- 12 Ağustos 2014
- 2.712
- 2.478
- 133
Ben de şeyi merak ediyorum. Hani hareketleri saymak diye bişey var ya. Diyelim 2 dkda paldır küldür 15-20 hareket yaptı sonra 2 saat kayboldu diyelimBenim bebeğin sadece pıt pıt vuruşları var.yani çok hafif hissediyorum.
Acaba sert veya yumuşak dokunuş olması önemli mi?
Aslında benimki ikiside değilHangi modeldi senin foto eklesene ben d ealicam artık modele karar veremiyorum ya da sen bak netten bana akıl ver:)biri nova diğeri venüs:)
Sevindim canım. İnsan rahatlatmak istiyo kendini iyi olduğuna inanmak istiyoAma bugün dönmüş gibi bebeğim, biraz daha ön taraftan hissediyorum.ben dediğine inandım ve bu durum beni mutlu etti.
Bende bebeğimin kıyafetleri kargodan geldikçe tek tek kısa programda yıkadımBu gün bende yıkama yapıyorumda tek tük kırmızı parçalar var onları ayrı mı atmalıyım ya kara kara bunu düşünmekten işe başlayamıyoruö
Ben öyle olduğu gün hiç saymıyorum.Ben de şeyi merak ediyorum. Hani hareketleri saymak diye bişey var ya. Diyelim 2 dkda paldır küldür 15-20 hareket yaptı sonra 2 saat kayboldu diyelimİsteneni karşıyo mu öyle:))
Burdan tanıştığım bir arkadaş çocuklarımız 6 aylıkken hemen hamile kaldı. Şimdi mis gibi iki oğlu var. Yaşları birbirine o kadar yakınAhaha gelecekte benben bunu eşimin eşyalarına yapıyorum demekki ilerde kızıma yapcam bizim biraz zor oldu ondan korkuyoruz hemen olsun diyoruz tabi hemen diyosam 2 yıl sonra falan inşallah
Ne güzel düşünceBen öyle olduğu gün hiç saymıyorum.
Ayda bir ebe kontrolum var bebeğin kalp atışını dinliyorlar ve sonunda bana bebeğin çok mutlu hareket ediyor diyor.
Bende bebek 15-20 kere tek seferde hareket ettiğinde bebeğin çok mutlu olduğunu düşünüp saymayarak onu rahat bırakıyorum
Bende ayrı atcam artık mecburen ya da gidip o renklerden bişeyler daha alcamYa onu ben de düşündüm geneli açık ama koyu renkli 1-2 battaniyem var onları ayrı atıcam artık. 30 derecede yıkıycam ama ne olur ne olmaz hepsi alacalı bulacalı çıkmasın şimdi
30 derecede ekstra durulama yaparak yıkamaya karar verdim ben:)Ben de sade beyazları attım önce, sonra pembe tonlarını attım. Şimdi beyaz-krem üstünde desen yazı olanları ayrı atıcam. Benim dolap gelmedi daha ama ben kendi başıma başladım nasıl yıkamam lazım araştırmaya çalışarak. Sonra yardımla hızlanır heralde
Kırmızı şeyi Allahtan yok gibi bişey :)
Oo ikiz gibiler ya yapabilene maşallah ben kendimden o kadar ümitli değilimBurdan tanıştığım bir arkadaş çocuklarımız 6 aylıkken hemen hamile kaldı. Şimdi mis gibi iki oğlu var. Yaşları birbirine o kadar yakın
Oo kolay gelsin sanada:) öyle yapacağım mecbur ayrı ayrı yıkarımBende bebeğimin kıyafetleri kargodan geldikçe tek tek kısa programda yıkadımrenkleri göre ayırdığımda da tek bir parça için makina çalıştırdım, ya rengi solarsa diye şimd hepsini bebek deterjanı ile tekrar yıkayacağım
bence sende kırmızıları ayrı at ne olur ne olmaz
Hareket olarak söyledi.Benimde günde 15 den fazla ama iki saat hiç hissetmediğim zamanlarda oluyor genelde sabah saatleri ve akşam hareketli öğlen çok az.Benim bebeğin sadece pıt pıt vuruşları var.yani çok hafif hissediyorum.
Acaba sert veya yumuşak dokunuş olması önemli mi?
Ben de bilmiyorum bazı küçük parçaları nasıl yıkayacağımı. Senin gibi yapayım bari :))30 derecede ekstra durulama yaparak yıkamaya karar verdim ben:)
Yaparsın, başta zor oldu ama şimdi iyiki yapmışım diyor. Daha da yapmadı zaten. Çocuk işinden kurtuldu. Bide bana bak, yeniden başlıyorumOo ikiz gibiler ya yapabilene maşallah ben kendimden o kadar ümitli değilim
Canım allahin izniyle zamanında gleir sen tedbirini al yeter .bı arada bir şikayetin varmiydi yani anladinmi bebeğin aşağıda oldugunuKızlar merhaba. Doktor kontrolüm oldu bugun. 32+0 dayım 1950 gram olmuş suyu iyimiş bebeğin ama çok çok aşağıda bebek erken doğum riskin var ayağa kalkmayacaksın yatacaksın gün içinde ev içinde ufak yürüyüşler yapabilirsin bebeği içeride ne kadar tutarsak o kadar iyi dedi baya üzgünüm bugün ve korktum bebek sağlıklı ama erken doğum riski korkutuyor insanı.
