2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

O muhteşem dediğiniz doktordan bizede denk geldi. Sütün var sakın mama verme dedi hastaneden taburcu olurken. Onu dinledim ısrarla emzirdim mama vermedim. Evde bebek ağladığı için aç diyip mama verelim diyenleri de dinlemedim. Sonuç açlıktan durmaksızın ağlayan bebeğimizi o muhteşem doktora 3 günlükken zor yetişridim ve elimden alel acele alıp gittiler. Açlıktan neredeyse kaybediyorduk. Yoğun bakımda kaldı günlerce. Sarılık tavan yapmış açlıktan. ve o muhteşem doktor bana ne dedi biliyormusun. Sütün hiç yokmuş nasıl anlamadın dedi. Daha anne karnındaki kakasını bile yapmamış bebek dedi. O yüzden böyle söylemeyin. Mamada tü kaka değil. Verilmesi gerekiyorsa verilsin. Mama ver diyenlerin baskısı gibi sakın verme ısrarla emzir diyenlerin baskısıda ayrı psikolojik çöküş yaratıyor. Anne ne yapması gerektiğini bilir. Kimsede keyfi mama vermez. Mama da en az anne sütü kadar kutsal benim gözümde. Olmasaydı ne yapardım diye çok şükrediyorum. Süt için yapmadığım kalmadı ama olmayınca olmuyor. Ama nedense sütü olanlar onların sayesinde olmuş gibi davranıyor. Zaten sütünüz olacakmış siz ısrarla emzirdiğiniz için olmadıki o süt.

Doktorumu aradım bana her ihtimale karşı nöbetçi kadın doğuma gidin dedi gittim hemen doktor muayene etti enfeksiyon vb. Olumsuzluk yok dedi amniyon sıvısı gayet iyi rahim ağzı kapalı dedi görünüşte bı sknti yok dedi bir kaç gün kontrol edin yanma vb durum olursa gelin dedi kaşık ağrısından da bahsettim normal su an için dedi magnezyum almamı önerdi bide fitiklarin çok fazlaysa normal doğum ihtimalin zor ikinirken omurgandan güç alman lazım sende kalıcı hasar olabilir sezeryan düşün dedi kucukbikadin amniyon sıvısı olup olmafigi su an için sadece ultrasonda belli oluyo galiba ilerleyen dönemlerde kokudan ayırt ediliyomus ben baya araştırdım canim 3 gündür yoğun akıntı yasadigimdan bu haftalarda çok fazla bu şikayet var galiba normal su an için afedersiniz ama altıma kaçırmışım gibi çok fazla ama kokusuz ve su gibi günlük pedleri günde üç tane değiştiriyorum iç çamaşırını da aynı o kadar ona rağmen rahatsızım bende biraz pinpirikliyim tabi o da var

Benim kardeşimin eşi normal gayet güzel bir doğum yaptı sütü de geldi yedirmiş hastanede ama çocukta halsizlik olunca hemşire ilk süt ancak bu kadar olur doymadı bebiş galiba demiş mama verelim demiş. Meğer kuzumun kan şekeri düşmüş aclıktan. Evde de annesinin dikişleri çok ağrı yapıyordu çocuğunu ilk zamanlar şöyle bir kavrayıp emziremedi. Biz çocuğu onun oturuşuna göre şekle sokuyorduk. Garip hallerde emince duymayıp ağlıyordu annemlerde mama verdi. Sarılık falan olmadı çok şükür. Yani yiğenim ilk günden hem meme hem mama yedi. Mama yedi diye memeyi Red etmedi 22 aylık oldu az da olsa halen emiyor.. Benim ikiz bebeklerim büyük ihtimalle sezaryen olacak. Ve bebeklerim minik olursa hem meme hem mama vereceğim inşallah onlarda uslu olup yerlerle büyürler

Bunu ben cok yasiyorum fitil kullaniyorum fitil icerde eriyor sivilasiyor dedi o dedi.ilk cocugumda suyum gelmisti ama bildigin su gibi ve hic durmuyor o
Malesef bazı gebeliklerde çok nadir olmakla birlikte amniyon sivisindan kaçak olabiliyomus sızıntı şeklinde birden hepsi bosalmiyo tabi ama sızıntı olabilirmiş doktorumla telefonda konuştuğumda bu ihtimal de olabilir düşük yapiyo da olabilirsin muayene ol sıvı durumuna bakılsın dedi gebelikte ihtimaller çok ince çizgi malesef her normal gibi gorunen durum kötü bu durum da olabilir Allah korusun tabi tedbirli olmakta fayda var benim ilk çocuğum hiç bir tecrübem yok belki ondan fazla korkuyorum ama benim doktorum ki çok relaxdir adam o bile bu ihtimaller den bahsettiyse koşa koşa hastaneye gitmem normal Allah yaşatmasın kötü durumları bu haftalarda kadar geldik iyi düşünelim tabi

Çok doğru yazmışsın cnm. Zor günler geçirmişsin çok...

