Karbonatlı su sürmekte iyi gelmişti bana hemen rahatlatmıştı bi dene istersenAh su kantoron yagii... Onuda burada bulamam zor
Kudret narı duydunuzmu bizim buralarda zeytin yagda bekletilir karanlık Bi yerde 1 sene o cok iyi geliyor ben ilk kızım da onu kullanmıştım oda yoksa incia gögüs ucu kremi hem bitkisel yıkamanıza gerek kalmadan emzirme yaparsınız hemde gercekten cok etkili arkadasım kullanmıştı bizzat sahitimAyva cekirdegini bulamam.
Lanolinli krem var ama cok faydasi olmuyo
Bende arada gogus ucumu islatip acik tutuyorum ama oda pek kesin cozum olmadi
Merhaba hanımlar. Bu bir dert değil evet. Çok bekledim çok istedim,tüp bebekle hamile kaldım. Gün saydım hep. Perşembe sezaryen olacağım inşallah ama içimde bi boşluk var sevinemiyorum neden bilmiyorum korkuyorum gibi. Daha önce yumurta toplama harici narkoz almadım, ameliyat geçirmedim. Doğum nasıl olur bebeğe bakabilir miyim ya hasta olursa bakamazsam ya Doğumda başıma bi şey gelirse eve bebeksiz gelirsem vs vs.... hep kötü düşünüyorum... bunun sebebi hayatımdaki her şeyin zorlukla olması hiç bi işim dümdüz gitmedi hep engebeli.... kimseyle konuşamıyorum da eşim çok heyecanlı ben de ondan daha heyecanlı ve istekliyim ama kötü düşünmekten kendimi alamıyorum. Herkes böyle mi oldu acaba... siz neler yaşadınız, bebeğe bakamama korkusu çok bende. Halbu ki görümcemin bebeğine çok baktım yeni doğunca gece bile benle kaldığı oldu. Ha düzgün uyuyamıyordum o yanıma yatınca, ya yüzü kapanırsa ya ağlarda duyamazsam filan diye. Kendi bebeğim bunun on katı olacak hiç uyuyamam, ya bakamazsam ya gözümden bi şey kaçırırsam diye korkuyorum. Hele şu virüs işi, wayfair filan.... ödüm kopuyor. Ben niye sevinemiyorum bebeğimin geleceğine. Aslında seviniyorum ama korkuyorum çok değişik bi duygu. Nolur anlatın bana Doğum yapmış sezaryen olmuş olanlar... bi de herkes sezaryen diyince “ olsun üzülme” diyor sanki hastalığa yakalanmışım gibi. Halbuki doktor önerdi. Bi de sürekli bebeği karnımda dürtüp duruyorum Doğuma kadar aksilik çıkarsa diye korkuma, hareket etsin diye sürekli elim karnımda. İki dk hareket etmese ödüm kopuyor. Doktor son zamanlarda az hareket normal alanı daraldı dedi. Ama ben hep bi şey olacak sanıyorum.
Rahatlatacak bi şeyler söyleyin lütfenteşekkür ederim okuduğunuz için.
Benimde perşembe hiç bir his yokeşim daha çok heyecanlı. Ben sadece iyileşme sürecini düşünüyorum
Planlı ise gece 12 den sonra bişeyler yemek içmek yasak plansız ise en az 6 saat gecmesi gerekiyor toklugun üzerinden sana tavsiyem Ameliyata girerken rahat ol hemde cok rahat ol 3 gün Sonra tekrar sezeryana giricekbiri olarak söylüyorum sana ilkin de okdar korkmustumki titriyordum içeri giderken ama gercekten hiç bişey yokmus korkulacak sakin stressiz ol dua et bol bol hatta Bi dua var bulursam atayım sana onu oku gitmeden girmeden içeride sadece bebek cıkarken tansiyonun düşüyor mide bulantısı yaşıyorsun onun dışında gayet kakari kikiri muhabbet dönüyor içeride cıktık tan sonra benim sırt ve gögüs agrım olmustu kimisinde bas agrı yapıo kimisinde hiç bişey yapmıoyok sana katılıyorum amacım video izlemek degil, izlemeyecegim de zaten :) sadece sezeryn süreciyle ilgili kafamda aydınlanmak istedigim sorular var. daha önce sezeryan olmuş birisi cevaplarsa beni ve benim gibi ilk defa sezeryn olacakların işine yarayacaktır
planlı sezeryan öncesi kaç saat aç kalmanız gerekiyor ?
