- 8 Nisan 2018
- 929
- 1.055
- 63
- 33
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #31.461
Uykudan her uyanışında bu hareketleri yapıyorum aslunda. Bazen çıkıyor bazen çıkmıyor. Bazen çıkmasına rağmen yeterli olmuyor. Ayşe öner hareketleri daha iyi geliyor. Karı masajı+bisiklet sürme hareketi şeklinde tekrarlı oluyor. Bir de sakinleşsin diye emziriyorum bu sefer hem gazı artıyor hem de aşırı tokluk rahatsz ediyor. Kısır döngü bitmiyorAç karnına i love you masajı youtubeda var bu masajı yaparken mustela bebek yağı gibi bi şey kullanmanız gerek avcunuzu yağla birbirine sürerek ısıtıp öncesinde. Bende tamany krem var kimyonlu zamanında almıştım bunu kullanıp yaptığımda yüzde yüz saniyeler içinde çıkarıyor alttan. Ama sizde böyle bi krem yoksa yağla kullanın o da çıkarıyor birkaç kere tekrarlayın hareketleri.
Canım benim bebeğimin de gazı ve sancısı olduğu zaman ne biberon alıyor ne de memeyi sancıdan bağırıyorda bağırıyor gözlerinden yaşlar geliyor ama sancı bitip gazını çıkarınca çok güzel emiyor ben 5-6 saat sancıdan gazdan emmediğini biliyorum.Merhaba arkadaşlar, 1 aylık bebeğim baştan beri anne sütü ve mama kullanıyor, son 3_4 gündür , mamayı içerken ağlıyor, zorla veriyoruz, ama normalde aynı markayı hemen içerdi, sonradan böyle olması garip diil mi? Aslinda aç, parmaklarını emiyor, ağlıyor ama mamaya neden böyle yapıyor, sütümü de şapur şupur içtiği yok ki zaten 30 CC çıkıyor, gazdan mi mamadan mi ama memeyi istediği için olamaz sanırım
Sağol, mantıklı bir cevap , eşim emerken bile ağlıyor falan diyor, ben de dedim kesin gazdan, yoksa Allah korusun niye karnı doyarken ağlasın dimi, öyle şey mi olur anne sutunde bı kere oldu sanırım, o da biberon dan, sütü içiyor biberon dan ama mamada öyle işte, peki senin demek istediğin icme esnasında mi mama gaz yapıyor da içermiyor, yoksa kendi gazindan ni bebeğin?Canım benim bebeğimin de gazı ve sancısı olduğu zaman ne biberon alıyor ne de memeyi sancıdan bağırıyorda bağırıyor gözlerinden yaşlar geliyor ama sancı bitip gazını çıkarınca çok güzel emiyor ben 5-6 saat sancıdan gazdan emmediğini biliyorum.
Bu formulu duymustum ama bebek icmiyorsa kusturamayiz kiBebeğin mama ölçüsünü hesaplamak için şöyle bir formül var, arkadaşımın bebeğinin doktoru söylemişti: Bebeğin kilosu/56 = 3 saatte bir içmesi gereken rakam
Ben de 60 cc veriyordum, geçen hafta kontrole gidince doktor kilosunu ölçtükten sonra 60 cc az dedi. 4.300 gram bebeğe günlük toplam 600 cc ye çıkarın dedi ki 3 saatte bir 75 cc ediyor. Yukarıdaki formülle uyumlu gerçekten. Tabii en önemlisi bebişlerin doyması, bunlar asgari sınırlar. Benimki uzun uyuyunca 90 cc bile içiyor
Kendi gazından canım mesela memeyi ağzına doğru götürünce bağırıyor ağlıyor memeyi almak istemiyor. Ben kaç kez açlıktan ağlıyor sandım meme reddi yaşıyoruz sandım mama denedim biberonla vermeyi denedim yine ağladı bağırdı. Gazını ne zaman çıkardı o zaman emdi. Eğer her mama ya da süt içmesinde gazını çıkarmazsan o midedeki gaz bağırsağa iniyor daha da şiddetleniyor sancısı. Uyuyor olsa bile muhakkak gazını en azından ağızdan çıkarmayı dene. Uyansın bırak tekrar dalar uykuya ama gazlı uyuyunca daha zor.Sağol, mantıklı bir cevap , eşim emerken bile ağlıyor falan diyor, ben de dedim kesin gazdan, yoksa Allah korusun niye karnı doyarken ağlasın dimi, öyle şey mi olur anne sutunde bı kere oldu sanırım, o da biberon dan, sütü içiyor biberon dan ama mamada öyle işte, peki senin demek istediğin icme esnasında mi mama gaz yapıyor da içermiyor, yoksa kendi gazindan ni bebeğin?
