2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ben doğumu epidural oldum, bahsettiğiniz ağrı böyle bir şey ise benim iğnenin grdiği yer ara ara zonkluyor maaesef.. yatarken ya da kalkarken bazen kötürüm olmuş gibi hssediyorum
Benimki normal doğum oldu canım ama çok ağrıyor bebegi çokmu kucagimda gezdiriyorum acaba bizimki kucaktan inmiyor

Kızlar bizde mamaya başladık mama meme devam edeceğim 5. Aya ite kaka sadece anne sütüyle geldim ama artık yetmiyor maalesef
Mama meme gidenlere sorum olacak önce emzirip sonra mı mama vermeliyim
Ya da 1 öğün meme bi öğün mama mı olmalı emin olamadım

İmdat ! Bebeğim kabız oldu sert ve azıcık kaka yaptı bugün. Mamasına 1 çay kaşığı zeytinyağı koydum. Ne zaman fayda eder başka öneriniz var mı
Demir damlasına başlamıştık ondan oldu sanırım

Canım ben kabız olunca poposundan içeriye enjektörle 1 ml kadar zeytinyağı sıkıyorum. (Enjektorun ignesini çıkararak tabiki) Sonra kulak temizleme cubuguyla uyarıyorum hemen yapıyor

Sezeryan olurken iğne yapılan yer ve civarı o zamandan beri inanılmaz kaşınıyor, bu durumda olan var mı

Karın masajı yapabilirsin canım faydası oluyor. Bir de puset gibi ana kucağı gibi bişeylerde oturttur onda daha rahat yapıyorlar.

Önce emzirip sonra mama vermelisin. Memeni bırakmaması için yani. Doktor kaç cc tavsiye etti bilmiyorum ama örneğim günde 2 kere 180 ml dediyse sen önce emzirip sonra 90 cc verebilirsin 4e bölüp verebilirsin yani emzirmelerden sonra. Ben öyle yapmaya calisiyorum, baktım çok aç hala doymuyor ek takviye yapiyorum. Bu şekil meme reddi de yaşamadım çok şükür.

Kızlar oğlum 3 gündür akşamları çığlık atıyor boğazı parçalandı, sesi kısıldı iki kelime sohbet edemiyoruz evde, ağlama değil ama resmen bağırıyor. Uykuya da çok zor dalıyor, gaz mı atak mı diş mi anlamadım 4 buçuk aylık olduk, siz atak dönemini ne zaman geçirdiniz?

Kızlar mamaya bende basladım ancak bebeğim daha önce vermediğim için alıskın olmadığı için mi bilmiyorum biberon almadı nuk chicco ve lansinoh denedm ama hıc birini almadı tavsiyesi olan varmı? Baska biberon dahamı alıp denesem

Canım özel değilse sorabilir miyim kaç gr aldı bebeğin ona göre doktor mu başlattı

İğne yapılan yer değil de sezaryen dikislerinin oldugu yer çok kaşınıyor bende de
Oralar zaten ağlıyo, ara sıra sızlıyor. bu sırt işi de çok fena. Belim deseniz eğilince doğrulamadığım zamanlar oluyor, saçımda bwyaz yoktu artık var, saçım döküle döküle kalmadı hala da dökülüyor. Yaşlandım resmen, oğlanı gördüğüm an hepsini unutuyorum
Kıvrımlarını kontrol edin pişik olabiliyor (boyun, kol altı vs)

Çığlık atmayı ilk keşfettikleri dönem onu çok yapıyorlar biz de bir ara öyleydik hoşuna gidiyor ses çıkardıkça tekrar tekrar yapıyorlar

Canım özel değilse sorabilir miyim kaç gr aldı bebeğin ona göre doktor mu başlattı
4. Ay kontrolde 400 gr aldı sınırda dedi
10 gün sonra kontrole çağırdı 300 gr aldı mamaya gerek yok dedi
zaten 300 gr da çok uğraştım hem emzirdim hem sağdım verdim hem dolaptan verdim her dk emzirdim ancak öyle
Cok huzursuzluk ve ağlama başladı doktor aç olduğundan şüphelendi sonra ki 1 hafta da hiç kilo almamış biraz daha izleyelim dedi ama ben çok direttim mama için çünkü böyle çok yorucu doydu mu doymadı mı dünyanın takviyesini alıyorum vs ama geceye kesinlikle sütüm yetmiyor emerken ağlıyor çocuk gelmiyor diye
Öyle mamaya başladık işte
Her zamanki gibi emzirdim mesela üzerine 130 Cc mama içti demekki doymuyormuş cidden ki okadar yapmıştım fazlası olsa içerdi

Beceri geliştirince böyle sürekli yapıyor ama sonra hafifliyor bizde de durum aynıydı bazen öyle bir abartıyor ki biyerine bişey oldu sanıyordum bakınca gülüyordu şimdi arada yapıyor oynarken ya da ona bakmamızı istediğinde

Yarın 5 ay kontrolümüz ve rota aşımızın 2.dozu var bakalım doktor amcamız neler diyecek Ek gıda ile ilgili konuşacağım yarın tadımlra başlamak istiyorum oioi nin mama kabını önlüğünü aldım, çıldırıyorum kullanmak için

Arkadaslar merhaba....biz bugun 4.5aylik olduk...eskiden varmiydi bilmiyirum ama 2-3gundur dikkatimi cekiyor bebegimi uyutmaya calisirken veya uyuma moduna girdigimizde eliyle kafasina veya kulagina vurmaya calisiyor?benzer durum yasayan var mi veya neden yapiyor olabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…