2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Devlet memuruyum canim
Suan haftanin 4gunu calisiyorum
Dogum sonrasi 3e dusurebilirim normal sartlarda ama annem calisiyo bakamaz Kaynanam turkiyede yasiyor
Yani bize kres sart
Yani kres parasi zaten maasin yarisi zaten
Madiyatida gectim maneviyat olarak sa kendimi hiç iyi hissetmicemi biliyorum

Hislerimde yanılmadım. İkinci oğlum geliyor kızlar
Ense kalınlığı normal. Burun kemiği oluşmuş. İnanılmaz hareketli
Benimki çok erken bir dahaki kontrolde dedi oysa seninle günümüz aynı birine bakınca çok küçükler daha erken dedi diğerine bakınca bunda bir çıkıntı var sanki dedi hep bir kız erkek istiyoruz ne bilim biri kız belki ondan bir şey yoktu diğerinin çıkıntısını bende gördüm ama yinede erkek demedi kordon olabilir dedi 16. Haftaya bıraktı. Hayırlı olsun canım bebeğin sağlıkla gelsin

En net 16. Haftada söylerler canım. Biraz sabret :)

Öğretmen arkadaşlar, biz doğum öncesi iznimizi eylüle aktarabiliyor muyuz?Örneğin 32 den 37 ye kadar çalişabildik.Aradaki 5 haftayı seminer başlangıcından itibaren kullanabiliyor muyuz?
Canım bizim doğum yaza geliyor onun için önden kullan. Temmuz itibari ile izin devrede yani doğum sonrası iznimiz yanıyor. Seminer e bitmiş oluyor. Onun için ben 30. Haftada Allah nasip ederse hemen izne geçeceğim. Çoğul olduğu için iki hafta önden oluyormuş.

Ben 2 yıl ücretsiz izin kullanacağım inşallah 3 yıllık evliyiz düğün borcu araba tüp bebek derken eve fırsat kalmadı. İnşallah bebeklerimiz biraz büyürse o zaman alırız. Eşim maaşı da borcumuz olmadığı için yeter inşallah. Onun için iki yıl mola mezun da etmiş oluyorum çocukları.

Evet canim orada kres olmadigini biliyorum
Ya zaten Maddi sknti olmasa eminim butun anneler Kendi bebisini evde kendisi buyutmek ister
Ben Kizimda tekdim oyuzden rezillik cektim ama simdi esim Var o calisir onla yetiniriz
Inanin avrupadayiz diye sizin isiniz is diye dusunme yin
Evet türkiyede gecim zor ama buradada eskisi gibi degil yani kazanilan Maas 2000bin ise 1000i evin kredi sine gidiyo falan daha bunun elektrigi suyu fatura si alisverisi var Hani farkli imaj vermek istemem sadece dusuncemi ve tecrubelerimi paylasmak istedim
Yaa evet bugun yine kimildadi
Arkadasim a soyledim oda 3aylikken bende hissetmistim deyince dahada Emin oldum orada biseler oluyo

Biliyorum canım benim abimler teyzemler dayılarım amcalarım hatta kaynanam kayınbabam bile yurtdışında yaşıyor.Eskiden çok daha iyiymiş imkanları ama orası da buraya dönmeye başlamış inşallah hepimiz rahat ederiz şu çocukları doğuralım da sağlıkla.Bugün çok fazla oldu kıpırdanma bende sanırım tatlı yedim diye oldu.inşallah bebişlerin rahatları yerindedir çok merak ediyorum ne yaptıklarını

Sen de mi sınıf öğretmeniydin? Sorumluluğu çok daha zor, onları yarım bırakmak biraz vicdan azabı oluyor ama kendi kendimi telkin ediyorum öğretmenlerin de anne olmaya hakkı var yani ne yapalım

Doğum beklenenden erken olursa bile iznimizi sanki tam zamaninda dogum yapmis gibi kullaniyoruz sevgili öğretmen arkadaşlarım

Doğum beklenenden erken olursa bile iznimizi sanki tam zamaninda dogum yapmis gibi kullaniyoruz sevgili öğretmen arkadaşlarım
Doğum sonrası izin bebeğin tam doğduğu gün başlar doğum raporundaki tarihe göre, erken doğarsa tatilin başına denk geleceği için tatil sonunda izin biter ama doğum geç olursa 7.-8. Hafta eylüle denk gelir bir iki haftayı kurtarır..

