2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302

Kizlar galiba bizim bu durum uyku gerilemesindendi ve galiba bugun itibariyle bitti. Bu gece eskisi gibi yanina yatip pispislayarak ve severek dokunarak uyuttum ve bu defa yaptigim hicbirseye itiraz etmedi cok sukur gerilemeyi atlattik diye dusunuyorum insallah hersey yoluna girer, ins uyku saatlerimiz de duzene oturur artik

Ahh canim inşallah geçer de bunun 20. Haftaya kadar yolu var bizimki de 2 gün uykuya direniyorsa 1 gün mışıl mışıl uyuyor, ohh bitti diyorum ertesi gün yine başlıyor, arada annelerini de dinlendirmek istiyorlar galiba

Ben nedense uyku eğitimine karşıyım bilemiyorum.. Herkesin kendi tercihi kendi çocuğu tabi ki evet özeniyorum aslında bunu başaranlara ama ben yapmıyorum, yapmayacağım.
Ben zaten sabah 8de evden çıkıp akşam 7de eve giren bir anneyim 8-9 uyumasını sağlasam çocuğum bana, ben çocuğuma hasret kalırım herhalde.. Bir kaç pedagog yazısı okumuştum bu tarz ve buna benzer. Hele ki adını tam hatırlamıyorum bir yöntem var çocuk cıyak cıyak ağlıyor 3-5 gün sonra güya alışıyor ama alıştığı eğitim değil çaresizlik maalesef. Her çocuk farklıdır kitaplar ile çocuk büyümez ( bana göre ) benim çocuğum 10-11 yatıyor mesela ztn saati az çok belli max 11 ben bu cocuga neden eğitim vereyim dye düşündüm. İstediği zaman uyusun.. etrafımda uyku eğitimi aLmadan büyüyen bir çok çocuk var belli bir yaşa , dile geldikten sonra hepsi uykusu geldiğini söyleyip uyuyor zaten :)
eğitimi vermiş olanlara, olacaklara başarılar ve tebrikler lakin böyle bir imkanım olsaydı bile ( çalışmıyor olsaydımda) uyku eğitimi vermeye karşı bir ebeveynim.:) Daha doğrusu bir şeyleri eğiterek ya da zorlayarak vermeye.. Ben çocuğum yemediği zaman bile he demek ki yemek istemiyor tmm yemesin deyip bırakıyorum. uyumuyor mu, demek ki uykusu yok tmm daha sonra uyuruz deyip bırakıyorum.
Bunlar benim düşüncem herkesin düşüncesine elbette ki saygım var

Ben de aynı böyle düşünüyorum, o kadar ağlayarak yalnız bırakılarak yapılan eğitim sonrasında da cocukts izler bırakacaktır. 0-6 yaş en önemli kritik dönem, insanın butun hayatını etkiliyor. Onlar daha küçücük bebek anneye, sevgiye, kucağa alınmaya ihtiyaçları var, dertlerini ağlayarak anlatabiliyorlar, o yüzden bebek ne isterse ona göre yaşıyoruz bir süre. Sonra,sonra büyüdükçe zaten düzene girecek uykular . Bence bebekken o bebekliginin tadını çıkarmalı, hic bir zaman bir önceki aylarına geri donmicekler ama hep büyümeye devam edecekler. Annelerimiz ne uyku eğitimi vermiş ne başka bisey, kendi içgüdüleriyle, büyüklerden öğrendikleriyle buyutmusler .

Biz ctesi gunu 20.haftaya girdik canim ben 19bittikten sonra da hasar kalir mi diye dusunup duruyodum ama dun eskisi gibi uyuyunca bi umut oldu bana. Bakalim bugun ne yapacak

