- 17 Şubat 2015
- 8.837
- 24.357
- 548
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.921
Evet bu:) ama araştırmadım dediğim gibi. Yürüteçe göre daha sağlıklı sankiEvet canım doktorlar genelde yürütece sıcak bakmıyorlar keza bizim doktorumuzda pek önermedi kullanılırsa da 8 aydan sonra dedi ama şart değil diyor.
Bize şimdi halamizdan hediye geldi fisher price melodili yürüteç acaba bunu mu kasdettin sende?
Öyleymiş halamiz yuretec alacaktı normalde oda araştırmış yürüteç kalça yapısına fln zarar veriyormuş söylenildiği gibi erken yürümeye teşvik değil aslında geç yürümesine sebep oluyormuş ee bizim ki birde erkek bebekEvet bu:) ama araştırmadım dediğim gibi. Yürüteçe göre daha sağlıklı sanki
Ay çok iyi oldu bu çok teşekkürler.Bunu okumaya vakti olmayan arkadaşlar için Oya hanımın podcasti önerebilirim bebekle ilgilenirken bile dinleyebilirsiniz podcastlere Oya çanak yazarsanız çıkıyor (Spotify’da da mevcut)
Nihan Kaya: #20 Uzm. Psikolog Oya Çanak İle Çocuk ve Uyku Apple Podcasts’te
Şov: Nihan Kaya, Bölüm: #20 Uzm. Psikolog Oya Çanak İle Çocuk ve Uyku - 4 Mar 2020podcasts.apple.com
Ben de aynıyım inanın kaç yaşında geçer acaba diye düşünüyorum… en zor dönemleri yendoğan diyolar hep iki saatte bir kalkıp emzirme ile çok uyanılıyor diye.. ayı ilerledikçe daha uzun uyur diyolar… perşembe günü 5 aylık oluyor ve ben hala iki saatte bir kalkıyorum bitmemiş bi lohusalık benimki. Artık kronik yorgunum Allah onlara uzun ömür bize de dayanma gücü versinBen de sürekli git gelliyim bu konuda ve ilk çocukta bir başarısızlıgim oldu uyku eğitimi konusunda hamile iken kitaptan okurken kolay gelmişti uygulama öyle olmadı ama tüm gece sayısız kere kalkıp emzirmekten de enerjim yaşam kalitem sıfır
Link vereyim mi trendyoldan aldım ben https://ty.gl/5mem2ao28yÜçlü set olarak bulamadım ben
Çok güzel açıklamışsın çok teşekkür ederim benim bilgim yok o yüzden asla şu yapılsın bu yapılmasın diyemem en bilgim olmayan konu bu bu kadar uykuya düşkünken o ayrı… peki o an isteği ihtiyacı meme iken vermezsek ne olur? Bugün dışarıya çıktık dönüşte arabada katılarak ağladı ve müdahale edemedim trafikteydik ağladı ağladı sustu uyudu 30 dk sürdü bu durum 30 dk uyudu eğitilmez gibi geliyor benim oğlum zatenAğlamaya terkedilen metodlar evet öğrenilmiş çaresizlik ancak annenin yanında olduğu kucak ve ten temasına dayalı olanlar tamamen gelişim ve öğrenme psikolojisi açısından her hangi bir sorun teşkil etmiyor istek ağlaması ile ihtiyaç ağlaması farklı şeyler aslında
Bebeğinize eğitim verirken diyelim beni salla diye ağlıyor ya bu istek ağlaması yani sıcak tencereye dokunmak istese de dokunmasına izin vermeyiz ve ağlaması sorun olmaz ya aynı şey
Ama ihtiyaç ağlaması travma yaratan oyuzden yanında olarak ihtiyacını karşılıyoruz ama sallamayarak istediğini karşılamıyoruz sadece
Canım benim de ayn böyle görünüyor o zaman tmm bozuk değilAksine canım kahve içinde daha koyu damlacıklar var acaba benimki mi bozuk4. Ay kontolünde 6500 kg idi 6 damla verdi , kilo başı 1 damla demişti
Ay çok teşekkür ederim tamam ben de çalkalayımBana sormamışsın ama yine de cevap vereyimBiz 7 kiloyuz 7 damla dedi. Rengi ilk verdiğimde bana da öyle geldi sonra okudum çalkalayıp verin yazıyor çalkalayınca renk farkı kalmıyor.
