2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Sizi okadar iyi anlıyorum ki bende her sabah 7.30 da uyandırıyorum 8.30 a kadar vakit geçirip oynaşıyoruz bir kaç dakikada hazırlanıp işe gidiyorum . Günde sadce 4 saat ayrıyız ama telafi etmek için günün geri kalanında uyurken bile yanından ayrılmıyorum sarılarak uyuyor.
Çalışan anne olmak zor

Kardeşiniz nasıl pedagog acaba ? Ülkemizde 1982 yılında o bölüm kalktı çünkü :) psikolojik danışman ya da psikolog mu ? Tamamen merakımdan soruyorum :)

Ayrılık kaygısı annem-babam beni bırakıp gidecek korkusu bambaşka bir şey o. Uyanıp uyanıp kontrol eder yanında olduğunuz halde var mı kontrol eder. Sizin yaşadığınız farklı, bebek emziğinin düştüğünü farkeder, bebek bezinin kirli olduğunu farkeder, bebek acıktığını farkeder, bebek anne kucağı istediğini farkeder. Annenin işe gittiğini de tabi ki farkeder çok akıllılar, her şeyin farkındalar. Tepki göstermesi normal, sizi özlüyor olması normal. Ben olsam ben de bebeğimle geçirebildiğim kadar zaman geçiririm alabildiğim kadar kucağıma alırım emzirebildiğim kadar emziririm vs vs çünkü bu bebeğin temel ihtiyaçlarından biri. Diğerlerinden ne eksik ne fazla. Zamanla tepkis ortadan kalkar.
Gece beslemelerine katı bakılmasını da anlamıyorum hiç mi gece susayıp uyanmıyor bu insanlar diyorum. Midesi ne kadar küçük, acıkıyor ya da susuyor olabilir. Ben uyumak istemesem beni zorla pişpişleyip yatırsalar çok sinirlenirim. Acıktım mesela annem en güvendiğim insan. Kural koyup beni kucağına almıyor, ağzım yok acıktım diyemiyorum ağlıyorum fizyolojik ihtiyaç, kokusunu duymak istiyorum yok annem beni kucaklamıyor. Zamanla bebek anneden istemeyi bırakıyor çünkü karşılıksız bir isteğe dönüşüyor. Bu güvensizlik bebeğin kuracağı bütün ilişkilere sirayet ediyor, sorunlu insanlarla görüşüyor iş yerinde sıkıntılar yaşıyor vs vs. Bağlanma bozukluğu aileden varsa, bebeğe toruna nesillerce aktarılabiliyor. Çünkü kişi kendisini regüle etmeyi/ sakinleştirmeyi bilmiyor ki bebeğini sakinleştirip ona örnek olsun, ona sakinleşmesini öğretsin. Bebek gerginliği anlıyor, geriliyor.
Bizim sesimize, nefesimize, kokumuza, hareketlerimize bağlılar. Podcastte bahsediyorlar mesela, hareketli bir hamilelik geçiren annelerin bebekleri hareket halinde olmayı istermiş.
yavaş yavaş dış dünyayla iletişim kurmaya başladılar, babayı ya da bakımvereni kimse onu da tanıyor artık. Her birey gibi onların farklı karakterleri var, farklı rutinleri biyolojik saatleri var.
Edimsel koşullanmayla bebekleri bu kadar minikken tanıştırmak benim içime sinmiyor.

Kardeşiniz nasıl pedagog acaba ? Ülkemizde 1982 yılında o bölüm kalktı çünkü :) psikolojik danışman ya da psikolog mu ? Tamamen merakımdan soruyorum :)
Almanya da okudu kardeşim burda değil hiç bilmiyorum yani buradaki şartları ben halkla ilişkiler mezunuyum dümdüz bölüm mesela o okumak için doğmuş gibi :)
Ama dönüş yaptı burada çalışıyor özel bir anaokulunda Amerikan tarzı çocuklarla türkçe konuşmak bile yasak öyle bir yer kızımda büyüyünce orada başlayacak inşallah
Özel derste veriyor İngilizce Almanca ve Fransızca ve ilaveten şuan da yeditepe de hukuk okuyor
Yazarken yoruldum valla

Kızlar bir sey soracağım bebeği dönmeye başlayanlara karınüstünden yüzüstüne dönmeye başladı ama tam tersini yapamıyor
Ne kadar sürer acaba diğer becerinin gelmesi çünkü yüzüstü uyuyor ve uyurken hop sırt üstü dönüyor öyle de uyuyor ama sonra geri yüzüstü dönmek isteyince dönemediği için ben çeviriyorum
Bu gece 10 kere döndürdüm heralde bir sey yapmıyorum çevirip yatıyorum ama malum dönmenin sonu yok ne kadar sürer diye merak ettim süreci yaşayanlardan

