- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.901
+1.Yazdığınız her şey bizde de var.Mis gibi uykuya geçen çocuk gitti yerine inatçı uykudan yüzünü ovuşturan ama yine de asla ve asla uykuya dalamayan bir şey geldi.Bir de son 2 gündür uyuyor oh diyorum tam yatıracağım uyanıp bana gülüyor,mutlu sesler çıkarıyor.1 saat bu şekilde geçiyor.Ben uyku gerilemesi ve atağa bağlıyorum.Bağlamak istiyorum.Lütfen öyle olsun çünkü
Kizlar galiba bizim bu durum uyku gerilemesindendi ve galiba bugun itibariyle bitti. Bu gece eskisi gibi yanina yatip pispislayarak ve severek dokunarak uyuttum ve bu defa yaptigim hicbirseye itiraz etmediCanım o bizde de var, uykuya çok düşkün bor bebek olmasına rağmen uykuya direnme başladı, sabah ilk uykusuna hemen dalıyor ama sonrasında uyumayı hiç istemiyor, normalde kendisi uyuyordu ama baktım uyumyor dedim sallayim, yatağının sallanma aparatlarını sökmüstük onları geri taktım ama yatağına koyduğum anda ağlıyor çare olmadı, ayağımda satayım dedim 1 gün uyudu ertesi gün unutacağımı anladığı için ayağıma aldığım anda yine başlıyor ağlamaya, bir süre böyle olacak anlaşılan, gün içinde yine kendisi uyudugu oluyor ama gece uykusuna geçmek istemiyor. Biraz sabredeceğiz sonra daha rahat uyuyacak diye düşünüyorum, inşallah öyle olur.
Arkadaslar saglik ocagin verdigi demir ilacini kullanan var mi?veya kullanmayan neden kullanmadi rica etsem bilgi verebilirmisiniz?
Ahh canim inşallah geçer de bunun 20. Haftaya kadar yolu varKizlar galiba bizim bu durum uyku gerilemesindendi ve galiba bugun itibariyle bitti. Bu gece eskisi gibi yanina yatip pispislayarak ve severek dokunarak uyuttum ve bu defa yaptigim hicbirseye itiraz etmedicok sukur gerilemeyi atlattik diye dusunuyorum insallah hersey yoluna girer, ins uyku saatlerimiz de duzene oturur artik
Yapılmadı malesefCanim rota aşısı yaptırmışmiydin.
Ben nedense uyku eğitimine karşıyım bilemiyorum.. Herkesin kendi tercihi kendi çocuğu tabi ki evet özeniyorum aslında bunu başaranlara ama ben yapmıyorum, yapmayacağım.şöyle bişeye denk geldim üzüldüm açıkçası bende uyku eğitimi düşünüyorum ama bir yandan da kafam karışıyor. Bir çok sayfada bunun gibi yazılar okuyorum ve kıyamıyorumbenim kız dokunarak uyumayı seviyor ağlamıyor da ağlatmaya kıyamıyorum Benim gibi olan var mı kafama hala yatmıyor bu iş
Ben de aynı böyle düşünüyorum, o kadar ağlayarak yalnız bırakılarak yapılan eğitim sonrasında da cocukts izler bırakacaktır. 0-6 yaş en önemli kritik dönem, insanın butun hayatını etkiliyor. Onlar daha küçücük bebek anneye, sevgiye, kucağa alınmaya ihtiyaçları var, dertlerini ağlayarak anlatabiliyorlar, o yüzden bebek ne isterse ona göre yaşıyoruz bir süre. Sonra,sonra büyüdükçe zaten düzene girecek uykular . Bence bebekken o bebekliginin tadını çıkarmalı, hic bir zaman bir önceki aylarına geri donmicekler ama hep büyümeye devam edecekler. Annelerimiz ne uyku eğitimi vermiş ne başka bisey, kendi içgüdüleriyle, büyüklerden öğrendikleriyle buyutmusler .şöyle bişeye denk geldim üzüldüm açıkçası bende uyku eğitimi düşünüyorum ama bir yandan da kafam karışıyor. Bir çok sayfada bunun gibi yazılar okuyorum ve kıyamıyorumbenim kız dokunarak uyumayı seviyor ağlamıyor da ağlatmaya kıyamıyorum Benim gibi olan var mı kafama hala yatmıyor bu iş
+1 bende okudum bunuBen de uyku eğitimine girmeyi düşünmüyorum. Bu bahsedilen belki tek bir yöntem için geçerlidir onu da bilmiyorum. Hiç araştırmadım, hiç araştırmayı düşünmedim.