plansız yani aniden olan sezeryanlarda açlık nasıl oluyor (yani yemek yedikten hemen sonra da sezeryan olabilirmi)
odadan ameliyat için ayrılıp tekrar odaya geçmeniz kaç dakika/saat sürmüştü ?
bebekle birliktemi odaya çıkmıştınız ? yoksa bebegi muayene için götürüp sizi işlemleriniz bitince ayrı mı odaya aldılar ?
odaya geçince ilk yemek yemeniz, ilk ayaga kalkmanız kaç saat sürmüştü ?
sezeryandan sonra agrı kesici veriyorlar diye biliyorum. agrı kesici alıp bebeğe süt vermek sıkıntı olmuyormu ?
Gozun aydin canim farketmedin mi leke felan da mi olmadi? Onemli olan saglikli olmaniz. İnsallah iyisinizdirKızlar bugün Saat 14 : 20 bebeğimi doğurdum .
Suyu bitti ve bebeğim hiç aşaģıya inmedi mecburen sezeryana alındım . Rabbim hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin . Görüşmek üzere
Garmestan canım harika bir kremKizlar gogus uclarim cok aciyo, neler yapiyosunuz ne ise yariyo daha cok
Yanlis pozisyonda emiyo, gogus ucunun hepsini almiyo oyuzden yaralar oluyo
Gözün aydın hayırlı olsunKizlar, merhaba.dun 19.55te spinal sezeryan ile dogum yaptim.cok korktum,aglayarak girdim doğuma ve titreyerek çıktım. Cok sukur oglum iyi,38+2de 3700 gr,53 cm dunyaya geldi.emiyor ama cabuk yoruluyor.ilk ayaga kalkista nefes alamadim.gece agridan uyuyamadim ama cok sukur su an daha iyiyim. Dogum yapanlara gecmis olsun,yapacaklara Allah yardimcilari olsun diyorum
Benım suan 3500 gram 4 dü gecer normal demiştişu anda kaç kilo canım senin, doğum tarihlerimiz çok yakın.
Benim bebeğim de önden gidiyor ama bu hafta kontrole gittiğimde doktor hiç öyle bir şey demedi.
Bir dahaki gidişime daha detaylı konuşacağım
öncelikle sağlıkla büyüsün inşallah hayırlı olsunKizlar, merhaba.dun 19.55te spinal sezeryan ile dogum yaptim.cok korktum,aglayarak girdim doğuma ve titreyerek çıktım. Cok sukur oglum iyi,38+2de 3700 gr,53 cm dunyaya geldi.emiyor ama cabuk yoruluyor.ilk ayaga kalkista nefes alamadim.gece agridan uyuyamadim ama cok sukur su an daha iyiyim. Dogum yapanlara gecmis olsun,yapacaklara Allah yardimcilari olsun diyorum
hamilelikte ilaç kullanmadın mi cnm göğüslerim yara olmadı ama benimde acıyor krem sürüyorum bklm gece insAllahKizlar bugunde hastanede yatista
Gozun aydin canim farketmedin mi leke felan da mi olmadi? Onemli olan saglikli olmaniz. İnsallah iyisinizdir
Kizlar ben bugunde hastanede kaldim bana 1 unite kan verildi. Siz siz olun kaninizi duzeltip oyle hamile kalin.