Merhaba bebekler için 11 çok geç bir saat birlikte vakit geçirme istediğiniz tabiki çok normal ama büyüme ve gelişme hormonu çocuklarda gece saat 20.00 ve 04:00 arası salgılanıyor bu nedenle bebeğin bu saat aralığında uykuda olması gerekiyor okula giden çocukların bile en geç 9 da yatırılma sebebi de budur yoksa erken kalkarken zorlanmasın diye değil tamamen hormonların gelişimi üzerinde ki etkisi için
Uyku eğitimi konusunda zorla uyutmak yok uykusu yoksa uyku eğitimi olsa da uyumuyor ki uykusu gelince uyumayı bilmesi demek sadece.
Yatağa koyunca 1 saat oynayıp uyuduğu da oluyor 3 dk da bayıldığı da aynı bizim gibi uyku tutmazsa döner dururuz ya gelsin diye bekleriz
Elbette herkesin kendi fikri ancak ebeveynlik disiliplinde gerektirir uyku beslenme her konuda elbette uykusu yokken uyumaya zorlamak tokken zorla yedirmekten bahsetmiyorum kurallar ve düzen aralığında olup çocukların sınırları olmalı
İlerde ben bu gün okula gitmeyeceğim diye tutturunca iyi gitme demeyeceğiz hiç birimiz ya da pişirdiğin yemeği yemek istemediğinde bu gün menü bu diyeceğiz gibi
çok benzer sey aslında bunlarla uyku eğitimi ben verdim ama hayatımda ki en doğru karardı saatte 1 pilates topunda zıplıyordum bebeğiminde bundan memnun olduğunu sanmıyorum kucağımda eciş büçüş zıplayarak uyuyordu ya da bayılıyordu Şimdi oh yatağında mışıl mışıl
Ama kolay uyuyan bebeğiniz varsa zaten uyku eğitimli oluyor o, siz baştan hata yapmayarak öğrenmesini sağlamışsınız ne güzel. burda bi kaç arkadaş var bebekleri oyuncaklarla oynarken falan uyuyor onlar gibi

Ben . Kesinlikle uyku eğitimi vermeyeceğim ve desteklemiyorum

Biz ctesi gunu 20.haftaya girdik canim ben 19bittikten sonra da hasar kalir mi diye dusunup duruyodum ama dun eskisi gibi uyuyunca bi umut oldu bana. Bakalim bugun ne yapacak
Ay hadi inşallah, çok zormuş bu 4. Ay bizim daha iki haftamiz var ama biteceğini bilmek motivasyon oluyor sayılı gün ne de olsa

Aslında burda eğitimi anlatan arkadaşların,eğitimden kastı sert bir geçiş değil düzen oluşturmak, benim anladığım, çıkarım yaptığım bu. Kendi adıma bende uyku saatine bir düzen kurmaya çalısıyorum, eğitimden benim beklentim bu. Her uyku eğitimi Ferber yöntemi değil kimse bunu savunmuyo zaten çok da yanlış. Mesela akşam uykusuna geçmeden cocuk 2,5 - 3 saat uyanık kalmalı diyor, bu bir eğitim bunun nesi yanlış ki bana gayet yol gösterici oldu. Gündüzleri 2 saat uyanık kalsın 1-1,5 uyku diyor denedim gerçekten bebek dinlenmiş oluyo ve 2 saatte 1 uykuyu kendi istiyor. Baktım henüz beşikte kendi basına uykuya geçmeye hazır değil hala, emerek uyutup bırakıyorum. Yani aslında herkes az çok bebeğine göre durumu şekillendiriyor. Bebek içinde bir düzen, rutin şart bence illa katı bi eğitim değil kastım. Nitekim kim ne derse desin desteksiz uyumaya alışan bebeklere hayranım , büyük başarı

.Psikolojimizi işin uzmanına teslim etmeliyiz bence, söz konusu minicik yavrumuzda hele ince eleyip sık dokumalı. Üç beş eğitim alan İnstagram sayfaları yolunu tutturmuş, eğitimin ne diye sorsak geçiştirirler ama kendilerini uyku eğitmeni olarak kabulettirmişler, inanılmaz paralarla sadece döküman gönderiyorlar…

Bu sayfayı inceleyin, 100 maddede bebek uykusu UZMAN PSKOLOG Oya Çanak

bu paylaştığım şey uzman bir psikologdan BEDAVA danışmanlıktır. Her fotoğraf bir açklama sayfasına yönlendiriyor tek tek açıklanmış.

Son düzenleme:
Mrb cnm ben de sağlık ocağının verdiği demir ilacını kullanmak istemiyorum. 3czaneden hangi demir ilacını aldınız acaba?

