2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Şu karyolalar nasıl?İnstagramda bunlae kullananlari da görüyorum bebiş için?
Ailenle aynı şehirdeysen ya da kayınvalidenlerle bunlar olur. Bende eşimde yaşadığımız yerde memuruz. Ara tatilde ve yaz tatillerinde ailelerin yanına gidiyoruz. Onun için ben mecburen park yatak aldım. Çantası var çadır gibi katla çantaya koy götür. Bunları çok beğeniyordum ben ama olmadı

Evet evet bendim o ama Bu ara seker olcumlerim beni strese sokuyor, diyetime dikkat etmeme ragmen aclik sekerim yuksek cikiyor, boyle giderse doktora gitmem gerekecek bebisimin kilosu da suyu da cok iyi ayrintilida doktorum hersey guzel dedi ama kendi doktorum aclik sekerin yuksek cikiyor diyor Kizimda da bu civarlardaydi gerci ve kizim 3180 dogmustu gayet idea kiloda Ama
İkinci gebelikte sekerim daha ki yuksek acaba diye stres yapiyorum doktora da gidemiyorum virus korkusundan
Bence erken simdiden yikama bebise de yeni bir takim al yani annesi
Beni evde doğurmuş annem ya böyle pinpirikli bı insanin annesindeki rahatliga bak bende ilk başlarda haftada 1 bile gittiğim oluyodu rekorum 4 hafta en fazla 4 hafta bekleyebildim
Ben ve ablamda evde dogmusuz benim komsum 3 sene once ikinci cocugunu hastaneye gitmek uzere hazirlanirken evden dogurdu
Merak etme benim ikinci gebelik ve ben de kafasi burda ayagi burda diyemem
Fotoğraf çok güzel anı kalıyor oğlum da yaptırmıştım ama böle olursa bunda olmayacak bi sağlıkla kucağımıza alsaydık
Evet dogum albumu cok guzel oluyor kizimda yaptirdim cok memnunum, ogluma da istiyordum ama
Bu durumda nasil olur bilmiyorum
Kızlar çamaşır suyu kullanıyor musunuz evde ? Ben mutlaka bulaşıkları yıkıyorum evo de siliyorum ama az önce annem aradı çok kızdı bana çocuğu sakat edeceksin diye bisey olur mu ya
Camasir suyunu bulasikta kullanmak mi ay yapmayin bence ya, ne gerek var ki ben bulasik deterjanlarimi bile icerigi temiz organik olan diye ugrasiyorum makinada cift durulama yapiyorum. Ev temizliginde de domestosu sadece klozetlerde haftada bur kullaniyorum onun disinda herseyim organik temizliyiciler ve de beyaz sirke
Lesie ile dogum kilolarimi atmistim ben, kendisini cok severim. Ben de basliycam ya belki sekerime de iyi gelir

Kızlar ben korkudan şeker testi yaptırmadım dışarı adım atmıyorum bir kızım daha var çünkü onu tehlikeye atmış olucam ne yapsam bilmiyorum

Kizlar benek alisverisi icin birkac oneri vereyim nacizane:
Anne yani yatagi alanlar simdiden baska bir yatak almasin, anne yani almadiysaniz 2 yasa kadar park yatak iyi goturur. Sonra oda yaparsiniz.
Bebek icin hastane cikisi bir takim ya da iki takim alınabilir. Ama ben 0-3 ya da 1-3 aylik takim ve tulumlari bol alma taraftariyim. Kizimda eksiklik cok cektim cunku ilk 40 gun asiri sulu kaka yapiyorlar ve gunde 5-10 defa yapiyor ve her gun en az 5 takim makinaya gidiyor ve bebegin camasirlari biriktirip ayri yikadigimizi dusunursek ben yine bol alirim yani kiyafetlerini
Eger hemen isbasi yapmayacaksaniz sut sagma makinasi almaniza gerek yok, zaten ihtiyac durumunda hastaneler veriyor ve gunumuzde bu makinalari internetten siparis etmekte cok kolay bosa masraf yapmayin.
Biberon tarzi seyler de almayin, ihtiyaciniz olmayabilir. İhtiyac olursa hemen bir eczaneden tedarik ediliyor.
Emzik dusunenler icin ben avent kullandim kizimda cok memnun kaldik kizimda sevdi. Ogluma yine alacagim ben emzik seviyorum rahatlik bence
Canta icin ben se sirt cantasindan yanayim.
Emzirme ortusu hayat kurtarir, muslinden yapilani tercih edebilirsiniz.
Bolca muslin alin, agzina yuzune gozune banyo sonra icin battaniye icin felan harikA
Ben sezeryan yaptim gecelik kullanmadim iki pijama takimi bana yetmisti. Bu defa da yine iki pijama takimi koyarim cantama,lazim olursa diye bir iki tane alt pijama eklerim.
Emzirme sutyenini ben gereksiz buluyorum daha once söylemiştim ama tabi sevenler vardir
Yenidogan icin sampuan vs. Ben mustela taraftariyim. Bez icin molfix kullanacagim
Yine. Alt silme icin ilk 2-3 ay pamuk kullaniyorum sonra baby&me saf islak
Mendiline geciyorum kizimda bu sekilde ilerledim. Bolca alt degisme pedi alin, etraf batmasin baby&me nin pofuduk alt degisme pedi cok kullanisli.
Simdilik aklima gelenler bunlar

