- 15 Temmuz 2013
- 743
- 496
- 333
haklısın valla canım bende ne yapacam bilemiyorum.zaten hiçbişeye yaramıyo beslenemem.hastayımda hastayımc vitamini vucutta depolanmıyor ya canım, fazlası şekerini yükseltmesin. dikkat et.
valla benim geçmedim daha 2,5 aylı ama şükür geçti yaa birde şu bileklikleri kullandım son 2 hafta gayet rahat geçirdim...ilk başta hayyattan soğuttuda sonra toparladık şükür tamamen bitti..Hanımlar 2. Tremestira giren ve mide bulantilari gecen var mi ? Bu bulantilar olduruyo yaa kilo veriyorum surekli
Anladım canım biz biraz zor elde ettik eşimin ameliyat olması falan gerekti hiç çocuğumuz olmayacak psikolojisine girmiştim ki normal yollarla oldu çok şükür o yüzden hiç beklemeden ikinci çocuğuda düşünüyoruz 1-2 yaş yani ara vermek amacımız baya korkuyoruz olmazsa diye teşekkür ederim cevabın için bakalım bizi ne bekliyorcnım kızım ekim ayında 4 yaşını doldurdu. yaklaşık 5 yaş olucak aralarında. ben 2. sezeryan daha kolay geçiyo diye duymuştum ama kişiden kişiye değişir bence o. bu arada asla göbeğim kalmadı. normalde de belim fln çok incedir. hiç bişi kalmadı yani bence onlar çokta doğru deil ya.
Tıpatıp aynısını yaşadım benim ablamda vardı daha evlenmeden doktoru bize de yaptırdı bizde de heterezigot faktör 5 leiden var.Ben her gebelikte iğne ve coraspin kullandım ama yine de 4 kayıp yaşadım.Teyzelerimin biri pıhtı atmasından öldü biri felç geçirdi.doktor evlendiğimde asla doğum kontrol ilacı önermedi hep eşim kullandı.şimdi de diğer gebeliklerden farklı olarak dozu yükselttik ve kortizon kullanıyorum şu an çok şükür herşey yolunda 10+2yim 11.haftaya girdim yani.arkadaşlar bazılarının kafası çok karışmış şu pıhtılaşmayla ilgili.. bir de okuduğum kadarıyla yanlış bilgiler de var. ben size bildiğim kadarıyla açıklıyım çünkü olayın baya içindeyim.
birkaç sene önce ablamın bacağına pıhtı atmasıyla (derin ven trombozu) öğrendik ailemizde bir genetik bozukluk olduğunu. Ablam ilk evlendiği zamanlar doğum kontrol hapı kullanmaya başlamıştı ki bu ilaç pıhtılaşma sorunu olanların ASLA kullanmaması gereken bir ilaç. Şanslıydık ki ablamın bacağına atmıştı çünkü beyine, kalbe veya ciğerlere attığında sonuç.. sonra yaklaşık 1 sene boyunca tedawi gördü ve pıhtı çook yavaş bir şekilde eritme yoluyla dağıtıldı. o zamanlar gittiği doktorlar kız kardeşin var mı diye sormuş varsa mutlaka bu genetik testi yaptırsın çnk %50 ihtimalle onda da olabilr demiş. ben daha evlenmeden yaptırmıştım ve ewet bende de çıktı. FAKTÖR-5 LEİDEN GEN MUTASYON-HETEROZİGOT :yani ya anneden ya da babadan gelen bir gen mutasyonu. heterozigot olduğum için ya annemden ya da babamdan geçmek zorunda. eğer homozigot olsaydım her ikisinde de olmalıydı bu rahatsızlık.
Bir diğer yanlış anlaşılma da şu; bu rahatsızlık illa hayatınızın bir döneminde karşınıza çıkmak zorunda deil. yani siz 10 tane sağılıklı gebelik geçirebilirsiniz bu hastalığınız olsa da. sadece risk altındasınız. ama 1 tane bile sağlıklı gebelik geçiremeyedebilirsiniz.
şöle bir şey oldu mesela ilk gebeliğimde dr demişti ki ablanın başına gelen bu kötü olay senin bebeğinin hayatını kurtarmış olabilir.
ve normalde bu testler 3 ve üzeri bebek kayıplarında istenıyormuş öyle demişti dr.
