Doğum yapınca Ben ne yapacağım bilmiyorum. Antalyadayım malum klimasız evde oturmak mümkün değil dengeyi nasıl tutturacağım kara kara düşünüyorumBiz kontrole gittiğimizde sorduk , bı odeyi kapalı tutup diğer odayı açıyoruz Cereyan yapmayacak şekilde.. Bebeisi diğer odada tutup havalandiriyiruz sonra diğer odayı kapatıp diğerini havalandiriyiruz Terli olmamasına özen gösteriyorum Hem isilik yapıyor Hem de rüzgar alirsa çok üşür diye Dengelemeye calismaktayiz
"Rabbim ol der ve olur" , vardır bı sebebi.. Sağlıkla gelsinler de.. Tembellik bahanesi olsunMasallah cogu kisi dogum yapmis
Bu yapamayanlar tembelmi oluyo yoksa bebelermi tembel
Doğum yapınca Ben ne yapacağım bilmiyorum. Antalyadayım malum klimasız evde oturmak mümkün değil dengeyi nasıl tutturacağım kara kara düşünüyorum
2 paket çok mu hastane için? 1 paket yeterli mi?Doğum yapacak olanlar için bir tavsiye. Yanınizda depend vs hasta bez kulot olsun cantanizda çok rahat oluyor. Onu giyip hiç düşünmüyorsun kaçırıyorsun diye
Miniğin keyfi yerinde anne zombi olmus ona ne
vantilatör var cnm da uzun süre kullaninca onu da dokunuyorVantilator veya klima yokmu
Rabb'im yardımcın olsun cnmAz sonra sezeryan doguma giriyorum dua edin ne olurherkese Allahim yardim etsin
hayırlıysa gelir insAllah minik cnmgunaydin kizlar.oncelikle dogumu olanlar Allah anali babali buyutsun.doguracaklarada Allah yardim etsin kolaylastirsin ins.dun bende dr a gittim.pazartesiye gun verdi.malum 3 cu sezeryan risk alamayiz daha fazla bekletemem sezeryan yeri cok incelirse bebegi tasiyamayabilir ayrica dikis tutmaz ameliyat yerin dedi dr.pazartesi oglumun dogum gunu kiz kardesiyle gunu gunune dogmus olacaklar.bebegim 3200 olmus yeterli kilosu dedi drum.benimde daha fazla dayanacak gucum yok.karnim catladikca catladi bian evvel dogum yapmak istiyorum.dualarinizi eksik etmeyin.Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun hayir ve saglikla gelsin bebeklerimiz ins.
kızımı hatrlamiom ama ishal olmamıştım lavman yapılmıştı doğumdan önce geçen çok feciydi ishal ama şu sıra değişiyor sık çıkmasam da ishalim yani degisikBenim geçen hamilelik hep kabız geçmişti.Hep kuru kayısı ,ayva hoşafı içer dururdum .Zorla çıkardım.Bir tek sancılarım başlayınca su gibi ishale çıkmaya başlamıştım.Yapiyorum geliyorum 1 dk sonra gene gidiyordumDoğal lavman yapıyormuş vücut.Bu gebeligimde hep ishale dönük dıskılama.Hic anlam veremedim.Hic hoşaf falan içmiyorum bide Tabi doğum ishali farklı olacak onu biliyorum
MaşAllah cnm çok güzel ilerlemiş süreç Rabb'im geride kalan bizlere de sağlıkla kolay doğum nasip etsin insAllahGünaydın kızlar. Size doğumumu yazmak istedim. Henüz doğum yapmamış arkadaşlarıma da cesaret olsun
Salı günü benden yoğun bi şekilde kahverengi akıntılar geldi. Doktoruma yazdım. Açılıyor olabilirsin gel bakalım dedi. Gittim, 3 cm olmuşum farkına varmadan. Neyse eve döndüm ama doktorum büyük ihtimal gece sancın tutar gelirsin dedi. Evde sancılarım başladı kızlar ama dayanılmaz değil. Gece 1e kadar bekledim. Doktor 2.. Doğum hızlı ilerler demişti. O yüzden kalktım hastaneye gittim. Açılma 4 cm. Her muayenede 2şer 3er açıldım. Doktotum da geldi ve saat 3te mutlu son. Yalnızca 3 kere ıkındım ve bebeğim kucağımdaydı. Bu kez o büyük tuvaletin varmış hissi geldi bana doğumda. Bütün mesele var gücünüz ile ittirmekte. Rabbim yardımcınız olsun. Ebeler de yine harikaydı, çok destek oldular. Rabbim razı olsun.
Oğlum 3500 kilo, 52 cm doğdu.
İşitme testi yapıldı, çok şükür sorun yok.
Bu arada bana kesi atmadı doktorum. Azcık yırtılma oldu, onu da 3 dikiş ile halletti.
Bugün oğlumu götürücez, sarılık testi yapılacak. Hastanede birkaç kez yaptılar sarılık çıkmamıştı. Son kez yapacakmış. Beni de yarın kontrole çağırdı doktorum.
