- 12 Ağustos 2014
- 2.712
- 2.478
- 133
İlk doğumum. Hamile yogası yapmıştım düzenli ama o da hamilelik ağrılarına falan iyi gelmiştir anca. Son günler sürekli eğil kalk yaptım. Çömelmiş vaziyette sağ sol yaptım. Son zamanlarımda yaptığım için bence o kadar da katkısı yoktur.Allah yardımcın olsun canım sabır gerektiren bir süreçmerak ettiğim bişey var ilk Doğumun mu ve Doğumun kolay olması için birşeyler yapmış mıydın acaba ?
Biz de ilk bikaç gün öyle yapıcaz galiba. Refleksi için de arada emzik kullandırıyoruz şimdilikBENim bebişte öyle tam ememiyor erken doğdu birde, mama verdim ilk zaman aç kalmasın diyr. Sonra sağıp biberonla verdim ucu anne memesine benzeyen refleksi baya geliştirdi.onun emmesine güvenirsek aç kalırdı bebek
Canım çok geçmiş olsun.benim hiç tecrüben yok.ne yapman konusunda bilgimde yok.sadece yaşadıkların gözümde canlandı üzüldüm senin için.Kizlar bugun cocuk dr kontrolumuz vardi. Onun icin hemde benim serumum icin hastaneye gidecektik. Sabah evden cikmadan son bi kez daha emzireyim dedim uzeri kirlenmesin diye agiz mendili koydum bebegimin. Emzirirken birden genzine carpti oksurdu mendile bi baktim kan var. Ne oldugunu anlayamadim. Gogsume bakiyorum yara var ama aktif bi kanama goremedim. Hemen hastaneye ciktik acilden giris yapildi ne yasadiysam dr anlattim mendili gosterdim. Yogun bakima alalim gozleme dediler aldilar. İcime ates dustu resmen icerden aglamasini duyuyorum o iceride ben disarida agliyorum tutamiyorum kendimine kadar zormus Rabbil kimseyi evladindan ayirmasin. Bu arada gogsume tekrar bakmaya gittim. İgne ucu kadar bi yerde kan kurumus gorunuyordu. İlk baktigimda nasil gormedim diye kafama dank etti. Kizimdan 3 tup kan alinmis, eline damar yolu acilmis yuzunde bant izleri sonra birde rontgen cekildi. Neyden kactiysam hepsini 1 gunde yasadim. Hasili kelam bisey cikmadi ama sariligini ogrenmis olduk 16 ya cikmis. Simdi onu duzeltmeye calisiyorum. Uyandirip emzirmeye calisiyorum baska ne yapabilirim kizlar??
Aç kalmasından iyidir hiç istemezdim biberon ama mecburum yani elbet alısır. Emziğe alıstırmak istemiyorum bakalımBiz de ilk bikaç gün öyle yapıcaz galiba. Refleksi için de arada emzik kullandırıyoruz şimdilik
çok geçmiş olsun canım ya .çok şükür ki bişeyi yokmuş. sarılık konusundada bol bol emzirecen mama kullanıomuydunKizlar bugun cocuk dr kontrolumuz vardi. Onun icin hemde benim serumum icin hastaneye gidecektik. Sabah evden cikmadan son bi kez daha emzireyim dedim uzeri kirlenmesin diye agiz mendili koydum bebegimin. Emzirirken birden genzine carpti oksurdu mendile bi baktim kan var. Ne oldugunu anlayamadim. Gogsume bakiyorum yara var ama aktif bi kanama goremedim. Hemen hastaneye ciktik acilden giris yapildi ne yasadiysam dr anlattim mendili gosterdim. Yogun bakima alalim gozleme dediler aldilar. İcime ates dustu resmen icerden aglamasini duyuyorum o iceride ben disarida agliyorum tutamiyorum kendimine kadar zormus Rabbil kimseyi evladindan ayirmasin. Bu arada gogsume tekrar bakmaya gittim. İgne ucu kadar bi yerde kan kurumus gorunuyordu. İlk baktigimda nasil gormedim diye kafama dank etti. Kizimdan 3 tup kan alinmis, eline damar yolu acilmis yuzunde bant izleri sonra birde rontgen cekildi. Neyden kactiysam hepsini 1 gunde yasadim. Hasili kelam bisey cikmadi ama sariligini ogrenmis olduk 16 ya cikmis. Simdi onu duzeltmeye calisiyorum. Uyandirip emzirmeye calisiyorum baska ne yapabilirim kizlar??
aynı aynı canım içerde define arar gibi çalışma yapıyorlarİlk doğumum. Hamile yogası yapmıştım düzenli ama o da hamilelik ağrılarına falan iyi gelmiştir anca. Son günler sürekli eğil kalk yaptım. Çömelmiş vaziyette sağ sol yaptım. Son zamanlarımda yaptığım için bence o kadar da katkısı yoktur.
