2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Evet bu:) ama araştırmadım dediğim gibi. Yürüteçe göre daha sağlıklı sanki

Evet bu:) ama araştırmadım dediğim gibi. Yürüteçe göre daha sağlıklı sanki
Öyleymiş halamiz yuretec alacaktı normalde oda araştırmış yürüteç kalça yapısına fln zarar veriyormuş söylenildiği gibi erken yürümeye teşvik değil aslında geç yürümesine sebep oluyormuş ee bizim ki birde erkek bebekDaha sakıncalı sanırım.
Ama bunuda uzun bir süre kullanamaz sanırım yorumlara baktım da genelde üstündeki oyuncaklarla oynuyorlarmiş aktivite masası olarak kullaniyorlarmiş müzikli ya birde.

Uyku eğitimi konusunda yazanlar herbiri kendince haklı, çünkü bebekten bebeğe degişen bir durum, benim kızımdan 1 hafta büyük bir yeğenim var gecen hafta onlardaydım ve aman Allahim her uykusu geldiğinde ağlayan bir bebek... ayakta sallıyorlar, susmayınca kucakta, o da olmadı evi gezdiriyorlar, 2 saat uyutmak için uğraşıyorlar uyudugu da yarım saat, sonra hoop başa dön, çocuk artık beyin sarsintisindan uyuyor, işte bu bebek uykuya geçmeyi bilmiyor ve öğretmek gerek, ama öyle ağlayınca birakmak değil tabiki, yatağında kendisi uyuyabilecegini öğrenene kadar kucakta sakinleşip yatağa birakmak şeklinde, çünkü gerçekten çocuk da annesi de mahvoluyor, benim kızım yaklaşık 2 aydır kendisi uyuyor, başlarda battaniyesini yüzüne çekip uyuyordu meğer gözünü kapatmayı bilmediği için kendince karanlık yaratıyormuş, artık gözünü kapatmayı öğrenmiş uykusu gelince gözünü kapatıyor öyle bekliyor battaniyeyi bıraktı, ama bu uyku gerilemesi sürecinde uykuya direndiği zamanlar oldu asla hadi uyuyabilirsin diye yatağında bırakmadım, ayağımda da salladım, kucağımda da salladım onu bir şekilde sakinleştirdim, o yüzden bu konu bebekten bebeğe değişeceği gibi günden güne de değişir, bir gün kendisi uyur rahatlıkla öbür gün huzursuzluğu olur destek olursun, amaç sadece uykuya dalmayı öğretmek, bir de bebeklerin uyku saatinin düzenli olması lazım ve geç saate kadar uyanık olmamaları lazım sağlıkları açısından, (bunu ben de tam oturtmuş değilim) mesela biz bir gün 10 da öbür gün 1 de yatsak ne kadar sersem gibi oluruz, onlar da öyle, ve bebekler uyurken büyüyorlar.

Ben dün yazmıştım uyku eğitimi vermeyi düşünüyorum diye, sonra Oya Çanak'ı okumaya başladım.
Aslında hamilelikte de güvenli bağlanma vb. konularda okumuştum ama iş gerçek bir bebeğe gelince insan ne yapacağını şaşırıyor.
Ben çalışmıyorum eşim de kısmen çalışıyor bebeğe ikimiz de bakıyoruz ve ben ona rağmen çok zorlanıyorum. Uzun süre gündüz hiç uyutamıyordum şimdi uyuyor ama sadece ayakta sallanırken. Gece biraz daha iyiydi ama bi haftadır korkunç geçiyor. Belki de atak zamanıdır tam tutmuyor bizimki, normalde atağın sonu ya da bitmiş olmalıydı belki de geriden geliyor.
Yani bebeği ne yapsam uyutamıyorum. Uykusu yoksa oynayalım değil bu. Çocuk 5 6 7 saat oluyor uyuyamıyor bazen. Sadece bağırarak ağlıyor. Artık hastaneye falan götürelim bişeyi var heralde derken sızıyor. Banyolar masajlar her gece aynı şekilde yatağa gidiyoruz, ilk uyuyor 40 dk sonra uyanıyor. Bu sefer yanında yattım uyanınca napıyor bakayım diye, 20 dakika boyunca uyumaya çalıştı ben de pış pışladım ama dalamayınca sonra bir uyandı çığlıklarla. Önce sallayarak uyudu bıraktığım saniye uyandı sonra memede aynı şekilde. Sonrası fenalık zaten.Meme de almıyor ki 1 saat önce emmiş tok zaten. Memede uyusa ona da razıyım, üstümde sakinleştin o da ok. Uyumasın oyanayalım o da olur. Sadece bağırıyor. Uykusu var belli ama uyuyamıyor, bu bir kaç gecedir böyle. Bir kaç saat sonra sakinleşti, biraz ben biraz babası sallayarak uyuttuk ben mememde uyuttum ( aralıksız 3 saat boyunca memem ağzındaydı anca öyle uyudu) . Bilmiyorum, bi hatam var bi yerde. Tek yaptığım çocuk bakmak onu da beceremiyorum diye çok üzülüyorum.
Bundan dolayı belki çocuğuma iyi gelir diye düşünerek bir tür uyku eğitimi düşünmeye çalıştım yani tracy metodunu denemeyi düşündüm. Şu an bebeğimiz bizimle aynı yatakta yatıyor düşünün yani başladığım noktayı. Ama oya hanımı da tam okumamama rağmen sanırım uzaklaştım. Yani eğer bu atak değilse bu şekilde hadi ben kendimi geçtim çocuk da telef oluyor. Ne yapsam bilemiyorum.

