2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bizim biraz sık tayinimiz çıkacağı için ben park yatağı tercih ettim baştan bakalım inşallah çok rahat kullanırım bende. Seninkiler erkek miydi

Her çocukta aynı olmuyor canım benim tanıdığım var çalısmıyor bütğn gün birlikteler ama annesinden ayrı yatamıyor 3 yasında. Zaten odayı ayırınca bebeği terketmiş olmuyosunuzki bu saçma geliyo bana gerekirse ben onun odasında kalıcam bunu göze aldım çalıstıgım yerdeki psikoloğumuzda böyle söylemişti

Allah sana dayanma gücü versin ne kadar zor şu yaşadıkların

Kesinlikle katılıyorum ayrı odada yatırmak bebeği terk etmek değil tam aksine bağımsız birey olarak yetişmesi için elzem bir durum. Kimi anne çocuğun kaç yaşına gelirse gelsin 7/24 kendisine yapışık yaşamasını çok sevgiye ve ilgiye bağlıyor ama o çocuklar büyüdükçe sorunları da büyüyor.

İnsan metabolizmasının olmazsa olmazı magnezyum vücudunuzda bulunması gerekenden eksikse aşağıdaki şikayetlerle karşılaşabilirsiniz : ara ara aniden tansiyonunuz yükseliyorsa ya da şekeriniz düşüyorsa, nedeni belli olmayan kalp çarpıntınız varsa, kendinizi devamlı yorgun ve halsiz hissediyorsanız, uyumakta zorluk çekiyorsanız, iştahınız azaldıysa, baldırlarınızda kramlar oluşuyorsa, regl döneminde sancılarınız normalden daha fazlaysa, asabi halleriniz artmaya, tahammül sınırınız azalmaya başlamışsa, öğrenmede güçlük ve hafızanızda zayıflama başlamışsa sizde magnezyum minerali yetersizliği olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
bana doktorum iki tane solgar’ın ilacını verdi.
Multiple fiber formula
Advanced multi-billion dophilus

doktorunuza bir sorun isterseniz, bana iyi geldi.
Kuru kayisi yiyorum onda da magnezyum varmis zaten ise yariyor bende hergun cikmasam bile kabiz degilim cok sukur
Geçmiş olsun.
Şimdi ananas yerken baktım internetten, kabızlığa iyi geldiği yazıyor.
Çok teşekkür ederim kızlar.
Bizim biraz sık tayinimiz çıkacağı için ben park yatağı tercih ettim baştan bakalım inşallah çok rahat kullanırım bende. Seninkiler erkek miydi
İlki kız bu erkek cnm.
Çalışmamak kıstas olmuyor cnm. İlgi alaka kadar eğitim ve kurallar da önemli. Odayı ayırınca bebek terkedilmiş olmuyor. Ama bana kalırsa anneye doyması için ilk zamanlar çok önemli. Eğitimde bir sürü kuram var. Benim seçtiğim bu şekilde, tabi ki herkes istediğini seçip uygulayabilir, her annenin anneliği kendine özel, kutsal bu arada kızımın özgüveni ve gelişimi de çok iyidir. Maşallah diyim.

Bilgi için teşekkür ederim gerçekten Bana farklı markadan 4 defa verdı gunde Nıye dıyordum Tansıyona ıyı geliyormus demek Teşekkürleeer

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de yüzükler parmağımı sıkmaya başladı sanki ya niye öyle oldu erken değil mi
Ödeme dikkat edin kızlar, doktora bahsetmeyi unutmayın. Gebelikte önemli. Bana her gittiğimde soruyor dr. Az bir miktarsa yada kilodansa önemli olmayabilir ama çok önemli.

