- 23 Ekim 2012
- 334
- 261
- 303
Git bakalim.Belki dedigin gibi our.Benim arkadasım hic farketmeden 5 cm di .Gitti suni sanci ile 2 saatte bebegi kucagina aldı.Valla belirtide zor 3 gündür okadar kötüyümki dogsada genel telasım baslasa diyorm doktora gidicem simdi valla keske dese acılman 3 4 cm olms alalım hadş diye rahatlıcm böyle ara ara gelen siddetli sancılarla Cok zormus
baya farklı çıkmış cuma günü kaç çıkacak bakalım bana da yaz olur mu bebegın huzurluysa sütün yetiyordur emdıkten sonra uyuyorsa ama sarılığada bak sarılıkda uyku yapar.3560 dogdu
6. gun 3450 olmustu ebenin olcumu
11.gun 3440 gosterdi doktorun tartisi
Ama bana hic guvenilir gelmedi
Nebilim annelik hissimi diyim bebegim kilo aliyo gibi gorunuyo ve hissediyodum. Cunku guzel emiyo, sutumdz geliyo
Cocuk 49cm dogdu 11gun icinde 3,5cm uzar diye bise olabilirmi oda sacma geldi bana, yani olcumlerine pek guvenmedim ben
Cuma tekrar gel tartalim dedi
naptın canım nasıl gectı muayenenevet kuzum ben de öyle bıraktım işte ama sanki planlamam lazım gibi bir his var hala içimde
bakalım bugün doktor randevum var
aynısını bende hissediyorum 38+0'dayım...Gercekten son günü bekliyoruz galiba.Ne gelen var ne giden ! 0 belirti.Kızımda belirti vardı en azindan.Bunda tık yok38+6 Karnım hala 6-7 aylik gibi ,hic dogmayacak gibi hissediyorum .
bende sizdenim kızlar kızım t yasında sayılır az kaldı ve beni çok zorluyor.bebiş sancıdan kıvranıo zorla öpmeye çalışıo emen çocuğu memeden cekıo.zorla uyutuyrum gdıo ellio öpüo uyandrıo.Senin durumunda benim gibiymis ya kizim 2 yas 8 aylik hemen hemen 3 yas sayilir kardesi dogdu ve huyu degisti. Beni dinlemiyor gereksiz herseye agliyor ve herseyi aglayarak soyluyor. Sakin kalmak icin elimden geleni yapiyorum ama cok zorluyor sabrimiaglamasida mi degisir insanin cok bagiriyor resmen böğürüyo
normal görünüyor her şey ama pozisyondan dolayı uyluk kemiğini çok zor ölçüyor yaanaptın canım nasıl gectı muayenen
hmm anladım canım bakalım ne zaman gelecek bebişinnormal görünüyor her şey ama pozisyondan dolayı uyluk kemiğini çok zor ölçüyor yaa
hatta bir ara durduk düşündük bu kızçe nasıl bir pozisyonda duruyor diye
normalde 1-1.5 hafta önden gidiyordu şimdi 5 gün falan çıktı gene 1 hafta sayılır
bir sıkıntım olmadığı için fazla bakmıyor.
Çatı muayenesi yapmayacak mısınız dedim
doğum başladığında yaparız dedi
ben haricimde herkes sabırsızlıkla bekliyor bense tam zamanında gelsin diye dua ediyorum :)hmm anladım canım bakalım ne zaman gelecek bebişin
Bebek dönmüş moralim cok bozuk yüzü sırtıma dönük olması gerekirken göbegime dönükmüş 2 günde dönmüş pazartesiye kadar müddet verdi ypksa pazartesi yatıs sezeryanGit bakalim.Belki dedigin gibi our.Benim arkadasım hic farketmeden 5 cm di .Gitti suni sanci ile 2 saatte bebegi kucagina aldı.
Ah canım ya inşallah tekrar doğum pozisyonunu alır.Bebek dönmüş moralim cok bozuk yüzü sırtıma dönük olması gerekirken göbegime dönükmüş 2 günde dönmüş pazartesiye kadar müddet verdi ypksa pazartesi yatıs sezeryan
İnş pazartesi ye kadar supriz yapar suniyle döndürmeye calısırm 2 3 saat yoksa sezeryan alırım dedi doktorAh canım ya inşallah tekrar doğum pozisyonunu alır.
Almazsa da dert etme sağlıklı olsun da gerisi bir şekilde atlatılıyor ❤
Ben yeni vermeye basladim çünkü Kızım surekli emmek istiyor ve emdikcede gaz yapip kivranmaya başlamıştı. 2 saatte bir emzirebilmek için emzik bize kaçınılmaz oldu. Uykuya dalabilmesi icin kullanacağım bir yandan da meme reddi yapar diye korkuyorumKızlar bebişlerinize emzik veriyormusunuz
Neden gümüş kapak kullanırken yıkamak gerekiyor içine süt birikiyo o zaman o sütü de e vermemek lazimNazik uyarı için teşekkürler
Gümüş göğüs kapaklarını kullandıktan sonra bebeği emzirecegimizz zaman göğüs ucunu yıkamak gerekiyormuş dikkat etmekte fayda var.. Göğüs uclarinin rahat etmesi için sürülen kremin kurumasını bekleyip gogusu öyle kapatmak.