Bestiron aldim canım bebeğim şuan gayet iyi. Sağlık ocağınin ki bebeğimi mahvetti yavrum nasıl ağladı.Mrb cnm ben de sağlık ocağının verdiği demir ilacını kullanmak istemiyorum. 3czaneden hangi demir ilacını aldınız acaba?
Canım öncelikle size maşşallah. Biz o gittiğiniz ev gibiyiz çığlık kıyamet. İnan bir pedagogla eğer bununla ilgileniyorsa görüşmek istiyorum belki bu çocuğa esas eğitim iyi gelmeyecek bilmiyorum bu kadar hırçınsa uykuya karşı eğer onu zorlarsam hırçınlığını kırayım derken onu üzersem ya benim kafam çok karışıkUyku eğitimi konusunda yazanlar herbiri kendince haklı, çünkü bebekten bebeğe degişen bir durum, benim kızımdan 1 hafta büyük bir yeğenim var gecen hafta onlardaydım ve aman Allahim her uykusu geldiğinde ağlayan bir bebek... ayakta sallıyorlar, susmayınca kucakta, o da olmadı evi gezdiriyorlar, 2 saat uyutmak için uğraşıyorlar uyudugu da yarım saat, sonra hoop başa dön, çocuk artık beyin sarsintisindan uyuyor, işte bu bebek uykuya geçmeyi bilmiyor ve öğretmek gerek, ama öyle ağlayınca birakmak değil tabiki, yatağında kendisi uyuyabilecegini öğrenene kadar kucakta sakinleşip yatağa birakmak şeklinde, çünkü gerçekten çocuk da annesi de mahvoluyor, benim kızım yaklaşık 2 aydır kendisi uyuyor, başlarda battaniyesini yüzüne çekip uyuyordu meğer gözünü kapatmayı bilmediği için kendince karanlık yaratıyormuş, artık gözünü kapatmayı öğrenmiş uykusu gelince gözünü kapatıyor öyle bekliyor battaniyeyi bıraktı, ama bu uyku gerilemesi sürecinde uykuya direndiği zamanlar oldu asla hadi uyuyabilirsin diye yatağında bırakmadım, ayağımda da salladım, kucağımda da salladım onu bir şekilde sakinleştirdim, o yüzden bu konu bebekten bebeğe değişeceği gibi günden güne de değişir, bir gün kendisi uyur rahatlıkla öbür gün huzursuzluğu olur destek olursun, amaç sadece uykuya dalmayı öğretmek, bir de bebeklerin uyku saatinin düzenli olması lazım ve geç saate kadar uyanık olmamaları lazım sağlıkları açısından, (bunu ben de tam oturtmuş değilim) mesela biz bir gün 10 da öbür gün 1 de yatsak ne kadar sersem gibi oluruz, onlar da öyle, ve bebekler uyurken büyüyorlar.
Şu konuda haklısın o an arabayı kenara çekemedim zorunluluktan devam ettim isteklerini zorla yaptırıyor bana evet çok üzüldüm ama kaza yapmamak için kulağımı tıkadım annem yanındaydı o konuşuyor ama ona da susmadı yani kimse sakinleştiremedi beni aradı belki ama arabayı bırakamazdım ilk defa kendi kendine uyudu çok üzücü bi şekilde tabi ki. Ama kucağına alsam da oğlumu o sakinleştirmiyor yani tracy hogg yönteminde de çok ağlar benim oğlum. Böyle de ağlıyor. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum çok vahim durumdayımÇok güzel açıklamışsın çok teşekkür ederim benim bilgim yok o yüzden asla şu yapılsın bu yapılmasın diyemem en bilgim olmayan konu bu bu kadar uykuya düşkünken o ayrı… peki o an isteği ihtiyacı meme iken vermezsek ne olur? Bugün dışarıya çıktık dönüşte arabada katılarak ağladı ve müdahale edemedim trafikteydik ağladı ağladı sustu uyudu 30 dk sürdü bu durum 30 dk uyudu eğitilmez gibi geliyor benim oğlum zaten
Teşekkür ederim cnm bende alırım 2n kısa zamanBestiron aldim canım bebeğim şuan gayet iyi. Sağlık ocağınin ki bebeğimi mahvetti yavrum nasıl ağladı.
