2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Benim bebeğin sadece pıt pıt vuruşları var.yani çok hafif hissediyorum.

Acaba sert veya yumuşak dokunuş olması önemli mi?
Ben de şeyi merak ediyorum. Hani hareketleri saymak diye bişey var ya. Diyelim 2 dkda paldır küldür 15-20 hareket yaptı sonra 2 saat kayboldu diyelim İsteneni karşıyo mu öyle:))

Hangi modeldi senin foto eklesene ben d ealicam artık modele karar veremiyorum ya da sen bak netten bana akıl ver:)biri nova diğeri venüs:)
Aslında benimki ikiside değil benimkinin ayak kısmının bir tarafında tekerlek var diğer tarafında yok boylece hem sabit kalması kolay hem de hareket ettirmesi Sanırım nova ile venuz arasında tek fark tekerlek olayı. Eğer beşigi ev içinde gezdirmiyceksen venüz ideal, ben hic gezdirmedim sadece altını sikerken ileri geri yaptım. Daha kurmadık canım kurdugumuzda atarıö resmini ama ozamana sen alırsın

Bu gün bende yıkama yapıyorumda tek tük kırmızı parçalar var onları ayrı mı atmalıyım ya kara kara bunu düşünmekten işe başlayamıyoruö
Bende bebeğimin kıyafetleri kargodan geldikçe tek tek kısa programda yıkadım renkleri göre ayırdığımda da tek bir parça için makina çalıştırdım, ya rengi solarsa diyeşimd hepsini bebek deterjanı ile tekrar yıkayacağım

bence sende kırmızıları ayrı at ne olur ne olmaz

Ben de şeyi merak ediyorum. Hani hareketleri saymak diye bişey var ya. Diyelim 2 dkda paldır küldür 15-20 hareket yaptı sonra 2 saat kayboldu diyelim İsteneni karşıyo mu öyle:))
Ben öyle olduğu gün hiç saymıyorum.
Ayda bir ebe kontrolum var bebeğin kalp atışını dinliyorlar ve sonunda bana bebeğin çok mutlu hareket ediyor diyor.
Bende bebek 15-20 kere tek seferde hareket ettiğinde bebeğin çok mutlu olduğunu düşünüp saymayarak onu rahat bırakıyorum

Ahaha gelecekte ben ben bunu eşimin eşyalarına yapıyorum demekki ilerde kızıma yapcam bizim biraz zor oldu ondan korkuyoruz hemen olsun diyoruz tabi hemen diyosam 2 yıl sonra falan inşallah
Burdan tanıştığım bir arkadaş çocuklarımız 6 aylıkken hemen hamile kaldı. Şimdi mis gibi iki oğlu var. Yaşları birbirine o kadar yakın

Ne güzel düşünce

30 derecede ekstra durulama yaparak yıkamaya karar verdim ben:)

Oo kolay gelsin sanada:) öyle yapacağım mecbur ayrı ayrı yıkarım

Benim bebeğin sadece pıt pıt vuruşları var.yani çok hafif hissediyorum.

Acaba sert veya yumuşak dokunuş olması önemli mi?
Hareket olarak söyledi.Benimde günde 15 den fazla ama iki saat hiç hissetmediğim zamanlarda oluyor genelde sabah saatleri ve akşam hareketli öğlen çok az.

Canım allahin izniyle zamanında gleir sen tedbirini al yeter .bı arada bir şikayetin varmiydi yani anladinmi bebeğin aşağıda oldugunu

Burdan tanıştığım bir arkadaş çocuklarımız 6 aylıkken hemen hamile kaldı. Şimdi mis gibi iki oğlu var. Yaşları birbirine o kadar yakın
Oo ikiz gibiler ya yapabilene maşallah ben kendimden o kadar ümitli değilim
Tanıdığım iki kişi öyle arka arkaya yapmışlar. Daha yeni tanıdım daha doğrusu. Birinin fikrini bilmiyorum daha yeni doğum yaptı ama diğeri memnun. Ama söylenen arka arkaya iki çocuğun çok yıpratıcı olduğu. Birden çökmüş gibi durdukları falan :) Pek iyi bişey değilmiş yani. Ben de korktum ikna olmuş vaziyetteyim

Canım allahin izniyle zamanında gleir sen tedbirini al yeter .bı arada bir şikayetin varmiydi yani anladinmi bebeğin aşağıda oldugunu
Yani bir şikayetim olmamıştı sadece geçen hafta aşağıya indiğini hissetmiştim karnımın birde kasılmalar farklılaşmıştı bir tık daha ağrılı olmaya başlamıştı kasıklarımda. Başka bir şikayet yoktu birde çok baskı hissediyordum. Doktor da baya şaşırdı çok çok aşağıya inmiş dedi endişeli bir şekilde resmen beynimden vurulmuş döndüm erken doğum riski var diyince. 36. Haftayı doldursak bu kadar endişelenmem ama erken işte. Daha 1950 gram küçücük...

İkisini birlikte emzirdi, uyuttu vs.. Tabiki kolay olmayacak başlarda. Ama düzeni oturunca ve oyuncaklara da ilgileri arttıkça birbirleriyle çok güzel iki oyun arkadaşı olmuşlar. Başta sıkıntı çekmezseniz seneler sonra geceleri uyurken bir anda uyuyamaz olur, başa dönersiniz. Bakınız ben

Canım kuzenim doğum yaptı 1 ay kadar önce 32 veya 33 haftalıktı 1900 gr doğdu haftasından da küçüktü. 1 hafta kaldı sadece hastanede. Seninki daha da büyük hiç merak etme. İçini ferah tut doktor illaki uyaracak şöyle 1-2 hafta daha geçti mi zaten hiç sorun olmaz hastanede bile kalmaz inşallah.

Canım bebişin birkaç hafta daha dikkatli olursan 2500 ü rahat geçer. Korkma kilosu çok düşük değil gayet iyi. Hem suyu falanda yeterli. Sen doktorun dediğine uy çok şükür haftan da 36 ya yakın zaten. Benim doktor ikiz diye 36 yı hedef koydu. Elimden geldikçe dinlenme halindeyim. Belini yoracak her şeyden kaçın. Ani bir hareket bile bebeğinin alta inmesine neden olmuş olabilir. Moralini yüksek tut canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…