- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #34.961
Sizi okadar iyi anlıyorum ki bende her sabah 7.30 da uyandırıyorum 8.30 a kadar vakit geçirip oynaşıyoruz bir kaç dakikada hazırlanıp işe gidiyorum . Günde sadce 4 saat ayrıyız ama telafi etmek için günün geri kalanında uyurken bile yanından ayrılmıyorum sarılarak uyuyor.11 Sİze göre geç bir saat olabilir fakat; sabah 8 de evden çıkıp akşam 7-8 gibi eve girin çocugunuzu 1 saat görüp yatırırken de bakayım 11 için geç diyecekmisiniz merak ediyorum :)
Evet büyüme hormonu söylediğiniz saatlerde olabilir lakin benim kızımın gelişimi kilo ve boy olarak çok çok ileride zaten :) maşallah diyeyim. 42 haftada doğunca zaten doğuştan öyle oldu hsgdhsd :) Bizim doktorumuz İstanbul hatrı sayılır bir hastane ve kendisi prof kızımın 10-11 de uyumasına herhangi olumsuz bir tepki göstermiyor . 5 aylık bir çocuk robot değil :) her günü bir olmaz, bir gün 10 da uyur bir gün 12 de bir gün 9 da.. okula gitmeyeceğim iyi gitme bu bana göre saçma bir örnek. Şuanı konuşuyoruz 8 sene sonrasını değil :)
Çalışmadığınız bütün gün çocugunuzla evde olduğunuz için size ve sizin gibi ebeveynlere kolay geliyor olabilir ama kendinizi çalışan anne yerine koyup 24 saat içerisinde çocugunuzu sadece 2 saat görün sonra konuşalım :)
Benim anlatmak istediğim çok farklı siz uyku eğitimi verebilirsiniz ama ben vermiyorum :) çünkü benim çocuğum 10da uyuyor zaten saat 10 da uyuyp sabah 8-9 da uyanan bir çocuk gece beslemesine dahi ben kaldırıyorum veya uyandırmadan yediriyorum. Neden bu şekide uyku düzeni olan cocuga zorla bir şeyleri yaptırayım ki :)
yaptıranlara sözüm yok, ben karşıyım. Teşekkürler
Kardeşiniz nasıl pedagog acaba ? Ülkemizde 1982 yılında o bölüm kalktı çünkü :) psikolojik danışman ya da psikolog mu ? Tamamen merakımdan soruyorum :)Anladım sizi teşekkürler :)
Bu arada benim kardeşim de pedagog bebeklerin 7. aydan önce ayrılık kaygıları yoktur yani siz odadayken varsınız onun için ama yokken varlık olarak yoksunuzdur aaa annem gitti yi anlayamazlar
Bir şeylerin sürekliliği devamlılığının bilince değiller şuan da
Gördükleri kadar her şey tam anlatabildim mi bilmiyorum
7. Ayda başlar annem var ama yanımda yok demekki evde yok bilinci oyuzden bebeğinizin sorunu direk bu olmayabilir bilginiz olsun tabi sizin pedagoglarda size bu bilgiyi vermişte olabilir ben paylaşmak istedim
Uykuya direniyorsa son uykusundan 2 buçuk saat sonra yatırıp denemenizi öneririm 10 buçukta uyuyorsa son uykudan 8 de uyanmalı yani 7-8 arası bi şekerleme bile yapsa yatarken hiç sorun çıkarmaz yorgunluk uykuya dirençtir bebeklerde ayakta kalma süreleri çok kısıtlı olduğu için
Ayrılık kaygısı annem-babam beni bırakıp gidecek korkusu bambaşka bir şey o. Uyanıp uyanıp kontrol eder yanında olduğunuz halde var mı kontrol eder. Sizin yaşadığınız farklı, bebek emziğinin düştüğünü farkeder, bebek bezinin kirli olduğunu farkeder, bebek acıktığını farkeder, bebek anne kucağı istediğini farkeder. Annenin işe gittiğini de tabi ki farkeder çok akıllılar, her şeyin farkındalar. Tepki göstermesi normal, sizi özlüyor olması normal. Ben olsam ben de bebeğimle geçirebildiğim kadar zaman geçiririm alabildiğim kadar kucağıma alırım emzirebildiğim kadar emziririm vs vs çünkü bu bebeğin temel ihtiyaçlarından biri. Diğerlerinden ne eksik ne fazla. Zamanla tepkis ortadan kalkar.Buna ayrılık kaygısı demiyelim, daha farklı bir şey .. Mesela şöyle evde herkese gülüyor baba, hala, babaanne , dede herkes aynı şeyi söylüyor hepsine bir işve bir cilve ama bana hiç bir şekilde karşılık vermiyor nötr yani. Ben tamamen bu kadar küçükken bırakıp gitmeye bağlıyorum bana göre başka hiç bir açıklaması yok. Bu resmen bana tepki başka bir şey değil. Herkese gülüp bana surat asması.