Kızlar ben korkudan şeker testi yaptırmadım dışarı adım atmıyorum bir kızım daha var çünkü onu tehlikeye atmış olucam ne yapsam bilmiyorum
Bence doktoruna danis, ilk gebelikte seker cikmadiysa ve bebisin kilo suyu simdiye kadar iyiyse ve cok kilo almadiysan bir ay kadar erteleyebilirsin sonra duruma gore doktorunla karar verirsin

Bende yaptırmadım doktorumu aradığımda bir sorun olmadığı sürece hastaneye gelme birsey olursa beni ara dedi bu dönemde gitmemek en iyisi

Gorumcemde şeker aleti var kendi kendime bakarım artık ondan işteyim ayrıntılı ultrason da herşey iyi çıkmıştı kilo aldım ama sekerden olduğunu sanmıyorum yemeklere saldırdım çünkü hiç yiyemiyordum bulantidan geçince ani yemek krizleri oluştu

Yarın başlayalım ilki kahvaltıdan sonra olsun☺

Çok tatlış buna da bakayım fiyatını da iyi bulmuşsun güle güle yatsın minik
Ben sporumu yaptım Kol ve bacak kaslarını çalıştıracak esneme hareketleriyle başlayıp sırt kaslarımı rahatlatmaya çalıştım ve işe yaradı gibi yaparken sırt ağrım vardı bittiğinde rahatlamıştım:))

Kızlar çamaşır suyu kullanıyor musunuz evde ? Ben mutlaka bulaşıkları yıkıyorum evo de siliyorum ama az önce annem aradı çok kızdı bana çocuğu sakat edeceksin diye bisey olur mu ya
Çamaşır suyu kadın rahmi dahil bi çok organa zarar veriyor kullanmamaya çalışalım

Kızlar emzik alcam ama avent mi almalıyım? Damaklı mı olmalı bir de şu tutma yeri olanlar çenesine değip uyandırıyormuş doğru mu tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum

Kızlar emzik alcam ama avent mi almalıyım? Damaklı mı olmalı bir de şu tutma yeri olanlar çenesine değip uyandırıyormuş doğru mu tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum
Benim tecrübem yok ama belki alırım diye baya araştırdım. Avent daha iyi sanırsam. Bi de damaklı tene değen yerleri de hava alan. Ama bebeğin de hangisini kabul edip tutacağı da belli olmuyomuş.
Bu arada emziğe alıştırırsak bıraktırması zor mudur ya?

Bebekler emerken uyuyakalıyor ya ben tam o esnalarda sadece vermeyi planlıyorum yani gün içinde uyanıkken vermeyi düşünmüyorum diğer türlü bıraktırmak oldukça zor ben mesela 3 yaşında zor bırakmışım annem öyle diyor

Sabah ackarnina, kahvaltiya basladigin andan itibaren bir saat tutup sonra bakiyorsun. Aksam yemeklerinde de yemege basladigindan bir saat sonra bakiyorsun. Haftada bi kac gun bakarsan olur canim.
Ben avent damaksiz kullandim yine oyle alicam. Ceneye degip uyandirma olayina sahit olmadim benim kizim zaten zirt pirt uyanirdi o ayri
2 yasinda birakti kizim
Ama 6 aylikken emmeye basladi emzigi. Biraktirirkende zorlanmadim 1 haftada alisti. Anlata anlata biraktirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…