Hep ağızdan yazıyor nedense. Bu hamilelik beni epey yoracak gibi duruyor :))Canım ben hep fitil olarak aldım hiç bir yan etki yaşamadım sen kanamam kesilince fitil olarak al bence.
Ben hamileligimi öğrendiğimden beri kadın doktorlara gidiyodum eşim biraz öyle istediğinden açıkçası ben bazı konularda kadınların kadına daha zulmettigine inanıyorum kaç tane doktora gittim kadın bende eşim de istemedik bir tanesi ünlüydü güya çok rahatsızım bulantidan ayağa kalkamiyodum iş yerim rapor getir gelme dedi kadına anlattım durumu calisamadigimi bana hamilelik normal bir surec öyle ya da böyle gecireceksin dedi istirahat veremem dedi o kadar kötüydum ki o an eşime bu kadıa bu kadar yüksek muayene parasi vermem bir daha dedim ve şans eseri doktorumu buldum evime yakın diye gittiğim hastaneden o hastanedeki kadın doktor da nasıl desem ilk gebelik sonucta bir bilgi istiyor insan kafasındaki soruları sormak istiyor sürat aşıp kalkın demeye getirmişti o yüzden geri kalan erkek hocaya gittik ve iyi ki dedim bu bahsettiğim hep ozellerdi belki devlet olsa yoğunluktan derseniz ama ciddi paralar isteyen özel hastaneler bide şu an ki doktorum dünya iyisi ve doğumda ondan başkasına güvenemem eşim hastaneyi sevmediği değiştirsek mi dediği halde o da doktoru çok begendiginden bişey demiyo bazi kadınlar neden kadınlara zulmeder anlamiyorum kuaför anilarimda da benzer hikayeler varKadın kadına da bunu yapıyorsa zaten
Buradaki devlet hastanesinde poliklinik de olsa acil de olsa odaya hasta dışında kimseyi almıyorlar. Ben de duymuştum öyle her ay regl olanlar. Belki ben de her ay bi kanama görücem bilmiyorum. İlacı kullanınca kesiliyor ama.Bazi doktorlar çok acımasız bence içinizi ferah tutun vücudun verdiği bir tepkiden de kanama olmuş olabilir hamileliğinde regl gibi kanamalarla geçiren o yüzden uzun süre hamileliğini fark etmeyenler bile var ama doktorun neden odaya eşi almadigini anlamadım
BennnBenim gibi daha cinsiyetini ogrenemeyen kac kisi var ya hubir ben kaldim herhal deliriciiim meraktan
Bence erkek kadın doğumcular daha iyi aslında...Kadın kadına da bunu yapıyorsa zaten
Uykularım kaçtı, sürekli ilgili konuları okuyorum.
Akşam öyle otururken durduk yere bi şey geldi benden. Bide tuvalete gittim ki kıpkırmızı kan.
Hemen doktorumu aradım, hastanede nöbetçi doktor yok, hemen devlete git dedi.
Devlete gittim, muayene etti. Bebeğin kalp atışı devam ediyor, rahim ağzına da baktım rahme inmemiş, gelişimi haftası ile de uyumlu ama büyük ihtimal düşer demez mi
Çok kötü oldum kızlar...
Sabah akşam progestan ve tek iğne verdi. Hemen vurdur iğneyi dedi. Oldum iğneyi. Şuanda çok şükür çok azaldı kanamam.
Pazartesi doktoruma muayeneye gidicem. Diken üstündeyim. Çok korkuyorum. Kötü bir şey duymaktan çok korkuyorum
Sanırım böyle geçecek. Böyle sağlıklı geçeceğini bilsem olsun sorun değil ama korkuyorum her defasında kalbi mi durdu da kanıyor diye...
Kadın kadına da bunu yapıyorsa zaten
Geçmiş olsun. Hiçbir sorun yok ama büyük ihtimal düşer demek nedir ya. Nasıl doktorlar bunlar. Sen aldırma. Hiçbirşeycik olmaz. Güzel düşün güzel olsun.Uykularım kaçtı, sürekli ilgili konuları okuyorum.