Progestan kullanan arkadaslar hala kanamalarınız ara ara devam ediyor mu da kullanıyorsunuz yoksa önlem olarak mı devam ediyorsunuz?

Azmettim su halimle sayfa sayfa gezdim buldum bu sonuca degermis ama kesin var canim teste gore

Ben mamaya tü kaka demedim. Gerektiğinde verilmeli dedim yazımı dikkatli okursaniz. Herşeyden hemen polemiğe girme olayı güdülüyor nedense. Bir çok kadın ilk etapta hemen mama verdiği için, bebek de biberonla daha kolay beslendiği için memeyi reddediyor. Bu konuya değinmek istedim ben sadece. Doktor kontrolünde bu durum gözetilmeli tabiki. Hemen igneleyici konuşmalar olmasa keşke böyle. Gerçekten normalde hiç gelemiyorum böyle şeylere. Hamileyken de daha kötü oluyorum niyeyse. Usluba biraz daha dikkat etmek gerek. Herkes hamile bu topikte ve yeterince hassasiz...

Progestan kullanan arkadaslar hala kanamalarınız ara ara devam ediyor mu da kullanıyorsunuz yoksa önlem olarak mı devam ediyorsunuz?
Ben gebeliği öğrendiğim ilk günden beri günde 3 kere fitil olarak kullanıyorum.hala aynı şekilde devam ediyorum hiç kanama ya da lekelenme yaşamadım.Ama dün bir öğün almadım kasık ağrısı yaşadım

Azmettim su halimle sayfa sayfa gezdim buldum bu sonuca degermis ama kesin var canim teste gore
Inşallah vardır kuzum ya sonradan çıkınca umudum kırıldı biraz bakalım kanda belli olacak salı günü inşallah vardır Aminnn

Ikinci test yıkadıktan sonraki hali
Ilk test ilk hali kizlar nediyorsunuz değişiklik varmı testlerde

Eklentiler

• 20200104_145214.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_20200104_210614.webp
    6,9 KB · Görüntüleme: 47
Benim yeğen de doğdu annesini emdi ama ağlıyordu sürekli meğer doymuyormuş annesi hem emzirdi hem mama verdi topaç gibiydi maşallah şimdi de abisinden daha iyi kilo olarak da boy olarak da ki abisi sadece emmişti. Mama kötü değildir bence de doymuyorsa ver yesin valla biz bebekken pirinç unuyla, en elitimiz cicibebeyle büyümüşüz hepimiz iyiyiz çok şükür ben de 20 gün emmişim halamın ineğinin sütüyle büyüdüm, 2 yıl emen ablalarımdan uzun boyum

Benim de aynı şekilde geliyor canım su gibi devam ederse bende doktorumu arayayım korkutuyor insanı. Sende sorun olmamasına çok sevindim. Sezeryan daha mantıklı bu durumda canım önemli olan önce senin sağlığın biz iyi olcaz ki bebeklerimiz de iyi olsun

Haklısın canım bence bir sorun yok sende canını sıkma içini ferah tut

Canım ne yaptın doktor tahminde bulundu mu bugün?

Evet bayağı geçti benim randevum, enseyle burnu iyi gördüm dedi çok şükür, kan da verdim. Eşim cinsiyet sordu, gösterdi zaten ama söylemem şimdi dedi. Ben de gösterdiyse erkek o zaman dedim güldü, erkek dedi ben de eşim de bir kızımız olsun isterdik ama sağlıklı olsun, abisine arkadaş olur, büyük oğluma söylemiyorum henüz yine kaybetmekten korkumdan, ama duyunca havalara uçacak ayy sen de öğrenirsin inşallah bir sonrakine

İnşallah yaa o kadar merak ediyorum ki kız da olsa erkekte olsa başımızın tacı olacak ama herkes öğrenince insan bi hevesleniyor gözün aydın senin de.

Kesinlikle öyle, kız erkekten önce sonuna varabilelim diyor insan ama bir şey diyeyim mi öğrenmek için can attım ama heyecanı kaçtı şimdi bu arada çin takvimi yine yanılmadı bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…