- 5 Ekim 2018
- 1.297
- 1.797
- 83
- 38
Tecrübeli anneGeçmiş olsun canım Allah şifa versin, bebeğin genzine süt kaçtığında dik tutup iki kaşının ortasını yukarı doğru çek üst üste birkaç kez yapınca geçiyor, sarılık için de kendin bol su iç ve sık sık emzir 2 saate bir, saat başı uyandırıp emzir
Sizinki nasil kusuyor emdikden sonra benimki böyle baya çıkarıyordu ağızdan burundan olabilir demişti ama onun olabilmesi icin bebeğin kilo alması lazimmis
ilk zamanlar sutum yetiyor sandim 2 gun sonra mamaya basladim. Her ne kadar 2. Bebegimde olsa insan acemi gibi oluyo uyuyor diye zaten kendi agrilarindan da bakamiyosun. Birde kansizlik yasadim onlarin etkisiyle ilerlemis oldu
ogrendigimden beri yapiyorum saatte 1 emzirmeye gayret ediyorum uyanik oldugu saat artiyor sanki gunduz gozunu acamazdi. İnsallah duzeltebilirim sariligini
film ultrasyon nasıl çıktı?kaka yapıormu senn bebk .kilo vermişti derken kaç günlüksnz neyw göre kilo vermişMama vermiyorum ultrason bide film istedi.fazla emzirmendendir dedi önce ama kilo vermişti o yüzden o ihtimali eledi.sinra içimiz rahat etsin diye film ve ultrason istedi.kaka yapiyomu dedi yapması önemliymiş bu konuda
+6 günle tecrübeli oldum, 26 günlük olduTecrübeli anneNasılsınız öğretmenim Bebisiniz de iyidir inşallah .. Benim bebişim bugun 20. Günü oldu Sizin bebis kocaman olmuştur artık
Merhaba, benim bebeğim sık sık kusmuyor. Sayilidir.Aşırı fazla emdiginde ve fazla hareket ettiğinde kusma gerçekleşiyor. Beyaz renkte yani süt çıkardığı da çok belli haliyle. Sonrasında acaba da kaliyorum.Bebegim acaba fazlasını mi çıkardı yoksa tamamını mı? Aç mı ?! Arada kalıyorum.
Çok bildiğimden değil ama bebeklerde reflü geliştiği için kusma eylemi fazla gerçekleşebiliyormus. Biz özellikle bebeğimizi reflü yatağında yatırıyoruz. Başka bi yerde okuduğum a göre ise uykusunda ağlayan bebekler genelde reflü rahatsızlığından dolayı olabiliyormuş. Bı kaç ufak işaret daha var. O yüzden su an aşırı bı durum gerçekleşmediği için doktora direkt danisamadim.İlk kontrolde bu konuyu görüşeceğim. Sağlıkla buyur kuzularimiz inşallah.
Bende sizin gibi 1 saatte bir beslerim diyordum Bebek hemşiresi de , bebeğin uyuması gerekli mutlaka dinlenmesine fırsat verin demişti en azından 2 saatte bire çıkarın ve o arada her arandiginda emzirin. Her emzirme sonrası diyelim şu an saat 17.07 de bitirdi, bu dakikadan itibaren üzerine iki saat ekleyin.Her emzirmenizde saati guncelleyin, Kısa zamanda sağlığına kavuşur insallah
Ben genel olarak üşüyorum canım bazen uzun pijama giyiyorum özellikle geceleri üşüyorum çorap hep ayagımda. Ama bugun sıcakladım elbise giydim ayaktan üşütmemeye bak bebeğede geçermiş süttenKızlar annem sürekli bebek üşür diye çok giydiriyor . Benide aynı sekilde . .lohusa teri oluyormuş onu atana kadar yazlik kiyafet giyme dedi . Oyle bir sey mi var siz ne giyiuorsunuz
aynen canm 2.de olsa bnde öyleyim acemi gbiyim.bdnmkide kusuyor işte o beni afallattırdı kilosunu aldrsaydımda şu mamalardan kurtlsaydıkilk zamanlar sutum yetiyor sandim 2 gun sonra mamaya basladim. Her ne kadar 2. Bebegimde olsa insan acemi gibi oluyo uyuyor diye zaten kendi agrilarindan da bakamiyosun. Birde kansizlik yasadim onlarin etkisiyle ilerlemis oldu
ogrendigimden beri yapiyorum saatte 1 emzirmeye gayret ediyorum uyanik oldugu saat artiyor sanki gunduz gozunu acamazdi. İnsallah duzeltebilirim sariligini
+6 günle tecrübeli oldum, 26 günlük olduİyiyim bebişle uğraşmaca hep, sen nasılsın alıştın mı ☺
evet canım lohusa teri doğru bende uzun kollu gıyıyorum yataktan kalkınca üstümü ful degstrıyrum atlete kadar . yelek giyiyyorum kalkınca ceyranda kalmamaya dikkat edıorum.ince giydgm an sancıdan geberıorum.bi kaç kere sıtma tuttu çok kötü oldum.Kızlar annem sürekli bebek üşür diye çok giydiriyor . Benide aynı sekilde . .lohusa teri oluyormuş onu atana kadar yazlik kiyafet giyme dedi . Oyle bir sey mi var siz ne giyiuorsunuz
Amiiin inşallahTecrübeli anneNasılsınız öğretmenim Bebisiniz de iyidir inşallah .. Benim bebişim bugun 20. Günü oldu Sizin bebis kocaman olmuştur artık
Merhaba, benim bebeğim sık sık kusmuyor. Sayilidir.Aşırı fazla emdiginde ve fazla hareket ettiğinde kusma gerçekleşiyor. Beyaz renkte yani süt çıkardığı da çok belli haliyle. Sonrasında acaba da kaliyorum.Bebegim acaba fazlasını mi çıkardı yoksa tamamını mı? Aç mı ?! Arada kalıyorum.