Aynen öyle canım ben çocugum bana bağımlı yaşasın istemem kendine güveni olsun isterim. Bu ilk doğduğu andan itibaren başlıyor aslında herşeyin farkında oluyorlar bebek deyip geçmemek lazım . İnşallah öyle yetiştirip öyle alıştırıcam ben benim kuzenim mesela bebek uyandığında bile ağlamıyorsa hemen koşa koşa gitmez yanına biraz kendine gelsin yalnız kalmayıda bilsin der gerçekten de öyle her ağladıgında koşa koşa gidersek alışkanlık haline getiriyor bebekler çok fenalar valla

Aynen her anne farklı yetiştirir tabiki ama çok anneci olmaını istemem ben babasına da düşkün olsun yeri gelince öyle isterim Ne güzel hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin allahım tabiki

Ah bu kilolar 23. haftada 8 kilo aldım.
Kızlar ne yapacağız bunu yavaşlatmanın bir yolu var mı ?

Ben kizimi 8. Ayda ayirdim, kizim geceleri cok uyanan gazli bir bebekti ayirdiktan sonra uyku suresi biraz daha uzadi. Sonrasinda baktim besiginde donerken carpip uyaniyor yere kocaman bir yer yatagi attim bende emzirirken bazen yaninda uyuyakaldim ama
Okadar rahat ettikki yer yatagiyla bizimki donendone uyumayi severdi uyku suresi de uzadi ben de emzirirken yatip uyudum birlikte cok rahat ettik aklinizda olsun anneler oglumda da ilk 6 ay ahsap besigimiz var salllanan, yatak odamda onunla 6 ay idare edecegiz. Sonrasina duruma gore bakacagim Gonlum 7. Ayda odasini ayirmakta ama bebegin ve ablasinin durumunu gozlemleyip ona gore karar veririm vakti gelince
Ya ben acaba duygusuz bi annemiyim diyorum bazen, odasimi ayirdigimda bi saat fazla uyudugumda oh be demistim
Valla ben sütten keserken ağladım biliyor musun?
Ben de 26 aylik kestim sutten ama bende duygusal bi bosuk yasatmadi ay baya baya duygusuzum bu konularda hicte emzirmeyi ozlemedim bazen kizim uzerimi giyinirken gorup opuyo memislerden bende gulup sen ablasin artik diyorum ama
İcim de ciz etmiyo yani annem bile benden daha duygusaldi memeden kesme doneminde uzuluyorsu baya annem
Ah bu kilolar 23. haftada 8 kilo aldım.
Kızlar ne yapacağız bunu yavaşlatmanın bir yolu var mı ?
Ben se 20 haftada +9kg doktor her seferinde dikkat et diyor gülerek

Bugün kontrolumuz vardi, 19+0 gunluguz ve oglusum da 300gr olmus. Doktoruma 3-4 gundur hissetmeye basldim dedim, cok normal zaten bebek 300gr lara ulasmadan hissedemezsin dedi. Artik rahat hissedersin dedi ki bunu gecen haftalarda kafama takmaya baslamistim ilk gebeligi olanlar burda 12. Haftalrda hissediyordu ya ister istemez psikolojik bir baski olmus bende ayaklarinda mesanemin uzerindeymis, asagi tekme hissedersin korkma dedi, simdilik oyle yerlesmis dedi ki gercekten arada asagiya tekme hissediyorum iki gundur. Renkli ultrasonla da bakti bikac resmini yakalayip verdi. Boyu da 21cm olmus sipacigimin ogluskomda hersey iyi de benim kilo alimim fazla iste Bir de iki haftadir seker olcumu yapiyorum evde, kizimda gebelik sekerim vardi. Tokluk iyi de acliklarim 90 civari cikiyor, doktorum 90 altina indirmeye calisalim diyetine dikkat et biraz yuru dedi, vitamini de birak dedi. İns dusurebilirim bu sekeri ya kizimda da kabusumdu cok sukur diyetle hallettik ama insan baski hissediyo surekli olcum yaparak Ayrintili ultrason icin de 19 marta randevu aldim perinatologdan. Bizden haberler boyle bu arada rahim agzi uzunlugum 43mm imis, sordum da alttan muayeneye gerek yok ultrasonda gorebiliyoruz dedi ve tek tek gosterdi nasıl olcum yaptigini, merak edenler vardi ya sorayim dedim ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…