2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Evet türkiyedeyim. Benim doktor biraz değişik. Ben beklesem o da 42 ye kadar bekleriz dedi. Ama. Anneler stres oluyor beklemek istemiyor falan dedi işte 41 beklersem 42 yı konuşacağız bakalım artık hayıtlısı. Doktorum şuana kadar ne nts çektirtti ne muane etti çatı muanesi falan hiç birşeye bakmadı. Bunların hepsi doğum başladıktan sonra konuşacağımız şeyler miş.

aynen tamda bizi anlattın.ama yinede evin içi hamam eşim balkonda yatıyor bende sabaha kadar buram buram terlıorum her uyandgmda üst degstrıyorum

Soran oluyo 3 günde 1e düştü değil mi diye mesela kontrolden sonra. Diyorum yok 1 hafta sonra çağırdı. Benim de beklentim o oluyo ama. Evde kendi kendimi takip etmeye çalışıyorum ne yapayım
Benim ilk gebeligimde doktor 36 dan sonra 2 haftada bir gel demişti. 38 de kontrol oldum.Bir daha 2 hafta beklemeden catalda karsisindaydim Adama kalsa 2 haftada bir Şuan ikinci hamileligim ,salı gittim .Haftaya tekrar gel dedi.Sanirim ilk ve ikinci çocuk olayına göre değişiyor kontroller.

gunaydin kizlar.oncelikle dogumu olanlar Allah anali babali buyutsun.doguracaklarada Allah yardim etsin kolaylastirsin ins.dun bende dr a gittim.pazartesiye gun verdi.malum 3 cu sezeryan risk alamayiz daha fazla bekletemem sezeryan yeri cok incelirse bebegi tasiyamayabilir ayrica dikis tutmaz ameliyat yerin dedi dr.pazartesi oglumun dogum gunu kiz kardesiyle gunu gunune dogmus olacaklar.bebegim 3200 olmus yeterli kilosu dedi drum.benimde daha fazla dayanacak gucum yok.karnim catladikca catladi bian evvel dogum yapmak istiyorum.dualarinizi eksik etmeyin.Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun hayir ve saglikla gelsin bebeklerimiz ins.

Benim imza da inatla ishal doğum işareti olabilir diyor ben de var o işaret ama ne zmn gelecek
Benim geçen hamilelik hep kabız geçmişti.Hep kuru kayısı ,ayva hoşafı içer dururdum .Zorla çıkardım.Bir tek sancılarım başlayınca su gibi ishale çıkmaya başlamıştım.Yapiyorum geliyorum 1 dk sonra gene gidiyordum Doğal lavman yapıyormuş vücut.Bu gebeligimde hep ishale dönük dıskılama.Hic anlam veremedim.Hic hoşaf falan içmiyorum bide Tabi doğum ishali farklı olacak onu biliyorum

Ben uyuyorum
Depoluyorum simdilik
Ama bide yeni dogan bebis hep uyur derler
Niye uyumuyo seninki yada diger bebisler
canım ne oluo bılıomusun çocuk uyuyo korkuyoruz aman sarılık mı oldu ondan mı uyuyo yada uyumasın aç kalacak uyandrıp uyandrıp emzırıyorum.benımkı gazlı biraz günde bi kaç kere gaz atagı gecırıyorz bazen yarm saatte halloluo bazen 1 1.5 degısıo.yani durum bu ama hiç işin olmayacak o gözlerni kapatnca hemen sende yatacan yoksa iyice sersem gbi oluosun.annem ler yanımdaydı bugun gdıolar görmcem var ama oyun müptelası ve ben iş söyleyemem şunu yap faln die beklerm kendi yaprsa yapar yoksa kalkar kendım yaparım.yani bana uykular haram artık