Bu arada gogsum yara oldu zorlansamda emzirmeye calisiyorum bebegim gece uyumuyor gunduz uyanmiyor.
gözün aydın Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin insAllahKizlar, merhaba.dun 19.55te spinal sezeryan ile dogum yaptim.cok korktum,aglayarak girdim doğuma ve titreyerek çıktım. Cok sukur oglum iyi,38+2de 3700 gr,53 cm dunyaya geldi.emiyor ama cabuk yoruluyor.ilk ayaga kalkista nefes alamadim.gece agridan uyuyamadim ama cok sukur su an daha iyiyim. Dogum yapanlara gecmis olsun,yapacaklara Allah yardimcilari olsun diyorum
Hayır hiç farkmedim . Zaten akıntım da çok azdı idrarla atmış olabilirsin dedi . Plesenta eskiyor o yüzdende suyun bitmis olabilir dedi .Kizlar bugunde hastanede yatista
Gozun aydin canim farketmedin mi leke felan da mi olmadi? Onemli olan saglikli olmaniz. İnsallah iyisinizdir
Kizlar ben bugunde hastanede kaldim bana 1 unite kan verildi. Siz siz olun kaninizi duzeltip oyle hamile kalin.
Bu arada gogsum yara oldu zorlansamda emzirmeye calisiyorum bebegim gece uyumuyor gunduz uyanmiyor.
Canim cok gecmis olsunKizlar bugunde hastanede yatista
Kızlar bana doktor normal doğum düşnüyorum diye hep bebegin kilo alıuor tombik olacak dedi ben üzülmüştüm dikkat edeyim dedim . Her defasında kilo aldığını söyledi en son 3.500 kilo oldu demişti . Bebek 2800 dogdu aşırı saçma deģil mi ? Arada ne kadar fark vark . Bebeğimi kücük gorunce cok uzuldum ve agladim . Normal olmadim zaten ee dikkat ettim bebek kilo almasin daha fazla diye meger 2800 mus . Sinirlendim ama daha cok uzuldum resmen mahrum etmis gibi oldum bebegimi
[/QUOTE
Hiç kendini suçlu hissetme canım. Bildiğim kadarıyla her bebeğin bir yapısı var sen yesende yemesende o yapısı ne ise o kiloda doğuyor az sapmalar dışında (şeker vs hastalıklar dışında tabiki). Az yesen bile senin depolarından çeker alırdı alacağı kiloyu. Öyle düşünüp kendini üzme hiç
Ben de kilosu yüzünden sezeryanı kabul edersem benim de böyle 3 kilo civarı çıkarsa ben de baya söylenicem eminim.Kızlar bana doktor normal doğum düşnüyorum diye hep bebegin kilo alıuor tombik olacak dedi ben üzülmüştüm dikkat edeyim dedim . Her defasında kilo aldığını söyledi en son 3.500 kilo oldu demişti . Bebek 2800 dogdu aşırı saçma deģil mi ? Arada ne kadar fark vark . Bebeğimi kücük gorunce cok uzuldum ve agladim . Normal olmadim zaten ee dikkat ettim bebek kilo almasin daha fazla diye meger 2800 mus . Sinirlendim ama daha cok uzuldum resmen mahrum etmis gibi oldum bebegimi
Tesekkur ederim insallah hepimizehamilelikte ilaç kullanmadın mi cnm göğüslerim yara olmadı ama benimde acıyor krem sürüyorum bklm gece insAllahbebeğin tutuşuyla alakalı kahverengi kısmıyla aldığı zaman hiç acı olmuyor ama bazen sadece ucunu tutuyor
gözün aydın Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin insAllah
Bizimki de 3.500 sadece biraz iri bir bebek dedi bakalim offf stres oluyorum resmenBenım suan 3500 gram 4 dü gecer normal demişti
Ya sorma en sinir oldugum konu drum beklemiyor ilk oglum da 38+1de dogdu.suyum falan gelmedi sadece bebek beklemez dedi ben de bilgili cok iyi bir dr oldugu icin guvendim.ama 40i beklesem 4u Gecerdiöncelikle sağlıkla büyüsün inşallah hayırlı olsun
Neden 40 beklemediniz bebeğinizi kilosu maşallah iyiymiş sancı yada su mu geldı yoksa iri bebek oldugu icin mı erken aldılar benım bebegım de gelişimi önde gidiyor 40beklemek istiyorum ama doktor 39 da sezeryan önerdi kafam karıştı bilgi almak için soruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?