Canim ya Rabbim yardim etsin hem ayri kalmana hem bu inek sutu proteini alerjisine sifa versin. 5 saat ayri kaldim diye cok agladim bebegime bir suru damar yolu acilmis yuzu banttan alerji olmus diye. Gercekten zor bi durummus Rabbim kimseye ayrilik vermesin senide kavustursun. Kacirmis olabilirim neden kaliyo orada acaba?Bizimki doğduğundan beri hastanede, yoğun bakımda hala, doktor bugün bizden pregomin mama istedi, dün kanlı kaka yapmış da tahlil yapmışlar o yüzden, pozitif çıkmış inek sütü allerjisi. Allahtan idmanlıyım ilkinden, bekliyordum bunuAllah beterinden saklasın, dermansız dert vermesin
Bende uyurken yada rahatlamasi gerekirken mesela altini degistirirken falanBende bugün sadece uyurken veriyorum çünkü ağzına ellerini sokmak istiyor emmek istemekten uyuyamıyor bende uykuda veriyorum rahat uyuyor
Aynen canımBende uyurken yada rahatlamasi gerekirken mesela altini degistirirken falan
Hadi hayirlisi.Hareketleri iyi degil mi ? Benim ilkinde 38+5 te nisan gelmisti.Ertesi gun kanama 39 da dogum olmustu.Bunda en ufak bir belirti yok .Cuma gunu 39+0Bende anlamadm hala benden mukus parçaları geliyor doktorum yarn gel sancın artmazsa bakalm dedi bekliyorm
Galiba bizim sonumuzda böyle olcak yarın kontrol var bakalım. Hayırlısı olsun canım senin için de :)Bugün doktora gıttım. Sonunda muayne ettı hiç açılmam yokmuş. Suni sancıyla bile zor dedi. Ama herşey normal kalp atışı suyu vs. Yani bana sorarsan bekleyelim dedi ama sana bırakıyorum dedi.normal için diretmekten vazgeçtim. Cuma gününe sezeryan için tarih aldık. Artık cuma günü kucağıma alacağım hayırlısıylabelki o zamana kendi isteğiyle gelir
Kızlar başınızdan geçmiştir diye sormak istedim. devlet memuru olanlara bir sorum olacak. Ögretmen oldugum için ve yaz dönemine denk geldiği için doğum iznim 32. Hafta başladı. Normalde doğumdan sonra 8 hafta izin var. Ama ya erken doğum olursa. Mesela 40. Hafta degilde 38. Hafta doğum olursa nasıl oluyor? Doğumdan sonra yine 8hafta izin mi oluyor ? Yoksa 8+2=10 hafta izinmi oluyor ?
Bizimki doğduğundan beri hastanede, yoğun bakımda hala, doktor bugün bizden pregomin mama istedi, dün kanlı kaka yapmış da tahlil yapmışlar o yüzden, pozitif çıkmış inek sütü allerjisi. Allahtan idmanlıyım ilkinden, bekliyordum bunuAllah beterinden saklasın, dermansız dert vermesin
Çok şükür bugün oksijen desteğini tamamen kesmişler, hortumlar da çıktı ya sanki benim boğazım rahatladı. 9 günlük oldu çok şükür kendi nefesine geçmiş. Darısı taburcu olmasına ❤
Teşekkür ederim ilgine❤ Allah bebeklerimizin hepsine sağlık versin, anne kokusundan ayırmasın
Çok sevindim bir an önce kavuşup evinize dönersiniz inş. Bundan sonra bol bol beraber vakit geçirirsiniz
Saydıkların yetiyor canım ben normal zıbın koymustumMerhaba kızlar
Bir şey sormak istiyorum
29 unda nasipse doğumum var son kez çantamı gözden geçirip tamamen kapatıcam
Bebeğin doğumhaneye verilecek kıyafetleri arasında neler vardı?
Bende şu şekilde oldu ama karar veremedim;
- İç zıbın (gömlek gibi olanı koydum)
- Üst ve alt olarak kıyafeti
- Şapka
- Eldiven
- Çorap
- Battaniye
- Bir adet bez
Yeterli mi bunlar sizce? İç zıbın konusunda kararsızım bir de. Onun yerine normal zıbın mı koysam yoksa ek olarak mı normal zıbını eklesem, sizce?
Teşekkür ederim cevap içinSaydıkların yetiyor canım ben normal zıbın koymustum☺
10 temmuzda kontrola gittim hic bir dogum belirtisi yoktu ne acilma ne sanci hic bise... 21ine dogumdu normalde doktor 31e kadar bekleriz dediGaliba bizim sonumuzda böyle olcak yarın kontrol var bakalım. Hayırlısı olsun canım senin için de :)
Haraketleri tabi daha sakin ama aşagıya baskı yapıyor her oynadgndaHadi hayirlisi.Hareketleri iyi degil mi ? Benim ilkinde 38+5 te nisan gelmisti.Ertesi gun kanama 39 da dogum olmustu.Bunda en ufak bir belirti yok .Cuma gunu 39+0
Evet canım olablir ama bizim 40 haftamız doldu sen doldurmadan yaptın ne güzel10 temmuzda kontrola gittim hic bir dogum belirtisi yoktu ne acilma ne sanci hic bise... 21ine dogumdu normalde doktor 31e kadar bekleriz dedi
Ertesi gun 11 temmuzda 17de dogum yaptim
Hic belli olmaz canim
Canim ya Rabbim yardim etsin hem ayri kalmana hem bu inek sutu proteini alerjisine sifa versin. 5 saat ayri kaldim diye cok agladim bebegime bir suru damar yolu acilmis yuzu banttan alerji olmus diye. Gercekten zor bi durummus Rabbim kimseye ayrilik vermesin senide kavustursun. Kacirmis olabilirim neden kaliyo orada acaba?
