2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bende doğum yapalı 56 gün oldu arada koyu akıntı geliyor. Normal demişti doktor

Bebeğiniz kaç günlük 120 cc çok değil mi
39 günlük, aylık kontrolünde doktor 120cc ye geçebilirsiniz demişti, şuan 120 ile doymuyor bile, biraz oyalıyorum uyumaya yakın 30-60cc daha veriyorum bilmiyorum ki çok mu besliyoruz ama doymayinca da uymuyor.

Bebeğiniz kaç günlük

39 günlük, aylık kontrolünde doktor 120cc ye geçebilirsiniz demişti, şuan 120 ile doymuyor bile, biraz oyalıyorum uyumaya yakın 30-60cc daha veriyorum bilmiyorum ki çok mu besliyoruz ama doymayinca da uymuyor.
Maasallah benimki 70 CC alıyor fazlasında aşiri kusuyor daha içerken hemde

Benim kız dün asılı oyuncaklardan birine dik dik bakıyordu. Mutfaga gidip geldimki yastıktan inip ters dönmüs ve o oyuncaği yalıyordu .
Gözüne kestirmiş önceden Gelişimleri için faydalı gerçekten, en azından kendi kendilerine vakit geçirmeyi öğreniyorlar

Bende doğum yapalı 56 gün oldu arada koyu akıntı geliyor. Normal demişti doktor

Bebeğiniz kaç günlük 120 cc çok değil mi

Benimki de 80-90cc de doyuyor
Bebeğin mama ölçüsünü hesaplamak için şöyle bir formül var, arkadaşımın bebeğinin doktoru söylemişti: Bebeğin kilosu/56 = 3 saatte bir içmesi gereken rakam

Ben de 60 cc veriyordum, geçen hafta kontrole gidince doktor kilosunu ölçtükten sonra 60 cc az dedi. 4.300 gram bebeğe günlük toplam 600 cc ye çıkarın dedi ki 3 saatte bir 75 cc ediyor. Yukarıdaki formülle uyumlu gerçekten. Tabii en önemlisi bebişlerin doyması, bunlar asgari sınırlar. Benimki uzun uyuyunca 90 cc bile içiyor

Kızlar sağ göğsünün sağ tarafında kitle gibi sertlik oluştu.Göğsümde yanma ve kaşıntı var internetten baktığımda mastit diyor doktora gitmeli miyim bunun tedavisi nasıldir ve bu göğüsten emzirmeye devam ediyormuyum

Kızlar sol göğüsumun alt kısmı baya sertleşmiş ovaladim ettim ama geçmiyor ne yapmam gerek orda tıkanıklık mi oluşmuş. Elleyince ağrıyor emzirirkende agri yapiyor

Bildiklerimden bahsedeyim. Aynı durum başıma geldi az çok tecrübem var.
- Bol emzirerek göğsü boşalmak gerek
-Emzirirken sertlik kısma masaj yapmak orayı yumuşatır bebek daha kolay çeker
- Havluyu ütü ile ısıtıp göğsünüze bastırıp peşine hemen emzirin.
-Bebek bir göğsü emerken diğerini makine ile çekin.
-Duşa girdiğiniz zaman dairesel hareketlerle masajlar yapın. Çıkınca hemen emzirin bebeği
Özetle göğsün mutlaka boşalması lazım. Sağım ve emzirme yapmalısınız. Bunların haricinde lahana kapatan var. Soğan ile tedavi eden var. Onları da araştırabilirsiniz. Benim en çok işime yarayan yöntem ılık havluyu göğse bastırmak ve peşine hemen emzirmek ya da makineyle çekmek oldu

Remini de yollayabilir misiniz acaba

Kızlar bana acilen mucizevi bir gaz çıkarma(alttan) yöntemi şazım. Şunu yaptım hemen çıktı bunu yaptım anında rahatladı dediğiniz ne var?
Rezene papatya kimyon içiyorum. Rezeneden bebeğe bir çay kaşığı veriyorum.(diğerlerinden vermedim, veren var mı?)Karnına bol masaj, ayaklarıyla bisiklet sürme hareketi. Bu akşam çok çok fazla ağrılıydı havlu ısıtıp karnına koydum rahatlattı. Bunlar yaptıklarım. Başka ne yapabilirim.

Çok sağol canım şuan için sıcak su torbası yaptım birazda saf zeytinyagi ile masaj bebeğim uyanınca özellikle o göğüsten emziricem

Bebeği emzireceğin zaman yaparsan daha çok faydasını görürsün canım. Ben bebek yanımdayken havluyu basıp peşine hemen emziriyordum

Aç karnına i love you masajı youtubeda var bu masajı yaparken mustela bebek yağı gibi bi şey kullanmanız gerek avcunuzu yağla birbirine sürerek ısıtıp öncesinde. Bende tamany krem var kimyonlu zamanında almıştım bunu kullanıp yaptığımda yüzde yüz saniyeler içinde çıkarıyor alttan. Ama sizde böyle bi krem yoksa yağla kullanın o da çıkarıyor birkaç kere tekrarlayın hareketleri.

Bebeği için uyku tulumu alıp memnun olan var mı içimizde? Bugun ebebekten baktım 9 aydan başlıyor dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…