ayyy maşşşallahhhh ....Yerim onu bennn.Bakalım bizimki ne çıkıcak.Çin takvimine falan bakmışmıydın..Merhaba kızlar dünkü randevumuz çok şükür güzel geçti ikili test için kan ve idrar örneği verdim bir haftaya beni arayacaklarmış ense kalınlığı normal gelişimi çok güzel dedi haftasına uyumluve en önemlisi cinsiyetimizi öğrendik %100 erkek dedi baya belirgin bir pipicik vardı bizde gördük @busra1tan @ogrtmn hnm
Bizimde çok zor oldu iki kere tüp bebek yaptırdık o bile olmadı şükür doğal yoldan oldu bende ara vermeyi düşünmüyorum sütü bırakır bırakmaz ikinciye başlayacağız inşallahAnladım canım biz biraz zor elde ettik eşimin ameliyat olması falan gerekti hiç çocuğumuz olmayacak psikolojisine girmiştim ki normal yollarla oldu çok şükür o yüzden hiç beklemeden ikinci çocuğuda düşünüyoruz 1-2 yaş yani ara vermek amacımız baya korkuyoruz olmazsa diye teşekkür ederim cevabın için bakalım bizi ne bekliyor
Çok teşekkürler canım açıklayıcı anlattigin için.Kimse böyle anlatmıyor.Birde genetik değilde sonradan kazanılmış pıhtılaşma oluyormuş sanırım ki ben daha çok ondan şüpheleniyorum otoimmun yani romatizmal hastalıktan şüpheleniyorum.Sonradan kazanılmış pıhtılaşma içinde hematoloji ye gidiliyormuş galiba.Ama önce başka doktorun sevketmesi gerek.Şimdi ben sırayla hepsine gidicem tıbbi genetik,kadın doğum, hematoloji eksik birşey olsun istemiyorum.hayır canım ya anneden ya babadan gelmek zorunda. genetik rahatsızlıklarda heterozigotsan ikisinden birinden, homozigotsan da her ikisinde de aynı sorun war demektir. annen sağlıklı 2 gebelik yaşamış olabilir illa pıhtı atımı olmuyor. ama ihtimal var. o yüzden kan sulandırıcı iğne kullanıyoruz risk altında olduğumuz için. 100 kadından 7sinde varmış bu rahatsızlık aslında ama ortaya çıkmayabiliyor her zaman.
Kortizon ne için peki canım?Tıpatıp aynısını yaşadım benim ablamda vardı daha evlenmeden doktoru bize de yaptırdı bizde de heterezigot faktör 5 leiden var.Ben her gebelikte iğne ve coraspin kullandım ama yine de 4 kayıp yaşadım.Teyzelerimin biri pıhtı atmasından öldü biri felç geçirdi.doktor evlendiğimde asla doğum kontrol ilacı önermedi hep eşim kullandı.şimdi de diğer gebeliklerden farklı olarak dozu yükselttik ve kortizon kullanıyorum şu an çok şükür herşey yolunda 10+2yim 11.haftaya girdim yani.
Onu tam olarak bilmiyorum sorduğumda baskılayıcı olsun diye verdim dedi neyi baskılıyor onu bilmiyorum benim 15 yıldır gecmeyen egzamalarım var sanırım bağışıklık sistemim sıkıntılı.Herhalde onu baskılasın diye verdi.Kortizon ne için peki canım?
Canım sende de bendeki gibi yok yokOnu tam olarak bilmiyorum sorduğumda baskılayıcı olsun diye verdim dedi neyi baskılıyor onu bilmiyorum benim 15 yıldır gecmeyen egzamalarım var sanırım bağışıklık sistemim sıkıntılı.Herhalde onu baskılasın diye verdi.
Darisi basima ya insallahvalla benim geçmedim daha 2,5 aylı ama şükür geçti yaa birde şu bileklikleri kullandım son 2 hafta gayet rahat geçirdim...ilk başta hayyattan soğuttuda sonra toparladık şükür tamamen bitti..
Cinsiyeti ogrenenler hayirli olsun Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsinMaşallah.13. Haftda öğrendiniz.Bende 12+4 iken gidicem öğrenir miyim acaba.Bana da herkes erkek olacak senin diyor benim içime doğmuyor ama herkese doğmuş mübarek:)
Amin canımCanım sende de bendeki gibi yok yokçocukluğum doktorlarda geçti. Gitsem hala öyle. Nefret ettim artık. Allah şifa versin. Beterinden korusun inşallah.
Bende cuma günü gideceğim 11+6 olmuş olacağız çok heyecanlıyımGünaydın arkadaşlar.
Cumartesi günü 13. Haftaya adım atarken doktora gitmeyi düşünüyorum. Cinsiyeti öğrenebilir miyiz acaba biz de :)
20. Haftada yaptıracağım ben. 18. Hafta gel dedi sağlık ocağı ama ben biraz daha durup gideceğim. 20. Haftada çağıran sağlık ocakları çoğunlukta.Kizlar su tetenoz asisi yaptiran var mi ilk gebeliğim. Ne zaman yapılıyordu o ?
Ballı ışık su iç canım ben öyle kurtuldum. İki üç gün sürdü geçti.kızlar boğuluyorum öksürükten.kuru bi öksürük 4 gündür mahvetti beni.gribim geçti.boğazımdaki dolgunlukta ama öksürük kaldı.karnımı tutuyorum öksürünce ama ne biliyim.artık hiçbişey düşünmek istemiyorum.yarın dr gidecem artık Allahtan hayırlısı.
Çift kesemi sizin. Tek kesede tek cinsiyet oluyorlar.çiftse şansızım var.Bende cuma günü gideceğim 11+6 olmuş olacağız çok heyecanlıyımerkek olursa erken belli olur diyorlar kızın değişme ihtimali oluyormuş. İnşallah bir kız bir erkektir
Sağlık ocağı ilk gebelikte 5 doz diyor. Önceki gebeliklerde olduğumdan bunda tek doz olacağım. Çağıracaklarmış zamanı gelince öyle söylediler.Kizlar su tetenoz asisi yaptiran var mi ilk gebeliğim. Ne zaman yapılıyordu o ?
Çift yumurtalarÇift kesemi sizin. Tek kesede tek cinsiyet oluyorlar.çiftse şansızım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?