Simdi boyu uzamis kilo almamissa gelisimde bi kural vardir. Gelisim nobetlese devam eder diye yani boyu uzadigi icin kilo alimi bekliyo olabilir canim. Fakat ilk zamanlar boyle olur mu bilmem.Selam kizlar,
Bugun 11gunluk olduk
Dogum sonrasi bebek kontrolu icin cocuk doktoruna gittik. Simdi size sorularim var cunku aklimda deli sorular
Kizim 3560 dogdu, 10 gun once geldi.
Bildiginiz gibi ilk gunler kilo kaybi olur
Hastanede 2gun kaldik, eve geldik hergun ebe eve geldi, gunluk 50 gr aliyodu en son gecen cuma geldi, bugunde dr kontrolunde tartildi hic kilo almamis gorunuyo. Cuma gunu tekrar gel tartalim dedi, ebe gelecek dedigimde tartimiz ayni degil kontrol edelim dedi. Iyide ozaman ebenin tartisindaki cikan kiloyla burdakini karsilastirmamasi gerekir. Belkide aldi ama almadi gorunuyo.
Sutum cok geliyo(masallah), iyide emiyo. Kilo almamis olmasi beni cok sasirdi
Ha bide sunuda belirtim. Olcuye gore 11gunde 3,5cm uzamis buda tuhaf degilmi
Iyi bi doktor arastirmasina girmistim 3kisiden ayni doktor ismi onerildi ve oda turk cocuk doktoru, hem turk olmasina cok sevindim (malum bu yabancilarin teorik muayenelerine hic guvenmiyorum)hemde calistigi klinik yurume mesafesinde. Ondaki rdvuda agustosun ortasinda, izindeymis sanirim.
Yani bu kilo alimi kafama takildi sizde durumlar nedir
Canım doktor bize sab simplex damla vermişti sabah 5 akşam 5 er damla bizimkiler sancıdan binayı ayağı kaldırıyordular tabi 1 hafta sonrasında gittikçe şiddetlenip böyle oldu tekrar Dr arayıp sorunca günde 4 defa 15 er damla verin dedi gerçekten yüzde seksen fark etti gazları tabiki var ama en azından sancıları hafifledi İnşAllah böyle devam edip bitiririz etkisi geçmedenGeçmiş olsun,Gazla ilgili bı çözüm olsa başıma sürerim ..
Ama idrarda yanma ve acı için Kadın doğum doktorunla hemen görüş bence.. seni en sağlıklı şekilde yonlendirir.Enfeksiyon yada sistis gibi bişey olabilir. En sağlıklısı doktordan görüş almak.
Aynen bende de durum ayni.Birde bastirdikca bele vuran o sanci hep heyecan yaptiriyor banaHaraketleri tabi daha sakin ama aşagıya baskı yapıyor her oynadgnda
Bizimki doğduğundan beri hastanede, yoğun bakımda hala, doktor bugün bizden pregomin mama istedi, dün kanlı kaka yapmış da tahlil yapmışlar o yüzden, pozitif çıkmış inek sütü allerjisi. Allahtan idmanlıyım ilkinden, bekliyordum bunuAllah beterinden saklasın, dermansız dert vermesin
Çok şükür bugün oksijen desteğini tamamen kesmişler, hortumlar da çıktı ya sanki benim boğazım rahatladı. 9 günlük oldu çok şükür kendi nefesine geçmiş. Darısı taburcu olmasına ❤
Teşekkür ederim ilgine❤ Allah bebeklerimizin hepsine sağlık versin, anne kokusundan ayırmasın
Ben okula yeni gittim sayılır, erken doğduğu için (38+3) beklenen tarihten önceki her gün, doğum sonrasına eklendi.
Ebe kadin tartinca gunde 50gr aldigini goruyoduk ama bu doktor tartti hic almamis oyuzden cuma tekrar tartmak istiyo
Masallah iyi almis seninki
Bana bı arksdasim demişti, emzirirken önce bir gogusu bitirsin sonra diğer göğüse geçersin.. her emzirme de o göğüsteki yagi almak ile başlar sonra vitaminler minareller gelmeye başlar demisti.Dogruymus.. ama Yenidoğan Ken her iki memeden de besledik.Sutun artmasını sağladı..Ha bir sorum daha var
Emzirirken her iki gogusumu veriyosunuz yoksa her emzirmede bir gogus verip birdahakine diger gogusmu veriyosunuz?
İç zibin yerine normal zıbın yeterliMerhaba kızlar
Bir şey sormak istiyorum
29 unda nasipse doğumum var son kez çantamı gözden geçirip tamamen kapatıcam
Bebeğin doğumhaneye verilecek kıyafetleri arasında neler vardı?
Bende şu şekilde oldu ama karar veremedim;
- İç zıbın (gömlek gibi olanı koydum)
- Üst ve alt olarak kıyafeti
- Şapka
- Eldiven
- Çorap
- Battaniye
- Bir adet bez
Yeterli mi bunlar sizce? İç zıbın konusunda kararsızım bir de. Onun yerine normal zıbın mı koysam yoksa ek olarak mı normal zıbını eklesem, sizce?
Ya çok teşekkür ederimCanım doktor bize sab simplex damla vermişti sabah 5 akşam 5 er damla bizimkiler sancıdan binayı ayağı kaldırıyordular tabi 1 hafta sonrasında gittikçe şiddetlenip böyle oldu tekrar Dr arayıp sorunca günde 4 defa 15 er damla verin dedi gerçekten yüzde seksen fark etti gazları tabiki var ama en azından sancıları hafifledi İnşAllah böyle devam edip bitiririz etkisi geçmeden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?