En önemli katkıyı nişan geldikten sonra alttan hunharca açıklık muayenesi eden ebe sağlamıştırYok böyle 360 derece muayene. Jet hızıyla sancı başlangıcı ve açılma bence ona bağlı. Bütün ebeler öyle mi bilmiyorum. Sancılarda düzenli nefes almaya çalıştım ıkınmaları var gücümle yaptım öyle oldu :)
Çok geçmiş olsun canım her şerde vardır bı hayır sarılık için maden suyu içebilirsin güneşe yatırabilirsin eli yüzü açık şekilde en önemlisi anne sütü zaten uzun süreli uyutmamsya çalış sık sık emzirnelisin insAllah fototerapiye gerek kalmadan düşer kızımda çok çektim sarılıktan şükür oğlumun şimdilik yok düşük en azından yenidoğan sarılığı her bebekte olur zatenKizlar bugun cocuk dr kontrolumuz vardi. Onun icin hemde benim serumum icin hastaneye gidecektik. Sabah evden cikmadan son bi kez daha emzireyim dedim uzeri kirlenmesin diye agiz mendili koydum bebegimin. Emzirirken birden genzine carpti oksurdu mendile bi baktim kan var. Ne oldugunu anlayamadim. Gogsume bakiyorum yara var ama aktif bi kanama goremedim. Hemen hastaneye ciktik acilden giris yapildi ne yasadiysam dr anlattim mendili gosterdim. Yogun bakima alalim gozleme dediler aldilar. İcime ates dustu resmen icerden aglamasini duyuyorum o iceride ben disarida agliyorum tutamiyorum kendimine kadar zormus Rabbil kimseyi evladindan ayirmasin. Bu arada gogsume tekrar bakmaya gittim. İgne ucu kadar bi yerde kan kurumus gorunuyordu. İlk baktigimda nasil gormedim diye kafama dank etti. Kizimdan 3 tup kan alinmis, eline damar yolu acilmis yuzunde bant izleri sonra birde rontgen cekildi. Neyden kactiysam hepsini 1 gunde yasadim. Hasili kelam bisey cikmadi ama sariligini ogrenmis olduk 16 ya cikmis. Simdi onu duzeltmeye calisiyorum. Uyandirip emzirmeye calisiyorum baska ne yapabilirim kizlar??
Değerli anne adayı katılımınız için çok teşekkür ederim.Bende cevapladim
Gerçekten dikiş sezaryen ameliyat narkoz şu bu hepsi bi şekilde geçiyor ama gaz geçmiyor stres yaptıkça daha çok arttı benim yürüdüm çokca ama yine çıkmadı lavman yapıldı rahatladım sonra tekrar gaz sancısı başladı eve gidince rahatlayacağım hastane ortamı iyice geriyor insanı ama gaz olayı betermiş arkadaşlarBen de spinal ile dogum yaptim gecenhafta bugun benkm benis de 3500 gr dogdu ama dogduktan sonra epey gram zayifladi dr normal odemi atti vucudundaki dedi.simdi meme ile beslemeye calisiyorum.beni de gaz sancisi mahvetti dogumdan sonra inan sezeryan dikisleri umrumda olmadi ama o gaz bitirdi agridan beni.bol yuruyeceksin dedi dr efer gaz cikmazsa tekrar operasyon yapmak zorunda kalirim bagirsaklarin yapismistir dedi.tipki senin gb agrisi sirtima hatta karacigerime vuruyordu.agri kesici igne yaptilar.ve sonra cok zor olsa da 45 dk yurudum sonra zorlaya zorlaya ufak ufak oldu.sabret ve pes etme mutlaka cikkyor rahat ol.
