2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bebeğinizin bütün tepkileri yorgunluk aslında
Uyumayı sevmeyen bir bebek yok sadece kimi 14 saat uyur kimi 18 ama illaki uyur fizyolojik ihtiyacı bu.
Umarım uyutacak bir yöntem bulursunuz benimki pilates topu olmuştu başka hiç bir şekilde uyumadı tam 4 ay topta zıpladık 12 kilo vermem dışında berbat bi süreçti
Koynumda kuzu kuzu uyuyan bebeğim olsa bende uyku eğitimi vermezdim ki
Bebeğe de yazık daha fazla zıplasın istemedim sarsılmış bebek sendromu diye bir gerçek varken
Başta yaylanıyorduk uyumadıkça doz arttı en son baya sekiyodum ayaklarım yerden kesilecek kadar hatta bi kere düştüm bile bebekle baya yuvarlandık o derece
Anneme flan gideceksek top yanımızdaydı her şeyden önemliydi
Uyku düzenini topla sağladım ama uyanıklık süresine göre hep uyuttum uyandı geri uyuttum böyle 1 ay sürdü saatler oturdu geriye uyumayı öğretmek kaldı onu da 4. Ayına girdiği gibi başladım işte sonrasını biliyorsunuz

Ben de 40 ım çıktığında oldum bi daha olmadım 4 ay fln oluyor öyle söyleyeyim
Olmayın ya daha iyi
Ben 3. Ayda oldum şimdi bu ay yani 4. Ay tekrar oldum yani düzenli olacağım öyle görünüyor ve çok çok ciddi sütüm azaldı. Herkeste aynı olur mu bilmem ama prolaktinim emziren kadın değil baya normal kadın seviyesinde şuan da
Emzirirken fışkıran boğulma tehlikesi yaratan sağıp sağıp buzlukta stok yaptığım sütüm gitti şimdi günü zor tamamlıyorum dolaptan takviye ile gidiyorum onlarda bitmek üzere mama yolu görünüyor bana

Maşallah cnm yaa şuan gözüm - 12 kg dan başka bişey Görmüyor

Çok çok güzel açıklamışsın evet benim oğlum da böyle biz de işkence çekiyoruz artık belki de kendi kendine dalmayı bilmiyor çocuk çünkü uyumak da istiyor gibi inanın bilmiyorum evet alışkanlık oldu meme sürekli meme için uyanıyor maşşallah size ya bayıldım tek başınıza bana hayal gibi geliyor hayırlısı olsun çok ağlatmadan bi yolunu bulmam gerek benim de darısı başımaaaa

Benim kvalidem de sütün mü az bi mama mı karıştırsan… bi mama yese bide banyo yapsa uyur dedi uyumayınca o da şok oldu alakası yok onunla cidden. Belki yakın zamamda bi mucize olur gece iki kere kalkarım fln diyorum atak da bitti malum ben uykuyu çok severdim gece uykusunu çok hasretim… sağlıkları yerinde olsun cidden bu da bi süreç böyle olsun varsın

Benim sütüm gittikçe artıyor bu doğru olabilir. Ben de 19 kilo verdim doğum öncesi kiloma son 3 kaldı adet olsam belki o da bi giderdi diyorum

Bu ay benim de oyle oldu. 40imdan sonra oldum ve duzenliydi, sizin kadar olmasa da 5 6 gun gectikti, bu ay ataktan ve gerilemeden dolayi cok fazla yoruldum ve cok uykusuz kaldim. Ben ona bagliyorum bu gecikmeyi.

%70 meselesi bana şuan büyük motivasyon oldu Tam kırılma noktasındayım bugün , gece uykusuna geçmesi çok yordu
Çok doğru bişey söyledin kendi kendine uykuya dalmayı bilmiyorlar. Benim oğlumda memede uyuyo, çekince uyanıyo okşuyorum, sallıyorum imkanı yok sakinleşmiyo, gözü kapalı bağırıyo, ağlıyo. Memeyi alınca uykuya devam ediyor, başka türlü uykuya geçmeyi bilmiyor
Benim sütüm gittikçe artıyor bu doğru olabilir. Ben de 19 kilo verdim doğum öncesi kiloma son 3 kaldı adet olsam belki o da bi giderdi diyorum
Hemeen öneri alalım

