2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Benimde öyle oluyodu hatta baya sert patlayacak balon gibi . bir sorun yok dün kontrolde doktora söylemedim ancak kendsi artık ara ara karnımın sertleşeceğini yalancı sancı şeklinde şeylerinde olabileceğini geçici şeyler olduğunu telaş yapmamam gerektiğini söyledi

Kızlar çok üzgünüm. Birsürü riskin üstüne bir de covid pozitif çıktım Geçirmiş arkadaşlar varsa özellikle neler yaşadınız? Morale çok ihtiyacım var şu anda
Canım öncelikle geçmiş olsun
Ben hamilelikte 2 kez covid geçirdim seni çok iyi anlıyorum
1. Ayımda gebeliği öğrenir öğrenmez
4. Ayımda birde
Bebekte bende çok sağlıklıyız şuanda
Benim baya antikorum var şuan da malum 2 kez geçirince
bebişi hatta doktor daha sık takip etti gelişimi vs her hafta sık kontrole gittim
Detaylıda da hiç bir sorun çıkmadı şükür.
İçini ferah tut kendine çok iyi bak bu dönemde bol su ve taze meyve suları sık kendine
Güzel beslen ıspanak vs tüket çinko içerikli besinler.
Bebişin zaten korunaklı bir alanda sen ne kadar iyi olursan iyi hissedersen okadar iyi geçirirsiniz bu süreci
Sormak istediğin bir konu olursa seve seve cevaplarım

Yok yok hic agri sizi yok sukur sadece sisiyor

Günaydın herkese
Kontrole gidiyorum. Otobüsteyim şu an. Kızım birden çok hareketlendi. Hiç durmuyor hareketleri
otobüsün sesinden mi rahatsız oldu acaba
Yok canım normal 23 hafta içindesin dur daha bak neler neler olacak benimki sabah bir başlıyor akşam yatana kadar durmuyor 23 haftadan sonra hıçkırmaya da başlıyorlar karnım çok komik gözüküyor kızım hıçkırdıkça otobüsten değil merak etme

Ben doktoruma sordum ıkı doz olman yeterlı dedı dunde 2. Dozumu oldum tetenoz bence tehlıkelı bırsey evet cok dusuk ihtimal ama ben rısk edemdm

Kızlar çok üzgünüm. Birsürü riskin üstüne bir de covid pozitif çıktım Geçirmiş arkadaşlar varsa özellikle neler yaşadınız? Morale çok ihtiyacım var şu anda
Merhaba mesajınızı yeni gordum ben de tam sizin haftanizda yakalandım.Kuru öksürükle başladı grip gibi geçirdim.Cok şükür hiç ateşim çıkmadı doktor da ateş olmadığı sürece sıkıntı yapma dedi.
Sana tavsiyem bol bol icebildigin kadar su iç bu de bir enfeksiyon sonuç itibariyle ve suyla atılacak vücuttan ,
Ateşin varsa hemen ambulansı ara sakın kendin dusurmeye çalışma
Bol bol meyve ye ve öksürüğün falan varsa pekmez zencefil zerdeçal tarçın karışımı yapabilirsin çok geçmiş olsun korkma Allah'a emanet bebeklerimiz

Canım onlar tahmini değerler, net ölçüm yapmıyor o cihazlar. Doğumda da öyle mesela bebek 3 kg civarı doğacak denir 3500 bile olabilir. Ona takılma sen sağlıklıysa gerisi önemli değil.

Son düzenleme:
Ben olmadım ama 3 mayısta randevum var aile sağlığında. Bence bir arayın gözden kaçmış sizinki, tahliller için de çağırmıyorlar mi

Bana geçen doktorum şöyle dedi bebeğin kilosu hiç onemli degil sağlığı önemli mesela sen 27 haftada doğrursun başkasi 32 haftada onun bebeği daha kilolu olur sende dersin ki neden stres yapıyor onun bebeğinin kilosu ve haftası iyi ama öyle değil bebegin kilosunun ve haftasının hiç onemi yok onemli olan sağlıği dedi

Kizlar merhaba.. gece bir anda kan bosaldi..cok fazlaydi.. hemen acile gittim.. yatis yapıldı.. ultrsonla bakildi vaijinal bakildi bir sorun yok şimdilik ama neden olmus olabilir boyle bir kanama bilemediler.. bu arada kanamadan once biraz is yapiyordum egilip kalktim.. onla ilgisi olabilir mi.. basina gelen var mi?

