2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Tecrübeli anne Nasılsınız öğretmenim Bebisiniz de iyidir inşallah .. Benim bebişim bugun 20. Günü oldu Sizin bebis kocaman olmuştur artık

Sizinki nasil kusuyor emdikden sonra benimki böyle baya çıkarıyordu ağızdan burundan olabilir demişti ama onun olabilmesi icin bebeğin kilo alması lazimmis

Merhaba, benim bebeğim sık sık kusmuyor. Sayilidir.Aşırı fazla emdiginde ve fazla hareket ettiğinde kusma gerçekleşiyor. Beyaz renkte yani süt çıkardığı da çok belli haliyle. Sonrasında acaba da kaliyorum.Bebegim acaba fazlasını mi çıkardı yoksa tamamını mı? Aç mı ?! Arada kalıyorum.

Çok bildiğimden değil ama bebeklerde reflü geliştiği için kusma eylemi fazla gerçekleşebiliyormus. Biz özellikle bebeğimizi reflü yatağında yatırıyoruz. Başka bi yerde okuduğum a göre ise uykusunda ağlayan bebekler genelde reflü rahatsızlığından dolayı olabiliyormuş. Bı kaç ufak işaret daha var. O yüzden su an aşırı bı durum gerçekleşmediği için doktora direkt danisamadim.İlk kontrolde bu konuyu görüşeceğim. Sağlıkla buyur kuzularimiz inşallah.

Bende sizin gibi 1 saatte bir beslerim diyordum Bebek hemşiresi de , bebeğin uyuması gerekli mutlaka dinlenmesine fırsat verin demişti en azından 2 saatte bire çıkarın ve o arada her arandiginda emzirin. Her emzirme sonrası diyelim şu an saat 17.07 de bitirdi, bu dakikadan itibaren üzerine iki saat ekleyin.Her emzirmenizde saati guncelleyin, Kısa zamanda sağlığına kavuşur insallah

Mama vermiyorum ultrason bide film istedi.fazla emzirmendendir dedi önce ama kilo vermişti o yüzden o ihtimali eledi.sinra içimiz rahat etsin diye film ve ultrason istedi.kaka yapiyomu dedi yapması önemliymiş bu konuda
film ultrasyon nasıl çıktı?kaka yapıormu senn bebk .kilo vermişti derken kaç günlüksnz neyw göre kilo vermiş

+6 günle tecrübeli oldum, 26 günlük oldu İyiyim bebişle uğraşmaca hep, sen nasılsın alıştın mı

Kızlar annem sürekli bebek üşür diye çok giydiriyor . Benide aynı sekilde . .lohusa teri oluyormuş onu atana kadar yazlik kiyafet giyme dedi . Oyle bir sey mi var siz ne giyiuorsunuz
Ben genel olarak üşüyorum canım bazen uzun pijama giyiyorum özellikle geceleri üşüyorum çorap hep ayagımda. Ama bugun sıcakladım elbise giydim ayaktan üşütmemeye bak bebeğede geçermiş sütten

aynen canm 2.de olsa bnde öyleyim acemi gbiyim.bdnmkide kusuyor işte o beni afallattırdı kilosunu aldrsaydımda şu mamalardan kurtlsaydık

+6 günle tecrübeli oldum, 26 günlük oldu İyiyim bebişle uğraşmaca hep, sen nasılsın alıştın mı ☺

1 gün bile farkeder emin ol bebeğin odasından çıkamadım ki bizde ayni davalar Asosyal olmak bı yandan zor geliyor yani garipsiyorum, bı yandan hiç yanından ayrılmak istemiyorum gitgellerdeyiz

Kızlar annem sürekli bebek üşür diye çok giydiriyor . Benide aynı sekilde . .lohusa teri oluyormuş onu atana kadar yazlik kiyafet giyme dedi . Oyle bir sey mi var siz ne giyiuorsunuz
evet canım lohusa teri doğru bende uzun kollu gıyıyorum yataktan kalkınca üstümü ful degstrıyrum atlete kadar . yelek giyiyyorum kalkınca ceyranda kalmamaya dikkat edıorum.ince giydgm an sancıdan geberıorum.bi kaç kere sıtma tuttu çok kötü oldum.
bebegide başlarda yeni doğan gömleği giydrıp üstünede hastane cıkıs setının üst kısmını giydrdım.
ayagına çorap giydrıorm.pijamada ayaklı pijamalrndan biri ince biri kalın gydırdım.bi kaç gündr incelttm üstünü ilk zamanlar bu seklde gydrdım.
şimdi uzun kollu zıbın altınada yine çorap bide çoraplı pijama okadar.