Ben de aynıyım inanın kaç yaşında geçer acaba diye düşünüyorum… en zor dönemleri yendoğan diyolar hep iki saatte bir kalkıp emzirme ile çok uyanılıyor diye.. ayı ilerledikçe daha uzun uyur diyolar… perşembe günü 5 aylık oluyor ve ben hala iki saatte bir kalkıyorum bitmemiş bi lohusalık benimki. Artık kronik yorgunum Allah onlara uzun ömür bize de dayanma gücü versin

Çok güzel açıklamışsın çok teşekkür ederim benim bilgim yok o yüzden asla şu yapılsın bu yapılmasın diyemem en bilgim olmayan konu bu bu kadar uykuya düşkünken o ayrı… peki o an isteği ihtiyacı meme iken vermezsek ne olur? Bugün dışarıya çıktık dönüşte arabada katılarak ağladı ve müdahale edemedim trafikteydik ağladı ağladı sustu uyudu 30 dk sürdü bu durum 30 dk uyudu eğitilmez gibi geliyor benim oğlum zaten

Canım öncelikle size maşşallah. Biz o gittiğiniz ev gibiyiz çığlık kıyamet. İnan bir pedagogla eğer bununla ilgileniyorsa görüşmek istiyorum belki bu çocuğa esas eğitim iyi gelmeyecek bilmiyorum bu kadar hırçınsa uykuya karşı eğer onu zorlarsam hırçınlığını kırayım derken onu üzersem ya benim kafam çok karışık tek bildiğim o aileyi çok çok iyi anlıyorum meme sallama çarşafta sallama kucakta gezdirme hepsini sırayla deniyoruz aynı öyleyiz

Şu konuda haklısın o an arabayı kenara çekemedim zorunluluktan devam ettim isteklerini zorla yaptırıyor bana evet çok üzüldüm ama kaza yapmamak için kulağımı tıkadım annem yanındaydı o konuşuyor ama ona da susmadı yani kimse sakinleştiremedi beni aradı belki ama arabayı bırakamazdım ilk defa kendi kendine uyudu çok üzücü bi şekilde tabi ki. Ama kucağına alsam da oğlumu o sakinleştirmiyor yani tracy hogg yönteminde de çok ağlar benim oğlum. Böyle de ağlıyor. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum çok vahim durumdayım MadammS

Bu arada kızlar ilk adetimi 40'm çıkar çıkmaz hemen oldum düzende hiç aksama olmadı. Ama 2 aralıkta adet olmam gerekiyordu ve halen olmadım. Gebelik falan yok ama yine de kuruntu yaptım bu süre içinde 4,5 test yaptım. Ve rapor için Dr gittiğimde kontrol ettirdim. hiçbişey yok ama hasta da olamıyorum benim gibi olan var mı acaba?

