2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Yaptırdım ben,herhangi bir yan etkisi olmadı.

Annem kronik hastalıkları olan biri aşı sırasına 3 gün kala pozitif çıktı haatanede yattı bir sürü tedavi gördü.Hamileyken onu kaybedeceğim korkusu hala içimi titretiyor çok iyi anlıyorum sizi.3.dozu olduk birlikte en azından artık olursa hafif geçeceğini biliyorum.2.dıDa vücut ağrım olmuştu bunda hiçbir şey olmadı azıcık uyku hali oldu o kadar.

Benimki de öyle babası işten gelince koltuk altlarından tutup yere bastırmadan yürütüyor çok mutlu oluyor yürüteç alayım diyordum doktorumuz önermedi otursa da dik oturtmak istiyor nasıl oyalayacağımı şaşıyorum hep yürütüp kucağımda oturtamam ki

Ben de basta böyle düşünüyordum ama, sürekli böyle asi olmak aynı virüs için, yani o asinin da ilerde yan etkileri olmaz mi, kimse bilmiyor, daha önce denenmedi , ilk denekler biz olduk malesef mecburen. Kim bilir neler yasicaz daha. Korunmak da çok zor. Bebekler 3 aylıkken olduk korona 37 ateşle inledi yavrularım 2 gün. Düşmeyen inatçı ateş yapıyor. Benim 1 biontek asim vardı eşim isten getirdi evimize virüsü, sürekli maske takar iş yerinde kimse takmadığı halde. Bir şekilde grip gibi bu virüsü hepimiz geçircez,bekli de yılda 1 kez olucaz korona. Pek bitecek gibi durmuyor bu lanet hastalık.

Super. Ben de boyle dusundum. Hazir olmasa kendini bunun icin zorlamaz. Aynen ben de sorucam ama kisa araliklarla oturtmaya basladim.

Ya evet maalesef o gunler cok zordu, hamilelikte o stresi yasayinca ne yapacagini bilemiyor insan. İnsallah benim de yan etki az olur ya, korkumdan erteliyorum da vaka sayilari da cok fena durumda

Çok geçmiş olsun canım.allahim bir daha hastalık getirmesin yavrularımıza.gecen perşembe kızım okuldan getirdi önce buyuk kızım iki gün sonrada küçük kızım hastalandı 37.8 i bulan ateş boğaz ağrısı halsizlik burun akıntısı ne varsa yaşadılar yavrularım 4 gun sürdü ama küçük kızım 4 gun ağlamaktan sesi kısıldı o kadar etkiledi ki hastalık yavru mu onu gördükçe kahroldum ağladım nasil bir ateş 4 gun hiç düşmedi eşimin boğazları ağrıdı halsizlik oldu çok şükür bende hiç birşey olmadi testte yaptirmadik siz düşmeyen ateş.deyince merak ettim acaba virüs olabilir mi bu, virüs çocukları etkilemiyor diye biliyordum

Ben epeydir kucagimda destekleyerek oturtuyorum. Hatta soyle soyleyeyim 2.5aylikken elinden tuttugumda kalkmaya calisiyordu ve oturmaya cok hevesliydi. 3.ay kontrolunde doktorumuza hevesli oldugunu soyledim, kollarindan tutarak oturtabilirsin demisti. Hatta 3.aydan beri ayaga kalkmaya calisiyor, oturma pozisyonundayken ellerinden tutunca ayaklarina güc veriyor ben de arada bir ayakta tutuyorum 2 3 saniyelik kendisi hazir olmasa oyle bisey yapmaz diye birkac kitapta okudum, doktoruna danisarak cocugun isteklerine cevap vermek oluyor bence bu

Kızlar bebişlerinzi nasıl yatırıyorsunuz ?
Yani ben uyku tulumu kullanmıyorum. Pijama giydiriyorum ve ayağına çorap giydirip yatırıyorum. Siz çorap kullanıyor musunuz ? Aklımda ki soru çorap ???

Bende de aynı durum var sürekli kucakta o yüzden kollarımda derman kalmadı artık. Doktora danışırsan bu yürütme durumunu bana da yazar mısın

Bizde de durum bu şekilde. Ben doktora sormadım ama instagramda nurdan büyükak var bizimkilerden bir ay büyük oğlu var. Doktoru yürüteçte oturabilir demiş çünkü çocuk bunu istiyo vücudu hazır demiş ve eğer parmak uçlarında yürümüyorsa sorun yok aksine yürümesini hızlandırır demiş doktoru. Erkek çocuğa da uygun değil vs bunlar doğru değilmiş. Ben önümüzdeki ay biraz biraz kontrolüm altında alıp koyacağım. Çünkü kollarından tutup ayağa kalkmak istiyor bacaklarını atıyor zararlı olduğunu düşünmüyorum

Yani ben uyku tulumu kullanmıyorum. Pijama giydiriyorum ve ayağına çorap giydirip yatırıyorum. Siz çorap kullanıyor musunuz ? Aklımda ki soru çorap ???
Ben de kullanmıyorum, normal pijama giydirip üzerini pamuklu battaniyeyle örtüyorum, ev sıcak oluyor çorap giydirmiyorum- giydirsem bile uyuduğunda çıkarıp yatırıyorum. Ayaklarını farketmesi için iyi değil gibi bir şeyler aklımda kalmış benimki genel olarak giyinmeyi sevmiyor fakat üşüyeceğim düşünsem giydiririm.

Evet benim bebis de kucagimda tuttugumda ayaklariyla basmaya calisiyor hatta epey kuvvetli basiyor. Aman bir an once oturup yurusunler de isimiz kolaylassin. Bebek surekli yatinca annenin isi daha zor oluyor surekli basinda durmak zorundasin. Ama oturdugunda koyarsin oyun parkina ya da guvenli bir koseye oyuncaklarini da verdim mi kendi kendini oyalayabilir. Ya da yurutece konulabilir vs bir cok alternatif var.

Ben corap muhakkak giydiririm hatta alt pijama ya da tulumunu ben hep kendinden corapli almistim. Onlarin icine bir de corap giydiriyorum. Eldiven bile giydiriyorum hala. Yuzunu cok cizdigi icin.. Tirnaklarini kessem de torpulesem de yine de ciziyor.

Arkadaslar aranizda memesi sut kabarcigi ilan var mi?ben dun doktora da gittim sukur ultrason cekildi temiz cikti...evvelinde sut sikismisti dus aldim pompa yaptim oyle acildi ama meme ucunda hafif bir nokta beyazlamis....onun uzerine drye gittim bol bol emzir dedi ama insan korkuyo daha once basina oyle bisey gelen var mi?

Kendiliginden patikli olan pijama varsa dokunmuyorum ama corap varsa cikarirm cunku kan dolasimini engelledigini dusunuyorum daha siki ve sariyor diye...yetiskinlere dahi onerilmiyor corapla yatmak bebekler neden yatsin zaten battaniye altindadir usuyecegini sanmiyorum ki benim bebek sicagi hic sevmez

Kizlar bebegim ellerini gozlerine ve kafasina suruyo ve goz kapaginda altta kucuk sivilceler olmus neden olabilir minik minik

Kizlar bebegim ellerini gozlerine ve kafasina suruyo ve goz kapaginda altta kucuk sivilceler olmus neden olabilir minik minik
Yüzüne krem sürerken oraya da gelmişse o yüzden küçük yağ bezeleri olmuş olabilir, kremi göz çevresine sürmemek gerekiyor. Ama başka bisey de olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…