- Konu Sahibi Nefesimmmsin
-
- #35.181
Doktor kabızlık sorununda zeytinyağı1 defa değilde her öğününe eklememi söylemişti.İmdat ! Bebeğim kabız oldusert ve azıcık kaka yaptı bugün. Mamasına 1 çay kaşığı zeytinyağı koydum. Ne zaman fayda eder başka öneriniz var mı
Demir damlasına başlamıştık ondan oldu sanırım
Ben doğduğundan beri Avent kullanıyorum, sıfır akış , bi sorun yaşamadık meme reddi de olmadı.Kızlar mamaya bende basladım ancak bebeğim daha önce vermediğim için alıskın olmadığı için mi bilmiyorum biberon almadı nuk chicco ve lansinoh denedm ama hıc birini almadı tavsiyesi olan varmı? Baska biberon dahamı alıp denesem
Teşekkürler onuda deniyeyim öyleyse inşallah alırDoktor kabızlık sorununda zeytinyağı1 defa değilde her öğününe eklememi söylemişti.
Ben doğduğundan beri Avent kullanıyorum, sıfır akış , bi sorun yaşamadık meme reddi de olmadı.
Kizlar bebegimin bacaklarinda baldır kisminın dışa dönük tarafinda yuvarlak leke gibi kuruluk var. Tam aşı yerinde aşı izi gibi. Ama o iz kuru deri seklinde ve etrafinda da pütürlük var parca parca. Boyle bisey yasayip doktoruna danisan var mi?
Diş nedeniyle yapabilir bide uykuya geç gittiyse dalamadığı için yapabilirArkadaslar merhaba....biz bugun 4.5aylik olduk...eskiden varmiydi bilmiyirum ama 2-3gundur dikkatimi cekiyor bebegimi uyutmaya calisirken veya uyuma moduna girdigimizde eliyle kafasina veya kulagina vurmaya calisiyor?benzer durum yasayan var mi veya neden yapiyor olabilir?
Bende de ara ara oturtuyorum çünkü ellerimi tutunca hemen oturmaya çalışıyor kısa süreli be destekli oturabilecek zamandalarKızlar, bebegim kucagimda yatar pozisyondayken dogrulup oturma pozisyonuna geçmeye calisti baya ugrasti bunun icin ve sonunda oturdu. Ben de hazir oldugunu dusunerek oturtmaya basladim. Ama kisa surelerle oturtuyorum. Ayin 11'inde 5 aylik olacagiz. Erken mi sizce? Bebeği oturan anne var mi aramizda?
Bizimde vardı bacaklarda doktor iyi nemlendir dedi duştan sonra hatta yağ daha cok kurutur nemlendirici kullan dediKizlar bebegimin bacaklarinda baldır kisminın dışa dönük tarafinda yuvarlak leke gibi kuruluk var. Tam aşı yerinde aşı izi gibi. Ama o iz kuru deri seklinde ve etrafinda da pütürlük var parca parca. Boyle bisey yasayip doktoruna danisan var mi?
Iyi o zaman. Oturunca da bir mutlu oluyor bir seviniyor kiBende de ara ara oturtuyorum çünkü ellerimi tutunca hemen oturmaya çalışıyor kısa süreli be destekli oturabilecek zamandalar
Hiç üzülmene gerek yok hem onu içer hem seni emer4. Ay kontrolde 400 gr aldı sınırda dedi
10 gün sonra kontrole çağırdı 300 gr aldı mamaya gerek yok dedi
zaten 300 gr da çok uğraştım hem emzirdim hem sağdım verdim hem dolaptan verdim her dk emzirdim ancak öyle
Cok huzursuzluk ve ağlama başladı doktor aç olduğundan şüphelendi sonra ki 1 hafta da hiç kilo almamış biraz daha izleyelim dedi ama ben çok direttim mama için çünkü böyle çok yorucu doydu mu doymadı mı dünyanın takviyesini alıyorum vs ama geceye kesinlikle sütüm yetmiyor emerken ağlıyor çocuk gelmiyor diye
Öyle mamaya başladık işte
Her zamanki gibi emzirdim mesela üzerine 130 Cc mama içti demekki doymuyormuş cidden ki okadar yapmıştım fazlası olsa içerdi
700 gr çok çok iyi artık ayda 1 kilo alamazlar ki zaten yaşında 20 kilo olur çocukHiç üzülmene gerek yok hem onu içer hem seni emerbenim oğlum da 700 gr aldı ay da doktorunun fikrini merak etmiştim benimki meme devam dedi
Kısa süreli oturtuyoruz canım, bazı doktorlar 3. Aydan itibaren destekli oturtmaya başlanabilir diyor ama bizim doktorumuz 4. Ay dedi, 4. Ayini doldurunca başladık biz de. Ama kısa süreli oturtuyoruz.Kızlar, bebegim kucagimda yatar pozisyondayken dogrulup oturma pozisyonuna geçmeye calisti baya ugrasti bunun icin ve sonunda oturdu. Ben de hazir oldugunu dusunerek oturtmaya basladim. Ama kisa surelerle oturtuyorum. Ayin 11'inde 5 aylik olacagiz. Erken mi sizce? Bebeği oturan anne var mi aramizda?
