Şöyle bi baktım da ikinci gebeliklerde olması nadir bir durummuş... Yüksek tansiyon veya şeker sebep olabiliyormuş.Gebelik zehirlenmesi tansiyondan dolayı mı oluyor
Peki sende kaç çıkıyor
Şöyle bi baktım da ikinci gebeliklerde olması nadir bir durummuş... Yüksek tansiyon veya şeker sebep olabiliyormuş.
Diyetisyene yönlendrıyorlar diyet uyguluyorsun bide şeker cihazı aldrdılar sabah aksam ac tok parmagımdan kan alıp ölçüyordum.ve listeye yazıyordum onuda gidince doktra gosterıyordum.kızlar bu şeker yüklemesinde şekerimiz yüksek çıkarsa ne olacak? ilaç filan mı veriyor
Ablam yaşadı yaklaşık 1,5 yıl önce çok dikkat edin tansiyonunuza hergun ölçün ... Son ay bebek fazla beslenememisti... Zayıf ve erken doğdu.... Ama çok şükür toparladı sonradan şimdi yaşıtlarına yetişti....son aylara doğru tansiyon ilacı kullanmak zorunda kalmıştı o da bebeğin beslenmesini engellemisti... Her ay idrar tahlilleri nizi de mutlaka yaptırın... yüksek tansiyonda Protein kaçağı olabilir Ablam ordan farketmisti idrarını rengi değişmiş kırmızıya dönukmus....ablamın tansiyonu baya yüksekti ama.... bulunduğu il çok sıcaktı......Rabbim sağ salim kucağınıza almayi nasip etsin.....Selamlar ; Bende detaylı dan çıktım şimdi Doktor bebek gelisimine herşeye çok güzel dedi ama damarlarımda problem olduğu için tansiyon yüzünden anormal dedi yapıya ve erken doğum olabilir dedi Tansiyon problemi yaşayan arkadaşlar var mı burada acaba
Ablam yaşadı yaklaşık 1,5 yıl önce çok dikkat edin tansiyonunuza hergun ölçün ... Son ay bebek fazla beslenememisti... Zayıf ve erken doğdu.... Ama çok şükür toparladı sonradan şimdi yaşıtlarına yetişti....son aylara doğru tansiyon ilacı kullanmak zorunda kalmıştı o da bebeğin beslenmesini engellemisti... Her ay idrar tahlilleri nizi de mutlaka yaptırın... yüksek tansiyonda Protein kaçağı olabilir Ablam ordan farketmisti idrarını rengi değişmiş kırmızıya dönukmus....ablamın tansiyonu baya yüksekti ama.... bulunduğu il çok sıcaktı......Rabbim sağ salim kucağınıza almayi nasip etsin.....
Rabbim herşeyin hayırlısını versin İnşallah testlerin sonucu güzel çıkar.Sen daha iyi düşünür ve karar verirsin muhakkak.Kızlar hepinize çok teşekkür ederim gerçekten yürekleriniz çok güzelmiş.psikolojim hiç iyi değildi üzerine baya bir hastalandım kaç gündür hastanelerdeydim astım krizine girdim üzerine çok kötü grip oldum devamlı hava veriliyor.Siz de takdir edersiniz ki acıdan girip her yazdığınızı okuyamadım sonuçta hepiniz mutluluklarınızı paylaşıyorsunuz bu dönemde biraz uzak kalmak istedim.Ama dualarınızı da hep hissettim.Allah razı olsun.Salı günü amniyosentez ve bazı genetik testler yapılacak sonrada doktor ne zaman karar verirse alınacak.Kime gösterdiysem hep %100engel durumu oluşur dedi bu durumda riske atamam bile bile dünyaya getirmek ona haksızlık olur belki ondan sonra olacak kardeşlerine haksızlık olur.Allah bana bunu erkenden gösterdi ve erken teşhisle yol da gösterdi.Çünkü genelde bir çok doktor farketmeyip çocukların doğmasına neden oluyormuş.Buna da şükrettim.Tabiki hepimiz engelli adayıyız kimin ne olacağı belli değil ama kimse de bile bile engelli kalmak istemez.son 1 haftada kendimi çok hazırladım evet zor bir durum ama başa geldiyse en az hasarla bu durumdan sıyrılmam lazımdı.dün o kadar şehit o kadar acılı aile eş çoluk çocuk varken benim dövünmem haksızlık olurdu.bundan sonra amniyosentezden gelen sonuca göre sonraki çocuk için belki çalışmalara başlarım şu an tek isteğim bu testlerin temiz gelmesi.