Akşam öyle otururken durduk yere bi şey geldi benden. Bide tuvalete gittim ki kıpkırmızı kan.
Hemen doktorumu aradım, hastanede nöbetçi doktor yok, hemen devlete git dedi.
Devlete gittim, muayene etti. Bebeğin kalp atışı devam ediyor, rahim ağzına da baktım rahme inmemiş, gelişimi haftası ile de uyumlu ama büyük ihtimal düşer demez mi
Çok kötü oldum kızlar...
Sabah akşam progestan ve tek iğne verdi. Hemen vurdur iğneyi dedi. Oldum iğneyi. Şuanda çok şükür çok azaldı kanamam.
Pazartesi doktoruma muayeneye gidicem. Diken üstündeyim. Çok korkuyorum. Kötü bir şey duymaktan çok korkuyorum
Evet ya kanamalı geçiren ve sağlıklı doğum yapan çokmuş. Hiç bilmezdim.Çok geçmiş olsun, daha geçen hafta bir arkadaşımla konuşuyorduk, durdurulamayan bir kanamayla hastaneye gitmiş gebeyken, doktor demiş ki düşük yapıyorsun git evinde dinlen. Çocuğu şu an 3 yaşında... Sadece yatmış dinlenmiş, gereksiz bir sürü panik yaptırıyorlar insana, dostlar mı düşmanlar mı belli değil
O konuda da için rahat olsun, bir önceki gebeliğimde çok iyi hissettiğim bir günde büyük oğlumu da alıp eşimle kontrole gitmiştik, gel kardeşinin kalp atışlarını sen de duy dediğim gün bebeğin kalbi durmuştu. Hiç bir belirti yoktu. Hiç de kanama yaşamamıştım. Aslında doğacağı varsa ne kanama ne kasılma engellemiyor, sen içini ferah tutup dinlenmeye çalış. Ve progestan fitil olarak alınca ne bulantı ne baş ağrısı hiç yapmadı bende eğer onu düşünüyorsan.
Sorma, ben de 1 ay önce kanama var diye gece acile gittim, hastanem de özeldi, o günden 1 hafta sonra tamamen kestim zaten gitmeyi. Gece nöbetçisi hanım herhalde sinirliydi, girdim kanama var dedim, önceki düşüğümü anlattım ve çok kaygılı olduğumu hem söyledim hem her halimden belliydi. Progestan aldın mı doktorun yazmış dedi
Alamadım henüz dedim, ki dr yazalı 2 gün olmuştu ve ne kadar hayati olduğunu bilmiyordum, bana demez mi 'hmm istenmeyen gebelik herhalde". Yahu istenmeyen olsa gecenin 12sinde ne işim var gözümde yaşla kanama oldu diyorum, ultrasona alıp bakıp bebeği gösterip rahatlatıp beni eve yollamak çok zor geldi hanıma. Eşim sonrw hastaneyi arayıp şikayetçi de oldu, ağlayarak çıktım çünkü ordan. Ama Allah razı olsun, şimdiki perinatoloğumu bulmama vesile oldularher şerde bir hayır olayı işte
Acaba kürtaj başına ücret mi alıyorlar diye düşünüyorum. Bu kadar hevesli olduklarına göre..Geçmiş olsun. Hiçbir sorun yok ama büyük ihtimal düşer demek nedir ya. Nasıl doktorlar bunlar. Sen aldırma. Hiçbirşeycik olmaz. Güzel düşün güzel olsun.
Tabiki alıyorlar.ben kalp durmasından dolayı kürtaj oldum kadın ben başka bir doktora gidip kürtaj olmayım diye kendi randevusunu erteleyip benim hemen yatışımı yaptı.1500lira verdim.Acaba kürtaj başına ücret mi alıyorlar diye düşünüyorum. Bu kadar hevesli olduklarına göre..
