2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Allah yardımcın olsun canım sabır gerektiren bir süreç merak ettiğim bişey var ilk Doğumun mu ve Doğumun kolay olması için birşeyler yapmış mıydın acaba ?
İlk doğumum. Hamile yogası yapmıştım düzenli ama o da hamilelik ağrılarına falan iyi gelmiştir anca. Son günler sürekli eğil kalk yaptım. Çömelmiş vaziyette sağ sol yaptım. Son zamanlarımda yaptığım için bence o kadar da katkısı yoktur.
En önemli katkıyı nişan geldikten sonra alttan hunharca açıklık muayenesi eden ebe sağlamıştır Yok böyle 360 derece muayene. Jet hızıyla sancı başlangıcı ve açılma bence ona bağlı. Bütün ebeler öyle mi bilmiyorum. Sancılarda düzenli nefes almaya çalıştım ıkınmaları var gücümle yaptım öyle oldu :)

Kizlar bugun cocuk dr kontrolumuz vardi. Onun icin hemde benim serumum icin hastaneye gidecektik. Sabah evden cikmadan son bi kez daha emzireyim dedim uzeri kirlenmesin diye agiz mendili koydum bebegimin. Emzirirken birden genzine carpti oksurdu mendile bi baktim kan var. Ne oldugunu anlayamadim. Gogsume bakiyorum yara var ama aktif bi kanama goremedim. Hemen hastaneye ciktik acilden giris yapildi ne yasadiysam dr anlattim mendili gosterdim. Yogun bakima alalim gozleme dediler aldilar. İcime ates dustu resmen icerden aglamasini duyuyorum o iceride ben disarida agliyorum tutamiyorum kendimi ne kadar zormus Rabbil kimseyi evladindan ayirmasin. Bu arada gogsume tekrar bakmaya gittim. İgne ucu kadar bi yerde kan kurumus gorunuyordu. İlk baktigimda nasil gormedim diye kafama dank etti. Kizimdan 3 tup kan alinmis, eline damar yolu acilmis yuzunde bant izleri sonra birde rontgen cekildi. Neyden kactiysam hepsini 1 gunde yasadim. Hasili kelam bisey cikmadi ama sariligini ogrenmis olduk 16 ya cikmis. Simdi onu duzeltmeye calisiyorum. Uyandirip emzirmeye calisiyorum baska ne yapabilirim kizlar??

BENim bebişte öyle tam ememiyor erken doğdu birde, mama verdim ilk zaman aç kalmasın diyr. Sonra sağıp biberonla verdim ucu anne memesine benzeyen refleksi baya geliştirdi.onun emmesine güvenirsek aç kalırdı bebek
Biz de ilk bikaç gün öyle yapıcaz galiba. Refleksi için de arada emzik kullandırıyoruz şimdilik

Canım çok geçmiş olsun.benim hiç tecrüben yok.ne yapman konusunda bilgimde yok.sadece yaşadıkların gözümde canlandı üzüldüm senin için.
Bebeğin genzine bişey kaçarsa ne yapmam gerekiyor onu düşünüyordum üzerine senin yazını gördüm.

Tecrübeli anneler bana da bilgi verebilirler mi lütfen

çok geçmiş olsun canım ya .çok şükür ki bişeyi yokmuş. sarılık konusundada bol bol emzirecen mama kullanıomuydun

aynı aynı canım içerde define arar gibi çalışma yapıyorlar ve muayeneler de tetikliyor bence doğumu ilk hamileligimde hiç ne yürüyüş ne pilates başka bişey yapmadım ama ev işlerini aksatmadan yapardım eğil kalk çok çok kolaydı sancı kısmı da doğum kısmı da 3 ıkınmada kucağımdaydi ama oğlum biraz zorladı son aylar düzenli yürüyüş yaptım son haftalar da pilates topuyla hareket yaptım ikinci doğum daha kolay olur dediler ama bı tık daha zorladı ha ebelere sorsan en rahat doğumlardan biri oldu çok dayanıklısin falan dediler harekete bakıyor bence her doğum farklı
Çok geçmiş olsun canım her şerde vardır bı hayır sarılık için maden suyu içebilirsin güneşe yatırabilirsin eli yüzü açık şekilde en önemlisi anne sütü zaten uzun süreli uyutmamsya çalış sık sık emzirnelisin insAllah fototerapiye gerek kalmadan düşer kızımda çok çektim sarılıktan şükür oğlumun şimdilik yok düşük en azından yenidoğan sarılığı her bebekte olur zaten

Gerçekten dikiş sezaryen ameliyat narkoz şu bu hepsi bi şekilde geçiyor ama gaz geçmiyor stres yaptıkça daha çok arttı benim yürüdüm çokca ama yine çıkmadı lavman yapıldı rahatladım sonra tekrar gaz sancısı başladı eve gidince rahatlayacağım hastane ortamı iyice geriyor insanı ama gaz olayı betermiş arkadaşlar

Değerli anne adayı katılmak için çaba gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
Bebeğinizi sağlıklı şekilde kucağınıza almanız dileklerimle.

Geçmiş olsun canım Allah şifa versin, bebeğin genzine süt kaçtığında dik tutup iki kaşının ortasını yukarı doğru çek üst üste birkaç kez yapınca geçiyor, sarılık için de kendin bol su iç ve sık sık emzir 2 saate bir, saat başı uyandırıp emzir

Doktora kalsa basi kanala inmedigi icin sezeryan yapacakti zaten. ben istemiyorum sezeryan yani mecbur kalirsam tabiki ama hersey yolunda ise gerek duymuyorum simdilik..umarim bi haftaya kalmaz gelir kendi sanci
Başı kanala inmezse suni sancı da denemek istemiyor galiba doktorlar dimi

Bide doktora sorabilir misiniz emme sonrası kustugunda emdiginin fazlasını mi kusuyor acaba.. Benimki de öyle arada kustugunda acaba bidaha mi beslenmeliyiz diye kendimizi yiyoruz
Sizinki nasil kusuyor emdikden sonra benimki böyle baya çıkarıyordu ağızdan burundan olabilir demişti ama onun olabilmesi icin bebeğin kilo alması lazimmis

Kızlar annem sürekli bebek üşür diye çok giydiriyor . Benide aynı sekilde . .lohusa teri oluyormuş onu atana kadar yazlik kiyafet giyme dedi . Oyle bir sey mi var siz ne giyiuorsunuz

çok geçmiş olsun canım ya .çok şükür ki bişeyi yokmuş. sarılık konusundada bol bol emzirecen mama kullanıomuydun
ilk zamanlar sutum yetiyor sandim 2 gun sonra mamaya basladim. Her ne kadar 2. Bebegimde olsa insan acemi gibi oluyo uyuyor diye zaten kendi agrilarindan da bakamiyosun. Birde kansizlik yasadim onlarin etkisiyle ilerlemis oldu
ogrendigimden beri yapiyorum saatte 1 emzirmeye gayret ediyorum uyanik oldugu saat artiyor sanki gunduz gozunu acamazdi. İnsallah duzeltebilirim sariligini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…