Burdan tanıştığım bir arkadaş çocuklarımız 6 aylıkken hemen hamile kaldı. Şimdi mis gibi iki oğlu var. Yaşları birbirine o kadar yakın
Tanıdığım iki kişi öyle arka arkaya yapmışlar. Daha yeni tanıdım daha doğrusu. Birinin fikrini bilmiyorum daha yeni doğum yaptı ama diğeri memnun. Ama söylenen arka arkaya iki çocuğun çok yıpratıcı olduğu. Birden çökmüş gibi durdukları falan :) Pek iyi bişey değilmiş yani. Ben de korktum ikna olmuş vaziyetteyimOo ikiz gibiler ya yapabilene maşallah ben kendimden o kadar ümitli değilim
Yani bir şikayetim olmamıştı sadece geçen hafta aşağıya indiğini hissetmiştim karnımın birde kasılmalar farklılaşmıştı bir tık daha ağrılı olmaya başlamıştı kasıklarımda. Başka bir şikayet yoktu birde çok baskı hissediyordum. Doktor da baya şaşırdı çok çok aşağıya inmiş dedi endişeli bir şekilde resmen beynimden vurulmuş döndüm erken doğum riski var diyince. 36. Haftayı doldursak bu kadar endişelenmem ama erken işte. Daha 1950 gram küçücük...Canım allahin izniyle zamanında gleir sen tedbirini al yeter .bı arada bir şikayetin varmiydi yani anladinmi bebeğin aşağıda oldugunu
İkisini birlikte emzirdi, uyuttu vs.. Tabiki kolay olmayacak başlarda. Ama düzeni oturunca ve oyuncaklara da ilgileri arttıkça birbirleriyle çok güzel iki oyun arkadaşı olmuşlar. Başta sıkıntı çekmezseniz seneler sonra geceleri uyurken bir anda uyuyamaz olur, başa dönersiniz. Bakınız benTanıdığım iki kişi öyle arka arkaya yapmışlar. Daha yeni tanıdım daha doğrusu. Birinin fikrini bilmiyorum daha yeni doğum yaptı ama diğeri memnun. Ama söylenen arka arkaya iki çocuğun çok yıpratıcı olduğu. Birden çökmüş gibi durdukları falan :) Pek iyi bişey değilmiş yani. Ben de korktum ikna olmuş vaziyetteyim
Canım kuzenim doğum yaptı 1 ay kadar önce 32 veya 33 haftalıktı 1900 gr doğdu haftasından da küçüktü. 1 hafta kaldı sadece hastanede. Seninki daha da büyük hiç merak etme. İçini ferah tut doktor illaki uyaracak şöyle 1-2 hafta daha geçti mi zaten hiç sorun olmaz hastanede bile kalmaz inşallah.Yani bir şikayetim olmamıştı sadece geçen hafta aşağıya indiğini hissetmiştim karnımın birde kasılmalar farklılaşmıştı bir tık daha ağrılı olmaya başlamıştı kasıklarımda. Başka bir şikayet yoktu birde çok baskı hissediyordum. Doktor da baya şaşırdı çok çok aşağıya inmiş dedi endişeli bir şekilde resmen beynimden vurulmuş döndüm erken doğum riski var diyince. 36. Haftayı doldursak bu kadar endişelenmem ama erken işte. Daha 1950 gram küçücük...
Canım bebişin birkaç hafta daha dikkatli olursan 2500 ü rahat geçer. Korkma kilosu çok düşük değil gayet iyi. Hem suyu falanda yeterli. Sen doktorun dediğine uy çok şükür haftan da 36 ya yakın zaten. Benim doktor ikiz diye 36 yı hedef koydu. Elimden geldikçe dinlenme halindeyim. Belini yoracak her şeyden kaçın. Ani bir hareket bile bebeğinin alta inmesine neden olmuş olabilir. Moralini yüksek tut canımYani bir şikayetim olmamıştı sadece geçen hafta aşağıya indiğini hissetmiştim karnımın birde kasılmalar farklılaşmıştı bir tık daha ağrılı olmaya başlamıştı kasıklarımda. Başka bir şikayet yoktu birde çok baskı hissediyordum. Doktor da baya şaşırdı çok çok aşağıya inmiş dedi endişeli bir şekilde resmen beynimden vurulmuş döndüm erken doğum riski var diyince. 36. Haftayı doldursak bu kadar endişelenmem ama erken işte. Daha 1950 gram küçücük...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?