Aklıma gelenler bu şekilde. Benim 2. Doğumum çok kolay oldu. Rabbim size de daha kolay doğumlar nasip etsin. Doğum yapan arkadaşlarımın da gözü aydın olsun
Allah yardımcın olsun cnmBugün doğum yapacak arkadaşlarımın Rabbim yardımcısı olsun saglıcakla evlatlarını kucaklarına alsınlar İnşallah.
Bizde bugun veda zamanı annemler gidecekler kızım çok ağlayacak en cokda ona uzuluorum dedesyle oyunlar oynuyorlardı şimdi bana saracak vay halime
Bebişimin ilk banyosunuda dün yaptrdık göbek bagı çarşamba düştü.
Bizi bekleyen sonu biliyoruz ama yinede uyuyamiyoruz yaaDeliksiz bir kac saat uykuyu ozledim hamileyken niye uyu demediniz hicannem bebise bakacak uyu desen göğüsleri bosaltmam lazim yine uyaniyorum mecburen cok yıldım uc dort saat deliksiz uyku istiyorum sadece ben sana diyim uyu bacım
Aaa ayni benimkinin kafasiEvet türkiyedeyim. Benim doktor biraz değişik. Ben beklesem o da 42 ye kadar bekleriz dedi. Ama. Anneler stres oluyor beklemek istemiyor falan dedi işte 41 beklersem 42 yı konuşacağızbakalım artık hayıtlısı. Doktorum şuana kadar ne nts çektirtti ne muane etti çatı muanesi falan hiç birşeye bakmadı. Bunların hepsi doğum başladıktan sonra konuşacağımız şeyler miş.
Bu soyledigim 10yil onceydi bakalim simdk nasil bende dogumdan sonra tecrube edicemDalga geçiyor olmalısın .Türkiye 'de böyle bişi olsa kime yetisecekler birincisiİkincisi ne gerek var .Türk kadını bizimkiler ,tarlada calisirken doğurur ,sırtına bebesini bağlar işine devam eder.Aksam evine gelir Burada ki zihniyet başka yerde yoktur Şaka bir yana tabi şuan bile köyde ki kadına önem veriyorlar .Yediklerimiz ictiklerimiz değişti .Evlilik yaşları büyüdü .Artık insanlar zor doğuruyor.Eve gelen giden olmuyor tabi ki
( akrabalar gelip bunaltiyor o ayrı dava ) Hastanede hemşireler işte emzirme konusunda yardımcı oluyor ,sık sık doktor kontrolü o kadar .
Az bi gebede pupp diye bi gebelik kaşıntısı başlayabiliyomuş. Doğumla beraber geçiyomuş. O, bi de dışarı çıktım mı sivriler hemen buluyo beni.inatçı çıktılar
aynıyız canım Rabb'im bı sağlıkla dogurmayi naisp evdeydi yorulduk
deli dürtuyo bizi de ondan uyumuyoz kız istesem de uyuyamiyom ki deliksiz şimdi böyle doğunca yine uykusuz olacak bu belli dedim ben sana meme dışarda konuşuruz diye
amanın o evde de çok zor he şimdi en azından cam vantilatör çalıştırıyorum ben o zmn yana yana mi yatacaz
kaşıntı niye oluyor ki canım benim iki gündür azıcık azaldı şişlik geceleri esinti var bı de vantilatör çalışıyorum faydası oldu herhalde
Yaaa tüh canım geçmiş olsun dikkat et lütfen bı an önce toparlarsin insAllah
Ben de ilk çatlaklardan sandım da aynayla bi baktım değişik kırmızılıklar. Farkı, kaşıdıkça daha beter kaşınıyo bunlar. Hamileliğe özel bişeymiş. Dr a yazmıştım hatta böyle böyle kaşıntı var bende diye, test için çağırdı karaciğerle ilgili bi durum olabilir dedi. Test yapıldı değilmiş, normal gebelik kaşıntısıymış.Ne hastalığı kız ben ilk duydum benimde bikini bölgesinin üstü göbeğimin en altı kaşınıyor çatlaklar var ama ondan herhdl diyorum ben
inşallah güzel güzel doğumumuz olur, güzel haberlerle.Bende oyle yapiyorum
Kimildiyosa panik yapmiyorum
Yapacak bise yok
Insallah bir an once dogururuzda kafamizda rahatlar
Söyledim çağırdı test yapıldı bişey çıkmadı. Çıksaydı erken alınma durumu olacaktı sanırsam.Canim o kasintiyi es gecme
Kasinti onemli olabilir
Doktoruna mutlaka soyle
Ben gecen hafta soyledim diye beni 1hafta icinde cagirdi yoksa 2haftaya gel demisti
Ben de bi kere sorduğumda ona benzer bi cevap vermiştiVallahi bilemedimnasil olsa her dediklerine inaniyoruz benim dr bisey dese ben yani soyle mi boyle mi diyince bana bayagi aciklamalar yapiyo.☺
