- 6 Kasım 2019
- 249
- 225
- 18
Evet kanitlamis oldu bizim bebeklerhehehe canım ben de 7 aylığım, doktora sormuştum, sen 7 aylıksın diye bebekte öyle olmaz alakası yok demişti doktorum
Ben aksam ameliyat olmustum ,oglen 11e kadar yiyip icmeme musade edilmisti.bebekle beraber gelmisiZ sanirim ama ben kendimde degildim odaya geldiğimde hatirlamiyorum tam narkoz almistim cunku.agri kesici surekli veriliyor ve bebege sut de verebiliyorsun.ayaga 6 7 saat sonra kalkiliyor diye hatirliyorum.yok sana katılıyorum amacım video izlemek degil, izlemeyecegim de zaten :) sadece sezeryn süreciyle ilgili kafamda aydınlanmak istedigim sorular var. daha önce sezeryan olmuş birisi cevaplarsa beni ve benim gibi ilk defa sezeryn olacakların işine yarayacaktır
planlı sezeryan öncesi kaç saat aç kalmanız gerekiyor ?
plansız yani aniden olan sezeryanlarda açlık nasıl oluyor (yani yemek yedikten hemen sonra da sezeryan olabilirmi)
odadan ameliyat için ayrılıp tekrar odaya geçmeniz kaç dakika/saat sürmüştü ?
bebekle birliktemi odaya çıkmıştınız ? yoksa bebegi muayene için götürüp sizi işlemleriniz bitince ayrı mı odaya aldılar ?
odaya geçince ilk yemek yemeniz, ilk ayaga kalkmanız kaç saat sürmüştü ?
sezeryandan sonra agrı kesici veriyorlar diye biliyorum. agrı kesici alıp bebeğe süt vermek sıkıntı olmuyormu ?
Ben de napayım nasıl edeyim diye bi gidiyorum bi geliyorum.sağolun Allah razı olsunKonya eğitim araştırma hastanesinde yaptım doğumu hangi şehirdesinix bilmiyorum ama
yaaa MasAllah cnm son ana kadar beklemişsin resmen MaşAllah vala ben riske atamadım bebeğin aşağı indiğini hissettiğim zaman gittim hastaneye açılma var diye yatış verdiler zaten hemen ben suni almadan muhtemelen çok beklerdim artık olsun diye düşününce koştum çok şükür sağlıkla kucağına almışsın ya dikkat edin Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin insAllah
sağol canım Allah razı olsunamin canım cümleyle beraber insAllah yok kız ben değildim onu diyen başkasydi ama bu doğuma bende hak verdim ve hep sancı aralarında uyuklamalar oldu o arkadaş suni ağrı da uyuyamiosun demişti ben gayette uyudum diyorum ya ben bı de sancı çekerken hep ayaktaydm genelde ıkınma hissi gelmeden önce uyuyodum ayakta sallanırken
Ama fazla kullanmamak lazım ben doğumdan hemen sonra başladım kendi sütümde biraz geliyordu eve geçtiğimde göğüslerim çok sertleşti ben günde iki üç kere alıyordum fazla geldi. Yani günde bi kere almak bile yeterli gelebilir yada süt azaldıkca kullanmakBende galactago aldım dogum dan 1 2 gün önce başlamayı düşünüyorum sonrasında sıkıntı çekmim diye bestlak ı arkadaşım aldı gercekten fark var süt artırıcı damlalarda @Mrs terazi
Nasıl gidiyoor?? Bazen aklıma geliyo doğum hikayelerimiz baya benzer01.07.2020 ye beni de ekler misin
Arasi kisa ve siddeti yuksek yani benim tecrubem o yonde idi.benimki suni sancıydı canım bana suni sancı hiç kesılmıo demıslerdı ama öle olmadı bi gelıo sancı hafiften başlıo yükselio yükselio sonra düşüodu sonrada hiç sancı kalmıodu.bir süre sancısız geçio sonra tekrar sancı gırıodu sancı gdnce bayılmış gbi oluodm
Kızlar bugün Saat 14 : 20 bebeğimi doğurdum .
Suyu bitti ve bebeğim hiç aşaģıya inmedi mecburen sezeryana alındım . Rabbim hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin . Görüşmek üzere
valla ben ilk dogumumu unuttum ya nasıldı kıyaslama yapamıorum.tek hatrlasgm bacaklarmn yandıgı bide ayakta beklerken bianda ıkınma gelmişti.Arasi kisa ve siddeti yuksek yani benim tecrubem o yonde idi.
Gözün aydın hayırlı olsun. Bugün kontrolün mü vardı normalde?Kızlar bugün Saat 14 : 20 bebeğimi doğurdum .