Diğer bir konu da o şekilde yapıyoruz zaten. Ben eve gelene kadar babaannesi yatırmış oluyor. 6:30 gibi yatmış oluyor 7:30 7:45 gibi kalkıyor. Gece uykusuna ise 10:30 da girmiş oluyor. Uykudan daha çok bana karşı tepkileri beni yoruyor; yormaktan ziyade üzüyor. Maalesef.
Almanya da okudu kardeşim burda değil hiç bilmiyorum yani buradaki şartları ben halkla ilişkiler mezunuyum dümdüz bölüm mesela o okumak için doğmuş gibi :)Kardeşiniz nasıl pedagog acaba ? Ülkemizde 1982 yılında o bölüm kalktı çünkü :) psikolojik danışman ya da psikolog mu ? Tamamen merakımdan soruyorum :)
Anladım ama bu saydıklarınız başka başka bölümler . Allah artırsın ama asla bahsi geçen konuların uzmanlık alanı değil hiç biri lütfen sizde bu çerçevede yorum yapın . Yorumlarınıza ‘pedagog’ yazınca mazaallah ciddiye alan olur yazıktır bebişlere :)Almanya da okudu kardeşim burda değil hiç bilmiyorum yani buradaki şartları ben halkla ilişkiler mezunuyum dümdüz bölüm mesela o okumak için doğmuş gibi :)
Ama dönüş yaptı burada çalışıyor özel bir anaokulunda Amerikan tarzı çocuklarla türkçe konuşmak bile yasak öyle bir yer kızımda büyüyünce orada başlayacak inşallah
Özel derste veriyor İngilizce Almanca ve Fransızca ve ilaveten şuan da yeditepe de hukuk okuyor
Yazarken yoruldum valla
Kardeşim Pedagog zaten olmasa niye pedagog diyeyim Allah Allah ne işime yarayacak benim sanki.Anladım ama bu saydıklarınız başka başka bölümler . Allah artırsın ama asla bahsi geçen konuların uzmanlık alanı değil hiç biri lütfen sizde bu çerçevede yorum yapın . Yorumlarınıza ‘pedagog’ yazınca mazaallah ciddiye alan olur yazıktır bebişlere :)
insallah dediginiz gibi iyiye gider. Tesekkur ederim ayricaUyandığında yarım saat daha uyutmaya çabalayıp uyumazsa günaydın diyip almalısınız bide yüzüstü uyutmayı deneyin cidden çok uzatıyor uykuyu
Yatır kaldırda kaldırmayı zamanla azaltmanız gerek gerçekten inandığınızda kaldırın kaldırdığınız anda susuyorsa yalancı ağlama oluyor aslında bebek sistemi çözmüş oluyor bu beni ağladıkça alıyor diye daha çok başındasınız
Yatakta sakinleşme sürelerini arttırmaya çalışın daha iyiye gidecektir
Burdaki bölümleri saymışsınız o konuda sıkıntı yok onlar başka bölümler hanımefendii burda yaptığı işte başka bir iş insanları kandırmayın ozaman . Hangi ‘pedagog ‘ 7 aylık olana kadar annesinden ayrılmasını anlamaz demiş merak ettim boş boş konuşup insanları yanıltıyosunuz bari kendi yorumum diyin size inanıp ‘pedagog’ öyle diyosa doğrudur diyecek insanlar olabilir.Kardeşim Pedagog zaten olmasa niye pedagog diyeyim Allah Allah ne işime yarayacak benim sanki.
Almanya da okudu o bölümü diyorum neresini anlamadınız ben orayı anlayamadım ?
Okadar merakla sorduğunuz için tüm eğitim hayatını anlattım hani merakınızı gidereyim diye diploma da isterseniz özelden atabilirim
Anladım ama bu saydıklarınız başka başka bölümler . Allah artırsın ama asla bahsi geçen konuların uzmanlık alanı değil hiç biri lütfen sizde bu çerçevede yorum yapın . Yorumlarınıza ‘pedagog’ yazınca mazaallah ciddiye alan olur yazıktır bebişlere :)
Kardeşim Pedagog zaten olmasa niye pedagog diyeyim Allah Allah ne işime yarayacak benim sanki.
