2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Öğretmen arkadaşlar, biz doğum öncesi iznimizi eylüle aktarabiliyor muyuz?Örneğin 32 den 37 ye kadar çalişabildik.Aradaki 5 haftayı seminer başlangıcından itibaren kullanabiliyor muyuz?

Öğretmen arkadaşlar, biz doğum öncesi iznimizi eylüle aktarabiliyor muyuz?Örneğin 32 den 37 ye kadar çalişabildik.Aradaki 5 haftayı seminer başlangıcından itibaren kullanabiliyor muyuz?
Bunu ben de çok merak ediyorum.

Haziran sonuna kadar çalışacağımız için eylüle o 5 haftayı aktarıyoruz ama doğum sonrası izin yaz tatiline denk geldiği için onu kullanamıyoruz, yani temmuz ortalarında doğum olursa eylülde doğum sonrası izinden sonra aktardığımız 5 haftayı kullanırız ekim gibi izin biter, uzun oldu ama bir ayrıntı daha var haziran ortası 38. hafta olanlar yani temmuz başı doğum yapacaklar malesef 3 hafta filan aktarabilir sadece çünkü 38 den itibaren çalışılmıyor yani seminere gidemeyebilir onların eylül ortası biter bütün izni

Ben bir dönem ücretsiz izin alacağım inşallah şubata kadar.çünkü bırakacak kimse yok

Doğum sonrasini hiç mi kullanamiyoruz.Benim doğum 12 temmuz görünüyor mesela.Ordan 8 hafta ilerleyince tam 8. Hafta seminer haftasına denk geliyor 31 ağustos a.O bir haftacığımı kullanabiliyor muyum mesela

Ben bir dönem ücretsiz izin alacağım inşallah şubata kadar.çünkü bırakacak kimse yok
Maddi durumunuz elverirse 1-2 yıl almanı tavsiye ederim ben 2 yıl alacağım ev borcumuz var ama eşimin maaşıyla geçinmeye çalışacağız yaz tatilinde bozdurup Eylül’de tekrar alırım Kızımda üç ay ücretsiz izin aldım sonra yaz tatili filan 11 aylıkken başladım sonra çok pişman oldum borcumuzda yoktu ama sıkılmıştım 1. Sınıfları aldığım için onları da bırakamadım zor oldu ama emziriyordum aramızdaki bağ azaldı gibi gelmişti..

Doğum sonrasini hiç mi kullanamiyoruz.Benim doğum 12 temmuz görünüyor mesela.Ordan 8 hafta ilerleyince tam 8. Hafta seminer haftasına denk geliyor 31 ağustos a.O bir haftacığımı kullanabiliyor muyum mesela
Tam 12 temmuzsa kullanırsın tabi bir haftanı ama genelde bir hafta on gün erken geliyor bebekler onu da hesap et, benim 31 görünüyor ama 15inden sonra alınır sezaryen olduğu için kızımda normal bekliyorduk 5 gün erken geldi..

Herhangi bir borcumuz yok ama sanırım 2 3gün çalışmak evden uzaklaşmak bana da iyi gelebilir diye düşündüm ama tabiki o zaman hangi psikolojide olurum bilmiyorum eşimde hazirana kadar ücretsiz izin al diyor yaz tatiliyle birlikte de bebiş 1 yaşını doldurmuş olur zaten diyor .Bakalım nasip artık tek saılıcakla doğuralım da.

Peki canım ücretsiz izne istediğimiz zaman başlayabiliyor muyuz? Mesala ben doğum izni bittikten sonra 2 ay çalışıp sonra ücretsiz izin almayı düşünüyorum yapabilir miyim böyle bilgin var mı? Öğretmen değilim memurum ama

Evet sağlıkla doğsunlar da gerisi bir şekilde ayarlanıyor, yani şöyle annenler bakacaksa ve 2-3 günse çalışma şartın tabiki olabilir ama bakıcıya bırakma bence küçük bebeği, eşin doğru söylüyor ama duruma göre karar verirsiniz bebeğin huyu suyu nasıl olursa

Tabi yapabilirsin diye biliyorum yani doğum sonrası izinden sonra 2 yıl içinde alınabiliyor istersen bölebiliyorsun ama o idarecine göre değişir mi sorun çıkar mı fikrim yok, ilgili maddeyi gösterirsin en kötü..

Bana da öyle geliyor neticede o 2 senede istediğin zaman kullanabilmen lazım aşırı pimpirikli bir arkadaşım korkuttu da doğum izninin peşine ücretsize de başlaman lazım yoksa kullanamazsın diye ondan önüme gelene soruyorum

Ben de sıkılırım ya diyorum anne arkadaşlara.Çocukla mi diyorlarBenim bakacak insanim da var en azindan 15 saat alip 3 gün giderim diye düşünüyorum ilk 6 ay sonrasi da.

Ben de sıkılırım ya diyorum anne arkadaşlara.Çocukla mi diyorlarBenim bakacak insanim da var en azindan 15 saat alip 3 gün giderim diye düşünüyorum ilk 6 ay sonrasi da.
Yani calisan bir Anne ve hamis olarak fikrimi paylasmak istiyorum sizinli
Suan calisiyorum ama 4.ayin sonunda isten ayrilicam
Bebegimi kendim buyutmek onu la ilgilenmek istiyorum stressiz bisekilde
Kizimi 15 aylikken krese vermek zorunda kalmistim
Cok zor oldu ve onu buyuturken hep calistim
Cocuk kreslerde okullar da aktivitelerde yazin bile okula buyudu
Busefer her ne olursa olsun cocugumu kendim buyutmek istiyorum
AZ kazanir AZ yeriz ama cocuk oralarda buralar da surunupde surekli hasta olmaz

Benim tecrübem olmadığı için izinli de olsam yanımda annem ve kayınvalidem olacak zaten.Bir de öğretmenken süt izni arti günlük az dersle öğle olmadan evine gelip bebişine kavuşabiliyorsun.Normal memuriyet arti yanına iki de cocukla zor olabilir tabii.

Çok haklısın canım ama türkiye ile orası bir değil.Bulunduğum yerde 3 yaşından önce kreşe gönderemiyorum çünkü yok.Mecbur ya dadı bulacağız ya da eşimle dönüşümlü bakacağız eşim polis memuru gecesi gündüzü belirsiz ama idare edeceğiz bir şekilde.bi de memur olduğumuz için zaten uzun süre çocukla kalamıyoruz ki.tek maaşla da türkiye de idare etmek zor.Bakalım allah hepimize kolaylık versin inşallah hepsinin üstesinden geliriz.Senin hala kıpırtıların oluyor mu benim bugün çok oldu.tam alt karının orta kısmında kelebeklenme oluyor pır pır çok güzel değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…