11 Sİze göre geç bir saat olabilir fakat; sabah 8 de evden çıkıp akşam 7-8 gibi eve girin çocugunuzu 1 saat görüp yatırırken de bakayım 11 için geç diyecekmisiniz merak ediyorum :)
Evet büyüme hormonu söylediğiniz saatlerde olabilir lakin benim kızımın gelişimi kilo ve boy olarak çok çok ileride zaten :) maşallah diyeyim. 42 haftada doğunca zaten doğuştan öyle oldu hsgdhsd :) Bizim doktorumuz İstanbul hatrı sayılır bir hastane ve kendisi prof kızımın 10-11 de uyumasına herhangi olumsuz bir tepki göstermiyor . 5 aylık bir çocuk robot değil :) her günü bir olmaz, bir gün 10 da uyur bir gün 12 de bir gün 9 da.. okula gitmeyeceğim iyi gitme bu bana göre saçma bir örnek. Şuanı konuşuyoruz 8 sene sonrasını değil :)

Çalışmadığınız bütün gün çocugunuzla evde olduğunuz için size ve sizin gibi ebeveynlere kolay geliyor olabilir ama kendinizi çalışan anne yerine koyup 24 saat içerisinde çocugunuzu sadece 2 saat görün sonra konuşalım :)

Benim anlatmak istediğim çok farklı siz uyku eğitimi verebilirsiniz ama ben vermiyorum :) çünkü benim çocuğum 10da uyuyor zaten saat 10 da uyuyp sabah 8-9 da uyanan bir çocuk gece beslemesine dahi ben kaldırıyorum veya uyandırmadan yediriyorum. Neden bu şekide uyku düzeni olan cocuga zorla bir şeyleri yaptırayım ki :)

yaptıranlara sözüm yok, ben karşıyım. Teşekkürler

Uyku eğitimi verin demedim kimseye 11 bebekler için geç dedim ve bu ispatlı büyüme ve gelişmeden kasıt ise boy kilo değildir sosyal ve beyin gelişimini de kastediyorum aynı zaman
Bu arada çalışan anneyim bunu bana sormadınız sanırım ama kendinizce cevap vermişsiniz zaten işe döneceğim için uyku eğitimini bir an önce verdim ki düzeni olsun bebeğimde bakanda zorlanmasın diye
Sizden farklı düşünüyorum çocuğumu 2 saat daha fazla göreceğim diye onun gelişimini etkileyecek bir konuda bencillik edemeyeceğim
Örneğim çok makul aslında okul çağında olsa yine 9 da uyutmazdınız demekki çünkü yine az göreceksiniz sizin hesabınızla
sevgiler :)

Bende bencillk etmiyorum zaten :) Kendimi düşündüğüm için çocuğumu 10 da uyutmuyorum yanlış anlamışssınız :)
Kızımı 3 aylıkken bıraktım. ve 2 aydır zaten bana karşı sert tepkileri var maalesef onun yanında olmadığımın bilincinde.. Akşamları bazen uyumamak için direniyor hiç birşeyi yok mesela karnı tok altı temiz gazı yok vs ama uyumuyor bir çok pedagog ile görüşmem sonucunda kızımın tüm tepkilernin bana olduğu yönünde netlik kazandı. Çünkü dediğim gibi onun bana benimde ona ihtiyacım var. Kızım doğdugundan beri uyku meselesi hiç bir zaman sorun olmadı. Öğlenleri uykusu hep düzenli idi. Uyanma-aktivite- yemek- uyku şeklinde ilerledik 3 ay boyunca şuan 5 aylık hala öyle gidiyor :) Akşamları da 9 gibi uyuyan çocuk işe başladığımdan beri 10-10.30 aralığında uykuya giriyor. Ayağıma alıp 5 dk salladığım gibi uyuyor. Ve ben bu yüzden zaten düzeni olan bir çocuğa uyku eğitimi vermeye karşıyım.Eğitilecek bir cocugum yok çünkü :) Ha tam tersi olsaydıda saatlerce uyumasaydı pilates topları üzerinde zıplasaydım vs yine uyku eğitimi vermezdim. Her anne ve her çocuk özeldir. Bilemiyorum belki de bekara koca boşamak kolay zor bir çocuğum yok, şükür hiç bir zaman da olmadı.