Almanya da okudu o bölümü diyorum neresini anlamadınız ben orayı anlayamadım ?
Okadar merakla sorduğunuz için tüm eğitim hayatını anlattım hani merakınızı gidereyim diye diploma da isterseniz özelden atabilirim
Emzirmeden uyutmaya çalışarak mecbur çünkü saatte 1 olunca açlık değil maalesef alışkanlık oluyor bir Nevi emzik siz oluyorsunuz aslında meme yerine farklı bir destek koymanız gerekiyor yoksa devam edecektir.Kizlar benim kizim atak ve gerileme öncesinde gece 3 4 saatte bir uyanirdi emzirir yatirirdim. Atak haftalarinda nerdeyse saat basi uyaniyordu ben de buyuyor beslenmesi lazim diyip emzirip yatiriyordum. Simdi gerileme de atak da bitti 20.haftamizdayiz ama gunduz 4saatte bir beslenen kizim gece nerdeyse saat basi uyaniyor. Aliskanlik uyanmasi sanirim bu. Gece uyaniyor cok az emip uyuyor nerdeyse 3 4dk anca. Az az sık sık emip yatiyor gece hareketsizlikten de gazini cikaramiyor, ben omzumda gazini cikarmaya calisiyorum 1 2 defa cikariyor ama kizim cok gazli bitmiyor gazi. Bu defa her uykusundan aglayarak uyaniyor, sabaha karsi da cigliklar icinde agliyor, kakasini yapana kadar suruyor. Gaz damlasi veriyorum oyle rahatliyor. Bu gaz olmasa sorun degil uyandikca emzirir yatiririm ama gaz mahvediyor onu, cok agliyor. Yine gece 3 4 saate cikarmam lazim, nasil yapabilirim bunu?
Yahu çalıştığı okulda pedagog işe Allah Allah neyini kabul etmiyorsunuz ?Burdaki bölümleri saymışsınız o konuda sıkıntı yok onlar başka bölümler hanımefendii burda yaptığı işte başka bir iş insanları kandırmayın ozaman . Hangi ‘pedagog ‘ 7 aylık olana kadar annesinden ayrılmasını anlamaz demiş merak ettim boş boş konuşup insanları yanıltıyosunuz bari kendi yorumum diyin size inanıp ‘pedagog’ öyle diyosa doğrudur diyecek insanlar olabilir.
Neyse ya siz kardeşinize sorun onun dediklerini yapın. İyi günler
Aynen katılıyorum, hatta o acıkır ama anlamaz diye dusunup hala 5 saate bir alarm kuruyorum uyanmazsa diye, bebek bu yani gece de acıkır ben bile acıkıyorum, uyanıp birseyler alıştırıp yatıyorumAyrılık kaygısı annem-babam beni bırakıp gidecek korkusu bambaşka bir şey o. Uyanıp uyanıp kontrol eder yanında olduğunuz halde var mı kontrol eder. Sizin yaşadığınız farklı, bebek emziğinin düştüğünü farkeder, bebek bezinin kirli olduğunu farkeder, bebek acıktığını farkeder, bebek anne kucağı istediğini farkeder. Annenin işe gittiğini de tabi ki farkeder çok akıllılar, her şeyin farkındalar. Tepki göstermesi normal, sizi özlüyor olması normal. Ben olsam ben de bebeğimle geçirebildiğim kadar zaman geçiririm alabildiğim kadar kucağıma alırım emzirebildiğim kadar emziririm vs vs çünkü bu bebeğin temel ihtiyaçlarından biri. Diğerlerinden ne eksik ne fazla. Zamanla tepkis ortadan kalkar.
