- 10 Şubat 2017
- 25.846
- 93.098
- 598
- 34
Evet bn dedim çok kötüyüm e o hazırlıyor örtü filan ya üstüne hiç bişi yok dedi neler görüyoruz bi bilsen dediO da mı baktı da öyle dedi anlamadım orasını
Bnm kinde nst 100₺ dediler Bnde kontrol de girmiştimDoktorun kendi muayenehanesi. Kontrole gittim diye mi aldı? Normalde alınmıyor değil mi ? Ona göre söyleyim bir sonrakinde.
Benim kayinvalidem cahil değil ama senin dediğin gibi yok yün yorgan yün yatak..2 3 yasa kadar yasak diyor doktorlar sonra bakarız deyip kestirip attim.. düşün eşimle benim yatağımın üstüne bile ince yün yatak yapmak istedi, ki yumuşak yatak hiç sevmem hayir kullanmam dedim..(yorgan yastık yün severim ama yatak rahat olmuyor)Arkadaşlar altı buçuk aydır bi kere bile sinirlenmemeyi başarmış biri olarak çok üzgünüm ki demin kendimi evde çığlık çığlık bağırıp sinir krizi geçirirken buldum. O dakikadan itibaren bi buçuk saattir bebek hareket etmeyi kesti. Tam altı yıllık evliyim, bi kere bile kimseden yardım görmedim. Evlenirken evimi milimine kadar kendim temizledim döşedim, taşınmamız gerekti, tek başıma taşındım. İkisinde de ben yerleştikten iki hafta sonra kaynanam gelip iki hafta evimde keyif çattı. Sonra nerdeyse her ay düzenli olarak gelip bi hafta kaldı gitti. Eşi sağ değil, bekar kızkardeşiyle yaşıyor diye anlayış gösterdim, ses etmedim, tabi bunda eşimin annesine aşırı derecede destek çıkmasının etkisi çok büyük. Bikaç kere yardım istediğim oldu altı yılda hep ama hep arkasını döndü. Mesela iki üç ay önce bebek için el örgüsü battaniye yelek patik yaptırmasını istedim, nerden bulacam yapacak insanı, mağazada yok mu git hazır al dedi. Oysaki çok çok geniştir çevresi. Benim annem çok rahatsız kendini zor idare ediyor. Ben alışkınım herşeyi tek başıma yapmaya. Kaynanam eşime diyormuş ki ben çocuk doğunca gelirim kovsanız bile evime dönmem, zaten bu beni çok geriyor. İki hafta önce kaynanam aradı. Bebek için yün döşek, yastık, yorgan yaptıracam dedi. Dedim kullanmam onları, yaptırmayın, yaptıracaksanız el örgüsü battaniye yaptırın. ( ben yaptırdım ama inada bindi biraz) Bi saat önce aramış öyle olmaz, ben yün döşek, yastık, yorgan yaptırdım; Benim dediğim olacak bunları kullanacaksın diyor. Doktorlar sert yatak kullanın diyor filan dedim. Doktorları boşver onlar bilmez ben bilirim, ben ne dersem o olur dedi. ( Bu arada kaynanam ilk okula bile gitmemiş, okuma yazma bile bilmez, doktorlardan iyi bilirmiş) Gerisini hatırlamıyorum resmen kan beynime çıktı. Zaten aylardır iki üç sene çocuğa tuz şeker vermeyeceğim demiştim, O da öyle şey olur mu ben senden gizli saklı veririm hep başında bekleyecek halin yok ya bebeğin demişti, bu tarz muhabbetler yaşıyoruz. 6 senedir kendini her işten çeken kadın şimdi konu bebek bakmak olunca panter kesildi, 6 aydır ben istemediğim halde eşim kaç kere annesini bize gel diye çağırdı, hamileyim, iş yapması gerekir diye burdan çıkmayan kadın adım atmıyor. Bebek doğunca gelecekmiş, ben temizlik, yemek filan yaparım o bebek bakar artık !!!!!!! Şimdiden gözümde canlanıyor, başıma çöreklenmiş bi kayınvalide, herşeye cahil cahil müdahale ediyor. Gerçekten sakinleşemiyorum, telefondan sonra eşime de çok bağırdım annene müdahale et artık diye. Asla asla annesine bişey diyemezmiş beyefendi.... İş başa düştü belli. Allah kimseyi cehalet ve kötü niyetle baş etmek zorunda bırakmasın.