3 saatte bir mi 120 veriyorsun yoksa emziririp , mama verdiğinde mi bu miktarı veriyosun ? Doktor bana 90 ı geçme demişti 1. ay kontolünde kilosuda 4000 gr civarı idi. Bende geçmemeye çalısıyorum ondan sormuştum.39 günlük, aylık kontrolünde doktor 120cc ye geçebilirsiniz demişti, şuan 120 ile doymuyor bile, biraz oyalıyorum uyumaya yakın 30-60cc daha veriyorumbilmiyorum ki çok mu besliyoruz ama doymayinca da uymuyor.
2 saatte bir 80-90 cc gayet iyi bence az değil. 3 saatte 90 cc olarak düşünüyo doktorlar az içiyo diye panik yapıp, üzülmeBu formulu duymustum ama bebek icmiyorsa kusturamayiz kibenimki de 4830 gr ama bazen 60 aliyir ve fazla verince de kusuyo amacogunlukla 80-90 iciyor ve ben 2saatte besliyom cok nadir 3saate cikiyo
Mamayı neyle veriyorsunuz.Ayni durumu ben yaşadım baslarda beni emmedigi için Mayıs'a anne sütünü de biberonla veriyordum sağıp.Merhaba arkadaşlar, 1 aylık bebeğim baştan beri anne sütü ve mama kullanıyor, son 3_4 gündür , mamayı içerken ağlıyor, zorla veriyoruz, ama normalde aynı markayı hemen içerdi, sonradan böyle olması garip diil mi? Aslinda aç, parmaklarını emiyor, ağlıyor ama mamaya neden böyle yapıyor, sütümü de şapur şupur içtiği yok ki zaten 30 CC çıkıyor, gazdan mi mamadan mi ama memeyi istediği için olamaz sanırım
Bu formulu duymustum ama bebek icmiyorsa kusturamayiz kibenimki de 4830 gr ama bazen 60 aliyir ve fazla verince de kusuyo amacogunlukla 80-90 iciyor ve ben 2saatte besliyom cok nadir 3saate cikiyo
Benimkinin de saatte ya da 1,5 saatte bir mama istediği oluyorBu formulu duymustum ama bebek icmiyorsa kusturamayiz kibenimki de 4830 gr ama bazen 60 aliyir ve fazla verince de kusuyo amacogunlukla 80-90 iciyor ve ben 2saatte besliyom cok nadir 3saate cikiyo
Ben 3 saatte veremiyorum ki, mama ver gazını çıkart uyut derken 1 saati geçiyor, sonrada uyanınca altını al, emzir mamasını hazırla derken mama saat arası 4 saati buluyor, 4 saatte bir 130 cc veriyorum, 120 ile doymuyor bile3 saatte bir mi 120 veriyorsun yoksa emziririp , mama verdiğinde mi bu miktarı veriyosun ? Doktor bana 90 ı geçme demişti 1. ay kontolünde kilosuda 4000 gr civarı idi. Bende geçmemeye çalısıyorum ondan sormuştum.