Nerdeyse bütün yazılanları okudum şimdi kaynaklarınızı da okuyorum kızlar. sürekli bu uyku eğitimi konusu kafamı kurcalıyordu şimdi sayenizde biraz daha oturdu. Uzman psikolog oya çanağın yazısını okuyorum şuan. Ağlatmadan kasıt odadan çıkıp saatlerce ağlatma değil zaten, ben onu asla yapmam. O yöntemi asla doğru bulmuyorum. benim kafamı karıştıran bu tracyin yöntemiydi onda da çocuk ağlıyor kucağına alsan da yatırınca yine ağlıyor yine kucağımıza alıp sakinleştiriyoruz ama buna ne gerek var gibi düşünüyorum ağlamadan kucakta sakinleşmesi ihtiyacını gidermeai dururken. Yatağa koyup ağladığında siz sanırım buna şey diyorsunuz söyleniyor ama belki de o an bana ihtiyacı var gibi düşünüyorum. Benim bebeğim öyle çok ağlayan bi bebek değil bana artık daha da mantıksız gelmeye başladı biraz daha araştırıp karar vermek en mantıklısı gibi

Evet kesinlikle oyle ben de tam duzen olusturmustum ki uyku gerilemesi basladi, 2hafta boyunca ne ben uyudum ne de kizim. Cok yorgun gecti ve sonunda uyku danismani arastirirken buldum kendimi. Ama cok sukur dun itibariyle uyku gerilemesi bitti, kizim eskisi gibi rahatca uykuya daliyor. Uyku saati geldiginde masal okuyorum besigine yatirip seviyorum oksuyorum pispisliyorum. En gec 20dk icinde uykuya daliyor ve hic aglamadan. Uyku egitimine karsi olanlarin uyku egitimini yanlis anladigini dusunuyorum. Sifir aglama ile sevgi ile dokunarak bebeginin uyku vakti sinyallerini anlayip yorulmadan uykuya gecmesini saglamanin ne zarari olabilir? Hatta zarar degil nasil faydasi var anlatamam. Yorulmuyor, dinleniyor, masal okudugumda uyku vaktini anlayip gevsiyor sakinlesiyor. bebegim bu kadar mutluyken ne zarari olabilir ve bence uyku egitimine karsiyim diyenler "aglamaya birakma"ya karsiyim deseler daha dogru olur, o egitim degil zalimlik ve ona ben de sonuna kadar karsiyim.

Katiliyorum. Uyku egitimi bana da sacma geliyor acikcasi. Uykunun egitimi.olmaz bebek zaten buyudukce her seyi kendi kendine ogreniyir. Klasik olacak ama biz uyku egitimi mi aldik. Zamani gelince herkes kendi kendine uyumayi ogreniyor. Birey huzurluysa karni toksa rahat uyur. Annesi yaninda olan huzurlu ve tok olan bebis de uyur. Bunun egitimi budur. Bu da ya emzirerek ki bebek memedeyken mutludur genelde ya da annesi yanindayken uykuya dalabilir. Ben her zaman mamasini yedirip memeye aliyorum. Emerken cok da guzel uykuya daliyor. Egitim falan ne cocugu strese sokmak isterim ne de ben ogreticem diye kendimi strese sokarim

Evet canım doktorlar genelde yürütece sıcak bakmıyorlar keza bizim doktorumuzda pek önermedi kullanılırsa da 8 aydan sonra dedi ama şart değil diyor.
Bize şimdi halamizdan hediye geldi fisher price melodili yürüteç acaba bunu mu kasdettin sende?

Eklentiler

• Screenshot_2021-12-27-16-12-36-940_com.google.android.googlequicksearchbox.webp
    27,7 KB · Görüntüleme: 59
Çok haklısnız. Zaten bebek ya ne eğitimi keşke onları eğitmeyi amaç edinmek yerine kendimizi biraz eğitsek uyku eğitimi verenlere de çok saygı duyuyorum bu arada maalesef artık sosyal medya böyle bir alan herkes bişeylerin danışmanı , eğitmeni, uzmanı vs. Ama bu konularda kişilern lisans eğitimine bakmak gerek .
Bebişlerin bize ihtiyacı var . Herhangi bir şeyin eğitimini vermek için çok erken

Bunu okumaya vakti olmayan arkadaşlar için Oya hanımın podcasti önerebilirim bebekle ilgilenirken bile dinleyebilirsiniz podcastlere Oya çanak yazarsanız çıkıyor (Spotify’da da mevcut)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…