2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Dogum yapmis gibi listenin diger tarafina gectim bu bi isaret olmaliii

Hayir soyledigim yanlis anlasilmis magnezyum geciktiriyo iyi geldigi icin sanirim

Kızlar bebeğim bugün 18 günlük.4. Günü sarılık oldu.Doktor bizi zaten uyarmişti.Benimle bebeğimin arasında kan uyusmazliği varmiş beslense bile bundan sarılık olabilir demişti.4. Gün sarardiğini fark edince ben doktora götürdük başinda dedi kilo da vermişti bilirubin 10.000 lerdeydi düşük bol bol emzir geçer geçmezse anne sütü sariliği uzayan sarılıktir dedi.Dün tekrar baktik bilirubin 15.000 olmuş.O kadar emzirmeme rağmen.Kilo da almiş onda sorun yok.Anlamadiğim emzirmeme rağmen artan sarilik nereye kadar artacak?Anne sütü sariliğiysa her emzirmemde artacak mi?Doktor mamaya gerek yok zamanla geçer dedi ama endişeliyim fototerapi alan bebek yazılarini okudukça.

İlk doğumdan ertesi gün sonra eve çıktım.Cocuk sarı gibi diyorum kimse bana inanmadı.Gayet güzel emiyor ,kaka yapıyor ama yeşilimsi gibi bariz.Ertesi akşam dayanamadım götürdüm.Sarilik sınırda çıktı ve bizimde kan grubumuz farklı olduğu için gece hastenede yattık.Bir gece fototerapi aldı bebek.Cok kötü bir duygu.Zaten doğum yapalı 2 gün olmuş.Dinlenememissin .Birde sabaha kadar bebeğin başında bekledim gözlerini açmasın diye.Ertesi günü taburcu olduk eve geldik.Duzenli topuk kanı alındı ama sarılık dersen 1 aylık fotolarına kadar hepsinde çocuk sarı görünüyordu.Önemli olan değer.Doktorunun dediği gibi zamanla geçiyor.Fototerapide korkulacak bişi yok .Sadece gözüne dikkat etmelisin.Ayrica bir hemşire bir çay bardağına kaynatılmış ilitilmis su koy .İçine bir çimdik şeker ve tuz at .Ondan 2-3 kaşık ver demişti.1 hafta boyunca onu yapmıştım.Arkadasimin bebeği doğdu ,ona da söyledim.Hastaneden çıkınca oda sararmaya başlayınca hemen verdi ,başlarda hemen bitti.Önce düşündüm zarar olur mu diye ama bebek mememi emmemisti.Hemsire şekerli su yapıp silikon içine sıkmıştı .Zararlı olsa o vermezdi diye düşünüp ,son çare vermiştim.

Kızımda uzamış sarılık geçirdi biz tam bı ay hastaneye git gel fototerapi aldık ama kızım emmiyordu uyuyordu genelde ondan atlatsmadik emiyorsa korkma canım insAllah geçer bı an önce

Amiiiiinn

Kizlar dr geliyorum nst 95e kadar cikti ama ben sadece kasilma hissettim. Acilmam hala ayniymis dr pazartesiye kadar dogmazsa doguma aliriz dedi.
Gunler gectikce aleyhime isliyormus kaka yapma durumu ve su azalma durumu vs.
Bana korktugum icin boyle oldugumu soyledi. Korkuyor muyum bilmiyorum ama stresliyim buda etkiliyor demek ki

Nasıl yani korktuğun için?

Yaa baya da yüksek çıkmış aslında insAllah sorunsuz gelir cnm ya Allah yardımcımız olsun hepimizin

Hayırlısı olsun inşallah Listenin öteki tarafına geçtin sen artık şaka gerçek olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…