Verene de vermeyene de saygım sonsuz. Sevgiler :)

Anladım sizi teşekkürler :)
Bu arada benim kardeşim de pedagog bebeklerin 7. aydan önce ayrılık kaygıları yoktur yani siz odadayken varsınız onun için ama yokken varlık olarak yoksunuzdur aaa annem gitti yi anlayamazlar
Bir şeylerin sürekliliği devamlılığının bilince değiller şuan da
Gördükleri kadar her şey tam anlatabildim mi bilmiyorum
7. Ayda başlar annem var ama yanımda yok demekki evde yok bilinci oyuzden bebeğinizin sorunu direk bu olmayabilir bilginiz olsun tabi sizin pedagoglarda size bu bilgiyi vermişte olabilir ben paylaşmak istedim
Uykuya direniyorsa son uykusundan 2 buçuk saat sonra yatırıp denemenizi öneririm 10 buçukta uyuyorsa son uykudan 8 de uyanmalı yani 7-8 arası bi şekerleme bile yapsa yatarken hiç sorun çıkarmaz yorgunluk uykuya dirençtir bebeklerde ayakta kalma süreleri çok kısıtlı olduğu için

Bende bisi sorucaktim. Tracy yontemi ile rutin olusturmaya calisiyorum. Gunduz uykularini uzatamiyorum ama yarim saat uyuyor uyanmaya yakin yanina gidiyorum pis pisliyorum saga donuyor sola donuyor emzigi atiyor uyaniyor. Uykusunu döndüremiyor. Bu sebeple de gece uykusuna gecmeden 2.5 saat ara veriyorum ama yorgun oldugundan sanirim gece uykusuna gecerken de zorlaniyor. Surekli pis pis kucagima aliyorum yatiriyorum(1.5-2 saati buluyor)bende yoruluyorum vazgecmek uzereyim uyum göstermiyor Gerci 5 gündür cabaliyorum. 2 haftada rayina oturur falan diyolar. Tamam mi devam mi arada kaldim

Buna ayrılık kaygısı demiyelim, daha farklı bir şey .. Mesela şöyle evde herkese gülüyor baba, hala, babaanne , dede herkes aynı şeyi söylüyor hepsine bir işve bir cilve ama bana hiç bir şekilde karşılık vermiyor nötr yani. Ben tamamen bu kadar küçükken bırakıp gitmeye bağlıyorum bana göre başka hiç bir açıklaması yok. Bu resmen bana tepki başka bir şey değil. Herkese gülüp bana surat asması.
Diğer bir konu da o şekilde yapıyoruz zaten. Ben eve gelene kadar babaannesi yatırmış oluyor. 6:30 gibi yatmış oluyor 7:30 7:45 gibi kalkıyor. Gece uykusuna ise 10:30 da girmiş oluyor. Uykudan daha çok bana karşı tepkileri beni yoruyor; yormaktan ziyade üzüyor. Maalesef.

Aslında yorgunluktan ağlıyor bence, uyumayı becerebilse sekinleşecek, sallarken, evde gezdirip uyutmaya çalışırken dikkatini dağıtan çok şey oluyor ona daha çok sinirleniyor gibi, bence uyumayı öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz, uykuya zorlama gibi değil de mesela yatağına yatırıp ağlayınca omuzda sakinleştirip tekrar yatağına yatırmak gibi ya da şarkı söylemek müzik açmak falan, gerçi en iyi yaşayan bilir bebeğinin neye nasıl tepki vereceğini, dışarıdan söylemesi kolay, Allah yardımcınız olsun, hızla büyüyorlar bugunler de çabuk geçecek nasılsa.

Uyandığında yarım saat daha uyutmaya çabalayıp uyumazsa günaydın diyip almalısınız bide yüzüstü uyutmayı deneyin cidden çok uzatıyor uykuyu
Yatır kaldırda kaldırmayı zamanla azaltmanız gerek gerçekten inandığınızda kaldırın kaldırdığınız anda susuyorsa yalancı ağlama oluyor aslında bebek sistemi çözmüş oluyor bu beni ağladıkça alıyor diye daha çok başındasınız
Yatakta sakinleşme sürelerini arttırmaya çalışın daha iyiye gidecektir

Sizi yabancılıyor aslında şimdi anladım ama üzülmeyin kasti yapmıyor aslında yada size küs değil sadece kalabalık aile de özellikle işe giden anneye hep olan bir sey benimde annem bakacak anneme anne diyeceğinden bile eminim
Naçizane önerim şu eve geldiniz ya uyandığı gibi siz alın tüm bakımı size ait olsun hatta yalnız kalın odada bol bol oynayın birebir vakit geçirin uykuya kadar. Gece zaten bakımı sizdedir
Gündüz de işe gitmeden önce uyandığı bir saat olmalı sizi görmeli ve öyle gitmelisiniz
Anlamasa da şuan anne işe gidecek gelecek diye
Uzun uzun anlatın öyle gidin belki böyle yapıyorsunuzdur ama uyuduğu saatte çıkıyorsanız eğer diye söylemek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…