Ben yemek firmasındayım ve yemek serbest bide hamileyim diye daha cok dikkat ediyolar bol kepcedenÇalışan arkadaşlar gün içinde nasıl besleniyorsunuz
Benim ikili testim riskli çıktı 1/277 down sendrom u amniyo sentez için gün verildi ve ben yaptırmadım detaylı ultrason muayenesi bişey cıkmadı saglıklı denildiRabbim herşeyin hayırlısını versin İnşallah testlerin sonucu güzel çıkar.Sen daha iyi düşünür ve karar verirsin muhakkak.
Tam hatırlamıyorum ama 17 nin üstüne çıkıyorduSelamlar canım Birinden bilgi aldım ya çok şükür; Ablanizin tansiyonu kaç çıkıyordu acaba paylasabilir misiniz ?
Inşallah; Allah size de saglikla.nasip etsin .. Ablanizin bebeğine de sağlıklı ömür nasip etsin inşallah
Yaşadığınız çok zor tahmin bile edemem ama umarım sonuçlar güzel çıkar daha sonrasında sağlıkla kavuşursunuz. Güçlü kalmanız kendinizi buna hazırlamış olmanız da çok önemli. Umarım bundan sonra hersey güzel olur...Kızlar hepinize çok teşekkür ederim gerçekten yürekleriniz çok güzelmiş.psikolojim hiç iyi değildi üzerine baya bir hastalandım kaç gündür hastanelerdeydim astım krizine girdim üzerine çok kötü grip oldum devamlı hava veriliyor.Siz de takdir edersiniz ki acıdan girip her yazdığınızı okuyamadım sonuçta hepiniz mutluluklarınızı paylaşıyorsunuz bu dönemde biraz uzak kalmak istedim.Ama dualarınızı da hep hissettim.Allah razı olsun.Salı günü amniyosentez ve bazı genetik testler yapılacak sonrada doktor ne zaman karar verirse alınacak.Kime gösterdiysem hep %100engel durumu oluşur dedi bu durumda riske atamam bile bile dünyaya getirmek ona haksızlık olur belki ondan sonra olacak kardeşlerine haksızlık olur.Allah bana bunu erkenden gösterdi ve erken teşhisle yol da gösterdi.Çünkü genelde bir çok doktor farketmeyip çocukların doğmasına neden oluyormuş.Buna da şükrettim.Tabiki hepimiz engelli adayıyız kimin ne olacağı belli değil ama kimse de bile bile engelli kalmak istemez.son 1 haftada kendimi çok hazırladım evet zor bir durum ama başa geldiyse en az hasarla bu durumdan sıyrılmam lazımdı.dün o kadar şehit o kadar acılı aile eş çoluk çocuk varken benim dövünmem haksızlık olurdu.bundan sonra amniyosentezden gelen sonuca göre sonraki çocuk için belki çalışmalara başlarım şu an tek isteğim bu testlerin temiz gelmesi.
Tam hatırlamıyorum ama 17 nin üstüne çıkıyordu
Herşey gönlünce olsun inşallah..Forumdan ayrılsam da ara ara girer takip ederdim.Senin için hayırlısı ne ise o olsun.Kızlar hepinize çok teşekkür ederim gerçekten yürekleriniz çok güzelmiş.psikolojim hiç iyi değildi üzerine baya bir hastalandım kaç gündür hastanelerdeydim astım krizine girdim üzerine çok kötü grip oldum devamlı hava veriliyor.Siz de takdir edersiniz ki acıdan girip her yazdığınızı okuyamadım sonuçta hepiniz mutluluklarınızı paylaşıyorsunuz bu dönemde biraz uzak kalmak istedim.Ama dualarınızı da hep hissettim.Allah razı olsun.Salı günü amniyosentez ve bazı genetik testler yapılacak sonrada doktor ne zaman karar verirse alınacak.Kime gösterdiysem hep %100engel durumu oluşur dedi bu durumda riske atamam bile bile dünyaya getirmek ona haksızlık olur belki ondan sonra olacak kardeşlerine haksızlık olur.Allah bana bunu erkenden gösterdi ve erken teşhisle yol da gösterdi.Çünkü genelde bir çok doktor farketmeyip çocukların doğmasına neden oluyormuş.Buna da şükrettim.Tabiki hepimiz engelli adayıyız kimin ne olacağı belli değil ama kimse de bile bile engelli kalmak istemez.son 1 haftada kendimi çok hazırladım evet zor bir durum ama başa geldiyse en az hasarla bu durumdan sıyrılmam lazımdı.dün o kadar şehit o kadar acılı aile eş çoluk çocuk varken benim dövünmem haksızlık olurdu.bundan sonra amniyosentezden gelen sonuca göre sonraki çocuk için belki çalışmalara başlarım şu an tek isteğim bu testlerin temiz gelmesi.
