2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar, oğlum 5 ay 1 haftalık bu ay kontrolde doktor oturma becerisine baktı, siz yemek yerken izliyor mu , yiyeceklere ilgi duyuyor mu dedi. Hepsi de vardı, ek gıdaya geçelim yavaştan dedi. Mama sandalyesine de oturtabilirsin destekli dedi. Zaten çok az kilo almış bu ay. İlk 3 gün 1 tatlı kaşığı yoğurt ver, sonra patates, kabak, havuç mevsim sebzelerine devam et dedi. Yaptığım sebze pürelerine 1 çay kaşığı zeytinyağ ekleyebileceğimi söyledi. Trendyol dan Olizze almıştım gayet güzel aklınızda olsun.
Ben hazırlık yapmamıştım hiç, kaymaz taban tabak , silikon kaşık, alıştırma bardağı dısında ne gibi şeyler gerekli. Memnun kaldığınız ürünler var mı ?

Doktor kabızlık sorununda zeytinyağı1 defa değilde her öğününe eklememi söylemişti.
Ben doğduğundan beri Avent kullanıyorum, sıfır akış , bi sorun yaşamadık meme reddi de olmadı.

Kizlar bebegimin bacaklarinda baldır kisminın dışa dönük tarafinda yuvarlak leke gibi kuruluk var. Tam aşı yerinde aşı izi gibi. Ama o iz kuru deri seklinde ve etrafinda da pütürlük var parca parca. Boyle bisey yasayip doktoruna danisan var mi?

Bizde de benzer bir şey var. Tam yuvarlak şeklinde değil ama tarif ettiğiniz gibi kuruluklar var. Bizimki bir de diz kisminda var. Geçen doktor kontrolü vardı gösterdik. Önemli değil bebek cildinde böyle döküntüler olur, oralara nemlendirici sürün dedi. Ama siz yine kendi doktorunuza da danışın tabi.

Kızlar, bebegim kucagimda yatar pozisyondayken dogrulup oturma pozisyonuna geçmeye calisti baya ugrasti bunun icin ve sonunda oturdu. Ben de hazir oldugunu dusunerek oturtmaya basladim. Ama kisa surelerle oturtuyorum. Ayin 11'inde 5 aylik olacagiz. Erken mi sizce? Bebeği oturan anne var mi aramizda?

Diş nedeniyle yapabilir bide uykuya geç gittiyse dalamadığı için yapabilir
Bizimki vurmuyor ama öyle durumlarda kulak ve saçlarını çekiştiriyor baya yoluyor

Bende de ara ara oturtuyorum çünkü ellerimi tutunca hemen oturmaya çalışıyor kısa süreli be destekli oturabilecek zamandalar

Bizimde vardı bacaklarda doktor iyi nemlendir dedi duştan sonra hatta yağ daha cok kurutur nemlendirici kullan dedi

Bende de ara ara oturtuyorum çünkü ellerimi tutunca hemen oturmaya çalışıyor kısa süreli be destekli oturabilecek zamandalar
Iyi o zaman. Oturunca da bir mutlu oluyor bir seviniyor ki Onlar da sıkıldılar tabi yat yat nereye kadar. Tam anlamiyla otursalar aslinda bizim de isimiz kolaylasacak.

Hiç üzülmene gerek yok hem onu içer hem seni emer benim oğlum da 700 gr aldı ay da doktorunun fikrini merak etmiştim benimki meme devam dedi

Kısa süreli oturtuyoruz canım, bazı doktorlar 3. Aydan itibaren destekli oturtmaya başlanabilir diyor ama bizim doktorumuz 4. Ay dedi, 4. Ayini doldurunca başladık biz de. Ama kısa süreli oturtuyoruz.

Doktorumuz henüz oturtmadı, sağlık ocağındaki aşı yapan hemşiremiz de 6 aylık olunca destekli kısa süreli oturur yavaş yavaş 9 aya kadar tam oturtmayız dedi. Benimki de geçen aydan beri çabalıyor oturtsam oturur bunları gözönünden bulundurunca henüz düşünmüyorum.

Mamadan sonra değişiklik oldu mu peki huzursuzluğunda vs

Biz 3.5 ayı doldurunca kucağımızda hafif yatar otururur arası tutmaya başladık hep kalkmak istiyordu çünkü 4.ayda doktor izin verince kucağımızda tam oturtmaya başladık bir iki haftadır koltuk minder yatak ya da kucağımızda tam oturtuyoruz. Koltukta vs hemen kaykılıp yatar duruma geçiyor ama yatakta ellerinden tutunca kendisi oturuyor 3-4 dk. Üç gün sonra 5 doluyor bizim kontrolde doktora sert yere oturabilir mi diye soracağım oturt derse mama sandalyesini kullanmaya başlayacağım ara ara

Acikcasi ben de oturmasini istiyorum diger turlu yorucu olmaya basladi. Ben de ayin 15 indw kontrole goturecegim bakalim ne diyecek doktorumuz

Yani bebek istedigine gore ve o pozisyona geliyorsa sahsi dusuncem oturmali. Demek ki bebis hazir ki bu hamleyi yapiyor. Bakalim ne diyecek bizim doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…