ayy benim ilk doğumum da öyle plansızdı. ben rutin kontrolüme gitmiştim. çıkışta ağdaya gidecektim sözde. doktor dedi ki seni doğuma alıyorum hemen. nayır nolamaz dedim. utana sıkıla söyledim böyle böyle diye. zaten alt taraflar bana lazım değil sezaryen olacan demiştiYa
Bn o hazırlıksızı ilk doğum öncesi yaşadım gittim işte bana gün verir diye geç odaya dedi niye dedim çatıya bakcaz yanındaki Kıza diyorum Ben de hazır değilim ben hazırlıksız geldim merak etme dedi senden daha kötüler var dedi kız köşeden bana baktı sonra öyle çatı muayenesine oldum çıktım. Hayatımın en kötü günüydügit düşün dedi ya Bugün doğum ya yarın eve geldim temizlendim akşam doğuma gittim. Böyle bi acemi işi doğum oldu yani
ayy benim ilk doğumum da öyle plansızdı. ben rutin kontrolüme gitmiştim. çıkışta ağdaya gidecektim sözde. doktor dedi ki seni doğuma alıyorum hemen. nayır nolamaz dedim. utana sıkıla söyledim böyle böyle diye. zaten alt taraflar bana lazım değil sezaryen olacan demiştiçok rahatsız olursan odaya geçince hemşirelerden jilet iste banyoda yap dedi. istedim ama 38 haftalık karnımla ne kadar yapabilirdim ki
ben de 2 yıl emzirdim. ilk bıraktırdığımda ben de ağlamıştım. sanki aramızdaki tüm bağ kopmuş gibi hissetmiştimBen sütten kesince aglamistim. Artik bana ihtiyaci yok diye farkli birsey ya. Benimki 19-20 ay emdi bu arada
yani gereklilik değil de utanıyor insan :)
Ya biraz komik olacak ama sıfır mı olması gerekir kılların. Sonuçta alınamayacak boyutta olduğu durumlar oluyor. Çok mu önemli dikiş atılacak bölge de kıl yoktur zaten. Temizliği açısından sorun olur mu?
Ne kadar temiz o kadar iyi normal doğumda olsa sezeryan da olsa hele normalde sıfır daha iyidir sezeryan da tam rahim olarak baktıkları yer varya ordan kesi atılıyor e sonuçta bölgenin üst kısmı gözüküyor sıfır olmak en iyisi
Ya biraz komik olacak ama sıfır mı olması gerekir kılların. Sonuçta alınamayacak boyutta olduğu durumlar oluyor. Çok mu önemli dikiş atılacak bölge de kıl yoktur zaten. Temizliği açısından sorun olur mu?
Ne kadar temiz o kadar iyi normal doğumda olsa sezeryan da olsa hele normalde sıfır daha iyidir sezeryan da tam rahim olarak baktıkları yer varya ordan kesi atılıyor e sonuçta bölgenin üst kısmı gözüküyor sıfır olmak en iyisi
Aynn öyle neler görüyorlardır bi de dr dinlemek lazımBen özellikle alt karın bölgesini almaya korkuyorum. Bir kere baya büyük bir fronkül oldu, operasyonla aldılar. Doktor her seferinde laporoskopi izi sanıyor.
Gözüksün ya neler görüyorlar takıldıklarını sanmıyorum, biz takıyoruzdikişi engellemesin de .
Şüşko göbekleri severizBen doktordan geldim kizlar. Benim beybi oldugundan 2 hafta önde cikti. Aclik tokluk verecem. Acligi verdim tokluk icin kahvalti yapmaya geldim2400 gr olmus 31. Haftada . 2 haftada nerdeyse 600 gr almis
Boyuda 44 cm.Şüşko göbekleri severiz
Benim 31+6 da iki hafta önden denmiş haliyle 2145 gram 47 cmdiBoyuda 44 cm.
İnsallah benden kaynakli degildir bu tontini haliBenim 31+6 da iki hafta önden denmiş haliyle 2145 gram 47 cmdi
Kesinlikle olacağından. Cidden çok kalorili ve sacma besleniyorum.İnsallah benden kaynakli degildir bu tontini hali
Belki doktor icin problem olmaz ama dogum sonrasi belli bi sure egilip kalkmak ya da agdaya gitmek problem olacagindan kisisel bakimlarimizi tamamlayip gitmeliyiz bence
Hay masallaaaaaahBen doktordan geldim kizlar. Benim beybi oldugundan 2 hafta önde cikti. Aclik tokluk verecem. Acligi verdim tokluk icin kahvalti yapmaya geldim2400 gr olmus 31. Haftada . 2 haftada nerdeyse 600 gr almis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?