Ayni seyi söyledik sizinki daha açıklayıcı oldu, teşekkürler.

Ayni seyi söyledik sizinki daha açıklayıcı oldu, teşekkürler.
Yanlız benim aklıma başka birşey takıldı unutmuşum 6 yıl oldu, 38. Hafta başında zorunlu izne ayrılıyoruz ya bebek 39. Başında doğunca o bir hafta da ekleniyordu sanırım ama bizim yaza geldiği için o da eklenmiyor kafam karıştı şu an

Sen de mi sınıf öğretmeniydin? Sorumluluğu çok daha zor, onları yarım bırakmak biraz vicdan azabı oluyor ama kendi kendimi telkin ediyorum öğretmenlerin de anne olmaya hakkı var yani ne yapalım
Evet canım bende sınıf öğretmeniyim. Çok şükür benim Nisan ayından sonra 1.5 ay kalmış olacak sonra mezun oluyorlar. Aynen yarıda bırakınca ücretli öğretmen veriliyor, ya sınıf dağıtılıyor çocuklar için kötü oluyor ama dediğin gibi doğanın kanunu bu zamanını ayarlamak maalesef elimizde değil inşallah ücretsiz izin sonrası tekrar minikler ile işime dönerim.

Benim de oğlum 6 yaşında benim normal dogum tarihim 4 ağustos ama sezaryen olacagim icin temmuzda olacak. Diyelim ki 23 temmuzda dogum yaptim doğum iznim o gun başlıyor erken baslamis okuyor ama ekstra baska bir izni kullanmis olmuyorum. Hafta hesabi daha dogrusu 56 gun hesabi yapılınca d3nk gelen tarihe mesela 35 haftalikken okullar kapanmis oluyor o 2 hafta eklenecek mi doğum sonrasi izne yok sa yanacak mi ben de bunu cook merak ediyorum hic boyle denk gelmemisti.benim ilk iki doğumum da nisandaydi ve ben 2m donem hic gitmedim. Yaz tatili de araya girimce calismaya basladim hep. Bunu düşündürecek bir durum yasamadim ama simdi ne olacak bilmiyorum.bu arada en fazla 37 ye kadar calisabiliyoruz zaten.

Benim doğumum ekimdeydi seminere gidip 36. Haftada bıraktım eylül ortasında ama kullanmadığım süre ağustosa denk gelmesine rağmen eklenmişti diye hatırlıyorum aslında sanırım idareciye göre değişiyor çünkü bu hesaplar çok incelenmiyor Hak hukuk için idareci elinden geleni yapsa da bazen yanlışlıklar olabiliyor..

Ben de sınıf öğretmeniyim benimkiler de bu sene mezun olacaklar zümre çıktık gelecek sene 1.sınıf alacağım için ben de düşünüyorum acaba iznimi erken mi kullansam yoksa 1.sınıfı 1 ay falan geç mi alsam diye. Ama baştan almayınca da olmuyor 1.sınıfları ne yapacağımı bilemedim siz nasıl yapacaksınız?

Ben iki yıl ara vereceğim zümrem. İkiz bebeklerim olacak ve ilk gebeliğim hazır mezun etmişken hiç birinci sınıfa başlamadan bir mola verelim :)) ben olsam geç almazdım senin için zor olabilir. 1 ayda en fazla e,l a, k sesleri verilmiş olur çocuklar çok fazla sarsılmaz da o ara kimi yerine bulacaklar bir ay için kimse ücretli öğretmen çağırmaz. Büyük ihtimalle diğer sınıflardan üçer çocuk alıp sana şube açarlar. Çok karışık senin durum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…