Ben de 40 ım çıktığında oldum bi daha olmadım 4 ay fln oluyor öyle söyleyeyim

Bence araba da 30 dk ise çok iyi yatakta daha başarılı olursunuz
Açlık dışında evet duygusal tatminde bebekler için meme ancak uyku öncesi emzirerek meme isteğini karşılayabilirsiniz
Meme de uyku ilk 3 ay için normal sonrası bağımlılığa giriyor maalesef bu arada memede uyuyupta uzun uyku yapıyorsa sorun yok zaten ben öyle olsa eğitim falan vermezdim biz bi ara meme ağızda uykuya dönmüştük her yerim tutuluyordu kıpırmadan uyumaktan

Tracy hogg değil sandalye yöntemi deneyebilirsiniz bende ilk denemede sakinleştirme konusunda çok başarılı değildim çocuk zıplamak istiyordu malum top her desteğimi reddediyordu 2. Uyku da bile 1 den %50 fark etmişti beni o gaza getirdi
Kucağımda bile uyumazdı ki göğsüme yatıp uyuduğunu bile bilmem sadece gece uyanınca meme de devam ediyordu edemezse topa geçiyordum
Çarşaf ayakta sallama salıncak hamak her şeyi denedim yok yok yani sanki işkence ediyorum gibi tepki veriyordu oto koltuğu ve bebek arabasında da hiç uyumazdı
Ama uyku eğitimine hepsinden çabuk adapte oldu
Artık sesimi duyunca bile susuyor pişşt demem bile sakinleştirir oldu
Bende herkesin bebeği uyur benimki uyumaz diyenlerdendim çünkü bir kere bile kendi uyumadığı için hiç umudum yoktu şimdi yatağına koyana kadar mızırdanıyor koyunca susuyor oh uyucam diye.
bazen iyi geceler güzel kızım falan konuşup uzatırsam ona bile sinir oluyor homurdanıyor ben susunca uyuyor
Dün 2 saat araba yolculuğu yaptık 1 sn bile huzurlanmadı uyudu uyandı oynadı takıldı arka koltukta tekti ben ön koltuktaydım o derece rahattım ama hepsi uyku eğitiminden sonra oldu
Öncesi kabustu bu nedenle içim çok rahat bence bebeğimin istediğide buydu.
Bu arada 2 saat yolculuk ve başka bir eve gittik ilk defa yatağı dışında uyuyacağı için çok tedirgindim orada bi park yatak vardı ama yadırgadı yatağa baktı baktı dudak büktü ağladı 20 dk da falan uyudu
2. Uykuda alışmıştı ağlamadan uyudu sonra eve geldik hiç bir sorun olmadı şükür
bi başa mı dönüyorum diye korkmadım değil
Kendinize süre verin 3 gün kuralı koyun 3 gün uygulayın hala şüpheniz varsa devam etmezsiniz 3 günde de çocuk travma yaşamaz travma dediğiniz şey çok uzun maruz kalınan süreçtir
Ama ağlamaya bırakma yapmayın ağlasa da temas sevmese bile ben yanındayım diyin sürekli öyle bir anlıyorlar ki emin olun çok çok akıllılar

O kadar iyi anlıyorum ki benim oğlum da 10 gün sonra 5 aylık olacak hala geceleri 3 saatte bir-en fazla o da-kalkıyorum.Emzirmiyorum da anne sütü erken acıktırıyor mama tok tutar diyorlar bir de.Gece yatıp sabah kalkan bebeklere hayret ediyorum Uykuyu seven bir insan değildim ama hani bazen 3-4 saat kesintisiz uyumayı da özlüyorum!Neyse sağlıklı olsunlar da böyle olsunlar

Evet çok doğru söylediniz adı uyku eğitimi olunca ürkütücü geliyor ancak düzen oluşturmak amaç
Bu arada yaptıklarınız uyku eğitiminin ilk 2 haftası son 1 haftada kendi başına uyumayı öğretmek yani siz %70 i tamamlamışsınız
Uyku konusunda sert geçiş yapmanıza gerek yok meme de uyutma da pas yöntemi var mesela
Uyuyunca koyuyorsunuz ya
İlk gün gözünü kapadığı anda koyuyorsunuz yatakta olduğunu farkedecek kadar
2. Gün kapamak üzereyken hani boş baktığı daldı dalacak o an
3. Gün biraz daha önce diye geçiyor aşamalı geçişler bunlar herkese göre bi yöntem var aslında
Ağlamaya terketmek bana göre de değil benim ki yatınca kendi uyuyor hiç bir iletişimim kalmadı artık ona rağmen bekliyorum başında uyuduğundan emin olana kadar bırakıp çıkmak istemiyorum ağlamaya hiç bırakmazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…