Suyu bitti ve bebeğim hiç aşaģıya inmedi mecburen sezeryana alındım . Rabbim hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin . Görüşmek üzere
MaşAllah sağlıkla büyütün insAllahBende 11 temmuzda dogumumu yaptimcok sukur kavustuk ❤
Tam gunu 11 temmuz dedi doktorumuz. Ama sancilar gelmedi cuma suni sanci ile baslatma karari aldik. Suni aldim duzenli araliklarla nst de siddetli sancilar ciksada ben o derece siddetli agri hissedemedim. 5 cm acilma oldu. Serum bitti Sabaha karsi olur belki dediler sabaha kadar o agrilar da kesildi sabah hicbseyim yoktu. Yeniden suni almami tavsiye attiler rahim cok yumusak cok kolay acilirsin kolay dogum yaparsin normalle dediler ama icimden yeniden sabahtan suni alip aksama kadar bekle sonra yeniden agri gitsin istemedim takadim kalmadi hateket yapmaktan bi de bsey yedirmiuolardi da..hevesim kacti yani normal istemiyorum dedim doktorumla konustuk o normalden yanayim ama annenin ic sesine cok inanirim seni zorlamicam dedi ve hemen sezeryana hazirladilar. Bu kadar da kolaymis minnakin gelmesi aslnda ama gelmek istemedi biz bi sekilde getirdikgunu gununu doldurdu
bilmiyorum ki kimsenin telefonu yanında kalmadı şu bı de tamamen soyunduk önlük giydim kızımda hiç öyle olmamıştı ameliyat olacak gibi iç çamaşırı hiç bişey kalmadı bı değişik hissettimAllah Allah telefon faln nie teslim aldılar ki.devletti canım ozel odan oluo birde yanında birisi tuvalt banyoda var odanda tek kişilik.orda doğumunu bsklıosn.sonra doğum başladgnda doğumhaneye alıolar
evet o da vakit geçirmeye iyi olmuştur sancı hafifken bende bol bol gezdim ebelerlr sohbet ettik şiddetlenince zaten kimseyi gözü görmüyor insanben tam tersi sancılarım şiddetlenene kadar milletle yazıştım akrabalarla konuştum.sduruma atmıstım bilerek dedım şimdi millwt yazar ona cvp buna cvp ver derken bide bakmışım doğurmusm zaman cabuk gecain die yanı
suni de uyuyanlardanim o zmn bende cnm kişiye doza göre değişiyor belkiEvet kendi sancin olunca uyuyorsun aralarda suni olunca buna izin vermiyi dogumda cok halsiz dusuyo insan
canım ben hiç hiç ekstralara çıkmadım ne götürduysem kullandım çıktım eve geldiğimde çantada temiz olup da yıkanması gereken hiç bişey yoktu diyebilirim ne vardı çantamdamerhaba anneler
doğum yapanları tebrik ederim. gün sayanlara da kolay doğumlar dilerim inşallah
yavaş yavaş ihtiyaçların, alınacakların sonuna geldim. sizden de fikir istiyorum. hastane çantasına neler aldınız? fuzûlî birşey alıp eve dönünce bir de onların yıkamasıyla uğraşmak istemiyorum hiç.
bir de yeni doğum yapan anneler, keşke daha fazla alsaydım dediğiniz kıyafet ürünü ya da keşke alsaydım dediğiniz bir eşya var mı? şimdiden teşekkür ederim
çok teşekkür ederim çok faydalı oldu ❤MaşAllah sağlıkla büyütün insAllahsuni sancı direk verdikleri için hızlı açılma olmamıştır bende suni ile yaptım doğumu ama hastaneye gittiğimde 6 cmdi açılmam sonrasında hafif suni ile doğurdum şükür nasip ya demek ki böyle hayırlı imiş gözün aydın
bilmiyorum ki kimsenin telefonu yanında kalmadı şu bı de tamamen soyunduk önlük giydim kızımda hiç öyle olmamıştı ameliyat olacak gibi iç çamaşırı hiç bişey kalmadı bı değişik hissettimbenim kaldığım oda da aynı şekilde içinde bı çatal bı yatak onda da ayak koyacak çatal yeri vardı hatta banyosu falan çok rahat temizdi telefonu saymazsak çok kaliteliydi gerçekten ebeler hiç yalnız bırakmadı zaten oda sıkıntı olmadı fazla ben sancı çektiğim odada doğum yaptım bı saat falan orda kaldıktan sonra normal servis odaya aldılar onu da rica ettik şükür tek kişilik odaya aldılar rahattık yani ama insanın kendi evi vala her yerden rahat
evet o da vakit geçirmeye iyi olmuştur sancı hafifken bende bol bol gezdim ebelerlr sohbet ettik şiddetlenince zaten kimseyi gözü görmüyor insan