2 saatte bir 80-90 cc gayet iyi bence az değil. 3 saatte 90 cc olarak düşünüyo doktorlar az içiyo diye panik yapıp, üzülme
Ben de öyleyim çok rahat çıkarıyor gazını aslında ama bitmiyor bağırsaklarının içi alev topu dedi kuzenim yenidoğan hemşiresi… geçecek inşallah biz masaja devam edelimUykudan her uyanışında bu hareketleri yapıyorum aslunda. Bazen çıkıyor bazen çıkmıyor. Bazen çıkmasına rağmen yeterli olmuyor. Ayşe öner hareketleri daha iyi geliyor. Karı masajı+bisiklet sürme hareketi şeklinde tekrarlı oluyor. Bir de sakinleşsin diye emziriyorum bu sefer hem gazı artıyor hem de aşırı tokluk rahatsz ediyor. Kısır döngü bitmiyor
4 saate 120 cc normal zaten maşallaj kilosu iyiymişBen 3 saatte veremiyorum ki, mama ver gazını çıkart uyut derken 1 saati geçiyor, sonrada uyanınca altını al, emzir mamasını hazırla derken mama saat arası 4 saati buluyor, 4 saatte bir 130 cc veriyorum, 120 ile doymuyor bilebenim sütüm yok emziriyorum ama 10-20 cc anca çıkıyor, sadece mama diyebiliriz yani, aylık kontrolünde de bana 120cc ye geçebilirsin dedi ama biz 4500kgdık. Kilosuna göre ayarliyorlar bence, birde doydugunda daha fazla emmiyor zaten biberonu.
Bebeği ters pozisyonda tutup emzirin internette araştırın forumda da eski bir konu var böyle. En kestirme rahatlama sağlayan tıkalı kanalları açan bu yöntem.Bildiklerimden bahsedeyim. Aynı durum başıma geldi az çok tecrübem var.
- Bol emzirerek göğsü boşalmak gerek
-Emzirirken sertlik kısma masaj yapmak orayı yumuşatır bebek daha kolay çeker
- Havluyu ütü ile ısıtıp göğsünüze bastırıp peşine hemen emzirin.
-Bebek bir göğsü emerken diğerini makine ile çekin.
-Duşa girdiğiniz zaman dairesel hareketlerle masajlar yapın. Çıkınca hemen emzirin bebeği
Özetle göğsün mutlaka boşalması lazım. Sağım ve emzirme yapmalısınız. Bunların haricinde lahana kapatan var. Soğan ile tedavi eden var. Onları da araştırabilirsiniz. Benim en çok işime yarayan yöntem ılık havluyu göğse bastırmak ve peşine hemen emzirmek ya da makineyle çekmek oldu
Bebeği ters pozisyonda tutup emzirin internette araştırın forumda da eski bir konu var böyle. En kestirme rahatlama sağlayan tıkalı kanalları açan bu yöntem.
Bi bakayım canim bendeİndirimleri takip edip almıştım geçen hafta. Bir de altı ince, yerde kullacaksanız, altına battaniye falan koymak gerekebilir. Benim evim soğuk olduğu için koltuğa koyarak kullandık
Biberonla veriyoruz , baştan beri , sadece bikac gun şırınga ile verdik , biberonu tutmakta zorlanıyor evet yanlardan damlıyor, meme reddinden korkmuyorum şükür tabi Allah korusun da, az az da olsa idare ediyoruz, günde 1_2 kere meme verebiliyorum acıdan, devamı mama ve sagdigim sütler, 30 CC, nadiren 40-50 ama tamamına yakın 30 CC çıkıyor işte , kızımda da böyle 30 çıkardı , soraya doğru 50_90 da çıktı ama yine ayniya döndü , icmedigim çay kalmamıştı, damla bile kullandım olmadı , mama ve meme ile 11 ay emzirdim çok şükür , ama aylarca mamayı az vererek direttim ki memeyi bırakmasın , mamayı bıraksın ama nafile basaramamistim, şimdi de ogluma azaltmadan veriyorumMamayı neyle veriyorsunuz.Ayni durumu ben yaşadım baslarda beni emmedigi için Mayıs'a anne sütünü de biberonla veriyordum sağıp.
Sonra büyüdü güçlendi emmeye başlayınca biberonu cekemedi hani meme reddi oluyor ya bazılarında biberondan sonra.Benimki de biberonu unuttu yani cekemiyordu ağzında geveliyordu hep ağzının kenarlarından dökülüyordu.Sanirim kafası karıştı bi meme bı biberon olunca.Halada öyle biberonu ilk tutamiyor alt damağına bastırınca alıyor bir süre sonra.Belki sizde de aynı durum olmuştur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?