Doktoruna da yazdim gece gece...gayet normal diyor.ilk cocuk olunca insan herseye panik halindeDiş nedeniyle yapabilir bide uykuya geç gittiyse dalamadığı için yapabilir
Bizimki vurmuyor ama öyle durumlarda kulak ve saçlarını çekiştiriyor baya yoluyor
Doktorumuz henüz oturtmadı, sağlık ocağındaki aşı yapan hemşiremiz de 6 aylık olunca destekli kısa süreli oturur yavaş yavaş 9 aya kadar tam oturtmayız dedi. Benimki de geçen aydan beri çabalıyor oturtsam oturur bunları gözönünden bulundurunca henüz düşünmüyorum.Kızlar, bebegim kucagimda yatar pozisyondayken dogrulup oturma pozisyonuna geçmeye calisti baya ugrasti bunun icin ve sonunda oturdu. Ben de hazir oldugunu dusunerek oturtmaya basladim. Ama kisa surelerle oturtuyorum. Ayin 11'inde 5 aylik olacagiz. Erken mi sizce? Bebeği oturan anne var mi aramizda?
Mamadan sonra değişiklik oldu mu peki huzursuzluğunda vs4. Ay kontrolde 400 gr aldı sınırda dedi
10 gün sonra kontrole çağırdı 300 gr aldı mamaya gerek yok dedi
zaten 300 gr da çok uğraştım hem emzirdim hem sağdım verdim hem dolaptan verdim her dk emzirdim ancak öyle
Cok huzursuzluk ve ağlama başladı doktor aç olduğundan şüphelendi sonra ki 1 hafta da hiç kilo almamış biraz daha izleyelim dedi ama ben çok direttim mama için çünkü böyle çok yorucu doydu mu doymadı mı dünyanın takviyesini alıyorum vs ama geceye kesinlikle sütüm yetmiyor emerken ağlıyor çocuk gelmiyor diye
Öyle mamaya başladık işte
Her zamanki gibi emzirdim mesela üzerine 130 Cc mama içti demekki doymuyormuş cidden ki okadar yapmıştım fazlası olsa içerdi
Biz 3.5 ayı doldurunca kucağımızda hafif yatar otururur arası tutmaya başladık hep kalkmak istiyordu çünkü 4.ayda doktor izin verince kucağımızda tam oturtmaya başladık bir iki haftadır koltuk minder yatak ya da kucağımızda tam oturtuyoruz. Koltukta vs hemen kaykılıp yatar duruma geçiyor ama yatakta ellerinden tutunca kendisi oturuyor 3-4 dk. Üç gün sonra 5 doluyor bizim kontrolde doktora sert yere oturabilir mi diye soracağım oturt derse mama sandalyesini kullanmaya başlayacağım ara araKızlar, bebegim kucagimda yatar pozisyondayken dogrulup oturma pozisyonuna geçmeye calisti baya ugrasti bunun icin ve sonunda oturdu. Ben de hazir oldugunu dusunerek oturtmaya basladim. Ama kisa surelerle oturtuyorum. Ayin 11'inde 5 aylik olacagiz. Erken mi sizce? Bebeği oturan anne var mi aramizda?
Acikcasi ben de oturmasini istiyorum diger turlu yorucu olmaya basladi. Ben de ayin 15 indw kontrole goturecegim bakalim ne diyecek doktorumuzBiz 3.5 ayı doldurunca kucağımızda hafif yatar otururur arası tutmaya başladık hep kalkmak istiyordu çünkü 4.ayda doktor izin verince kucağımızda tam oturtmaya başladık bir iki haftadır koltuk minder yatak ya da kucağımızda tam oturtuyoruz. Koltukta vs hemen kaykılıp yatar duruma geçiyor ama yatakta ellerinden tutunca kendisi oturuyor 3-4 dk. Üç gün sonra 5 doluyor bizim kontrolde doktora sert yere oturabilir mi diye soracağım oturt derse mama sandalyesini kullanmaya başlayacağım ara ara
Yani bebek istedigine gore ve o pozisyona geliyorsa sahsi dusuncem oturmali. Demek ki bebis hazir ki bu hamleyi yapiyor. Bakalim ne diyecek bizim doktorDoktorumuz henüz oturtmadı, sağlık ocağındaki aşı yapan hemşiremiz de 6 aylık olunca destekli kısa süreli oturur yavaş yavaş 9 aya kadar tam oturtmayız dedi. Benimki de geçen aydan beri çabalıyor oturtsam oturur bunları gözönünden bulundurunca henüz düşünmüyorum.
Ben de dunden beri kisa kisa oturtmaya basladim. Istiyor cunkuKısa süreli oturtuyoruz canım, bazı doktorlar 3. Aydan itibaren destekli oturtmaya başlanabilir diyor ama bizim doktorumuz 4. Ay dedi, 4. Ayini doldurunca başladık biz de. Ama kısa süreli oturtuyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?