Şeker yüklemesi yaptırdınız mi
Ben de pazartesi gittim 29+2 1.5 kilo ama bana kilosu fazla dedi...
Bebeğin kalp atışları dinleniyor ve sancı var mı yok mu onu belli ediyor. 20 dk kadar sürüyor... kablolar takiliyo gobeginize
Bugün benim de vardi haftalarimiz aynı dönmemiş dönmediği gibi yüzünü de göremiyoruz bi önceki kontrolde de aynıydı kımıldamiyor enseyi görüyoruz sadece doktor bu pozisyonda giderse normal doğum şansimizi kaybediyorsunuz dedi hoş daha cok var illa döner herhalde ama doktor da bu cok inatçi ya doğunca napcaniz siz falan dedi:)Doktor kontrolumuz vardi bugün
Benim minik 1400 gr olmus bas asagi dönmüş
Keyfi yerindeydi
Bı önceki gidişimde 24 +5 ti galiba o zaman 845 Gr çıkmıştı. Ozaman bişey dememislerdi. Ben sürekli doktor değiştirmek zorunda kaldım 21.haftada plesenta previa totalist teşhisi konulmuştu. Araştırma hastanesi ne yonlendirildim. Orda da 24+5 te perinatolojiye sevkim için kadın doğuma gitmiştim.pazartesi gittiğim doktorda uzaktaydi bize baya normal şartlarda 3 saate yakın sürüyor trafik yoğunluğu ndan dolayi.... çok şükür durumum düzelmis. Rahim azından uzaklaşmış plesenta o yüzden o doktordan da vazgeçtim...son zamanlar kontroller siklasiyor diye....sabit bı doktorum olamadığı için hepsi farklı söylüyor.Seninle günümüz aynı canım. 1.5 a çok mu dedi ben 30+2 de gitmiş olacağım 1600 ü geçmiştirler diye düşünüyordum. Bir önceki kontrolde kaç çıkmıştı. Ben 27+3 te gitmiştim kızım 1020,oğlum 1200 dü. Kızım iki üç gün geri oğlum üç gün ileri çıkmıştı. Merak ediyorum ne kadar oldularhaftaya randevumuz var
Bebeğin kilosu belli olmuyor aslında her zaman 300 Gr fazla veya eksik cikma ihtimali olabiliyor. Benim bı akrabamda bebek kilolu olucak dediler diye kızı zorla normal dogurttular ama daha zamanı vardı. Doğduğunda ise söyledikleri kilodan yaklaşık 400 500 Gr daha düşük çıkmıştı. Sonra da doktor dönüp daha bekleyebilirdi demiş....tamamen doktorların insafına kalmış bir durum....Bana doktorum normal haftasinın kilosunda dedi ama ben doktorlara güvenemiyorum ya . Şu yüzden bazı kişilerin bebeği yüksek kilolu oluyor doktoru normal diyor belkide sezeryan olur en azından diye basite alabilirlermiş hissi veriyor bu çelişki. . Belki kadın normal yapacaktır ama doktro uyarmadığı için bebek fazlaca kilo alır hem zararlı hem zorlayıcı olur . Yanlışmı düşünüyorum yorumları okudukça böyle bi şey geliyor aklıma
Önemli olan 30 sonrası ya sabit bir doktorla görüşsen daha iyi olur canım. Ölçüm farkı gerçekten oluyor. Plesantanın yeri değişmiş ya bu çok önemli. Sağlıkla gelsinler inşallahBı önceki gidişimde 24 +5 ti galiba o zaman 845 Gr çıkmıştı. Ozaman bişey dememislerdi. Ben sürekli doktor değiştirmek zorunda kaldım 21.haftada plesenta previa totalist teşhisi konulmuştu. Araştırma hastanesi ne yonlendirildim. Orda da 24+5 te perinatolojiye sevkim için kadın doğuma gitmiştim.pazartesi gittiğim doktorda uzaktaydi bize baya normal şartlarda 3 saate yakın sürüyor trafik yoğunluğu ndan dolayi.... çok şükür durumum düzelmis. Rahim azından uzaklaşmış plesenta o yüzden o doktordan da vazgeçtim...son zamanlar kontroller siklasiyor diye....sabit bı doktorum olamadığı için hepsi farklı söylüyor.
Benim sabit bı doktorum olamadi belki o yüzden de bana öyle demiş olabilir.....Yaptirdim cıkmadi şeker.Fazla değil gibi ama herkesin hemen hemen öyle gibi
Benim sabit bı doktorum olamadi belki o yüzden de bana öyle demiş olabilir.....
İnşallah sağlıkla gelirlerÖnemli olan 30 sonrası ya sabit bir doktorla görüşsen daha iyi olur canım. Ölçüm farkı gerçekten oluyor. Plesantanın yeri değişmiş ya bu çok önemli. Sağlıkla gelsinler inşallahbenimkiler 19. Haftadan beri ortalama aynı oranda kilo alarak ilerliyorlar. Bende de iki tane olmasının stresi. Ayrıntılı ultrason doktoru 28 30 haftaya kadar tek bebek gibi giderler sonra rahim yetmezse kilo alımı düşer dedi. Sağlıklı olsunlar çok kilolu olsunlar diye dert etmiyorum. Tek sıkıntım küveze girmeyecek kiloya ulaştırmak. Korona varken biran önce alıp evime geleyim istiyorum. Her anne gibi. Rabbimin izniyle inşallah güzel olacak her şey
12 kg aldim. İlk gebeligimde 25 kg almıştım....ilkinde kilo almayı onemsememistim... Ama bunda biraz daha olsa dikkat etmeye çalışıyorum....Kaç kilo aldiniz peki?