Devlette de alıyorlar sanırım hastanenin döner sermayesinden. Yazık ya para için böyle olur mu. İyice stres yaptırıp düşmeyen çocuğu da düşürecek. Zaten şey dedi. Kalbi attığı için bir şey yapmıyorum dedi. Salak bi tipti ya. Bi daha onu gördüğümde muayene olmıcam... Aksine bi kere de Poliklinik te denk geldi. İstenmeyen ot burnunun ucunda bitermiş...Tabiki alıyorlar.ben kalp durmasından dolayı kürtaj oldum kadın ben başka bir doktora gidip kürtaj olmayım diye kendi randevusunu erteleyip benim hemen yatışımı yaptı.1500lira verdim.
İnsan eşinden destek almak istiyo bence haksız bir uygulama gebeler içinBuradaki devlet hastanesinde poliklinik de olsa acil de olsa odaya hasta dışında kimseyi almıyorlar. Ben de duymuştum öyle her ay regl olanlar. Belki ben de her ay bi kanama görücem bilmiyorum. İlacı kullanınca kesiliyor ama.
Ben böyle durumlarda allah benim yaşadığımı ona da yaşatsın diyorum başka da birşey demiyorum.Devlette de alıyorlar sanırım hastanenin döner sermayesinden. Yazık ya para için böyle olur mu. İyice stres yaptırıp düşmeyen çocuğu da düşürecek. Zaten şey dedi. Kalbi attığı için bir şey yapmıyorum dedi. Salak bi tipti ya. Bi daha onu gördüğümde muayene olmıcam... Aksine bi kere de Poliklinik te denk geldi. İstenmeyen ot burnunun ucunda bitermiş...
Kürtaj sezeryan vb cerrahi işlem geçiyor bu yüzden doktorlar ekstra ücret alıyorlar bu yüzden bazı özel hastanelerin şikayetvar daki yorumlarında son dakika zorla sezeryana aldılar vardı gerektiğinde elbetteki alınmalı ama bu işin içinde iş var malesef bazı doktorların son anda gelen sezeryab sevgisi bu yuzdenDevlette de alıyorlar sanırım hastanenin döner sermayesinden. Yazık ya para için böyle olur mu. İyice stres yaptırıp düşmeyen çocuğu da düşürecek. Zaten şey dedi. Kalbi attığı için bir şey yapmıyorum dedi. Salak bi tipti ya. Bi daha onu gördüğümde muayene olmıcam... Aksine bi kere de Poliklinik te denk geldi. İstenmeyen ot burnunun ucunda bitermiş...
İçini ferah tut bence sadece biraz daha istirahatine dikkat et uzanmaya çalış hep evin ve calisyosan iş durumunu bilemem ama calisyosan da kendi doktorunla rapor konusunu konuşun bence iciniz rahat etsinEvet ya kanamalı geçiren ve sağlıklı doğum yapan çokmuş. Hiç bilmezdim.
Rabbim bizi acımasız insanlardan uzak etsin.
Bu konuyu sağlık bakanlığı ile konuşucam. Yönetmelik mi böyle yoksa bu hastanenin kendi koyduğu bi kural mı bu diye.İnsan eşinden destek almak istiyo bence haksız bir uygulama gebeler için
Aynen öyle. O günleri bi görebilsek hayırlısıyla:)Kürtaj sezeryan vb cerrahi işlem geçiyor bu yüzden doktorlar ekstra ücret alıyorlar bu yüzden bazı özel hastanelerin şikayetvar daki yorumlarında son dakika zorla sezeryana aldılar vardı gerektiğinde elbetteki alınmalı ama bu işin içinde iş var malesef bazı doktorların son anda gelen sezeryab sevgisi bu yuzden
Sezeryn birinci derece cerrahi mudahele, kürtaj ikinci derece cerrahi mudahele olarak geciyo benim bildiğim sağlıkçı değilim ama duymuştum her yerde böyle canim devlet özel üni hastaneBu konuyu sağlık bakanlığı ile konuşucam. Yönetmelik mi böyle yoksa bu hastanenin kendi koyduğu bi kural mı bu diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?