2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

cnım kızım ekim ayında 4 yaşını doldurdu. yaklaşık 5 yaş olucak aralarında. ben 2. sezeryan daha kolay geçiyo diye duymuştum ama kişiden kişiye değişir bence o. bu arada asla göbeğim kalmadı. normalde de belim fln çok incedir. hiç bişi kalmadı yani bence onlar çokta doğru deil ya.

Alyaliya günaydınn sen öğretmendin demi bugün okuldamısın öğrencilerin nasıl kusma isal şikayeti olan varmı?Benım kaynana dün kusmus isal faln neyse gecede kızım sabaha kadar kustu sabahda görümce başlamış acaba dedık salgın mı hastanedekıler bısey yok demıs ama güvenilmioda.sulardan zehirlenıldığı sene sen burdamıydın.ben onda bide hamıleydım serum felan takılmıştı İnşallah şimdide öyle bişey yoktur su kaynattım çeşmeden içmemeye çalışıoruz bakalım.

canım mutlaka progestan al, bana doktor vermişti. o gündür kullanıyorum. kademeli bırakalım dedi geçen cumartesi günde 2 den 1 indirdik lekelenmem oldu.yine 2 ye döndük :;(

ben bronşit olduğumda doktor vermişti günde 2. 12+4 üm. doktor geçen cumartesi tek e indirelim demişti bugün yine çifte çıktım.

canım mutlaka progestan al, bana doktor vermişti. o gündür kullanıyorum. kademeli bırakalım dedi geçen cumartesi günde 2 den 1 indirdik lekelenmem oldu.yine 2 ye döndük :;(
lekelenmem yok.daha kalp atışını duymadık.geriden geliyo benim bebek.bakalım yarın dr ne önerecek

canım ewet kadın doğumcuya gitsen daha iyi olur. ona anlat süreçleri ve genetik test baktırmak istediğini söyle. Faktör 5 leiden gen mutasyon test (kan pıhtılaşma sorunu) benim rahatsızlığım da bu. ben de faktör 2 de war. sen bence faktörleri yaptır hepsini. ben direk laboratuvara gitmiştim kendim yaptırmak istiyorum diye ama sanırım daha pahalı oluyo. bir doktor yazınca daha uygun fiyat çıkıyo. bu genetik testler zaten pahalı çok çok geçmiş olsun.

hayır canım ya anneden ya babadan gelmek zorunda. genetik rahatsızlıklarda heterozigotsan ikisinden birinden, homozigotsan da her ikisinde de aynı sorun war demektir. annen sağlıklı 2 gebelik yaşamış olabilir illa pıhtı atımı olmuyor. ama ihtimal var. o yüzden kan sulandırıcı iğne kullanıyoruz risk altında olduğumuz için. 100 kadından 7sinde varmış bu rahatsızlık aslında ama ortaya çıkmayabiliyor her zaman.

Canım iki haftadır salgın var.Öğretmenlerin çocukları hep hasta.hastanede yatanlar bile oldu.grip salgını gibi ama daha güçlüsü.kusma inatçı bi ateş sonra öksürük.herşey var ben günde 1 kilo c vitamini yiyiyorum hasta olmayım diye.

ben bronşit olduğumda doktor vermişti günde 2. 12+4 üm. doktor geçen cumartesi tek e indirelim demişti bugün yine çifte çıktım.
Bende günde 2 tane alıyorum doktorum 12.haftada keselim dedi bende bırakmaya çok korkuyorum sonuçta bu ilacı doğuma kadar kullananlar var ve hiç bir zararı yok bırakmak istemiyorum.

valla 1 k
lo değil c vitaminineler neler yedim yinede hastalandım.pertim ya

arkadaşlar bazılarının kafası çok karışmış şu pıhtılaşmayla ilgili.. bir de okuduğum kadarıyla yanlış bilgiler de var. ben size bildiğim kadarıyla açıklıyım çünkü olayın baya içindeyim.
birkaç sene önce ablamın bacağına pıhtı atmasıyla (derin ven trombozu) öğrendik ailemizde bir genetik bozukluk olduğunu. Ablam ilk evlendiği zamanlar doğum kontrol hapı kullanmaya başlamıştı ki bu ilaç pıhtılaşma sorunu olanların ASLA kullanmaması gereken bir ilaç. Şanslıydık ki ablamın bacağına atmıştı çünkü beyine, kalbe veya ciğerlere attığında sonuç.. sonra yaklaşık 1 sene boyunca tedawi gördü ve pıhtı çook yavaş bir şekilde eritme yoluyla dağıtıldı. o zamanlar gittiği doktorlar kız kardeşin var mı diye sormuş varsa mutlaka bu genetik testi yaptırsın çnk %50 ihtimalle onda da olabilr demiş. ben daha evlenmeden yaptırmıştım ve ewet bende de çıktı. FAKTÖR-5 LEİDEN GEN MUTASYON-HETEROZİGOT :yani ya anneden ya da babadan gelen bir gen mutasyonu. heterozigot olduğum için ya annemden ya da babamdan geçmek zorunda. eğer homozigot olsaydım her ikisinde de olmalıydı bu rahatsızlık.
Bir diğer yanlış anlaşılma da şu; bu rahatsızlık illa hayatınızın bir döneminde karşınıza çıkmak zorunda deil. yani siz 10 tane sağılıklı gebelik geçirebilirsiniz bu hastalığınız olsa da. sadece risk altındasınız. ama 1 tane bile sağlıklı gebelik geçiremeyedebilirsiniz.
şöle bir şey oldu mesela ilk gebeliğimde dr demişti ki ablanın başına gelen bu kötü olay senin bebeğinin hayatını kurtarmış olabilir.
ve normalde bu testler 3 ve üzeri bebek kayıplarında istenıyormuş öyle demişti dr.

Hmm oxaman sularda bişey yok mu dıosun.benım kızda sdece kusma oldu İnşallahda devamı olmaz şimdilik iyi ama bakalım hastaneyr gıtmedık kendıne geldı dıe

Bende günde 2 tane alıyorum doktorum 12.haftada keselim dedi bende bırakmaya çok korkuyorum sonuçta bu ilacı doğuma kadar kullananlar var ve hiç bir zararı yok bırakmak istemiyorum.

benim ki birden bıraktırmak istemedi, lekelenme olur diye. 15 gün günde 1, 15 gün gün aşırı almayı önermişti. harbiden her doktor çok farklı

10 dk önce bir ağrı girdiki sol kasığıma oradan sol böbreğime sormayın.. gaz olsa da rahmim sanki adet olacakmışım gibi sızlıyor. suan daha iyiyim, sizde de oluyor mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…