2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Kızlar dua edin bende sağsalim alayım kucağıma tabi bende sağsalim çıkayım sezeryandan.korku heyecan bastı.8 yaşındada oğlum var.uykumda gelmiyor.

İnsallah canim benim Rabbim saglik sihhat versin sizede dayanma gucu versin❤ az kalmis insallah kavusmaniz yakin Allah bir daha ayirmasin

karar veremiyorsan ozaman bebişe bırak kararı o versin Hakkında hayırlısı olsun canım hayırlı zamnda hayırlı saglıklı bir şekilde al evladnı kucagına İnşallah.

Hadi bakalım hakkında hayırlısı olsun

bendemi bi denesem süt ürünlerini kullanmamayı.gerçi bazen kafam atıo aman deyip gazlı yiyeceklere bile dikkat etmıorum çocuk napsın

Ben gece durmadı gaz ağrısından dedim verdi bir zararı olmuyor onun. Çocuk gaz acısı çekmesinden iyidir bence. Damlanın adı Metsil canım
sagol canım valla ne bilim ben doktora dememle cevabı almam bir oldu.daha bu bebek küçük hiç bişey veremezsin dedi.bende üsteleyemedim

Nasıl yani toplamda 10. gün kaç kilo geldi ebenın tartmasında günlük 50 gr artıda ama doktora göre 10 günde 0 kilo mu okadar fark olamaz olmaması lazım.
benim kız 3.010 gr doğdu.11. gün saglık ocagında tartıldı 3000 kılo kadar grldi.aynı gün hastanede bende dedım saglık ocagında tarttrdım die doktr yok burda tekrar tarttır dedi tarttırdım 2975 falan geldi doktor çok üstüne durdu az kilo almış dedi 15 gün sonra tekrar gel dedi doymuosa mama ver dedi.
ve ben bakkal tartısı getrdim hassas tartı şuan 20 günlüğüz 3.320 li bişey çıkıo.
11 günlük oldgndaki kılosunu saglık ocagına sordum normal dedıler çunkü ilk haftalarda kılo kaybedıo dedıler.ama doktor nie böle afalladı anlamadım.bendeki durum bu

Ha bir sorum daha var
Emzirirken her iki gogusumu veriyosunuz yoksa her emzirmede bir gogus verip birdahakine diger gogusmu veriyosunuz?
2 gögüs vermeye çalışıorum bazen uyuyor tek emıyor bazende huysuz oldgunda uyumadgında sureklı gogsumde iyice boşalınca bi sag verıorum bi sol .bılıosundr gögsü iyice boşaltması lazım son süt yağlı oluo o kilo aldrıomş.
sütü yaramıo faln deniyorya belki de yaramamak die bişey yok göğsü tam boşltmadgı için kilo alamıo bbkler.

Emziriyorum canim
Ya benimki cok uykucu ellemesem rahat 5saat uyuyo
Rezenemi yapiyo acaba
uyandırman lazım canım ben doktr öyle telş yapınca daha çok dikkat etmeyw başladım.emzirdim bittiya bittiği saatten 2 saate alrm kurdum emzrdim.bide başlarda hafif sarılığı vardı benımkının ondan dolayı uyuyordu onuda evde atlattım çok şükür.şimdi çoğu zaman 2 saat dolmadan kensi uyanıyor.bak mesela şimdi uyanmadı ben uyandrdım ama gece oldgu için biraz esnettim saati uykusunu alsın die.

Kızlar bebişlerinize emzik veriyormusunuz
vermiyorum aslında şöyle teklif ettim kabul etmedi çok ısrarcı olmadım sadece bugun kahvaltı hazrlarken zorlandım baktım aglıo sürekli verdim almadı şekerli suya batrp verdim aldı ve uyudu.
emzik vermek bi yönden iyi bişey uyuturken kolaylık oluo agladgnda faln kolaylık oluo.
kötü yönüde agzında emzik olunca az ağlıo ağlamadgı içinde sık sık besleme olmuo. mesela şimdi benimki emzik emmio ya gak dese mememde guk dese mememde ama tabi bununda kötü sonuçları olacak uyumak için mememi istio büyüdükçe alışkanlık edinecek vay halime yani.
büyük kızımda emzik kullndım mamada kullndım başta kaşıkla verdim olmadı zorlanınca kolaya kaçtım biberonla verdim ve sonuç 5 ay kadar emdi ve beni terk etti.
kimi yerde emzikde meme reddine sebep olabilio dio bunda vermedım bkalım ya başımı taşlara vuracagım yada memnun kalacagım

Simdi boyu uzamis kilo almamissa gelisimde bi kural vardir. Gelisim nobetlese devam eder diye yani boyu uzadigi icin kilo alimi bekliyo olabilir canim. Fakat ilk zamanlar boyle olur mu bilmem.
Bende anlamadim cnm ama olculerde hata oldugunu dusunuyorum ben

sümüksü kaka ne anlama gelio
Bebeklerin kakasi peynir kesigi gibi olur ya normalde. Bu alerjili bebekler civik ve balgam gibi kaka yaparlar. Hatta bazilarinda cizgi gibi kan gorulur buna kanli kaka denir. 1 veya 3hafta yemeyip kakanin duzelip duzelmedigine bakiliyor. Oyle test edebilirsin.

3560 dogdu
6. gun 3450 olmustu ebenin olcumu
11.gun 3440 gosterdi doktorun tartisi
Ama bana hic guvenilir gelmedi
Nebilim annelik hissimi diyim bebegim kilo aliyo gibi gorunuyo ve hissediyodum. Cunku guzel emiyo, sutumdz geliyo
Cocuk 49cm dogdu 11gun icinde 3,5cm uzar diye bise olabilirmi oda sacma geldi bana, yani olcumlerine pek guvenmedim ben
Cuma tekrar gel tartalim dedi

Bende alarm kuruyorum 2saate canim

Kızlar dua edin bende sağsalim alayım kucağıma tabi bende sağsalim çıkayım sezeryandan.korku heyecan bastı.8 yaşındada oğlum var.uykumda gelmiyor.
İnşallah sağlıkla gelir kucağına bebiş bende yarın sezeryana gireceğim bugünden başladı heyecan uykusuzluk. Şöyle düşünmeye çalış herkes bir şekilde doğuruyorsa biz de yaparız hiç korkma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…