Buradada ebe kadin geliyo dogumdan sonra o masaj icin degil ama hem kadini hem bebegi kontrol etmek icin
Masaj icin eve cagirabilirsin ama daha cok evine yakin yer secip kendin gidiyosun
Turkiyede varmi boyle bise bilmiyorum
Dalga geçiyor olmalısın .Türkiye 'de böyle bişi olsa kime yetisecekler birincisi İkincisi ne gerek var .Türk kadını bizimkiler ,tarlada calisirken doğurur ,sırtına bebesini bağlar işine devam eder.Aksam evine gelir Burada ki zihniyet başka yerde yoktur Şaka bir yana tabi şuan bile köyde ki kadına önem veriyorlar .Yediklerimiz ictiklerimiz değişti .Evlilik yaşları büyüdü .Artık insanlar zor doğuruyor.Eve gelen giden olmuyor tabi ki
( akrabalar gelip bunaltiyor o ayrı dava ) Hastanede hemşireler işte emzirme konusunda yardımcı oluyor ,sık sık doktor kontrolü o kadar .

Bende gittim bana da kafa asagi inmiş ,yüzünü göremiyorum demisti.Bende düşündüm kanalda mi acaba diye ama sormadım.İyi oldu yazdığın

Günaydın kızlar. Size doğumumu yazmak istedim. Henüz doğum yapmamış arkadaşlarıma da cesaret olsun
Salı günü benden yoğun bi şekilde kahverengi akıntılar geldi. Doktoruma yazdım. Açılıyor olabilirsin gel bakalım dedi. Gittim, 3 cm olmuşum farkına varmadan. Neyse eve döndüm ama doktorum büyük ihtimal gece sancın tutar gelirsin dedi. Evde sancılarım başladı kızlar ama dayanılmaz değil. Gece 1e kadar bekledim. Doktor 2.. Doğum hızlı ilerler demişti. O yüzden kalktım hastaneye gittim. Açılma 4 cm. Her muayenede 2şer 3er açıldım. Doktotum da geldi ve saat 3te mutlu son. Yalnızca 3 kere ıkındım ve bebeğim kucağımdaydı. Bu kez o büyük tuvaletin varmış hissi geldi bana doğumda. Bütün mesele var gücünüz ile ittirmekte. Rabbim yardımcınız olsun. Ebeler de yine harikaydı, çok destek oldular. Rabbim razı olsun.
Oğlum 3500 kilo, 52 cm doğdu.
İşitme testi yapıldı, çok şükür sorun yok.
Bu arada bana kesi atmadı doktorum. Azcık yırtılma oldu, onu da 3 dikiş ile halletti.
Bugün oğlumu götürücez, sarılık testi yapılacak. Hastanede birkaç kez yaptılar sarılık çıkmamıştı. Son kez yapacakmış. Beni de yarın kontrole çağırdı doktorum.
Aklıma gelenler bu şekilde. Benim 2. Doğumum çok kolay oldu. Rabbim size de daha kolay doğumlar nasip etsin. Doğum yapan arkadaşlarımın da gözü aydın olsun

Ben alt açmada zorlanıyorum ne zaman altını değiştirmek için açsam bezi işiyo...kızımda çok nadir denk gelirdi....
ah seninki işiyomuş ona şükret kakasını yapıo açıorum bir güzel temzlıorum yenı bezı sermemle cırtlatması bır oluo birinde zor yetştım gidecektı canım yatagım

Ya gerçekten oylemi oluyo? Hani bebekler gunde 16 saat uyurdu
Nasil bi ritminiz var bizede anlatinda hazirlikli olalim
Hos 9aydir hazirlanmadinmi son 11gun kalasiyami hazirlanacaksin desene
Valla o bebekten bebeğe değişiyor inan.Ne benim ne abimin çocukları uyumadı.Saka gibi.Milletin çocuğu uyanmaz ,bizimkiler uykuya dalamaz.Genetik hata Uyku eğitimi olayına ne kadar erken başlanırsa o kadar erken başlamak gerekiyor

Bugün doğum yapacak arkadaşlarımın Rabbim yardımcısı olsun saglıcakla evlatlarını kucaklarına alsınlar İnşallah.
Bizde bugun veda zamanı annemler gidecekler kızım çok ağlayacak en cokda ona uzuluorum dedesyle oyunlar oynuyorlardı şimdi bana saracak vay halime
Bebişimin ilk banyosunuda dün yaptrdık göbek bagı çarşamba düştü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…