2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Yaaa rakı, meze, müzik manzara, kızlar içim gitti ya 8 aydır cani bisey cekmeyen ben şuan aşerdim

Hiç bilmiyorum bende yarın gidicem bklm alttan muayene olmaz sanki ama net konusunda bilemiyorum

Nst 32 haftadan sonraki gebeliklerde bakılması gerekliymis, Benim kendi doktorum normalde istemedi Ama bugün evin yakınında bı doktora gittim Doktor hemen nst ye baglatti,Benimde az hareket etmesiydi problemim Bebek hareketleri,kalp atışları ve sancı takip ediliyormus .. Demekki doktor Ultrasonda yeterli kanıya vardığı için Nst istemiyor belkide ... alttan muayene için de gebeliğin ilk haftalarında kese küçük diye karından gorunmedigi için bakıyorlardı Zaten artık bebek ve diğer koşullar üstten görüntüleniyor Niye alttan muayene edilsin ki.. Çatı muayenesinden mi bahsediyosunuz acaba

Yaaa rakı, meze, müzik manzara, kızlar içim gitti ya 8 aydır cani bisey cekmeyen ben şuan aşerdim

Raki sevmem de .. Bide mekan deniz kenarı olsun Bende tuzlu su aseriyorum Ayaklarımı suya sokayım Şapkami takayım deniz kenarında masama oturayım Kalabalıktan korkmayalim Falan filan hayaller

Kızımda hiç alttan muayene olmamıştım doğuma kadar 36. Haftada hareket etmiyor diye gittiğimde acilde direk altran muayene ettiler ve açılman var hiç alttan muayene olmadın mı demişlerdi ne için yapıyorlar bende bilmiyorum ama zannetmiyorum nst de ağrı bı anormallik vs görülmezse alttan muayene etmezler sanki son haftalarda belki

Bende de kan uyusmazligi var.ilk gebeligimde sadecedogumdan hemen sonra igne yapildi.dr kanaman oldugu takdirde igne yaparız demisti ve kanama olmadigi icn gerek kalmadi.bu 2.gebeligimde 28.haftada kan uyusmazligi ignesi oldum ,nedenini sordugumda 2.gebeliklerde tedbir amacli yapiyoruz dedi

Kizlar Ali erim mi yoksa Erim talha mi sizce?Eşim ya Ali ya Talha koyucakmiş.Ali koyalim Ali Erim daha uyumlu Talha zaten telaffuzu cok zor bir isim dedim.Ha yok illa Talha diye tutturursan Erim başa gelir sen bilirsin artik dedim şu an sahurdan beri konuşmuyorum onunla.Neden çocuğumuza Arap ismi koyalım diycem günaha giricem şimdi ya Kadir Gecesi.

Peki Ortalama kacinci haftada dönuyorlar ,benimde daha dönmemisti en son iki hafta once gitmistim doktoea yarin yine randevum var ama tekmeleri halen altta dönmemis gibi...

Ooo benim o zaman önümüzdeki zamanlarda daha artacak . Sen benden öndesin sakin olmaya çalıştım ama insan ister istemez korkuyor ne oluyor daha erken diyorum

Oğlumdayken son 2 hafta civarı (net hatırlamıyorum) benimde el ve ayaklarım çok kaşınıyordu dr bir şeyden şüphelendi ben tahlil istedi ona göre erken doğuma alabiliriz demişti.
Benim tahliller de normal aralıkta canım. Karaciğer enzim ve safra ya baktı. Gebelik sarıldığı olabilir diye. Normal üst sınır 96 mı neydi benim 88 gelmişti. Eğer dedi bu değer senin gebelik öncesi 20 30 falandıysa senin değerine göre yükselme olmuştur. İki bebek ile normal dedi. Bende ondan zaten korktuğum için biraz üstüne düştüm. Yarın gerekirse tekrar bakılsın diyeceğim.

Kandiliniz mübarek olsun Kızlar. Rabbim bu gecenin hürmetine sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin.
Amin amin
Hamilenin duasi kabul olur derler
Birbirimize dua edelim
Rabbim hepimize saglikla hayirli bi vakitte hayirla dogum nasip etsin insallah

Canım uyum olarak Ali Erim daya uyumlu. Ama Ali de Arapça kökenli bir isim kırmayın birbirinizi olmadı çocuk ilerde ikinizi de mahkemeye verip ismini değiştirir :)) sende eşim gibisin erkek bebeğin adını koydu döndü kıza karışmaya başladı. Ada olsun mu Ahsen den sonra eda daha güzel oluyor falan. Ben ona karışmadım sonuçta Ahsen Ada olacak dedim noktayı koyduk.

Ayrica bebegim 35 haftalik ultrasonda 2700 gr gözüktü ayrıca başı yukarda donermi aşağı acaba sezeryan olmak istemiyorummm
Merhaba cnm bnm oğlumun da böbrek genişlemesi var doğumdan sonra geçer dediler senin Dr da büyük ihtimalle bu şekilde bişey görmüştür erkek bebeklerde genelde yaşanılan bı durummus doğumdan sonra kontrol edilmesi gerekiyormuş takma kafana bnmkini ayrıntılı ultrason da söylediler

Hadi ya ... Açılmayı daha önce burada da konuşmuştuk o yüzden sordum Üstten muayene edilmesi durumunda Rahim ağzı acikligi görünüyor diye konuşmuştuk Bilgi sahibi oldum en azından sayende Teşekkür ederim

Peki Ortalama kacinci haftada dönuyorlar ,benimde daha dönmemisti en son iki hafta once gitmistim doktoea yarin yine randevum var ama tekmeleri halen altta dönmemis gibi...

benim de ters duruyordu, dönme şansı %50 demişti doktor, dün kontrole gittik dönmüş şükür. 31+5 ti dün benim.

bir de yukarıda konuşulmuş kan uyuşmazlığı iğnesi, bana 11. Haftada kanamam olduğu içi in yapıldı bir de 28. Haftada yapıldı. Doğumdan sonra bir tane daha yapılacakmış.Kan uyuşnazlığı olanlar aman ihmal etmesinler yekrar tekrar sorsunlar doktora, Allah korusun ikinci çocuk için sıkıntı oluyormuş çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…