Bu kitabı okuduktan sonra uyku eğitimine sıcak bakamadım.
Biz ctesi gunu 20.haftaya girdik canimAhh canim inşallah geçer de bunun 20. Haftaya kadar yolu varbizimki de 2 gün uykuya direniyorsa 1 gün mışıl mışıl uyuyor, ohh bitti diyorum ertesi gün yine başlıyor, arada annelerini de dinlendirmek istiyorlar galiba
Ben . Kesinlikle uyku eğitimi vermeyeceğim ve desteklemiyorumşöyle bişeye denk geldim üzüldüm açıkçası bende uyku eğitimi düşünüyorum ama bir yandan da kafam karışıyor. Bir çok sayfada bunun gibi yazılar okuyorum ve kıyamıyorumbenim kız dokunarak uyumayı seviyor ağlamıyor da ağlatmaya kıyamıyorum Benim gibi olan var mı kafama hala yatmıyor bu iş
Ay hadi inşallah, çok zormuş bu 4. Ay bizim daha iki haftamiz var ama biteceğini bilmek motivasyon oluyorBiz ctesi gunu 20.haftaya girdik canimben 19bittikten sonra da hasar kalir mi diye dusunup duruyodum ama dun eskisi gibi uyuyunca bi umut oldu bana. Bakalim bugun ne yapacak
Mrb cnm ben de sağlık ocağının verdiği demir ilacını kullanmak istemiyorum. 3czaneden hangi demir ilacını aldınız acaba?Canim kesinlikle kullanma derim ben 2 gün kullandim çocuğumun o ağlayışı gözümün önünden gitmiyor. Ben başta özel olarak alacaktim doktorumuz dedi sağlık ocağıninki ni kullanin aynı şey falan filan. Mesaj attim kabiz oldu diye daha demire devam edin kabizlik devam ederse getirin bakalim diyor. Bende 1 gün demir vermedim 2. Gün eczaneden özel olarak demir aldim ona devam ediyoruz. şimdi oğlum gayet rahatladi. Doktorların her dedigini de yapmamak lazım.
Evet kesinlikle oyle ben de tam duzen olusturmustum ki uyku gerilemesi basladi, 2hafta boyunca ne ben uyudum ne de kizim. Cok yorgun gecti ve sonunda uyku danismani arastirirken buldum kendimi. Ama cok sukur dun itibariyle uyku gerilemesi bitti, kizim eskisi gibi rahatca uykuya daliyor. Uyku saati geldiginde masal okuyorum besigine yatirip seviyorum oksuyorum pispisliyorum. En gec 20dk icinde uykuya daliyor ve hic aglamadan. Uyku egitimine karsi olanlarin uyku egitimini yanlis anladigini dusunuyorum. Sifir aglama ile sevgi ile dokunarak bebeginin uyku vakti sinyallerini anlayip yorulmadan uykuya gecmesini saglamanin ne zarari olabilir? Hatta zarar degil nasil faydasi var anlatamam. Yorulmuyor, dinleniyor, masal okudugumda uyku vaktini anlayip gevsiyor sakinlesiyor. bebegim bu kadar mutluyken ne zarari olabilirAslında burda eğitimi anlatan arkadaşların,eğitimden kastı sert bir geçiş değil düzen oluşturmak, benim anladığım, çıkarım yaptığım bu. Kendi adıma bende uyku saatine bir düzen kurmaya çalısıyorum, eğitimden benim beklentim bu. Her uyku eğitimi Ferber yöntemi değil kimse bunu savunmuyo zaten çok da yanlış. Mesela akşam uykusuna geçmeden cocuk 2,5 - 3 saat uyanık kalmalı diyor, bu bir eğitim bunun nesi yanlış ki bana gayet yol gösterici oldu. Gündüzleri 2 saat uyanık kalsın 1-1,5 uyku diyor denedim gerçekten bebek dinlenmiş oluyo ve 2 saatte 1 uykuyu kendi istiyor. Baktım henüz beşikte kendi basına uykuya geçmeye hazır değil hala, emerek uyutup bırakıyorum. Yani aslında herkes az çok bebeğine göre durumu şekillendiriyor. Bebek içinde bir düzen, rutin şart bence illa katı bi eğitim değil kastım. Nitekim kim ne derse desin desteksiz uyumaya alışan bebeklere hayranım , büyük başarı