Gece beslemelerine katı bakılmasını da anlamıyorum hiç mi gece susayıp uyanmıyor bu insanlar diyorum. Midesi ne kadar küçük, acıkıyor ya da susuyor olabilir. Ben uyumak istemesem beni zorla pişpişleyip yatırsalar çok sinirlenirim. Acıktım mesela annem en güvendiğim insan. Kural koyup beni kucağına almıyor, ağzım yok acıktım diyemiyorum ağlıyorum fizyolojik ihtiyaç, kokusunu duymak istiyorum yok annem beni kucaklamıyor. Zamanla bebek anneden istemeyi bırakıyor çünkü karşılıksız bir isteğe dönüşüyor. Bu güvensizlik bebeğin kuracağı bütün ilişkilere sirayet ediyor, sorunlu insanlarla görüşüyor iş yerinde sıkıntılar yaşıyor vs vs. Bağlanma bozukluğu aileden varsa, bebeğe toruna nesillerce aktarılabiliyor. Çünkü kişi kendisini regüle etmeyi/ sakinleştirmeyi bilmiyor ki bebeğini sakinleştirip ona örnek olsun, ona sakinleşmesini öğretsin. Bebek gerginliği anlıyor, geriliyor.
Bizim sesimize, nefesimize, kokumuza, hareketlerimize bağlılar. Podcastte bahsediyorlar mesela, hareketli bir hamilelik geçiren annelerin bebekleri hareket halinde olmayı istermiş.
yavaş yavaş dış dünyayla iletişim kurmaya başladılar, babayı ya da bakımvereni kimse onu da tanıyor artık. Her birey gibi onların farklı karakterleri var, farklı rutinleri biyolojik saatleri var.
Edimsel koşullanmayla bebekleri bu kadar minikken tanıştırmak benim içime sinmiyor.
Her sabah uyandigimda bu gece saat basi emzirmicem 3saati doldurmasini beklicem diyorum ama gece o aglama sesi ve uyku hali tembellige itiyor beni ve emzirip kolaya kaciyorum itiraf ediyorumEmzirmeden uyutmaya çalışarak mecbur çünkü saatte 1 olunca açlık değil maalesef alışkanlık oluyor bir Nevi emzik siz oluyorsunuz aslında meme yerine farklı bir destek koymanız gerekiyor yoksa devam edecektir.
Emzik alıyordu sanki yan çevirip emzik vermeyi deneyin belki uyku sersemi oyalayabilir bende işe yaramıştı ama yan çevirince sanırım beni emdiğini sandı çünkü gece yan çevirip emziriyordum pozisyon ona yeterli geldi sanırımşşş pat, müzik gibi destekler de deneyebilirsiniz
Ellerinize sağlık hayran kaldım okurken..Maalesef söylediğiniz şeyleri yaşıyoruz biz. Ben kızımın benim onun yanında olmadığımı bildiğinden, anladığından eminim. Her hareketi her davranışı buna yönelik maalesef. Söylediklerinize harfiyen katılıyorumAyrılık kaygısı annem-babam beni bırakıp gidecek korkusu bambaşka bir şey o. Uyanıp uyanıp kontrol eder yanında olduğunuz halde var mı kontrol eder. Sizin yaşadığınız farklı, bebek emziğinin düştüğünü farkeder, bebek bezinin kirli olduğunu farkeder, bebek acıktığını farkeder, bebek anne kucağı istediğini farkeder. Annenin işe gittiğini de tabi ki farkeder çok akıllılar, her şeyin farkındalar. Tepki göstermesi normal, sizi özlüyor olması normal. Ben olsam ben de bebeğimle geçirebildiğim kadar zaman geçiririm alabildiğim kadar kucağıma alırım emzirebildiğim kadar emziririm vs vs çünkü bu bebeğin temel ihtiyaçlarından biri. Diğerlerinden ne eksik ne fazla. Zamanla tepkis ortadan kalkar.
Gece beslemelerine katı bakılmasını da anlamıyorum hiç mi gece susayıp uyanmıyor bu insanlar diyorum. Midesi ne kadar küçük, acıkıyor ya da susuyor olabilir. Ben uyumak istemesem beni zorla pişpişleyip yatırsalar çok sinirlenirim. Acıktım mesela annem en güvendiğim insan. Kural koyup beni kucağına almıyor, ağzım yok acıktım diyemiyorum ağlıyorum fizyolojik ihtiyaç, kokusunu duymak istiyorum yok annem beni kucaklamıyor. Zamanla bebek anneden istemeyi bırakıyor çünkü karşılıksız bir isteğe dönüşüyor. Bu güvensizlik bebeğin kuracağı bütün ilişkilere sirayet ediyor, sorunlu insanlarla görüşüyor iş yerinde sıkıntılar yaşıyor vs vs. Bağlanma bozukluğu aileden varsa, bebeğe toruna nesillerce aktarılabiliyor. Çünkü kişi kendisini regüle etmeyi/ sakinleştirmeyi bilmiyor ki bebeğini sakinleştirip ona örnek olsun, ona sakinleşmesini öğretsin. Bebek gerginliği anlıyor, geriliyor.
