2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Yaptirdim cıkmadi şeker.Fazla değil gibi ama herkesin hemen hemen öyle gibi

Doktor kontrolumuz vardi bugün
Benim minik 1400 gr olmus bas asagi dönmüş
Keyfi yerindeydi
Bugün benim de vardi haftalarimiz aynı dönmemiş dönmediği gibi yüzünü de göremiyoruz bi önceki kontrolde de aynıydı kımıldamiyor enseyi görüyoruz sadece doktor bu pozisyonda giderse normal doğum şansimizi kaybediyorsunuz dedi hoş daha cok var illa döner herhalde ama doktor da bu cok inatçi ya doğunca napcaniz siz falan dedi:)

iyi akşamlar kızlar
bana akşam acayip bir yorgunluğu çöktü. Bugün biraz ev süpürdüm ,yemeklerimi hazırladım en son da yatak nevresimlerimi değiştireyim dedim ama nasıl yordu beni anlatamam yorganı yüzlerken çok zorlandım artık iyice ağırlaşıyorum anlaşılan bakalım son ayımda nasıl olacağım düşündürmeye başladı.

Bı önceki gidişimde 24 +5 ti galiba o zaman 845 Gr çıkmıştı. Ozaman bişey dememislerdi. Ben sürekli doktor değiştirmek zorunda kaldım 21.haftada plesenta previa totalist teşhisi konulmuştu. Araştırma hastanesi ne yonlendirildim. Orda da 24+5 te perinatolojiye sevkim için kadın doğuma gitmiştim.pazartesi gittiğim doktorda uzaktaydi bize baya normal şartlarda 3 saate yakın sürüyor trafik yoğunluğu ndan dolayi.... çok şükür durumum düzelmis. Rahim azından uzaklaşmış plesenta o yüzden o doktordan da vazgeçtim...son zamanlar kontroller siklasiyor diye....sabit bı doktorum olamadığı için hepsi farklı söylüyor.

Bebeğin kilosu belli olmuyor aslında her zaman 300 Gr fazla veya eksik cikma ihtimali olabiliyor. Benim bı akrabamda bebek kilolu olucak dediler diye kızı zorla normal dogurttular ama daha zamanı vardı. Doğduğunda ise söyledikleri kilodan yaklaşık 400 500 Gr daha düşük çıkmıştı. Sonra da doktor dönüp daha bekleyebilirdi demiş....tamamen doktorların insafına kalmış bir durum....

Önemli olan 30 sonrası ya sabit bir doktorla görüşsen daha iyi olur canım. Ölçüm farkı gerçekten oluyor. Plesantanın yeri değişmiş ya bu çok önemli. Sağlıkla gelsinler inşallah benimkiler 19. Haftadan beri ortalama aynı oranda kilo alarak ilerliyorlar. Bende de iki tane olmasının stresi. Ayrıntılı ultrason doktoru 28 30 haftaya kadar tek bebek gibi giderler sonra rahim yetmezse kilo alımı düşer dedi. Sağlıklı olsunlar çok kilolu olsunlar diye dert etmiyorum. Tek sıkıntım küveze girmeyecek kiloya ulaştırmak. Korona varken biran önce alıp evime geleyim istiyorum. Her anne gibi. Rabbimin izniyle inşallah güzel olacak her şey

İnşallah sağlıkla gelirler İnsallh kilo alımları düşmemiştir....kuveze girmeden sağ salim evinize goturursunuz 2 sinide.... Doktor buldum randevuyu 18 Mayıs'a verdi İnşallah bu sefer sabit kalırım

Şeker yüklemesi yüksek çıkan arkadaslar vardı. Ölçümleri nasıl yapıyorsunuz. Ve listenizi paylaşabilir misiniz... Daha önce okumuştum... Ama hangi sayfada olduğunu bulamadım......
Benim doktorum sabah öglen akşam yemeğe başladıktan tam bir saat sonrası ölçmemi söyledi.şimdilik iyi gidiyor düzene girdi şükür Banada burdan bir arkadaş diyet listesini atmıştı ona göre yapıyordum fakat düşmüyordu sonra listedeki ekmeği azaltınca düştü.Yalnız resmi ekliyemiyorum malesef.

Allah iyilerle karşılaştırsın . Insan güvenmek istiyor . Artık herşeyi arastırıp öğreniyoruz fazla sorgulayıncada doktorlar hemen sinirlenebiliyor. Bilgi kirliliği var zaten ortalıkta bizde acemiyiz o yüzden güven çok önemli ama zaman kötü

Testi vermeden önceki akşam tatlı yemiştim o yüzden yüksek çıktığını düşünüyorum... 2. Saatteki değerim normal sınırlar içindeydi...ara ara tahlil yaptirdigimda da değerlerim normal çıkıyordu... O yüzden bır süre evde takip edip eğer düşmezse o zaman doktora gitmeyi düşünüyorum... Teşekkür ederim verdiginiz bilgi için ....

Ben tok karnıma yaptirdim ve kahvaltida bir bardak ballı süt içmiştim bir önceki günkü şekerin pek etkiliyeceğini düşünmüyorum.Bu gebelikte oluşan bir durum sen yinede takipte kal ..

Kizlar kimse erken uyuyamiyor diye bu saatte yaziyorum yoksa Saatin gec oldugunun farkindayim.birsey diyecem son bir haftadir sanki adet olacakmisim gibi bel agrim oluyor gunde uc dort kez o sızıyı hissediyorum. Hani adet öncesi bel agrisi olur ya kesin adet olacak dersiniz aynen öyle. Cahilligimi hos gorun bu normal mi ..baska böyle olan var mi

arada olur canım oyle agrılar. bende de arada oluyo ama cok hafıf oluyo.

Anladım canım çok sagol bakarım tansiyonumada.sanada geçmiş olsun diğer gebeliğimde hiç böle bişey olmamıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…