Benim doktorum sabah öglen akşam yemeğe başladıktan tam bir saat sonrası ölçmemi söyledi.şimdilik iyi gidiyor düzene girdi şükür Banada burdan bir arkadaş diyet listesini atmıştı ona göre yapıyordum fakat düşmüyordu sonra listedeki ekmeği azaltınca düştü.Yalnız resmi ekliyemiyorum malesef.Şeker yüklemesi yüksek çıkan arkadaslar vardı. Ölçümleri nasıl yapıyorsunuz. Ve listenizi paylaşabilir misiniz... Daha önce okumuştum... Ama hangi sayfada olduğunu bulamadım......
Allah iyilerle karşılaştırsın . Insan güvenmek istiyor . Artık herşeyi arastırıp öğreniyoruz fazla sorgulayıncada doktorlar hemen sinirlenebiliyor. Bilgi kirliliği var zaten ortalıkta bizde acemiyiz o yüzden güven çok önemli ama zaman kötüBebeğin kilosu belli olmuyor aslında her zaman 300 Gr fazla veya eksik cikma ihtimali olabiliyor. Benim bı akrabamda bebek kilolu olucak dediler diye kızı zorla normal dogurttular ama daha zamanı vardı. Doğduğunda ise söyledikleri kilodan yaklaşık 400 500 Gr daha düşük çıkmıştı. Sonra da doktor dönüp daha bekleyebilirdi demiş....tamamen doktorların insafına kalmış bir durum....
Testi vermeden önceki akşam tatlı yemiştim o yüzden yüksek çıktığını düşünüyorum... 2. Saatteki değerim normal sınırlar içindeydi...ara ara tahlil yaptirdigimda da değerlerim normal çıkıyordu... O yüzden bır süre evde takip edip eğer düşmezse o zaman doktora gitmeyi düşünüyorum... Teşekkür ederim verdiginiz bilgi için ....Benim doktorum sabah öglen akşam yemeğe başladıktan tam bir saat sonrası ölçmemi söyledi.şimdilik iyi gidiyor düzene girdi şükür Banada burdan bir arkadaş diyet listesini atmıştı ona göre yapıyordum fakat düşmüyordu sonra listedeki ekmeği azaltınca düştü.Yalnız resmi ekliyemiyorum malesef.
Testi vermeden önceki akşam tatlı yemiştim o yüzden yüksek çıktığını düşünüyorum... 2. Saatteki değerim normal sınırlar içindeydi...ara ara tahlil yaptirdigimda da değerlerim normal çıkıyordu... O yüzden bır süre evde takip edip eğer düşmezse o zaman doktora gitmeyi düşünüyorum... Teşekkür ederim verdiginiz bilgi için ....
Bende 14 kilo aldimm12 kg aldim. İlk gebeligimde 25 kg almıştım....ilkinde kilo almayı onemsememistim... Ama bunda biraz daha olsa dikkat etmeye çalışıyorum....
Ben tok karnıma yaptirdim ve kahvaltida bir bardak ballı süt içmiştim bir önceki günkü şekerin pek etkiliyeceğini düşünmüyorum.Bu gebelikte oluşan bir durum sen yinede takipte kal ..Testi vermeden önceki akşam tatlı yemiştim o yüzden yüksek çıktığını düşünüyorum... 2. Saatteki değerim normal sınırlar içindeydi...ara ara tahlil yaptirdigimda da değerlerim normal çıkıyordu... O yüzden bır süre evde takip edip eğer düşmezse o zaman doktora gitmeyi düşünüyorum... Teşekkür ederim verdiginiz bilgi için ....
arada olur canım oyle agrılar. bende de arada oluyo ama cok hafıf oluyo.Kizlar kimse erken uyuyamiyor diye bu saatte yaziyorumyoksa Saatin gec oldugunun farkindayim.birsey diyecem son bir haftadir sanki adet olacakmisim gibi bel agrim oluyor gunde uc dort kez o sızıyı hissediyorum. Hani adet öncesi bel agrisi olur ya kesin adet olacak dersiniz aynen öyle. Cahilligimi hos gorun bu normal mi ..baska böyle olan var mi
3hafta once yani 25 haftalikken 5bucukdaydim yarin bi tekrar tartilimBende 14 kilo aldimm
Anladım canım çok sagol bakarım tansiyonumada.sanada geçmiş olsun diğer gebeliğimde hiç böle bişey olmamıştıCanım benim burnum kanıyor. Gebeligin ilk aylarından beri. Bende senin gibi sulandırıcı kullanınca korktum. 18. 19. Haftamda hemen hemen hergün kanıyordu. Doktorumu aradım. Gebelikte normal yanında tansiyon yükselmesi yoksa dedi. Kanayınca tansiyonunu ölç canım yüksekse doktoruna haber ver. Benimki tansiyon ve burnun kanarsa beklemeden gel dedi. Benim iki tane olunca hafta bitiminde kilo aldıkları zaman zorlama hissediyorum bu da ince olan damarları çatlatıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?