suni de uyuyanlardanim o zmn bende cnm kişiye doza göre değişiyor belki
canım ben hiç hiç ekstralara çıkmadım ne götürduysem kullandım çıktım eve geldiğimde çantada temiz olup da yıkanması gereken hiç bişey yoktu diyebilirim ne vardı çantamda
Bebeğe koyduklarım:
6 bez
Islak mendil, peçete
5li hastane çıkışı
Bı Yenidoğan tulum, şapka
2 zıbın
Çorap 2, eldiven 2
İki kundak (müslin, pazen)
Biberon, emzik koymuştum ama gerek olmadı
Kendime:
İç çamaşırı
4 tane hasta bezi
Pijama, yazma, uzun yelek,
(çorap kullanmadım gerçi giyemedim çok sıcak diye)
Maske
Ben çıkarken üzerimi değiştirmedim yeleğim uzun boldu onlarla çıktım zaten terden bı tuhaf oluyor insan değiştiresi gelmiyor bana yetti bunlar
canım faydası olur bence zamanını bekliyor elbet ama ben cumartesi günü sabah çarşıda yürüdük baya eve geldik dikiş diktim pilates hareketleri yaptım biraz biraz zıpladim hatta üzerinde sonrasında ev işi yaptım akşamına ilişki oldu zaten hafiften agrm vardı gece baya bel ağrım vardı karnım da ağrıyordu saat 4 gibi falan artık baya baya ağrı girip çıkıyordu aşağı indiğini ağrı girdiğinde çok belirgin vajinal baskı olarak hissettim onun dışında yürürken falan kasigimda batma oluyorduFit mutlu anne
Ben de napayım nasıl edeyim diye bi gidiyorum bi geliyorum.
Şimdi diyorum ben de bi önceki günü eşimle bi araya gelsem :)) Gündüzünde aman aman diye yapmadığım ya da çook yavaş yaptığım temizliklerden normal hızla yapsam bi gelişme olur belki bende de
Bu arada aşağıya indiğini ne zaman hissettin?
Benim daha inmemişti en son ya, pazartesi.
Bi de tabi bebeğin kilosunun ultrasondan az çıkmasını umut ediyorum bu arada
MaşAllah canım gözün aydın sağlıklı olsun da çok şükür kavuşmuşeunKızlar bugün Saat 14 : 20 bebeğimi doğurdum .
Rica ederimçok teşekkür ederim çok faydalı oldu ❤
Tavsiyeler için sağolcanım faydası olur bence zamanını bekliyor elbet ama ben cumartesi günü sabah çarşıda yürüdük baya eve geldik dikiş diktim pilates hareketleri yaptım biraz biraz zıpladim hatta üzerinde sonrasında ev işi yaptım akşamına ilişki oldu zaten hafiften agrm vardı gece baya bel ağrım vardı karnım da ağrıyordu saat 4 gibi falan artık baya baya ağrı girip çıkıyordu aşağı indiğini ağrı girdiğinde çok belirgin vajinal baskı olarak hissettim onun dışında yürürken falan kasigimda batma oluyordu
MaşAllah canım gözün aydın sağlıklı olsun da çok şükür kavuşmuşeun
Rica ederim canım ağrı olduğunda ben hazırlık olsun diye sabaha kadar ev toparladım çamaşır katladim ayakta yerleştirdim derken yordum kendimi iyiceTavsiyeler için sağolAllah hayırlı doğum nasip etsin bana da
Ay uyuyabilsek onlara soracağız sankiGeliyor cidden.Bilmiyorum hem artık karnım cok büyüdü istediğim pozisyonda yatamiyorum hem de sanirim yorulmuyorum ev sürecinde.Bazen uyuyabilmek için yatmadan sıcak duş aliyorum mayışayım diye; bazen iç çamaşirlariyla yatiyorum efil efil:)Eşim de diyo iyice manyaklaştin uyu dinlen işte diyo
AminnRica ederim canım ağrı olduğunda ben hazırlık olsun diye sabaha kadar ev toparladım çamaşır katladim ayakta yerleştirdim derken yordum kendimi iyiceRabbim sağlıkla kolay bı doğum nasip etsin sana da insAllah
Canim simdi 2saate alarm kuruyorum, eger istekliyse emziriyorul ama istemiyosa 4 saate kadar gidebilir demisti doktor bende en gec 4saate veriyorum.hayırlı olsun canım Rabbim bebeklermıxede bizede saglık versin.
4 saatte bir neden emziriyorsunz doktr mu söledi bana biraz geç gbi geldi de sdece gece için mi uyguluyorsunuz.benim kız sarılık oldu ya mesela emzirme sürem 4 saate cıktgnda sarılığı dahada artıodu şimdi gevede gndzde 2 yada 3 saatte emzrıyorum yada mama verıorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?