye yapmaz diye. Hiç alakası yok dedi. 3. Aydan itibaren tüp bebek ile hamile kalanlar normal hamile kalanlarla aynı oluyor dedi.
benim de tüp bebek doktorum ısrarla normal doğum yapmamı istiyor. Ben de zaten normal istiyordum korkuyordum tüp bebek diye yapmaz diye. Hiç alakası yok dedi. 3. Aydan itibaren tüp bebek ile hamile kalanlar normal hamile kalanlarla aynı oluyor dedi.
ben planlı sezaryen istiyorum kısmetse. kulaklarımda sorun var(işitmeyle alakalı) tuvalette ıkınmak bile yasak bana. o yüzden sezaryen istedim hiç riske atmak istemem:)
Yani tüp bebek sahibi olmak daha çok hassasiyet gerektirebiliyor anlayabiliyorum ama doğum şeklini direk sezeryana yönlendirmek bana değişik geliyordu doktorunuzu tebrik ettim
ben planlı sezaryen istiyorum kısmetse. kulaklarımda sorun var(işitmeyle alakalı) tuvalette ıkınmak bile yasak bana. o yüzden sezaryen istedim hiç riske atmak istemem:)
Umarım seninde gönlünden geçen bebeğin için iyi olan olur. Evet büyükler genelde bazı düşüncelere takıntılı olabiliyor o yüzden anlatmak zaman kaybı oluyor. Doğumu da hamileliği de anne yaşıyor en iyisini de yaşıyan bilir ❤ Evet bilinç altı büyük ihtimal ama kolay kolay insan alıp atamıyor
Tabi ki kolay değil kim bilir hangi duyduğumuz bu şekilde etkiliyor Ama biz kadınız ve bu fıtratımızda var Allah vücudumuzu buna göre dizayn etmiş bunu da unutmayalım Hakkımızda hayırlısı olsun inşaallah doğumumuz biz de güzel anılar bırakır
Bence şart değil ama kendi adıma konuşayım, zor sahip olduk, bebek tuttuktan sonrada bazı sıkıntılar yaşadık, 10 cm dışa doğru büyüyen nur topu gibi bir miyomumda var genelde tüp olunca riske atmak zorlamak yada beklemek istemiyolar sanırım
Az önce arkadaş yazmış 3 aydan sonra tüp bebekler normal hamile kalmaktan farkı olmuyor diye bence sıkıntı olmazsa normal doğum öncelik olmalı ama önce sağlıklı olan seçilmeli tabii kii.
miyom ben de de göründü tam boyutunu bilmiuorum ama doktor şuan etkileyecek gibi görünmüyor demişti. Göbekle beraber büyüyen bişey mi acaba
açıkçası normal doğum çok isterdım acıya çok dayanıklıyımdır hastanelerden korkmam. 4 amelıyat geçirdim kulagımda cıddı işitme kaybı söz konusu. ddoktorum normal doğum kulagına zarar verır demıstı. yapacak bişe yok bebeğm sağlıkla ve zamanında gelsin de .
Iste kafayı yemiş o . 40 sene once Allah vere doktora bile gitmiyordu cinsiyetini bile öğrenmiyordu evde dogum yapıyorlardı simdi bizim bebelerin kilosu hakkında konusuyor utanmazlar. Ben gerci görüşmüyorum o yüzden konuşamıyor konusuyorsa da esime soruyordur. Cocugun ismini bulduk esime söyleme diye tembihliyorum . Kızkardeşimide tembihledim anne babam soruyormuş(annemle de görüşmüyorum ben) ne koyacaklar diye falan. Ay onlara ne valla sinir oluyorum büyüklere ben yapayalnız evde geçirdim hamileliği boyle insanlara sinir olduğumdan bide korona belası çıkınca işte hic çıkamadım kafam rahat Sağlıklı olsunlar dedigin gibi sütle büyür hic önemli degil
valla öle kız Hamile oldugunu 3.5 aylıkken öğrenmis esimde. ay dedim Anacım Hasta olmadıgınıdamı anlamadın 3 4 ay boyunca bune bosvermişlik bide böylesi bana akıl veriyor. bebegimle ilgili (saćma)fikirlerini Bana söylüyor kayınvalide ama Azarı işitincede Açıp kocama ağlıyor kilo konusunda da kilolu doğan bebeğe lafım yok tabi Ama Sırf kilolu olsun diye bin dereden su getiren 4 kilodan fazla olsun Herkes masallah annesi iyi beslemiş desin diye Çırpınan anneye de kızıyorum şahsen . Ben diyorum Ideal kilosunda olsun Ne geride ne ileride Cünkü geri olması da iyi bisey değil ilerde olması bence daha kötü diyabet obezite hepsine yolu açıyor mazallah. Bende ismi daha yeni söyledim bastan belliydi ama karışıp soğutmasılar diye soylemedim. Hele benim paşama vereceğim ismi Kaynanam söleyemiyor haha bayılıyorum Fikrini bile sormadım kp kvnin. ben verdim ismini Babasıda saygı duydu Sağlıkla gelsinler de şu virüs döneminde En son düşüneceğim şey kaynanamın kilo takıntısı
Aynen galiba kilosu da 200gr daha fazla normalden . Ben kiloya takılmadım çünkü ultrason 200gram artı ve eksi yanılma payı var diye . Tedirgin oldum ya bilmem
Kızlar ben cocugun herseyini aldim cok şükür. Listeyi tekrar tekrar kontrol ettim iste bi anne pedi su lohusa külotları var ya onlar kalmış anne bebek çantası kalmış bir de bebek arabası. Bebek arabası da kocamın keyfine kaldi araştırsın alsın birtanesini yoruldum artık uğraştım baya o depend külotlar nasil ki acaba pahali da normal ped e göre