Bizim sesimize, nefesimize, kokumuza, hareketlerimize bağlılar. Podcastte bahsediyorlar mesela, hareketli bir hamilelik geçiren annelerin bebekleri hareket halinde olmayı istermiş.
yavaş yavaş dış dünyayla iletişim kurmaya başladılar, babayı ya da bakımvereni kimse onu da tanıyor artık. Her birey gibi onların farklı karakterleri var, farklı rutinleri biyolojik saatleri var.
Edimsel koşullanmayla bebekleri bu kadar minikken tanıştırmak benim içime sinmiyor.
Bende :)))Aynen katılıyorum, hatta o acıkır ama anlamaz diye dusunup hala 5 saate bir alarm kuruyorum uyanmazsa diye, bebek bu yani gece de acıkır ben bile acıkıyorum, uyanıp birseyler alıştırıp yatıyorum
Siz 4 saat :) ben sabah 8 de çıkıp akşam 7 de geliyorum :) 11 saat .. 10 da uyuyor sabah ben giderken çoğu zaman uyuyor oluyor , uyanıksa ne ala 1-2 saat görebiliyorum :)Sizi okadar iyi anlıyorum ki bende her sabah 7.30 da uyandırıyorum 8.30 a kadar vakit geçirip oynaşıyoruz bir kaç dakikada hazırlanıp işe gidiyorum . Günde sadce 4 saat ayrıyız ama telafi etmek için günün geri kalanında uyurken bile yanından ayrılmıyorum sarılarak uyuyor.
Çalışan anne olmak zor
Benim İstanbul Bakırköy de özel bir klinikte görüştüğüm Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü bitirp Yksek lisansını Çocuk gelişimi üzerine yapıp Pedagog ünvanını almaya hak kazanmış olan görüştüğüm kişi bana bir bebeğin 7 aylık olmadan anneden ayrıldığını anlamayacağını hiç söylememişti :)Burdaki bölümleri saymışsınız o konuda sıkıntı yok onlar başka bölümler hanımefendii burda yaptığı işte başka bir iş insanları kandırmayın ozaman . Hangi ‘pedagog ‘ 7 aylık olana kadar annesinden ayrılmasını anlamaz demiş merak ettim boş boş konuşup insanları yanıltıyosunuz bari kendi yorumum diyin size inanıp ‘pedagog’ öyle diyosa doğrudur diyecek insanlar olabilir.
Neyse ya siz kardeşinize sorun onun dediklerini yapın. İyi günler
Bizde el ele tutuşup uyuyoruz ahhasjajdka :)))Sizi okadar iyi anlıyorum ki bende her sabah 7.30 da uyandırıyorum 8.30 a kadar vakit geçirip oynaşıyoruz bir kaç dakikada hazırlanıp işe gidiyorum . Günde sadce 4 saat ayrıyız ama telafi etmek için günün geri kalanında uyurken bile yanından ayrılmıyorum sarılarak uyuyor.
Çalışan anne olmak zor
Aynen. Ben bebegim ne isterse nasil isterse oyle yapiyorum. Isterse az uyumus olsun. Uyumak istemiyorsa zorla uyutmuyorum. Yemek ya da emmek istemiyorsa zorlamiyorum. Onemli olan zorla uyutmak doyurmak degil. Onemli olan onun istedigini yapmak. Nasil mutluysa onu yerine getirmek. Bebek istegi yerine geldigi zaman mutlu oluyor. Mutlu bebek demek de saglikli nesiller demek. Dediginiz dogru internet uzerinden herkes danisman, uzman. Bizden daha akilli degiller. Sonucta bilim de insanlarin sayesinde var oluyor. Aklin yolu da bir olduguna gore. Her anne kendi bebeginin uzmanidir. Bildigimizden sasmayalimÇok haklısnız. Zaten bebek ya ne eğitimikeşke onları eğitmeyi amaç edinmek yerine kendimizi biraz eğitsek uyku eğitimi verenlere de çok saygı duyuyorum bu arada maalesef artık sosyal medya böyle bir alan herkes bişeylerin danışmanı , eğitmeni, uzmanı vs. Ama bu konularda kişilern lisans eğitimine bakmak gerek .
Bebişlerin bize ihtiyacı var . Herhangi bir şeyin eğitimini vermek için çok erken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?