Amiiin inşallah sizin muhtemelen çok emmekten oluyordur ozaman

film ultrasyon nasıl çıktı?kaka yapıormu senn bebk .kilo vermişti derken kaç günlüksnz neyw göre kilo vermiş
Çok şükür bir sıkıntı çıkmadı.zaten doktor kaka yaptığı için falan bisi cikcagini sanniyorum ama içimiz rahat etsin dedi.kilo derken daha 5 günlük normalde kilo kaybı normal doktor sadece hani eğer yediği fazla geliyo diye kussaydi kilo almış olurdu dedi

Canim cocugun atesini makattan olc, 36,5-37,5 arasi cikarsa normaldir
36,5 altiysa usumustur
37,5 ustuyse sicaklamistir
Ebe boyle soyledi bana
Ben hep olcuyorum 36,6 36,7 civarlarinda cikiyo

Aç kalmasından iyidir hiç istemezdim biberon ama mecburum yani elbet alısır. Emziğe alıstırmak istemiyorum bakalım
Ben emzik almıştım ama hiç düşünmemiştim emme refleksi için kullanıcağımı. Şu an ara ara veriyorum. Çıkarınca şimdilik ağlamıyo :))
Evet tetikleniyo bence de. En azından o kadar uzun süreli kontrolde kesin olur Yoksa dr kısacık çatı muayenesi yapmıştı ne acı oldu ne sonrasında kanama falan.

Bebişin saglikli olmasına çok sevindim..Allahım hicbir bebek hasta olmasin inşallah
36,5 altiysa usumustur
Ebe boyle soyledi bana

Bu benim çok merak ettiğim bı konuydu Rastladigim iyi olmuş .. nasıl makattan ölçüm yaparız bı tık daha detay verebilir misiniz . Klasik atesolcer kullanın dediler bize... Afedersiniz iki poposunun arasına koymaktan bahsediyorsunuz değil mi?

1 gün bile farkeder emin ol bebeğin odasından çıkamadım ki ❣ bizde ayni davalar Asosyal olmak bı yandan zor geliyor yani garipsiyorum, bı yandan hiç yanından ayrılmak istemiyorum gitgellerdeyiz
Aynı duygular aynı, karantina etkiliyor aslında şu güzel havalarda gayet de sosyal olabilirdik de

Öğrenirler alısırlar zamanla ya sağlık olsunda

Ben genel olarak üşüyorum canım bazen uzun pijama giyiyorum özellikle geceleri üşüyorum çorap hep ayagımda. Ama bugun sıcakladım elbise giydim ayaktan üşütmemeye bak bebeğede geçermiş sütten
Ben o kadar kalin giyindim ki dış pijemama kadar terim çıktı. Corap aliskanligim hala devam ediyor.duş aldım bir kaç kez mecburen. Bebek cildi iyice kızardı artık örtü kullanmıyorum gun icinde . Uyurken ortuyorum . Yavrumda yandı sıcaktan. Saol canim
36,5 altiysa usumustur.
Ebe boyle soyledi bana
Yaa bende ölçecem şimdi bunu bilmiyordum en iyisi . Saol canım. ne guzel

Kızlar sezeryan ile ilgili aklıma takılan iki sorum daha olacak :)

önce kesiyorlar, sonra bebeği çıkartıyorlar, sonra da dikiyorlar özetle. Tüm bunları kadın doğum doktoru mu yapıyor ? Yoksa kadın doğumcu bebeği çıkarınca işi bitiyor, bir başkası mı dikişleri yapıyor ?

ayrıca bugün eşim hastane ile konuştu. Sezeryana eşleri de alıyorlarmış,tabiki sezeryan öncesi covit testi yaptırmak şartıyla. Eşim sezeryana normal kıyafetleri ile mi girecek ? Yoksa hastane bana giydirdiği kıyafetin benzerini eşime de giydirecek mi ?

Teşekkür ederim canım evet beslenmesi durmustu biraz erken almak zorunda kaldı doktorum sağlıklı çok şükür senin kaç hafta erken gelmişti☺
Sağlıkları yerinde olsun da gerisi mühim değil benimki de 3 hafta erken geldi, 37+1de doğurdum. Açılmam olmuş

Çok şükür önemli birşeyi yokmuş. Sarılık olmaması için bol bol emzirmek gerek. Başka birşey var mı bilmiyorum.

Tişört ve eşofman giyiyorum. Bebeğe gündüz sadece çıtçıtlı kısa kol zıbın giydiriyorum. Bide çorap. Gece altına alt zıbın da giydiriyorum.

Kızlar inanılmaz bir kaşıntı sorunum var özellikle akşamları başlıyor bütün vücudumda var. Kolestaz mıdır acaba kan tahlillerinde Bi sorun çıkmamıştı geçen hafta ama Kolestaz için ayrı bir test mi yapılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…