Anladım ama bu saydıklarınız başka başka bölümler . Allah artırsın ama asla bahsi geçen konuların uzmanlık alanı değil hiç biri lütfen sizde bu çerçevede yorum yapın . Yorumlarınıza ‘pedagog’ yazınca mazaallah ciddiye alan olur yazıktır bebişlere :)

Kardeşim Pedagog zaten olmasa niye pedagog diyeyim Allah Allah ne işime yarayacak benim sanki.
Almanya da okudu o bölümü diyorum neresini anlamadınız ben orayı anlayamadım ?
Okadar merakla sorduğunuz için tüm eğitim hayatını anlattım hani merakınızı gidereyim diye diploma da isterseniz özelden atabilirim

insallah dediginiz gibi iyiye gider. Tesekkur ederim ayrica yuz ustu de denedim ama kafayi kaldirip saga sola bakiniyo hepten uykusu aciliyo bu sefer. Umarim zamanla uzar uykular, rutinler olusur Denemelere devam edeyim

Kizlar benim kizim atak ve gerileme öncesinde gece 3 4 saatte bir uyanirdi emzirir yatirirdim. Atak haftalarinda nerdeyse saat basi uyaniyordu ben de buyuyor beslenmesi lazim diyip emzirip yatiriyordum. Simdi gerileme de atak da bitti 20.haftamizdayiz ama gunduz 4saatte bir beslenen kizim gece nerdeyse saat basi uyaniyor. Aliskanlik uyanmasi sanirim bu. Gece uyaniyor cok az emip uyuyor nerdeyse 3 4dk anca. Az az sık sık emip yatiyor gece hareketsizlikten de gazini cikaramiyor, ben omzumda gazini cikarmaya calisiyorum 1 2 defa cikariyor ama kizim cok gazli bitmiyor gazi. Bu defa her uykusundan aglayarak uyaniyor, sabaha karsi da cigliklar icinde agliyor, kakasini yapana kadar suruyor. Gaz damlasi veriyorum oyle rahatliyor. Bu gaz olmasa sorun degil uyandikca emzirir yatiririm ama gaz mahvediyor onu, cok agliyor. Yine gece 3 4 saate cikarmam lazim, nasil yapabilirim bunu?

Burdaki bölümleri saymışsınız o konuda sıkıntı yok onlar başka bölümler hanımefendii burda yaptığı işte başka bir iş insanları kandırmayın ozaman . Hangi ‘pedagog ‘ 7 aylık olana kadar annesinden ayrılmasını anlamaz demiş merak ettim boş boş konuşup insanları yanıltıyosunuz bari kendi yorumum diyin size inanıp ‘pedagog’ öyle diyosa doğrudur diyecek insanlar olabilir.
Neyse ya siz kardeşinize sorun onun dediklerini yapın. İyi günler

Emzirmeden uyutmaya çalışarak mecbur çünkü saatte 1 olunca açlık değil maalesef alışkanlık oluyor bir Nevi emzik siz oluyorsunuz aslında meme yerine farklı bir destek koymanız gerekiyor yoksa devam edecektir.
Emzik alıyordu sanki yan çevirip emzik vermeyi deneyin belki uyku sersemi oyalayabilir bende işe yaramıştı ama yan çevirince sanırım beni emdiğini sandı çünkü gece yan çevirip emziriyordum pozisyon ona yeterli geldi sanırım şşş pat, müzik gibi destekler de deneyebilirsiniz

Yahu çalıştığı okulda pedagog işe Allah Allah neyini kabul etmiyorsunuz ?
Pedagoglar okulda çalışabiliyor ya bunu da bilmeniz lazım bu kadar biliyorsanız
Ayrıca ayrılık kaygısı istediğiniz pedagoga sorun 7. Ayda başlar bazı bebeklerde 6 en yaygın aralık 8-18 ay arasıdır bu kadar abes bir bilgi değil takıldınız kaldınız. Bu nedenle ceee oyunu oynatılır ki bir şeyler gidince geri gelebiliri bebeğe empoze edebilmek için.
Ayrılık kaygısı ne demek bi googledan bence araştırın bebek annesiz kalabilir annesini farketmez demiyorum ayrılık kaygısı yaşaması başka bir şey çünkü gitti ve gelmeyecek korkusundan bahsediyorum