Genzine kaçmasını önlemek icin göğüs ucunu parmakla makas şeklinde değil , orta parmak ve baş parmak arasında göğüse hakimiyet sağlayıp , işaret parmağı ile gerekli durumda bebeği çene altından uyarmak için kullanmak gerekli demişti hemsirem.. kafa pozisyonu da aşağıya doğru hafif yatay olmalı tabi.. Bunlara dikkat edince genize kaçmaları biraz engellemiş olur. Gaz içinde emme arasında sırtını sivazlayip devam etmek iyi gelebiliyilor.sonra hemen daha iştahlı devam edebiliyor. Sizde inşallah ise yarar bu yöntemler...
Dogumdan sonra ilk hafta 400 gr kaybetti. Sarılık olmamasi için haftalik kilo takibi yapalım dedi doktor. Sonra 2. Hafta kontrolunde eski kilosuna yaklaşmış kilo almaya baslamis sorun yok dedi doktor. En son gittigimde ise haftada 250 gr almis cok iyi dediler.Selam kizlar,
Bugun 11gunluk olduk
Dogum sonrasi bebek kontrolu icin cocuk doktoruna gittik. Simdi size sorularim var cunku aklimda deli sorular
Kizim 3560 dogdu, 10 gun once geldi.
Bildiginiz gibi ilk gunler kilo kaybi olur
Hastanede 2gun kaldik, eve geldik hergun ebe eve geldi, gunluk 50 gr aliyodu en son gecen cuma geldi, bugunde dr kontrolunde tartildi hic kilo almamis gorunuyo. Cuma gunu tekrar gel tartalim dedi, ebe gelecek dedigimde tartimiz ayni degil kontrol edelim dedi. Iyide ozaman ebenin tartisindaki cikan kiloyla burdakini karsilastirmamasi gerekir. Belkide aldi ama almadi gorunuyo.
Sutum cok geliyo(masallah), iyide emiyo. Kilo almamis olmasi beni cok sasirdi
Ha bide sunuda belirtim. Olcuye gore 11gunde 3,5cm uzamis buda tuhaf degilmi
Iyi bi doktor arastirmasina girmistim 3kisiden ayni doktor ismi onerildi ve oda turk cocuk doktoru, hem turk olmasina cok sevindim (malum bu yabancilarin teorik muayenelerine hic guvenmiyorum)hemde calistigi klinik yurume mesafesinde. Ondaki rdvuda agustosun ortasinda, izindeymis sanirim.
Yani bu kilo alimi kafama takildi sizde durumlar nedir
Neden gümüş kapak kullanırken yıkamak gerekiyor içine süt birikiyo o zaman o sütü de e vermemek lazim
Merhaba kızlar
ekte eklediğim hastanelerde iyi bir çocuk doktoru tavsiyenizvar mı? 13 günlük bebeğim aradığımda açabilecek whatsappdan cevap verebilecek ilaç odaklı olmayan Güler yüzlü bilgili bir doktor arayışımız var yardımcı olursanız çok sevinirim
Yediginiz yemeklere kimyon atın bı tatlı kaşığı kadar...o şekilde yiyin hem sizin gaziniz için hemde bebegim gazını cikarmasinda faydalı sütten bebeğe geçiyor. Ben mama da verdiğim halde kimyonsuz yemek yediğim zamanlar daha çok kıvranıyordu....şimdi daha rahat gaz çıkarıyor... Bir de sütünüzü de arttırırKizlar bizim gaz sorunumuz basladi bugun resmen kivrana kivrana emmeye calisti kizimustelik ne emdiyse kustu kusmugu eksimsi kokuyordu usuttu mu acaba diye endiseleniyorum sizde durumlar nasil? Nasil bas ediyorsunuz gazlarla?
Birde benim kendi bedenim ile ilgili sorun o kadar su iciyorum gunde 1 kere lavaboya gidiyorum oda sancili sekilde afedersiniz idrar yapiyorum. Zorlaniyorum yaparken. Ustelik hemoroid oldum. 3 adet damar disarida otururken cok aciyor. Sanki huzursuz bagirsak sendromu var gibi bunu yaparkende cok canim aciyor. 9 gun once normal dogum ile dogum yaptim dikislerim var. Bu tarz durumlari yasayan var mi?? Bir cok seyim bayagi sıkıntılı
Teşekkürler bilmiyordum...zararliysa bebek için bende bundan sonra yıkayıp vereyim. Bir de içine süt birikiyo du onu da vermeyeyimBı yerde okumuştum.. göğüs kremleri yıkamadan emzirin, gümüş kapaklardan sonra mutlaka göğsü yıkayın diye bulunca paylaşırım
fototerapi icin 20yi gecmesi gerek veya gun gun takip edilip yukselip yukselmedigine bakiliyor ona gore karar veriliyorfototerapi aldınz mi düşer insAllah bende çok takıyorum sarılık olayını sürekli bakıyorum yüzüne göğsüne falan
inan dogumdan sonra daha zor yasiyorum suanda Allah yardimcimiz olsunAyni ayni bizimkide Agustosta 33 aylik olacak.Suan cok sacma seylere agliyor.Gözgöze gelince bile niye bakiyorsun diye agladigi oluyorBebek dogunca bunu iceri sok diye aglamazsa iyi diyorum bazen Ben simdi zor sabrediyorum.Insallah dogumdan sonra biraz duzelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?