Benim durumum bundan farklı.down sendromlu bir çocuk yürüyebilir konuşabilir kendi ihtiyaclarını karşılayabilir ve eğitilince her türlü öğrenebilir.benim ikili ve üçlü testim temiz.neredeyse milyonda bir görülen bir hastalık bu.O da ne yazık ki doğurma cesareti olan anneleri değil bu konuda güçsüz olan beni seçmiş.Benim ikili testim riskli çıktı 1/277 down sendrom u amniyo sentez için gün verildi ve ben yaptırmadım detaylı ultrason muayenesi bişey cıkmadı saglıklı denildi
Canım sen ne yaptın merak ediyordum seni.sanırım seninle kadarlerimiz bir.her seferinde aynı anneler grubunda oluyoruz ve erkenden ayrılıyoruz.Rabbim bize sabır versin.Herşey gönlünce olsun inşallah..Forumdan ayrılsam da ara ara girer takip ederdim.Senin için hayırlısı ne ise o olsun.
Ne deseler az yaşamayan anlayamaz.Ama herşeyde bir hayır var şükür ki şuan farkedilmiş bir durum var ortada.Allah en kısa zamanda sağlıklı bir evlat naip etsin sana.
Canım sen ne yaptın merak ediyordum seni.sanırım seninle kadarlerimiz bir.her seferinde aynı anneler grubunda oluyoruz ve erkenden ayrılıyoruz.Rabbim bize sabır versin.
Bizim genetikler temiz çıkmıştı sadece bende pıhtılaşma var.Ama sorun değil o.çok şükür gebelik oluyor.Benim amniyosentez yaptırma nedenimde bu.inşallah kromozamsal bir sıkıntı yoktur ve tekrarlamaz.bi de adını bilmiyorum ama 350 euroluk bir test varmış genle ilgili bi de onu yaptıracağız çocuğa.Canım benim martta sonuçlarım çıkıyor az kaldı.Eşimin nisanda çıkacak.Birşey çıkarsa da pıhtılaşma çıksın diye dua ediyorum kromozom bozukluğu çıkmasın çünkü o zaman daha zor olacak herşey.Ama artık eskisi gibi üzülmüyorum belkide böylesi hayırlıymış belkide annelik için henüz hazır değilim.İnanıyorum böyle şeylere.Sende hiç üzülme o yüzden kendini bunaltma
Bizim genetikler temiz çıkmıştı sadece bende pıhtılaşma var.Ama sorun değil o.çok şükür gebelik oluyor.Benim amniyosentez yaptırma nedenimde bu.inşallah kromozamsal bir sıkıntı yoktur ve tekrarlamaz.bi de adını bilmiyorum ama 350 euroluk bir test varmış genle ilgili bi de onu yaptıracağız çocuğa.
Rabbim yardımcın olsun.Benim evimde 1 haftadır öyleydi çok şükür toparlamaya başladım.sen hiç korkma genelde testte riskli çıkıyor ama sonradan birşey olmadığı ortaya çıkıyor.bazen anne babanın yapısıyla bile alakalı olabiliyor ense burun vs özellikleri o yüzden üzülme.İyi akşamlar arkadaşlar. İkili testim düşük riskli çıkmıştı.Ense kalınlığı 1.31mm. Yani hersey yolundaydı 4lü teste kadar... 4lü test 1:179doktor down sendrom riski var dedi. Amniyosentez veya nift önerdiler. Hemen ertesi gün nift yaptırdık. Burdan ankaraya ankaradan da kuzey kore seule gidiyor. %99.9 net sonuc verılıyor. Sadece down degıl butun sendrom risklerin bakılıyor. Kromozomal Bi problem varmı diye. Kan vereli 1 hafta oldu. Hala haber beklıyoruz. 1 haftadır evim cenaze evi gibi. Mahfolduk eşimle. Bekleyiş bizi öldürüyor. Sadece dua edebılıyoruz. Bu süreçlerden geçenler var mı? Genelde olumlu sonuclar gelıyor dedıler ama....
Neden böyle düşünüp kendine haksızlık ediyorsun ki sağlıklı düşünebilen herkes senin yaptığını yapar zaten lütfen böyle düşünme. Ne kadar zor bir canın öyle bir hayat geçirmesi, ona bakması. Hiç kimse ben yapardım demesin çok zor bir şey bu.Benim durumum bundan farklı.down sendromlu bir çocuk yürüyebilir konuşabilir kendi ihtiyaclarını karşılayabilir ve eğitilince her türlü öğrenebilir.benim ikili ve üçlü testim temiz.neredeyse milyonda bir görülen bir hastalık bu.O da ne yazık ki doğurma cesareti olan anneleri değil bu konuda güçsüz olan beni seçmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?