Aynen katılıyorum, hatta o acıkır ama anlamaz diye dusunup hala 5 saate bir alarm kuruyorum uyanmazsa diye, bebek bu yani gece de acıkır ben bile acıkıyorum, uyanıp birseyler alıştırıp yatıyorum

Her sabah uyandigimda bu gece saat basi emzirmicem 3saati doldurmasini beklicem diyorum ama gece o aglama sesi ve uyku hali tembellige itiyor beni ve emzirip kolaya kaciyorum itiraf ediyorum zaten emzik olarak kullandigi cok belli ya, 3dk bile emmiyor bazen gogsumu aldigi an susuyor ve uykuya geciyor, emmiyor bile. Bu gece de oyle yapayim, emzik muzik vs deneyeyim. Zaten saat basi uyandim, sonra da uykuya daldi mi uyudu mu kontrol etmekten tum gece uyuyamadim, bari bu gece uykusuzluk bi ise yarasin.

Ellerinize sağlık hayran kaldım okurken..Maalesef söylediğiniz şeyleri yaşıyoruz biz. Ben kızımın benim onun yanında olmadığımı bildiğinden, anladığından eminim. Her hareketi her davranışı buna yönelik maalesef. Söylediklerinize harfiyen katılıyorum

Aynen katılıyorum, hatta o acıkır ama anlamaz diye dusunup hala 5 saate bir alarm kuruyorum uyanmazsa diye, bebek bu yani gece de acıkır ben bile acıkıyorum, uyanıp birseyler alıştırıp yatıyorum
Bende :)))
10da yedirip yatırıyorum gece 2 ye alarm kuruyorum çoğu zaman uyanmıyor hatta hiç diyebilirim ama o uyurken ben biberonu dayıyorum 90-120 götürüyoruz demekki diyorum aaa acıkmış hsbadk :)))

Siz 4 saat :) ben sabah 8 de çıkıp akşam 7 de geliyorum :) 11 saat .. 10 da uyuyor sabah ben giderken çoğu zaman uyuyor oluyor , uyanıksa ne ala 1-2 saat görebiliyorum :)

Benim İstanbul Bakırköy de özel bir klinikte görüştüğüm Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü bitirp Yksek lisansını Çocuk gelişimi üzerine yapıp Pedagog ünvanını almaya hak kazanmış olan görüştüğüm kişi bana bir bebeğin 7 aylık olmadan anneden ayrıldığını anlamayacağını hiç söylememişti :)
Söylese de ben buna inanmazdım zaten -ki hala da inanmıyorum :) Çünkü çok net eminim ki benim kızım benim onun yanında olmadığımı, yokluğumu çok çok iyi algılıyor. Bu sadece benim kızıma özel değil.. Tüm çocuklar böyle. Herşeyden önce 11 saat boyunca emmiyor düşünsenize :) günde 6-7 kere emerken bir anda hoppp 2-3 e düşüyor bir anda biberon kavramı hayatına giriyor uzun uzun gördüğü bir yüz bir anda ortadan kayboluyor :) Bebekler daha anne karnında iken bizi tanıyor -sesimizden.. daha sonrasında ise doğduklarında kokudan diğer insanlardan ayırt ettiği tek duyu zaten bu - koku :) anneyi doğar doğmaz emen bebek hoppp annenin kokusunu hafızaya atıyor
Yani bunların hepsnin bilincinde olan çok okuyan ve çok araştıran bir anneyim. Söylediklerine de harfiyen katılıorum arkadaşım :)

Bizde el ele tutuşup uyuyoruz ahhasjajdka :)))

Aynen. Ben bebegim ne isterse nasil isterse oyle yapiyorum. Isterse az uyumus olsun. Uyumak istemiyorsa zorla uyutmuyorum. Yemek ya da emmek istemiyorsa zorlamiyorum. Onemli olan zorla uyutmak doyurmak degil. Onemli olan onun istedigini yapmak. Nasil mutluysa onu yerine getirmek. Bebek istegi yerine geldigi zaman mutlu oluyor. Mutlu bebek demek de saglikli nesiller demek. Dediginiz dogru internet uzerinden herkes danisman, uzman. Bizden daha akilli degiller. Sonucta bilim de insanlarin sayesinde var oluyor. Aklin yolu da bir olduguna gore. Her anne kendi bebeginin uzmanidir. Bildigimizden sasmayalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…