Çok bildiğimden değil ama bebeklerde reflü geliştiği için kusma eylemi fazla gerçekleşebiliyormus. Biz özellikle bebeğimizi reflü yatağında yatırıyoruz. Başka bi yerde okuduğum a göre ise uykusunda ağlayan bebekler genelde reflü rahatsızlığından dolayı olabiliyormuş. Bı kaç ufak işaret daha var. O yüzden su an aşırı bı durum gerçekleşmediği için doktora direkt danisamadim.İlk kontrolde bu konuyu görüşeceğim. Sağlıkla buyur kuzularimiz inşallah.
Bende sizin gibi 1 saatte bir beslerim diyordum Bebek hemşiresi de , bebeğin uyuması gerekli mutlaka dinlenmesine fırsat verin demişti en azından 2 saatte bire çıkarın ve o arada her arandiginda emzirin. Her emzirme sonrası diyelim şu an saat 17.07 de bitirdi, bu dakikadan itibaren üzerine iki saat ekleyin.Her emzirmenizde saati guncelleyin, Kısa zamanda sağlığına kavuşur insallah
Çok şükür bir sıkıntı çıkmadı.zaten doktor kaka yaptığı için falan bisi cikcagini sanniyorum ama içimiz rahat etsin dedi.kilo derken daha 5 günlük normalde kilo kaybı normal doktor sadece hani eğer yediği fazla geliyo diye kussaydi kilo almış olurdu dedifilm ultrasyon nasıl çıktı?kaka yapıormu senn bebk .kilo vermişti derken kaç günlüksnz neyw göre kilo vermiş
Canim cocugun atesini makattan olc, 36,5-37,5 arasi cikarsa normaldirKızlar annem sürekli bebek üşür diye çok giydiriyor . Benide aynı sekilde . .lohusa teri oluyormuş onu atana kadar yazlik kiyafet giyme dedi . Oyle bir sey mi var siz ne giyiuorsunuz
Ben emzik almıştım ama hiç düşünmemiştim emme refleksi için kullanıcağımı. Şu an ara ara veriyorum. Çıkarınca şimdilik ağlamıyo :))Aç kalmasından iyidir hiç istemezdim biberon ama mecburum yani elbet alısır. Emziğe alıstırmak istemiyorum bakalım
Evet tetikleniyo bence de. En azından o kadar uzun süreli kontrolde kesin oluraynı aynı canım içerde define arar gibi çalışma yapıyorlarve muayeneler de tetikliyor bence doğumu ilk hamileligimde hiç ne yürüyüş ne pilates başka bişey yapmadım ama ev işlerini aksatmadan yapardım eğil kalk çok çok kolaydı sancı kısmı da doğum kısmı da 3 ıkınmada kucağımdaydi ama oğlum biraz zorladı son aylar düzenli yürüyüş yaptım son haftalar da pilates topuyla hareket yaptım ikinci doğum daha kolay olur dediler ama bı tık daha zorladı ha ebelere sorsan en rahat doğumlardan biri oldu çok dayanıklısin falan dediler harekete bakıyor bence her doğum farklı
Çok geçmiş olsun canım her şerde vardır bı hayır sarılık için maden suyu içebilirsin güneşe yatırabilirsin eli yüzü açık şekilde en önemlisi anne sütü zaten uzun süreli uyutmamsya çalış sık sık emzirnelisin insAllah fototerapiye gerek kalmadan düşer kızımda çok çektim sarılıktan şükür oğlumun şimdilik yok düşük en azından yenidoğan sarılığı her bebekte olur zaten
Çok şükür bir sıkıntı çıkmadı.zaten doktor kaka yaptığı için falan bisi cikcagini sanniyorum ama içimiz rahat etsin dedi.kilo derken daha 5 günlük normalde kilo kaybı normal doktor sadece hani eğer yediği fazla geliyo diye kussaydi kilo almış olurdu dedi
Canim cocugun atesini makattan olc, 36,5-37,5 arasi cikarsa normaldir
36,5 altiysa usumustur
37,5 ustuyse sicaklamistir
Ebe boyle soyledi bana
Ben hep olcuyorum 36,6 36,7 civarlarinda cikiyo
Aynı duygular aynı, karantina etkiliyor aslında şu güzel havalarda gayet de sosyal olabilirdik de1 gün bile farkeder emin olbebeğin odasından çıkamadım ki ❣ bizde ayni davalar Asosyal olmak bı yandan zor geliyor yani garipsiyorum, bı yandan hiç yanından ayrılmak istemiyorum gitgellerdeyiz
Öğrenirler alısırlar zamanla ya sağlık olsundaBen emzik almıştım ama hiç düşünmemiştim emme refleksi için kullanıcağımı. Şu an ara ara veriyorum. Çıkarınca şimdilik ağlamıyo :))
Evet tetikleniyo bence de. En azından o kadar uzun süreli kontrolde kesin olurYoksa dr kısacık çatı muayenesi yapmıştı ne acı oldu ne sonrasında kanama falan.