Katiliyorum. Uyku egitimi bana da sacma geliyor acikcasi. Uykunun egitimi.olmaz bebek zaten buyudukce her seyi kendi kendine ogreniyir. Klasik olacak ama biz uyku egitimi mi aldik. Zamani gelince herkes kendi kendine uyumayi ogreniyor. Birey huzurluysa karni toksa rahat uyur. Annesi yaninda olan huzurlu ve tok olan bebis de uyur. Bunun egitimi budur. Bu da ya emzirerek ki bebek memedeyken mutludur genelde ya da annesi yanindayken uykuya dalabilir. Ben her zaman mamasini yedirip memeye aliyorum. Emerken cok da guzel uykuya daliyor. Egitim falan ne cocugu strese sokmak isterim ne de ben ogreticem diye kendimi strese sokarimBen de uyku eğitimine girmeyi düşünmüyorum. Bu bahsedilen belki tek bir yöntem için geçerlidir onu da bilmiyorum. Hiç araştırmadım, hiç araştırmayı düşünmedim.
Bu kitabı okuduktan sonra uyku eğitimine sıcak bakamadım.
Verilir neden verilmesin genelde kıvamını tutturmakta zorlandıkları için makina alıyorlar.
kalça çıkığı için önerilmiyor yürütmeler. Ben bebekken düşüp burnumu kırmışım asla almam. Şimdi yürüme yardımcıları var araba gibi sürülen onları incelediniz mi?
Çağdaş marketler var ya Ankara’da kesilmiş ilikli kemikler satılıyordu aldım denemek için, saatlerce kaynatattım. Tekrar yapar mıyım bilemiyorum
Çok haklısnız. Zaten bebek ya ne eğitimiKatiliyorum. Uyku egitimi bana da sacma geliyor acikcasi. Uykunun egitimi.olmaz bebek zaten buyudukce her seyi kendi kendine ogreniyir. Klasik olacak ama biz uyku egitimi mi aldik. Zamani gelince herkes kendi kendine uyumayi ogreniyor. Birey huzurluysa karni toksa rahat uyur. Annesi yaninda olan huzurlu ve tok olan bebis de uyur. Bunun egitimi budur. Bu da ya emzirerek ki bebek memedeyken mutludur genelde ya da annesi yanindayken uykuya dalabilir. Ben her zaman mamasini yedirip memeye aliyorum. Emerken cok da guzel uykuya daliyor. Egitim falan ne cocugu strese sokmak isterim ne de ben ogreticem diye kendimi strese sokarim
Bunu okumaya vakti olmayan arkadaşlar için Oya hanımın podcasti önerebilirim bebekle ilgilenirken bile dinleyebilirsiniz podcastlere Oya çanak yazarsanız çıkıyor (Spotify’da da mevcut).Psikolojimizi işin uzmanına teslim etmeliyiz bence, söz konusu minicik yavrumuzda hele ince eleyip sık dokumalı. Üç beş eğitim alan İnstagram sayfaları yolunu tutturmuş, eğitimin ne diye sorsak geçiştirirler ama kendilerini uyku eğitmeni olarak kabulettirmişler, inanılmaz paralarla sadece döküman gönderiyorlar…
Bu sayfayı inceleyin, 100 maddede bebek uykusu UZMAN PSKOLOG Oya Çanak
Referans🌿 = @oyacanak
Oya Şakiroğlu Çanak'tan (@oyacanak) Instagram 'Referans🌿' öne çıkanlarını görwww.instagram.com
bu paylaştığım şey uzman bir psikologdan BEDAVA danışmanlıktır. Her fotoğraf bir açklama sayfasına yönlendiriyor tek tek açıklanmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?