Rahimden gelen kanamadır ben 13 haftalıken oyle oldum sebebi bulunamadı musluk açmışsın gibi fışkıra fışkıra kan geldi ama bebekle alakası bile yoktu şükür merak etme iş yapmanla bi alakası yoktur ben yemeyimi bile yatakta yiyordum oyle oldum işle alakası yoktur . geçmiş olsun

Oo sizinki de ekstradan sıkıntılı bir süreçmiş çok geçmiş olsun. Benim bu hafta detaylım vardı o da kaldı ona çok canım sıkılıyor. Insallah bebislerin ve annelerin hepsi sağlıklı olur bu süreçte Çok sağolun aklıma takılan bir şey olursa sorarım.
Çok geçmiş olsun size de. Benim de ağrıyla başladı öksürük boğaz yanması çok az var. Ateşim ilk gün epey yükseldi 38 i geçti kac kere ama çok sukur simdi iyi. Nefes darlığı başladı hafiften inşallah artmaz.

Gebelik zaten sıkıntılı bir sürecken bir de bu olunca insan iyice kaygılanıyor ama yapacak bisey yok, Rabbim korusun tüm bebekleri ve annelerini

Tesekkur ederim cevabin icin.. bende is yapmiyorum aslinda ama surekli egilip kalktim tam o sirada oldu..
Bende o yuzden sandim..
Cok korktum oluk oluk kan akti..
2 gündür asiri stresliydim belki oda tetiklemis olabilir.. bilemedim.

Cok gecmıs olsun inşallah bır sorun yoktur

Evet haklısın saglıklı olsunlarda kılo önemli degıl... hepımız saglıkla kucaklarımıza alalım inşallah

Canım onlar tahmini değerler, net ölçüm yapmıyor o cihazlar. Doğumda da öyle mesela bebek 3 kg civarı doğacak denir 3500 bile olabilir. Ona takılma sen sağlıklıysa gerisi önemli değil.
Cok şükür saglıklı Erken dogum riski oldugu için insan ıster ıstemez takıyordu ama burdakı mesajları okumak moral oluyor gercekden , pozıtıf bır enerjısı var dedıgın gıbı o cıhazların tam garantısı yok kesın kılosunu doguma kadar kimse bılemez

Tesekkur ederim cevabin icin.. bende is yapmiyorum aslinda ama surekli egilip kalktim tam o sirada oldu..
Bende o yuzden sandim..
Cok korktum oluk oluk kan akti..
2 gündür asiri stresliydim belki oda tetiklemis olabilir.. bilemedim.
Stresten olabilir bence heyecanlanmıştım o heycanın ustune olmuştu stres sıkıntı birden heyecan yapma bunlarda etkiliyor

Günaydın.. dahiliyeye geldim , tsh 3.14 çıktığı için tiroid ilacı verdi doktor 25mg ilaç içmek hiç istemiyorum
Selam.
Ben de içiyorum 50 mg. Burada da pek çok içen vardı.
Endişe edilecek bir şey yok ama bu değerin yükselmesi bebek için zararlı sizden çok.
Bebek, t4 hormonunu sizden alıyor. tsh yüksek olunca da t4 düşüyor, bu sefer bebeğe yeterli t4 gitmiyor. Her ne kadar bu aylardan itibaren bebek kendi t4 ünü üretmeye başlasa da hala daha sizden alacak.
Bu değerlerin uzun süre bozuk olması bebeklerde beyin fonksiyon gelişimini kötü etkileyebiliyormuş. Yüzde yüz bir sonuç değil bu ama kimse bunu göze almak istemez. Bu sebepten bence riske atmayın :) Yeme içmeyle düzelen bir şey değil pek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…