Ben genel olarak üşüyorum canım bazen uzun pijama giyiyorum özellikle geceleri üşüyorum çorap hep ayagımda. Ama bugun sıcakladım elbise giydim ayaktan üşütmemeye bak bebeğede geçermiş sütten
Ben o kadar kalin giyindim ki dış pijemama kadar terim çıktı. Corap aliskanligim hala devam ediyor.duş aldım bir kaç kez mecburen. Bebek cildi iyice kızardı artık örtü kullanmıyorum gun icinde . Uyurken ortuyorum . Yavrumda yandı sıcaktan. Saol canimevet canım lohusa teri doğru bende uzun kollu gıyıyorum yataktan kalkınca üstümü ful degstrıyrum atlete kadar . yelek giyiyyorum kalkınca ceyranda kalmamaya dikkat edıorum.ince giydgm an sancıdan geberıorum.bi kaç kere sıtma tuttu çok kötü oldum.
bebegide başlarda yeni doğan gömleği giydrıp üstünede hastane cıkıs setının üst kısmını giydrdım.
ayagına çorap giydrıorm.pijamada ayaklı pijamalrndan biri ince biri kalın gydırdım.bi kaç gündr incelttm üstünü ilk zamanlar bu seklde gydrdım.
şimdi uzun kollu zıbın altınada yine çorap bide çoraplı pijama okadar.
Yaa bende ölçecem şimdi bunu bilmiyordum en iyisi . Saol canım.Canim cocugun atesini makattan olc, 36,5-37,5 arasi cikarsa normaldir
36,5 altiysa usumustur.
37,5 ustuyse sicaklamistir
Ebe boyle soyledi bana
Ben hep olcuyorum 36,6 36,7 civarlarinda cikiyo
Sağlıkları yerinde olsun da gerisi mühim değilTeşekkür ederim canımevet beslenmesi durmustu biraz erken almak zorunda kaldı doktorum sağlıklı çok şükür senin kaç hafta erken gelmişti☺
Çok şükür önemli birşeyi yokmuş. Sarılık olmaması için bol bol emzirmek gerek. Başka birşey var mı bilmiyorum.Kizlar bugun cocuk dr kontrolumuz vardi. Onun icin hemde benim serumum icin hastaneye gidecektik. Sabah evden cikmadan son bi kez daha emzireyim dedim uzeri kirlenmesin diye agiz mendili koydum bebegimin. Emzirirken birden genzine carpti oksurdu mendile bi baktim kan var. Ne oldugunu anlayamadim. Gogsume bakiyorum yara var ama aktif bi kanama goremedim. Hemen hastaneye ciktik acilden giris yapildi ne yasadiysam dr anlattim mendili gosterdim. Yogun bakima alalim gozleme dediler aldilar. İcime ates dustu resmen icerden aglamasini duyuyorum o iceride ben disarida agliyorum tutamiyorum kendimine kadar zormus Rabbil kimseyi evladindan ayirmasin. Bu arada gogsume tekrar bakmaya gittim. İgne ucu kadar bi yerde kan kurumus gorunuyordu. İlk baktigimda nasil gormedim diye kafama dank etti. Kizimdan 3 tup kan alinmis, eline damar yolu acilmis yuzunde bant izleri sonra birde rontgen cekildi. Neyden kactiysam hepsini 1 gunde yasadim. Hasili kelam bisey cikmadi ama sariligini ogrenmis olduk 16 ya cikmis. Simdi onu duzeltmeye calisiyorum. Uyandirip emzirmeye calisiyorum baska ne yapabilirim kizlar??
Tişört ve eşofman giyiyorum. Bebeğe gündüz sadece çıtçıtlı kısa kol zıbın giydiriyorum. Bide çorap. Gece altına alt zıbın da giydiriyorum.Kızlar annem sürekli bebek üşür diye çok giydiriyor . Benide aynı sekilde . .lohusa teri oluyormuş onu atana kadar yazlik kiyafet giyme dedi . Oyle bir sey mi var siz ne giyiuorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?