Gecenlerde bebegin basi asagi gelmis baskisi artmis vs dedi bende yani dogum kanalina mi girmis dedim. O da yok dogum kanalin burasi bebek daha yukarida diye acikladi. Oylece dogum kanali ne anladim
Meme reddi mi oluyor bu durumNeler cekiyorum meme reddi yuzunden anlatamam
ısırmaz ise pes etmem zaten ama öyle damaklarıyla sıkıstırınca yara oldu Böyle yapmaya devam ederse kendide süt icemez kanıyor cünkü . insallah bugün emer belkide dün aç değildi ondan emmedi. bi umut var icimde yaniOncelikle gecmis olsun.ilk oglum 10 gun kuvezde kalmisti ama memeye de alismisti.cok korkmustum biberona alisacak diye.pes etme bence normal hemen ememesi
Allah yardımcın olsun canımAz sonra sezeryan doguma giriyorum dua edin ne olurherkese Allahim yardim etsin
Günaydın kızlar. Size doğumumu yazmak istedim. Henüz doğum yapmamış arkadaşlarıma da cesaret olsun
Salı günü benden yoğun bi şekilde kahverengi akıntılar geldi. Doktoruma yazdım. Açılıyor olabilirsin gel bakalım dedi. Gittim, 3 cm olmuşum farkına varmadan. Neyse eve döndüm ama doktorum büyük ihtimal gece sancın tutar gelirsin dedi. Evde sancılarım başladı kızlar ama dayanılmaz değil. Gece 1e kadar bekledim. Doktor 2.. Doğum hızlı ilerler demişti. O yüzden kalktım hastaneye gittim. Açılma 4 cm. Her muayenede 2şer 3er açıldım. Doktotum da geldi ve saat 3te mutlu son. Yalnızca 3 kere ıkındım ve bebeğim kucağımdaydı. Bu kez o büyük tuvaletin varmış hissi geldi bana doğumda. Bütün mesele var gücünüz ile ittirmekte. Rabbim yardımcınız olsun. Ebeler de yine harikaydı, çok destek oldular. Rabbim razı olsun.
Oğlum 3500 kilo, 52 cm doğdu.
İşitme testi yapıldı, çok şükür sorun yok.
Bu arada bana kesi atmadı doktorum. Azcık yırtılma oldu, onu da 3 dikiş ile halletti.
Bugün oğlumu götürücez, sarılık testi yapılacak. Hastanede birkaç kez yaptılar sarılık çıkmamıştı. Son kez yapacakmış. Beni de yarın kontrole çağırdı doktorum.
Aklıma gelenler bu şekilde. Benim 2. Doğumum çok kolay oldu. Rabbim size de daha kolay doğumlar nasip etsin. Doğum yapan arkadaşlarımın da gözü aydın olsun
Kuzumun yine maşallahı var. 2 3 saatte bir kendi uyaniyor genelde uyanmazsa ben kaldırıp emziriyorum. Gece gündüz farkı oluşmaya başladı yavaştan. Beslenme harici uyuyor geceleri. Alarmlarla kalkmak surekli bölünen uyku düzenine alışmak zaman alıyor biraz sadece :)Ya gerçekten oylemi oluyo? Hani bebekler gunde 16 saat uyurdu
Nasil bi ritminiz var bizede anlatinda hazirlikli olalim
Hos 9aydir hazirlanmadinmi son 11gun kalasiyami hazirlanacaksin desene
Ben 1 paketi bile kullanmadım tamamen 3 gece kaldık hastanede2 paket çok mu hastane için? 1 paket yeterli mi?
anladmm cnm Hayırlısıyla bi dogursakAz bi gebede pupp diye bi gebelik kaşıntısı başlayabiliyomuş. Doğumla beraber geçiyomuş. O, bi de dışarı çıktım mı sivriler hemen buluyo beni.
Bizim ev baya sıcak. Şişliği azaltmış olsam da değişik yöntemlerle, kendi haline bırakınca hemen şişmeye başlıyo. Biz de vantilatör alıcaz bakalım
Aman iyi bari bı de o çıkmamışBen de ilk çatlaklardan sandım da aynayla bi baktım değişik kırmızılıklar. Farkı, kaşıdıkça daha beter kaşınıyo bunlar. Hamileliğe özel bişeymiş. Dr a yazmıştım hatta böyle böyle kaşıntı var bende diye, test için çağırdı karaciğerle ilgili bi durum olabilir dedi. Test yapıldı değilmiş, normal gebelik kaşıntısıymış.
Senin ilk dr daha betermişBenim ilk gebeligimde doktor 36 dan sonra 2 haftada bir gel demişti. 38 de kontrol oldum.Bir daha 2 hafta beklemeden catalda karsisindaydimAdama kalsa 2 haftada bir Şuan ikinci hamileligim ,salı gittim .Haftaya tekrar gel dedi.Sanirim ilk ve ikinci çocuk olayına göre değişiyor kontroller.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?