Değerli anne adayı katılmak için çaba gösterdiğiniz için teşekkür ederim.Ben denedim ama olmuyor degerlendirme kismina tiklixorum bircok soruda tiklamiyor..bide mesela istedikten ne kadar sure sonra hamile kaldiniz sorusu sadece rakam diyo mesele 2 yi kabul ediyor ay yazamadim kabul etmedi seffaf cvp olmayacak .2 yil da algilayabilir o zaman ..yapamadim velhasilkolay gelsin
Geçmiş olsun canım Allah şifa versin, bebeğin genzine süt kaçtığında dik tutup iki kaşının ortasını yukarı doğru çek üst üste birkaç kez yapınca geçiyor, sarılık için de kendin bol su iç ve sık sık emzir 2 saate bir, saat başı uyandırıp emzirKizlar bugun cocuk dr kontrolumuz vardi. Onun icin hemde benim serumum icin hastaneye gidecektik. Sabah evden cikmadan son bi kez daha emzireyim dedim uzeri kirlenmesin diye agiz mendili koydum bebegimin. Emzirirken birden genzine carpti oksurdu mendile bi baktim kan var. Ne oldugunu anlayamadim. Gogsume bakiyorum yara var ama aktif bi kanama goremedim. Hemen hastaneye ciktik acilden giris yapildi ne yasadiysam dr anlattim mendili gosterdim. Yogun bakima alalim gozleme dediler aldilar. İcime ates dustu resmen icerden aglamasini duyuyorum o iceride ben disarida agliyorum tutamiyorum kendimine kadar zormus Rabbil kimseyi evladindan ayirmasin. Bu arada gogsume tekrar bakmaya gittim. İgne ucu kadar bi yerde kan kurumus gorunuyordu. İlk baktigimda nasil gormedim diye kafama dank etti. Kizimdan 3 tup kan alinmis, eline damar yolu acilmis yuzunde bant izleri sonra birde rontgen cekildi. Neyden kactiysam hepsini 1 gunde yasadim. Hasili kelam bisey cikmadi ama sariligini ogrenmis olduk 16 ya cikmis. Simdi onu duzeltmeye calisiyorum. Uyandirip emzirmeye calisiyorum baska ne yapabilirim kizlar??
Başı kanala inmezse suni sancı da denemek istemiyor galiba doktorlar dimiDoktora kalsa basi kanala inmedigi icin sezeryan yapacakti zaten. ben istemiyorum sezeryan yani mecbur kalirsam tabiki ama hersey yolunda ise gerek duymuyorum simdilik..umarim bi haftaya kalmaz gelir kendi sanci
Geçmiş olsun Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallahSlm canlar ben bugün saat 08:00 gbi dogum yaptim normal dogum oldu ama cok zor oldu neyseki gecti gitti detaylari yazicam insl
Sizinki nasil kusuyor emdikden sonra benimki böyle baya çıkarıyordu ağızdan burundan olabilir demişti ama onun olabilmesi icin bebeğin kilo alması lazimmisBide doktora sorabilir misinizemme sonrası kustugunda emdiginin fazlasını mi kusuyor acaba.. Benimki de öyle arada kustugunda acaba bidaha mi beslenmeliyiz diye kendimizi yiyoruz
Mama vermiyorum ultrason bide film istedi.fazla emzirmendendir dedi önce ama kilo vermişti o yüzden o ihtimali eledi.sinra içimiz rahat etsin diye film ve ultrason istedi.kaka yapiyomu dedi yapması önemliymiş bu konudabenide etiketlermısın canım .mama veriyormuydun sen?
ilk zamanlar sutum yetiyor sandim 2 gun sonra mamaya basladim. Her ne kadar 2. Bebegimde olsa insan acemi gibi oluyo uyuyor diye zaten kendi agrilarindan da bakamiyosun. Birde kansizlik yasadim onlarin etkisiyle ilerlemis olduçok geçmiş olsun canım ya .çok şükür ki bişeyi yokmuş. sarılık konusundada bol bol emzirecen mama kullanıomuydun
ogrendigimden beri yapiyorum saatte 1 emzirmeye gayret ediyorum uyanik oldugu saat artiyor sanki gunduz gozunu acamazdi. İnsallah duzeltebilirim sariliginiGeçmiş olsun canım Allah şifa versin, bebeğin genzine süt kaçtığında dik tutup iki kaşının ortasını yukarı doğru çek üst üste birkaç kez yapınca geçiyor, sarılık için de kendin bol su iç ve sık sık emzir 2 saate bir, saat başı uyandırıp emzir
Yani kanalda degilken diyordu sezeryan yapalim diye ama tek basina etkili mi bilmiyorum..mesela bauen sanci yada su gelince bile daha basi kanalda olmayanlar oluyormusBaşı kanala inmezse suni sancı da denemek istemiyor galiba doktorlar dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?