Ben de 40 ım çıktığında oldum bi daha olmadım 4 ay fln oluyor öyle söyleyeyimBu arada kızlar ilk adetimi 40'm çıkar çıkmaz hemen oldum düzende hiç aksama olmadı. Ama 2 aralıkta adet olmam gerekiyordu ve halen olmadım. Gebelik falan yok ama yine de kuruntu yaptım bu süre içinde 4,5 test yaptım. Ve rapor için Dr gittiğimde kontrol ettirdim. hiçbişey yok ama hasta da olamıyorum benim gibi olan var mı acaba?
Bence araba da 30 dk ise çok iyi yatakta daha başarılı olursunuzÇok güzel açıklamışsın çok teşekkür ederim benim bilgim yok o yüzden asla şu yapılsın bu yapılmasın diyemem en bilgim olmayan konu bu bu kadar uykuya düşkünken o ayrı… peki o an isteği ihtiyacı meme iken vermezsek ne olur? Bugün dışarıya çıktık dönüşte arabada katılarak ağladı ve müdahale edemedim trafikteydik ağladı ağladı sustu uyudu 30 dk sürdü bu durum 30 dk uyudu eğitilmez gibi geliyor benim oğlum zaten
Tracy hogg değil sandalye yöntemi deneyebilirsiniz bende ilk denemede sakinleştirme konusunda çok başarılı değildim çocuk zıplamak istiyordu malum top her desteğimi reddediyordu 2. Uyku da bile 1 den %50 fark etmişti beni o gaza getirdiŞu konuda haklısın o an arabayı kenara çekemedim zorunluluktan devam ettim isteklerini zorla yaptırıyor bana evet çok üzüldüm ama kaza yapmamak için kulağımı tıkadım annem yanındaydı o konuşuyor ama ona da susmadı yani kimse sakinleştiremedi beni aradı belki ama arabayı bırakamazdım ilk defa kendi kendine uyudu çok üzücü bi şekilde tabi ki. Ama kucağına alsam da oğlumu o sakinleştirmiyor yani tracy hogg yönteminde de çok ağlar benim oğlum. Böyle de ağlıyor. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum çok vahim durumdayımMadammS
Ben de aynıyım inanın kaç yaşında geçer acaba diye düşünüyorum… en zor dönemleri yendoğan diyolar hep iki saatte bir kalkıp emzirme ile çok uyanılıyor diye.. ayı ilerledikçe daha uzun uyur diyolar… perşembe günü 5 aylık oluyor ve ben hala iki saatte bir kalkıyorum bitmemiş bi lohusalık benimki. Artık kronik yorgunum Allah onlara uzun ömür bize de dayanma gücü versin
Evet çok doğru söylediniz adı uyku eğitimi olunca ürkütücü geliyor ancak düzen oluşturmak amaçAslında burda eğitimi anlatan arkadaşların,eğitimden kastı sert bir geçiş değil düzen oluşturmak, benim anladığım, çıkarım yaptığım bu. Kendi adıma bende uyku saatine bir düzen kurmaya çalısıyorum, eğitimden benim beklentim bu. Her uyku eğitimi Ferber yöntemi değil kimse bunu savunmuyo zaten çok da yanlış. Mesela akşam uykusuna geçmeden cocuk 2,5 - 3 saat uyanık kalmalı diyor, bu bir eğitim bunun nesi yanlış ki bana gayet yol gösterici oldu. Gündüzleri 2 saat uyanık kalsın 1-1,5 uyku diyor denedim gerçekten bebek dinlenmiş oluyo ve 2 saatte 1 uykuyu kendi istiyor. Baktım henüz beşikte kendi basına uykuya geçmeye hazır değil hala, emerek uyutup bırakıyorum. Yani aslında herkes az çok bebeğine göre durumu şekillendiriyor. Bebek içinde bir düzen, rutin şart bence illa katı bi eğitim değil kastım. Nitekim kim ne derse desin desteksiz uyumaya alışan bebeklere hayranım , büyük başarı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?